Nesto slicno zivotu...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

vudd

Re: Nesto slicno zivotu...

Post by vudd »

Zubobolja je prilicno slicna narkomaniji...samo sto krace traje :D

Ne mislim da treba sjebavati nikog i govorit''E sad si tek najeb'o'' :)

Ali reci da je borba sa psihom,dosadom,svakodnevnicom i svim onim sto dolazi nakon pisljivih mjesec dana skidanja, ona kuja koja i cini ovaj cirkus ovako komplikovanim.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Pa sve je individualno... Ne mogu ti to objasniti na način da ti bude barem približno jasno...
Prije centra naravno živiš neke ovamo samo nama znane stvari, u centru se sve zna, nema tajni.. sve je razotkriveno, upadaš u totalno drugačiji svjet, po meni veoma težak, većinu vremena se priča o vjeri, porediš životne stvari sa redcima iz Biblije..
I gle čuda sve se podudara i sve piše.
Čak piše i ono što taj dan živiš... kako nevjerovatno da u takvoj jednoj knjizi piše šta sad misliš, šta ćeš misliti ili se osjećeti..
Mene je to zateklo u pozitivnom smislu, iako sam muslimanka, samo da znaš koliko sam se bunila protiv masu stvari, hulila sam.. ma katastrofa sam bila.
Ali nakon nekog vremena počela sam da uviđam da djevojke koje tu žive i rade, da su izlječene.... ne zalječene.. nego da su dobro... i da još tamo negdje vani ima djevojaka da su dobro, i da pored Božije ljubavi ne žele osjetiti više nikada nikakv drugi osjećaj.... dobro to je beć druga priča i odricanja mnogo svjetovnih stvari, za šta ja još uvjek nisam u stanju, iskreno...
ne znam kao da se zamjeni jedan osjećaj za drugi... ali opet nije ni to..
Baš vidiš da tu čovjek sam po sebi ne umije napraviti neke stvari, vidiš kako Bog radi stvari na nama nepoznat način...
Mene je to fasciniralo....
i kada god mi je loše ja uzmem Bibliju i čitam... Živa rječ me ohrabri... nađem se tamo...
Cio život sam se tražila, i našla sam se sada u nečemu..
Sada kako, kad i dokle mi to ne znamo... ja to ne znam...
Većinu vremena i ne želim da znam...
Ali znam da mi je taj tamo neki reto centar pomogao da promjenim mišljenje iz korijena, kako ne znam... niko od ljudi mi nije ništa tamo usadio u glavu, samo su na mene snažno uticale riječi iz Biblije.... to je to..
nadam se da sam ti barem malo mogla nešta približiti...
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
anfakabl

Post by anfakabl »

vudd wrote:Zubobolja je prilicno slicna narkomaniji...samo sto krace traje :D

Ne mislim da treba sjebavati nikog i govorit''E sad si tek najeb'o'' :)

Ali reci da je borba sa psihom,dosadom,svakodnevnicom i svim onim sto dolazi nakon pisljivih mjesec dana skidanja, ona kuja koja i cini ovaj cirkus ovako komplikovanim.
:D zubobolja kraće traje, fakat.
De dobro, ufatio si me, nemam pojma o poređenjima, a ni poslovice mi baš ne idu.

7474, šta se može?
all that I want is to play
vudd

Post by vudd »

Ma jasno mi je to za Bibliju...
Citao sam Satri/Novi Zavet...
Zanimala me ta grupna svijest...iako je sve individualno.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
supergenije

Post by supergenije »

vudd wrote:
Ana sada si pobjednik(ca).... Shvati kako god ali ja sam sada tako ponosna na tebe da je to nešto neopisivo...
Pa izgurala si najgore... :smt041 :smt045
Stvarno ne mogu vjerovati,sta citam ovde.
Pa jel' vi stvarno vjerujete u ta sranja sto pisete?
Cuj''najgore je proslo...''
Pa jebo te zivot,zasto se toliko ovisnika u svijetu pati i ne konta ovu preveliku zajebanciju?
Jaco,nemoj zamjerit'...Vjerujem da ti zelis na najbolji nacin pomoci,posavjetovati...ali narkomanija je jebena bolest,zenska glavo....Ljudi koji su cisti nekoliko godina,a znajuci o kakvom zlu se radi,ne smiju reci''Pobjedio sam...

Neznam...ili sam ja tolika budala,ili se vi niste ni drogirali...
Mozda se kod mene ne primaju takve podrske.A mozda je mozdana mana
:prayer:
Param-parcad

Post by Param-parcad »

svaka cast ana,stvarno svaka cast...nego reci mi ima li spavanja ista u skidanju sa meta?budi dobra pa istraj.pozz
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Ann.. Boriš ze za pravu bitku!!
Znaš da je rat sastavljen od njih nekoliko.. Neke su teže a neke lakše bitke..
Ali bitno je da se čovek bori, znači da ideš ka boljem!!
Srećno i.. tu sam ako ti ikad zatreba razgovor :*
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Prvo, da vam se svima zahvalim na brizi i podršci, u ovakvim momentima mi je to jako lijepo za pročitati. :)
E ovako, idemo redom...
@ Jaca
Jaco, to što kažeš da sam pobjednica, pa Ok na neki način i jesam, ali samo u jednoj bitci. A narkomanija je rat. I to jako zakjban jebem li mu, to svi vi možete posvjedočiti. A ta povratna kriza (mada prvi put čujem za nju) jebem li joj, taman kontala "evo ga u redu je, hvala bogu više"... Kad ono međutim... Safata me opet, ali od zadnjeg javljanja stvari su se smirile. Samo lagana jeza, zijevanje, malo mi oči suze i tu i tamo kihnem. I to je sve. Osjećam da će proći vrlo brzo (iz mojih usta u uši onog gore). Ne slažem se s tobom da sam pobjednica, nisam ni na početku naravno, ali ima tu još dooosta toga... Uglavnom pisat ću i izvještavati. I naravno, hvala na podršci, znad ja je ofucana fraza i milijun puta izrečena/napisana, puno mi znači kada neki likovi koje nikada nisam vidila (osim nekih :wink: ) pitaju za mene i daju podršku. To je jako lijepo.
@ vudd
Mani se biblijskih priča, daj neki savijet iskusnog veterana :wink:
@Paramparchad
A gledaj... Ne mogu se žaliti na onu žešću insomniju kao kod skidanja na suho ili skidanja kada brzinski spuštaš metadon. Ako si čitao, ja sam to malo po malo, ali baš ono sporo spuštala. Zato sada i imam ovu skroz blagu krizu. A što se tiče spavanja... Eh to je već posebna priča. U početku je bilo gore i gadnije nego sada. Ujutro i poslijepodne popijem jedan Lexilium od 3 mg, a navečer grumenčić Leponexa (to ti je đavolski jaka tableturina od 100 mg, meni može trajati tjednima). Inače, sama sam je uvela u "terapiju" jer je zaista dušu dala za ovu moju situaciju. I to mi pomaže da sada kolik-toliko normalno spavam. Buđenje mi je kao i lijeganje neredovito, ali sredit će se i to, hvala bogu. Znači Dacho prika, ipak se može ukrasti koji sat sna. Samo je bitno ništa ne raditi (spuštati/skidati) naglo. Inače... Znaš i sam.
@ PsyTechGirl
Potpisujem sve što si rekla, nešto sam slično i Jaci napisala. Hvala ti puno na podršci i znam da ti se uvijek mogu obratiti! Ljubim te i čuvaj se !! (i samo radi, para na paru :D )

Pozdrav svima,
Pišemo se!
Potpis.
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Ooo jebo me ćuko zaboravni, jebo krizu i sve, ne prijavih vam najvažniju vijest!!!

Anti-HCV__________Nonreactive
HBsAg Qual________Nonreactive
HIV Ag/Ab_________Nonreactive

Negativna sam na sve! :D :D :D :D :D :D
Ipak me nešto čuva, ma koliko ja proklinjala sve!!!
Potpis.
Param-parcad

Post by Param-parcad »

mislim da ti je to sad najjaci motiv...i ja planiram da odem na pregled kada se ustabilim i ako budem zdrav i prav(osim bruha)to ce mi biti jaka slamka za uhvatiti(polni organ mi je dosadio :) ).mnogo mi je cudno i to sto malo,malo pa me bubrezi bole.najbolje da se sad i neki kamencina udomio u meni.posto sam gledao cala(koji je izuzetno jak covek i nikada se ne zali)kako se na patosu previja,nekako sam stekao utisak da je gori od krize osecaj imati kamen koji je krenuo...sta da ti kazem kad sve znas.aj uzdravlje(ala zvucim kao djed neki :) )
Post Reply