YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

bojanol

Re: YugoStar

Post by bojanol »

e Jugo, srecan rodjendan 8)
YugoS

Post by YugoS »

:D Boki druze,Hvala !
Znaci mi sto si se javio !
narkoman sam al' najlepsi.
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Srećan rođendan sa zakašnjenjem... sve naj, naj...
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
YugoS

Post by YugoS »

:smt047 Evo me opet s vama,dragim mojim Komanchi narodom.
Sinoc se zavrsilo moje zujanje po Austriji i Njemackoj.Bilo je super,druzenje sa nekim dragim ljudima,par kratkih,jednodnevnih izleta na mjesta meni pravo draga i tako toooo.
:D Svaki dio Evrope je lijep i interesantan na svoj nacin,ali Deutchland je moj favorit.Ipak sam u "njoj" proveo dugih i lijepih godina.Jebiga,osim sto sam se "gore" navukao i sve sto ide uz ovisnost,neke lijepe dozivljaje i prijatelje koje sam stekao,ne mogu i necu zaboraviti.Nebih se sad bas vratio da zivim,molim Boga da ne dodje do toga,ali cu uvijek kad budem mogao otici.

:) Sve je ovo divno i krasno,ali sad malo i realnosti.Zadnju godinu sam prilicno dobar.Nisam napravio recidiv heroinom i prilicno sam napredovao u stabilizaciji,koju sam iskoristio da neke stvari poslozim u glavi,da se suocim sa nekim stvarima i prevarim ih koliko je to moguce.I ako sam davno mogao doci do nekih spoznaja o sebi,posebno Uzroku koji me i doveo do Ovisnosti,ja sam tek sad dosao do tacke kada sam spreman uci u zadnju rundu borbe.
Ta odlucujuca bitka je postepeno izbacivanje subutexa,ali ovaj put uz pomoc svih mogucih doktora,specjalizovanih za bolesti ovisnosti.

:-k Da ovaj post nebi "zvucao" kao "Uspavanka za Radmilu M",priznacu da mi ni najmanje nije sve jedno.Moje lijecenje pod nadzorom je vec pocelo.Imao sam par termina,razgovora sa psihologom i psihijatrom.Zbog mojih oktobarskih putesestvija ti prvi kontakti i razgovori vise su licili na upoznavanje i neku povrsnu pricu,tek slijedi Dubinsko ciscenje.

:smt017 Iskreno ili naivno,volio bih da sve ostane kako je i sad,samo da ne moram da ga cuclam svako jutro.
sanela

Post by sanela »

YugoS wrote:
:smt017 Iskreno ili naivno,volio bih da sve ostane kako je i sad,samo da ne moram da ga cuclam svako jutro.
E mislim da to baš neće biti moguće, ali eto...
Kakogod, želim ti sreću...
YugoS

Post by YugoS »

Draga Sanela toga se i ja bojim.

Puno toga i ne pisem na Forumu,moje sumnje i nedoumice koje mi samo stvaraju strah.Sve kontam da to na sta nadodjem u razmisljanju je pogresno ili mi mozak salje pogresne elemente sa kojim gradim pogresnu percepciju.Ali kako vrijeme odmice i kako se dublje unosim u problem,sve vise dobijam potvrdu o tim strahovima da su opravdani.

Upravo sam zadnjih mjeseci testirao ljude oko sebe,koji su ili dolazili kod mene u posjetu ili prijatelji koji zive po Evropi.Vecina je znala za moj problem,neki su me povremeno vidjali,a neki su i bili cesto prisutni u vrijeme kada sam redovno koristio Supstancu.
Velika vecina,da ne kazem svi,primjetili su pozitivnu promjenu.Nadobijao sam se komplimenata kako za fizicko tako i za psihicko stanje.Namjerno nisam spominjao bupronorfin i pustao bi ih da mi prepricavaju neke stvari koje sam radio i pricao pod uticajem opijata.Bilo je i sale,a sve bi se zavrsavalo sa "hvala Bogu,opet si onaj stari Yugo" i gomila slicnih kompimenata.

Iste reakcije i misljenja dolaze od meni bliskih ljudi koji zive u Bosni,a isto tako znaju o mom problemu.Naravno,samo oni koji zive samnom znaju da sam na subsitutu.

Ovdasnji krug prijatelja sa kojima se druzim od kako sam se vratio iz inostranstva ni u masti nebi rekli da sam ovisnik.

I sta sad da ja radim ?
Da se godinama patim i borim,nesretan,depresivan,sjeban i izgubljen ili da svoju bolest prihvatim kao hronicnu i da kao covjek oboljeo od recimo secera ili srca svaki dan popijem (istopim) tabletu i nastavim zivjeti,za mene i moju okolinu (koja me jedino i interesuje) "normalno"?!

Ja se predao nisam i kako sam gore napisao probacu da se oslobodim tog ropstva,ali budem li NeFunkcionalan i depresivan mjesecima ili godinama,krenem li u novi recidiv moracu se pomiriti da imam trajno poremeceno ponasanje usljed konzumacije opijata i topicu tabletu dok sam ziv,moleci se Bogu da rata ne bude.

:idea: Evo Sanela,mislim da si uspjela izvuci jedan iskren post.Ovo je skracena verzija nekih mojih razmisljanja,i vjeruj mi da ovo misljenje nije iskljucivo moje, zamagljeno substitum,nego ima i djelova misljenja nekih ljudi koji vaze za autoritete kako ovde kod nas tako i u Evropi.

:D Ovo je neko moje trenutno razmisljanje i reakcija i moze se promjeniti.Bitno mi je da ostane pisani trag sa datumom,cisto da mogu imati hronoloski pregled dogadjaja koji tek treba da uslijede.

Hvala na paznji.
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Yugo ti samo putuješ po Europi, nas forumaše si zaboravio, praviš pare i zajebaješ se! :D
De navrati malo, napiši koju konkretnu, šta ima, kako terapija, i te fore...
Pozdrav! PDT_Love_18
Potpis.
YugoS

Post by YugoS »

:D Cao Anchi.
Nisam vas zaboravio,samo nisam bio kuci,sto i sama znas.Sto se tice para vise su to parice :) ,nema se love ni ovde,a ni na Zapadu.Zajebancije je ovaj put bilo najvise,i to one fine sa bjelim vinom,supljom i smjehom.Ja nisam cak ni cugao.

Sto se terapije tice isto sam napisao.Pravo sam dobro i stabilno,jedino me ponekad hvata frka kako ce izgledati zivot bez nje.Kad procitam neke ispovjesti i sve patnje,boli i uzase kroz koje se prolazi i to mjesecima,pa i godinama uhvati me jeza na momente.

To sto pisem da sam dobro i da je sve OK tice se iskljucivo mog stanja vezanog za ovisnost.Naravno i ja imam neraspolozenja,lose dane,nervoze i sve ostale tegobe kao sto imaju i ljudi koji nemaju veze sa narkomanijom.

E da,ukinuo sam duvanje i puno bolje se osjecam!
YugoS

Post by YugoS »

Evo vec 10 tak dana kako sam bolestan.Zadnjih par se stanje pogorsalo,temperatura skocila,a i desna strana pluca me probada.
Prvi put sam isao doktorici prije 7 dana i rjesenje je bio Paracetamol.Ja sve gori i gori.

I maloprije odem,kad ono citava frka,lete doktori i sestre sa maskama i to.Udjem,ispricam da mi je sve gore i dam akcenat na pluca.
Ma dobra su tebi pluca,nego reci ti meni kolika je temperatura,kako grlo,bole li ruke i noge :smt104 i sve u tom smjeru.
Vidim ja de se ona uneredila pravo.Zna da sam putovao cijeli oktobar i sad joj frkaaaa zbog H1N1 .Ja joj opet lijepo objasnim da nemam te simtome ni izbliza (jebiga,nisam doc,ali imam internet!) i da me jebuckaju pluca.A ona "daj mi mobilni,pa ako ti bude gore doci ce auto specijalno po tebe :smt101 " I tako ja prihvatim to da cu je zvati ili ona mene i ako nesto bude,pa valjda karantin,hahahah :unibrow: .

I napokon mi preslusa pluca i dade uputnicu za slikanje.Garant je nakon sto sam otisao odletila da se istusira asepsolom.
Ovo sto sam dozivio jedino sam mogao vidjeti u apokalipticnim filmovima u kojem zarazni gubavci siju strah po malom i mirnom Americkom gradicu.
Samo je falio Seriff kockaste glave i vilice,sa Pitonom za pasom i ogromnim sesirom.

:retard:
Nikajlo

Post by Nikajlo »

najgore mi je što na priče, kakva je tvoja, Nacina, Anina...(koje me totalno dirnu i izbace iz ove jebene apstinencijske ili blokatorske letargije).. nemam pametan, svrsishodan ili IKAKAV komentar!

sem da mi zaista pomažu.. svaka na svoj način..

svidja mi se što je tvoj stav pozitivan, nenametljiv i miran. toliko mi je lako da čitam tvoje postove.
ne plašim se da će odnekud izleteti neki hejt, neko ludilo koje kvari koncepciju i unosi nemir.
čitajući tvoju, sećam se i svoje povesti (što trenutno i nije baš neki kompliment, jbg!)..

svako dobro, nuttin more!
Post Reply