O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Frajla

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Frajla »

Jurke, i nek te je izribala hahaha
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Mon Mar 02, 2020 4:04 pm Jurke, i nek te je izribala hahaha
Mislim da je i trebalo tako inače još bi ja gurao sa bupom. Naš kako me skenjala bila, nisam očekivao tako nešto, ali supruga kaže da jeste. Rekla mi je da imam fore da makar pokušam do sledece kontrole ili da me uputi u zavod za bolesti zavisnosti ili da ne dolazim više... Tako da evo guram, na bolovanju sam, sav sam nekako bataljen, plitko dišem i ne mogu se povežem u glavi...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Frajla

Post by Frajla »

Jurke wrote: Mon Mar 02, 2020 4:08 pm [quote=Frajla post_id=151162 time=<a href="tel:1583161471">1583161471</a> user_id=12211]
Mislim da je i trebalo tako inače još bi ja gurao sa bupom. Naš kako me skenjala bila, nisam očekivao tako nešto, ali supruga kaže da jeste. Rekla mi je da imam fore da makar pokušam do sledece kontrole ili da me uputi u zavod za bolesti zavisnosti ili da ne dolazim više... Tako da evo guram, na bolovanju sam, sav sam nekako bataljen, plitko dišem i ne mogu se povežem u glavi...
[/quote]

Ne brini, bice bolje. Bitno je da imas doktorku i moze ti menjati terapiju, dodati/oduzeti itd vremenom

Vidis da ne ide bez bilo kakve pomoci od doktora.
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Mon Mar 02, 2020 5:21 pm
Jurke wrote: Mon Mar 02, 2020 4:08 pm [quote=Frajla post_id=151162 time=<a href="tel:1583161471">1583161471</a> user_id=12211]
Ne brini, bice bolje. Bitno je da imas doktorku i moze ti menjati terapiju, dodati/oduzeti itd vremenom

Vidis da ne ide bez bilo kakve pomoci od doktora.
[/quote]

To da, iako sam bio skeptičan u početku sada mi paše to što sam se ipak javio lekaru. Bilo me prvo sramota od moje doktorke opšte prakse i nešto sam je izmazao da mi da uput, a posle sam sa njom baš lepo popričamo vezano za moju zavisnost i uvideo da nema razloga da me bude sramota. Baš me je lepo žena posavetovala šta i kako i popričala samnom. Rekla da će mi dati bolovanja koliko god treba i da ne odustajem...
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Mon Mar 02, 2020 12:24 pm
licaninsasela wrote:

Sve si dobro reklaFrajla. Prepustio sam se losem stanju. Nekad mislim da uzivam u tome. Medutim nije tako. Imam frenda iz djetinjstva koji je psihijatar. Nije mu stran ni dop ni ista od toga jer je ko srednjoskolac i na faksu zna brijati po svemu. Oso sam kod svog dr i trazio uputnicu za psihica. Dosa kod njega i pricam mu kako sam u kurcu kako sam potonija. On meni kaze oces hepte da ti dam, oces sub, oces liriku da te digne malo. Ja mu kazem da sam cist potpuno skoro godinu dana i da je to sve sranje sta mi nudi. Kazem ja njemu oces ti da ti ja donesem dopa? Sta me jebes. Dosa sam da me bez boba izvuces malo na povrsinu. On meni kaze da nema on nacina mene podici sa rijecima. Bog bog. Izadem vanka i kontam kako dalje. Razmisljam vise me ti podignes koga nepoznan nego moj frend psiho. Uglavnom sve si dobro rekla. Ne moze meni niko pomoci osim mene samog. Iso bio prosli tjedan u frankfurt vratit zenin auto i uzeti novi i dok se to rjesavalo oso malo prosetati i uzeti sobu pa me put naveo u taunus strase a tamo sam zivio par godina ko klinjo i valjo dop. Pa vidio tamo stare poznanike. Nevjerovatno da su jos zivi nakon 20 i vise godina. Pa me srce vuklo na dop al nekako sam se odupro. Pa makinalno kupim dva grama kreka. Odem u trafiku kupim lulu, mrezicu i brener upaljac. Preznojen sav mokar od znoja sta da radim i naletim na ulicara sta fekta lovu i valjda me sam bog sacuvo jer nisam imo sitnih eura i dam mu sve to. Mogu ti rec Frajla da koda mi je pa kamen sa srca. Odem nesto pojesti i pobjego u sobu. Ujutro oso po novi auto i pravac hrvatska. Vratim se i cujem za tog frenda sta se objesija. I onda pao u tesku depru. A bija sam i na tim grupama. I oni su u cudu sta se ovaj objesija. I vidim da se ja bolje nosim nego oni. E sad dal da nastavim ici ili ne? U dilemi sam. A nisam dobar. Jednostavno sam u nekoj slipoj ulici. Crnilo. Od nervoze se samo znojim. Proljev danima od nervoze imam. Nista me ne zanima. Zanemario i zenu i djecu. U nekom svom sam svitu i ni makac da napravim. Razmisljam da zovem kompaniju i da pobjegnem na brod. Neznam sta drugo . Eto Frajla, jednostavno sam u kurcu.
Eee pa nisi ti slucajno otisao u tu ulicu,Ali sada bar znas da se i dopu i kreku i ne znam ni ja cemu, mozes odupreti i da nije jaci od tebe. Tako sam i ja zavrsila pre 10 god sa heroinom. Kupila, dosla u stan, i bacila u wc solju. Napokon je bio dosao i taj momenat. I od tada sam znala da sam jaca od toga, nikad ga vise nisam uzela.
Neverovatno je to kako organizam reaguje kao da je i u fizickoj krizi kada imas problema sa stomakom itd. Kako to samo utice na nas uzas jedan.

Ne znam, trebao bi nesto preduzeti. Kada pogledas ovaj forum, niko se mrdnuo sa mesta nije, jer niko nista ne preduzima. Nema sta da cekas, samo ces sjebati sebi i svima predstojece dane recimo do broda, a te dane si mogao uzivati sa decom i zenom
Jesi razmisljao o nekom dugorocnijem planu? Tipa da pokusas da otvoris nesto pa da se oko toga angazujes?
Kapiram da nisi za posao od 8 do 3.
Lako je otici na brod, al opet se vracas u isto, i tako ce ti biti uvek

Na te grupne terapije idi, znas da prija kad ti neko otvori oci povremeno i izreseta. A i izbacis sve iz sebe, bolje na njih tamo nego na zenu i decu ili sebi drage osobe
U pravu si Frajla. Naravno da nisam slucajno osa u taunus strase, moj narkomanski mozak me automatikom odvea tamo. Nije mi mozak reka idi nesto kupi dici ili zeni. Ne nego pravac na staro poznato mjesto. Da, uspio sam se odhrvati kreku koji sam kupija. Dop nisam eto neznam ni sam zasto. Valjda sam velika kukavica jer nemam opravdanja ili objasnjenja. Do gole koze sam bija mokar. Ko u najvecoj krizi. Cak su me od muke zabolile noge. Jebemu bas sam u kurcu. Sam cin kupovanja kreka je bio tako nabijen emocijama da to nije normalno. Ne gledam na to nikako pozitivno. Bas sam obicna picka radi toga. Ono sta i drugima ovdje govorim nisam vise spisoban biti ni prljavi danki. Super si mi rekla i bas me sad zabolilo sta si rekla za moju obitelj. Vazniji sam ja sam sebi nego oni. I to je porazna istina. Poslusat cu te i nastavit ici na grupe. Znas, i tamo cujem takve stvari koje si i ti rekla. Pa zaboli to. Ta jebena istina i griznja savjesti. Nisam nista bolji od Ksane, Jurketa ili Sbea. To sta se ne drogiram sad mi nista ne znaci jer je i dalje u meni prisutan narko gen. Nekad se uhvatim u razmisljanju da cu cili zivot biti govno od covjeka jer gledam sebe i samo moje probleme i nekako mi je to tesko reci ali nije to ok. I zena mi je nabila na nos da sam sebicno govno, da nista ne radim, da me kao boli kurac i za nju i dicu kao da oni ne postoje i da sebe uvik stavljam u prvi plan. Dotero sam zeni novi auto i to je stvarno gadna pila ali nista ja u tome ne uzivam. A to nijee mala stvar i jako je to skupa igracka. Ne veseli me nimalo. Vec sam reka da materijalnim ne mozes kupiti ljubav i srecu. Ne pamtim kad smo ka prava obitelj negdi izasli i bili sretni. Ispunjem sam samo gorcinom. To moje moram se pokreniti je samo obicna floskula jer tapkam u mraku tj stojim na mjestu. Pokusat cu malo vise vremena provodit sa obitelji. To mi je izuzetno tesko, neznam zasto. Imam ja posla na selu. Pcele, vocnjak, bascu, dao sam napraviti plastenik ali kad dodem tamo osjecam da sam suvisan. Zena to odrzava, to je valjda njoj bijeg od mene i mojih pizdarija. Neznam kako bi to drukcije reka. Osjecam se suvisan tamo. Uglavnom ako ovako nastavim moga bi i brak otici u krasni kurac. Imam srece sta je zena teski katolik pa joj brak znaci svetinja. Ali i to ce njoj jednog dana dopizditi i samo ce me odjebati. I ona i djeca. Davno sam reka da se osjecam suvisno doma, pogotovo kad dodem kuci. Jednostavno poremetim njihov ritam, mir. Ono, jebeni stranac sam doma. Evo za Ksanu mi drago da se trgla. Esbe je jucer ispiso takvo sranje da se valjda stidi svojim nedjela pa je sve obrisa i oce se pokazati u nekom laznom svitlu. Tesko mazanje ociju. A iskreno jos je uvik obicno narkomansko govno jer je sad gori nego sta je bija. Uzas jedan. Ne razumim kako nesto neko moze napisati i onda sve obrisati. Ne da mi se trositi mozak na takve glupe price jer ce opet doci do jebene svade jer se ja ne mogu zaustaviti ako ocu nekome nesto reci. Meni cak bude drago kad budem blokiran jer znam sta sam reka i zasluzeno budem u kazni jer je i to za ljude. Ne mogu ja ovdi pisati i paziti na svaku rijec samo zato da ne budem blokiran. Pa jebemu materinu valjda sam zasluzio da bude tako. Moras stojati iza svojih rici pa makar one grozno zvucale. Tako ja mislim. Uglavnom Frajla sve si u pravu i cisto osjecam da si stvarno ok pa makar neke tvoje rici i zabole a zabole zato sta je istina. Istina uvik boli. A samo istinom se covik moze promijeniti. Jebo ti lijepe price i bajke kad od toga nema koristi. Narkomane treba gadati samo istinom jer se samo na taj nacin moze neko promijeniti. Vec sam ti Frajla reka da sam na neki nacon ljubomoran sta ja nisam taki ka ti. A to se moze postici samo teskim radom na sebi i to svaki jebeni dan. Svaka ti cast na iskrenosti i dala si me na dobro razmisljanje sada. I neka je tako. Bez uvijanja i uvlacenja u guzicu, samo istina nama more pomoci. Nista drugo koliko god ta istina bolila. Lazima i lijepim rijecima ovdje jednostavo nema mjesta. Ne mora se sad neko sa mnom sloziti ali to ja tako razmisljam i znam da je to ispravan nacin. Sto se kaze pravi prijateljski i dobronamjeran mada je ovo virtuala i osobno se neznamo. Skidam kapu Frajla tebi onako od srca. I dalje samo bodi tako iskreno mene a za druge ne znam. Eto.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Mon Mar 02, 2020 2:36 pm Citam Lika sta pise i neda mi se pisati, al’ aj..
Na 20-tom sam danu i prvi dan da mi je bilo ok je bio juce u usporedbi sa proslim danima, mada sa bupom se nikad ne zna, a to potvrdjuje danas, jer dan mi ke uzas, probam da se probijem kroz rqspolozenje u downu,potraje kratko i opet dum, evo sad mi je tu i tamo, cekam dum,jer variram..
Dala mi je Remeron, uz objasnjenje da sam nelagode imala od kombinacije sa buprenorfinom i pojacanog dejstva sedacije? Dok su mi drzavni lekari objasnili da ta dva leka idu zajedno..koga slusati
I da, kako je u manjim dozama sedacija izrazenija, a samo kao ceo je AD i da je lek odlican, takodje mi je rekla da je bas i preporucljiv za situacije u kojoj sam ja sada.. Htela je jos nesto da mi da za smirenje po potrebi,neka hvala rekoh..
Kako god,bio je dogovor da prestanem da pijem Buprenorfin i da pocnem sa Remeronom uvece, a bila sam na 0,7 nesto kratko i to nije neka doza za nju, da se nastavljam sa njom bilo je besmisleno..
Poslusala sam je..
Remeron mi je pomogao da spavam, od 4.-10. dana mi nista pomagao nije, osim sto me dodatno onesposobi, do 10og dana ovog puta meni ne da nije bilo dobro, vec aj cao,nakon toga mi nije bilo nesto puno bolje,ali sam mogla da spavam, kratko, znaci i to, nervozu u nogama mi ne smiruje, vrtim se poprilicno dok ne zaspim i dalje..
Glava me cesto boli, imala sam neku obavezu i odem da obavim sa sve glavom koja kidq i uhvati me slabost i tremor i cao, pala sqm,ne verujem!
I tako, doca mi se nesto i ne svidja,videcemo..

Jurke??
Ksana. Nemoj citati sta ja pisem Frajli jer ces samo postati sumnjicava prema sebi. Preskaci moje postove jer sam stvarno u kurcu i samo mogu sa tim mojim razmisljanjima tebe ili nekog slicnog ko je labilan baciti u teski crnjak. Kuzis? Jednostavno sam negativan i sigurno niko od mene trenutno ne moze pokupiti nista dobro. Guraj kako mislis da je tebi najbolje i ne osvrci se sta drugi koji su isto u kurcu pricaju. Poslusaj od recimo Frajle savjet jer od nje stvarno mozes puno dobroga izvuci i iskoristiti za sebe. Jebiga ja opet kazem, nije mi jasno da se u ovom dugom periodu sta se nisi javljala jos nisi ostavila vraga od suba nego si jos na njemu. Meni bi pukla glava da sam u takvoj situaciji i da sam skroz u nekoj vrsti fizicke krize. Ali valjda radis ispravno. Ja tako nebznam i ne razumim kako tolko dugo ti skidanje traje. Ali to je samo moje misljenje koje najbolje okaci macku o rep jer sam ja i bez svega tj cist a glava mi je u tri picke materine. Od mene ne mozes nista pametno cuti jedino eto sve raditi kontra mene pa mozda sve onda ispadne kod tebe ok. Pokusaj uciti na mojim greskama mada znam da je to tesko jer narkomani vise puta moraju udariti svojom glavom u zid da bi se mozda pomakli sa mjesta. Samo znam da je fizikaija goli kurac u odnosu na ono sta dolazi posli. Nije sad da te plasim ali ako samo jedan mali period ne radis na sebi ili se prepustis onoj svojoj losoj strani, onda sve ode ne u tri nego u deset pizdi materini. Cuvaj se i bori se na ispravan nacin. Uskladi svoje skidanje ali isto tako radi na duhovnosti i boljim odnosima prvenstveno sa mamom a znas da ti je to veliki problem. Nemoj biti ka ja i zacementirati se losem stanju. Mlada si puno od mene sta ti je velika prednost a kad si mladi onda to sve moze lakse da se sve ispravi. Mladi drvo se da isoraviti a bogami staro drvo puno teze. Kuzis mala?
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Mon Mar 02, 2020 3:51 pm
xxxana wrote: Mon Mar 02, 2020 2:36 pm Citam Lika sta pise i neda mi se pisati, al’ aj..
Na 20-tom sam danu i prvi dan da mi je bilo ok je bio juce u usporedbi sa proslim danima, mada sa bupom se nikad ne zna, a to potvrdjuje danas, jer dan mi ke uzas, probam da se probijem kroz rqspolozenje u downu,potraje kratko i opet dum, evo sad mi je tu i tamo, cekam dum,jer variram..
Dala mi je Remeron, uz objasnjenje da sam nelagode imala od kombinacije sa buprenorfinom i pojacanog dejstva sedacije? Dok su mi drzavni lekari objasnili da ta dva leka idu zajedno..koga slusati
I da, kako je u manjim dozama sedacija izrazenija, a samo kao ceo je AD i da je lek odlican, takodje mi je rekla da je bas i preporucljiv za situacije u kojoj sam ja sada.. Htela je jos nesto da mi da za smirenje po potrebi,neka hvala rekoh..
Kako god,bio je dogovor da prestanem da pijem Buprenorfin i da pocnem sa Remeronom uvece, a bila sam na 0,7 nesto kratko i to nije neka doza za nju, da se nastavljam sa njom bilo je besmisleno..
Poslusala sam je..
Remeron mi je pomogao da spavam, od 4.-10. dana mi nista pomagao nije, osim sto me dodatno onesposobi, do 10og dana ovog puta meni ne da nije bilo dobro, vec aj cao,nakon toga mi nije bilo nesto puno bolje,ali sam mogla da spavam, kratko, znaci i to, nervozu u nogama mi ne smiruje, vrtim se poprilicno dok ne zaspim i dalje..
Glava me cesto boli, imala sam neku obavezu i odem da obavim sa sve glavom koja kidq i uhvati me slabost i tremor i cao, pala sqm,ne verujem!

Jurke??
Ja sam deseti dan bez bupa... Pijem 30mg Remirte tik pred spavanje, 3 puta po 1mg ksalola dnevno i 3 puta po 25mg Hlorpromazin. Sav sam bataljen i po celi dan spavam...
Svaka cast na desetom danu bitango lijena. Vidis da se moze bez govneta
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Mon Mar 02, 2020 6:37 pm
Poslusala sam je..

Jurke??
Ja sam deseti dan bez bupa... Pijem 30mg Remirte tik pred spavanje, 3 puta po 1mg ksalola dnevno i 3 puta po 25mg Hlorpromazin. Sav sam bataljen i po celi dan spavam...
Hvala Liko. Znam da sam u kurcu teškom i dalje i da moram mnogo toga uraditi da bi bio skroz strejt, ali veseli me to što uspevam da guram. Tebi svaka čast na tome što si bacio to govno od kreka. Prosto znam i osecam to što si pisao u vezi samog odlaska na šemu i čina završavanje. To kako si se osecao sam u sam prošao toliko puta... Trebala su muda velika za to da sa šeme ne odeš i nafiluješ se. Sada kao što kaze Frajla idi na te sastanke i probaj se uključiti u priču sa porodicom. Oberučke ce te oni prihvatiti. Znam kako se osecaš i meni zivot se odigrava mimo mene, a ja kao posmatrač sa strane čekam da sudija odsvira kraj... Kad bi moglo iz početka, ali jebiga, makar produzetci ovi da se igraju i mozgom i srcem uz porodicu. Onako kao što oni uz mene...
StopBup

Post by StopBup »

Drago je Like da si konačno priznao sam sebi da si u kurcu, sad bi trebale stvar polako da dolaze ne svoje mesto. Ja sam provalio da si u kurcu još sredinom januara, kad si se okomio na mene nekim nebulozama, i napadao me nekim glupostima kao da sam ti krvni neprijatelj, kao da sam ti oca ubio jbt. Jbg nisi ti kriv, jednostavno si se odupirao sebi da priznaš da si u kurcu, ili nisi to tad još shvatio, pa si napadao u glavnom mene i Xxxanu, a zanemarivao svoje probleme i gurao ih pod tepih. Moje lično mišljenje je da je za tebe pravi izbor dobar psihoterapeut, a ne te grupe, no dobro, videćeš još što je najbolje za tebe kao pomoć za celokupnu borbu.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Mon Mar 02, 2020 7:04 pm
Hvala Liko. Znam da sam u kurcu teškom i dalje i da moram mnogo toga uraditi da bi bio skroz strejt, ali veseli me to što uspevam da guram. Tebi svaka čast na tome što si bacio to govno od kreka. Prosto znam i osecam to što si pisao u vezi samog odlaska na šemu i čina završavanje. To kako si se osecao sam u sam prošao toliko puta... Trebala su muda velika za to da sa šeme ne odeš i nafiluješ se. Sada kao što kaze Frajla idi na te sastanke i probaj se uključiti u priču sa porodicom. Oberučke ce te oni prihvatiti. Znam kako se osecaš i meni zivot se odigrava mimo mene, a ja kao posmatrač sa strane čekam da sudija odsvira kraj... Kad bi moglo iz početka, ali jebiga, makar produzetci ovi da se igraju i mozgom i srcem uz porodicu. Onako kao što oni uz mene...
Ja svaku borbu cijenim jer znam naravno iz osobnog iskustva koliko je to tesko. Jurke imo sam ja podrsku uvik od obitelji ali sada sam prekrdasio sa svojom sebicnoscu i odvajanjem, udaljavanjem od obitelji pa osjetim da sam trenutno na ledu i da sam izgubio podrsku a i zena mi je rekla onako u ljutnji i afektu da joj je pun kurac i mene i mog drogiranja a ja nemam sta reci na to i ne da mi se njoj sad objasnjavati davsam pun kurac mjeseci cist. Suvisno mi je to postalo njoj dokazivati i uvjeravati je da se ne drogiram. A stvarno kad vrtim film ponasam se gore sada nego kad sam bio u totalnom kurcu. Jednostavno mi vise nista ne vjeruje a sam sam kriv zbog toga jer sam svjestan toga da nisam dobar. Bilo je naravno i nekog bezveznog laganja s moje strane i naravno da mi zena onda nista ne vjeruje. Moram odnos sa zenom sta prije popravit. Sada cekam par dana da se odljuti pa onda pomalo. Jebote zivot sad joj ne smijem ni prici kolko je ljuta na mene. Moram pomalo grickati. Ono umiljavati se ko Ibro kad ude u kucu i posere se po pol dnevne sobe. Pa zna da je kriv pa prvo bjezi od sviju dok se prasina ne slegne pa se onda pocne pomalo uminjavati. Jebo majku sto su ti psi osjecajni i pametni. Pametniji i bolje duse od ljudi. U ovom trenu Ibro mi je jedini koji se oce druziti sa mnom. I djeca mrce na mene jer su dosli kuci iz skole a zena bila na selu a ja ni rucak ni veceru nisam napravio. Ma za popizditi sam ljen posto. Ono sjedim doma i tv, nintendo i plejstejsn. I naravno sve novine sto postoje sam po vise puta procito i prelisto. Nisam se ni sjetio da treba klopu neku napravit klincima i zeni. Dugo nisam bio ovako lijen i zaokupljem svojim crnim mislima. Ne bi sad ovdje o tim crnjacima jer bi onda definitivno svi vi rekli da mi stvarno nema spasa. Jurke 10 dana nije malo. To je pun kurac neprospavanih minuta i okretanja i prevrtanja po krevetu a dode jutro i mozes mu samo jebati majku jer si iscrpljen do krajA. Ni kava ne pase ni sok ni caj. Proljev i onaj odvratni smrdljivi znoj koji smrdi toliko ko da ga je sam davo izmislio i tako grozno zacinio. Govna ne smrde tako koliko taj prokleti ljepljivi znoj. Jebem mater ovim putem farmaceutima sta su izmislili to govno od tablete. Pa jel si procito sta sam napiso kad sam bio kod frenda psihijatra. Mjesto da me rijecima digne on bi meni uvalija hepte ili sub ili liriku. Pa ja mu kazem e si ti normalan. Zar opet da zivim u agoniji kad se budem skida. Mislim iskreno da ja to vise ne bi moga ni fizicki ni psihicki podnijeti. Samo se sjetim proljeva, nespavanja, lude glave i smrdljivog znoja. Uzas nad uzasima. Nedo bog nikome. A svi ovdi smo to prosli malu milijun puta.
Post Reply