Skidanje sa suba

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
trgup

Re: Skidanje sa suba

Post by trgup »

Hvala sanela, to si u pravu za psihološki učinak svake gudre, ali mislim, brzina i ex se ne udaraju svaki dan kao dop, al to stoji sto kazes.
Ja ti imam tešku depresiju i zato sam poceo malo po malo uzimat sub jer antidepresivi mi nista nisu pomagali, čak mi je bilo i gore, ubili mi osjecaje, a kad uzmem sub depra nestane. I tako svaki treći dan, pa sve češće i na kraju pogađaj :).
Skido se na psihijatriji prije godinu dana, mada bio tamo zbog depresije i sa jedno 3-4 mg naglo izbacim. I bilo ok prva tri dana, ma reko ovo je nista, kad me četvti dan opalilo mislio sam da cu umrijet. 4 noći i 5 dana nisam oka sklopio, bolovi, proljev, ma katastrofa, a znate sigurno svi.
Uglavnom to si nemogu ponovno priuštit pa cu probat od frajle način, čini mi se ok.
Dali postoje neki lijekovi, sokovi, tinkture, bilo sta da ublazava zizu?
Čito sam da neki sok "noni" pomaze kod odvikavanja.
Ako mi neko moze napisat s cim da se naoruzam prije sranja - vitamini, lijekovi itd.
Sretno svima i pozdrav
sanela

Post by sanela »

Ja bih ti preporučila fizičku aktivnost. Bilo šta, trčanje, bicikl, teretana.
Priroda, šuma, planina, more, rijeka. Šta god ti je blizu. Boravi na suncu.
Noni jača imunitet. Dosta C vitamina. Dosta čajeva i tečnosti. Sad ima dosta voća.
Izbjegavaj kafu, gazirano, alkohol, puno slatkiša.
Probaj uključiti što više zdravih navika. Da se organizam očisti i prirodno regeneriše.
trgup

Post by trgup »

Primjetio sam da su ovdje ljudi susretljivi i hoće pomoći, malo sam čitao forum, to je lijepo. A ostatak "normalnog" svijeta nemoze cut za ovisnike. Al neka, puno se nauči kroz patnju .pozdrav svima i nedajte se zlu.
Hvala Sanela
Frajla

Post by Frajla »

Trgup, sub u vodi moze da stoji dosta dugo. Meni je stajao i po nekoliko mesci. Doze sam razvodnjavala cesto. Recimo kada sam uzimala 0,10 mg dodam istu kolicinu vode u spric koliko i ima unutra i automatski dobijem dozu od 0.05 mg i tako je cuvam dok ne dodjem do 0,05 doze.
Vec sam pisala o tome koliko je proces laksi ako se pije dosta vode i jede laksa hrana tada se automatski i bolje spava sto je ovde bitan faktor. Fizicka aktivnost puno znaci jer mozak tada sam od sebe proizvodi hormon srece.
Ja pijem vitamin c, par puta sam uzela ltyrosin aminokiselinu. Dosta mi je pomogao magnezijum za nemir u nogama i pila sam ga svako vece pred spavanje. Neke ostale tablete ne mogu puno da pomognu.
Kada je bilo malo kriticnijih situacija uzimala sam catapresan ali ne znam da li mozes dole da ga nabavis on je odlican ali mora se pazljivo sa njim.
Napravi sebi plan i slobodno probijaj rokove:) ja dam ih odavno probila i nije mi zao. Ne smem ni da kazem na kolikoj sam trenutno dozi ali cekam da me nesto sprzi ali nikako da me sprzi. Tako sam cekala pre mesec dana i dobro me sprzilo sada cu jos malo da se strpim i mislim da je kraj.

Ne treba se opterecivati time nego imas plan lagani i zivis zivot sa svim aktivnostima kao i do sada.
Slobodnoj pitaj ako te jos sta interesuje
Pozdrav i samo napred
trgup

Post by trgup »

Ej nisam skonto ovo da cekas da te sprzi:)
I da, dal se smije na subu trcat ( recimo nogomet, kosarka) znas ono, bas da trcis, strah me da mi cuka ne stane, nemam pojma?
Frajla

Post by Frajla »

Naravno da mozes, ne znam da li je ikome sport naudio. Naravno da ne treba da se pripremas za olimpijske igre :)
A o przenju... Vec je to sto puta procesljanja prica. Half life suba tj duzina ostajanja suba u organizmu zna da se oduzi. Desi se da te tj bar kod mene sa me je par puta dok sam spustala dozu kriza tek sprzila nakon 15-20 dana...
trgup

Post by trgup »

Ovo je znanost jebes mi sve:)
Kolko sam ja skuzio svakom je drugacije, pa treba slusat svoj organizam. Meni je jos i problem sto popijem 5-6 piva dnevno, i dve kutije duvana, pa mozda zato nemogu trcat. Al rjesit cemo se govneta zajedno svi. De mi reci frajla na kojoj si dozi molim te, hehe
Jel iko ovdje probo udarat brz pet sest dana i tako se lakse rjesit, tako sam cuo spike
Frajla

Post by Frajla »

Ne mozes se suba resiti za 5-6 dana, sve je vec isprobano i ispisano.
Ja evo proslavila godinu dana od pocetka spustanja, to je bio 1.6
Mislila sam da ga ne osetim na 0,08 mg ali sam pre toga imala brza i nagla spustanja pa me je stiglo i ostala sam na dozi skoro 3 nedelje sve dok mi se zenice nisu skupile. Zato ti necu reci na kojoj sam dozi:) ne jos uvek jer ne znam vise ni ja da li je osetim ili ne ali ne zelim iznenadjenja i ne zurim. Tacno je da je jako nepredvidiv i svako drugacije reaguje i treba da slusas svoje telo.
Alkohol izbaci, nikako ne ide sa subom. Nije klasicna prica o zdravom zivotu nego zaista ne ide sa subom
Frajla

Post by Frajla »

Kako sam shvatila jos uvek bijes bitku sa depresijom, a verujem da je alkohol u kombinaciji sa subom dosta tome doprineo.
Ako kreces da spustas sub onda bi pozeljno bilo da se psihicki stabilan jer je spustanje suba zapravo psihicka igranka. Obavezno izbaci alkohol ( ja popijem casu vina tu i tamo ali svakodnevno nikako ne) i ubaci antidepresiv. I uz antidepresive ako pijes alkohol naravno da ti nece pomoci nego odmoci. To su uzasne kombinacije
U velikoj prednosti si u odnosu na mene zbog tvoje 2 godine koliko si na subu, ja sam evo usla u devetu godinu i zato i radim sve polako.
Stabilizuj se psihicki i kreni
ziki

Post by ziki »

Malo to ide i iz glave..
Ako ides ka tom cilju da zivis strejt, onda se vremenom navikavas na to normalno stanje i pokusavas da gasis zelju i smanjujes malo apetite... i dokle god si na Buprenorfinu jos uvek si privilegovan da ipak imas taj neki rad i opijatski dozivljaj, jer sta god mi pricali Buprenorfin ipak nije naivan lek vec pruza mnogo toga.
E sad, taj manjak tog efekta koji daje Buprenorfin u odnosu na neku drugu drogu je upravo ta sansa i faza za postepeno vracanje u normalu, i psihicki i fizicki.
Ti si pokriven i vise nemas krize.
Kada ti se ceo problem zavisnosti i sve ono destruktivno sto nosi narkomanski zivot svede na te pola tabletice dnevno koju otopis u ustima..onda razmislis malo i kazes sebi da si ipak posle svega dobro prosao, i onda taj Buprenorfin odradis onako kako treba, postepeno ukidanje...
A normalan zivot pocinjes da vodis odmah, imas lek i ne vracas se na drogu.. ukidanje leka vec spada u nesto drugo, to vise nije skidanje sa droge vec faza u tom procesu lecenja.
...
Locked