Taking off - first step

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Vodolija

Post by Vodolija »

PSYCHO evo postavila sma se na tvoje mjesto i djeteta mi vidim sebe prije nekih tri godina dok sto sam se ja pucala u venu...tesko je, pogotovo kad te kriza spuca ali jedini nacin da to sve promjenis je...ljede kojima si obkruzen, mjesta gdje izlazis i stvari sa kojima se igras. MOGUCE JE LUTKO!!! Mnogo si uspjeli pa mozes i ti uz podrsku raje koja ti zeli sto brze skidanje i ozdravljenje.

POZDRAV i cuvaj se
PsYchO

Post by PsYchO »

E, hvala vam na podrschi, yebga, svaka podrshka se cjeni, makar i ona virtualna.

Da, hm.. "apdejtujem" , ovako, nakon zadnjeg posta sam nastavio da se gudriram, veoma intenzivno.
Naravno rjech je o mr. HeXu, te se moj period uzimanja doticnog produzio naravno na 5-6 mjeseci, zadnja 3 intenzivno. I sinu neshto u ovu moju glavu, sinu kriza.
Kad se ujutro probudis, naravno jos ostatak dobrog puknuca od sinoc traje, sve je fino, eh.. yebiga, chim ono malo zimuljice i znojeva ufati, a ajd ti zacas po cenercica (sam neznam odakle mi inspiracija da onolke pare nadjem), pa navece jos cvaju i fin dan. Sutra nanovo.
Jebga pritjeralo u kraj, te odlucih da se skidam, sa svih droga.
Apsolutno svih.
I pocetak:
Nabavi ja sebi Lexaurina i Apaurina, onih poteskih od vishe mg.ova, (i temu sam bio otvorio, da vas pitam hocel pomoc) i pomoglo je, prva 4 dana, yebiga, puknes se izgleda, progutas 4-5 komada odjednom pa ti i one krize nisu vishe tolko teshke. Mada jesu bile, nesto najteze sto sam iskusio u mom zivotu. I zavrsi se 4vrti dan, ja cuo price prek 4vrtog ne udaraju zikre, pogotov s malim stazom ko sto je moj, mada sam se bio navuko. I ja krenu dalje, 3 dana nisam zaspo ukupno oko 8 sati kad izbrojim, al hajd, kontam proce.. i ne prodje bogami. Sinoc tj zadnji dan moje apstinencije (od svih droga) nisam nikako uspio da zaspim, a danas na poso i sta chu, yebga, sve gore od goreg, pa chini mi se da je ova insomnia gora od kriza, tam makar mozes zaspat, brze vrijeme prodje, nista gore od 6osatnog valjanja po postelji u svim mogucim pozama, yebem im mater. I uzmem ja speed danas, znaci, nisam spavao oko 30 sati, i dosho ujutro na poso, sreca pa mi kolega jos nije bio stigo, glava dole ide, sama, nisam mogao ni zucnut a kamoli radit tako. Zovnuh dilera, on mi rece da doletim do njega, to i uradih, uzeh polku speeda i probudih se, skroz naskroz, to je bilo oko 9am, ev sad me jos malo drzi pa sam narucio joj polku, chekam da dodje, ebga, da izguram do navece, onda navece lexovima se puknem i nastavim apstinenciju. Ovo sto sam uradio je ujedno i najduzi period neuzimanja neceg u mom zivotu zadnjih 5 godina. Bez trave, bez alkohola, bez icheg.. sam chistoca osim prvih kriznih dana.
Yebiga, sad vjerovatno ovaj recidiv me syebo na neku ruku, al ja idem dalje, o hexu ni ne pomisljam, kad je samo meni u ovolko malom periodu ovolko sranja uradio, zalim one sto ga dugo uzimaju a ni ne razmisljaju o skidanju.
Wish me luck.. yebiga, jos danas ovo speeda.. i opet, spavanje je bitno, samo da mi je zaspaaatttt kako treba navece, dao bih pola europe i ovog ispranog mozga.
Pozdrav
..all that is gold does not glitter..
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Baš će ti speed pomoći da zaspiš.
Već te skoro prošla kriza.Drži se lagano apaurina,oni su dobri ako se možeš malo suzdržat.Ako ih piješ puno,nakon dan-dva i ne djeluju više.Malo istrpiš,pa kad se dobro smoriš,cugneš npr. 2x10mg i dobiješ 3-4 sata kakvog-takvog sna.
Ali odakle ti ideja,ako si bio navučen,4. dan krize po speedu udrit?Ja da sam to uradio,samo bi ušaltao u 4. za ić rješiti dop.
rbonnasi

Post by rbonnasi »

a majke mi stari kako si mogo po speedu, jaa neznam,
onako sa speedom gore, a onda kako dole, ja bi 100% uzeo dopa, zato i bjezim od svih kemija...
100 ljudi 100 cudi, nema veze stari bitan je cilj a sad kako ces do njega....
pozdrav
rene
PsYchO

Post by PsYchO »

Saggitarius, nije 4vrti, neg osmi :) a ev uskoro i deveti che nastat.

Yebiga, moro sam, nisam znao za neshto sto bi me diglo u tolko kratkom roku a da budem dobar pred direktorom, al vidis, i bili ste u pravu lak se moglo desit da sam zavrshio pado, sam da su mi dali na veresiju, jos uvjek sam syeban, nisam.. hm.. josh zaspo, et, yebiga juche se probudio u 11 am i to je to, plus danas gram speeda, al losh mi je trip skroz, nije kak je prije bilo na njemu.

Pozdrav, javim vam se uskoro, chuvajte se..
svejedno

Post by svejedno »

mirzas wrote:Jebote, prva KRIZA!!!!! Kad je to bilo?
Javi se za koju godinu kad budeš stvarno u kurcu! Do tada se samo pucaj, nećeš se ti navuč, samo se idioti navuku na dop, nisi ti tako glup!

U kurcu je kad znaš da će momak proć kroz sve ono šta smo svi mi prolazili, kako će lagano sebi sjebat cili jebeni život, radi čega???

Aj, sad ga vi ko fol nagovorite da se više nikad ne pukne, ma nema šanse!

Čua san priču da u kini uzet dop zovu "zajahat zmaja", šta je naravno nemoguće!
E, pa Psycho ga pokušava zajahat! SRETNO!!!
Fuck.
Nisi morao to da napises..
I to se kaze za opium.
Luna

Post by Luna »

nije zajahati nego uhvatiti "chase the dragon"! Uhvatis ti njega....ali uhvati i on tebe....I to je prava azdaja!!!!!!

svejedno- "al losh mi je trip skroz, nije kak je prije bilo na njemu"...nece ti nikad vishe ni biti. Nista. Nakon dopa nista nije ko nekad. Moj savjet bjezi od speeda. Vjeruj mi moze ti napraviti takvu nocnu moru da nemash pojma. Pitaj ARchy ....
Ja sam se isto kao i ti presaltala...ali na bijelo. Nije mi trebalo da se spustam iako sam do tada radila oboje. Ali je nekako bilo drugacije. To je zato sto je bilo nesto....droga! a mi nismo bili spremni da sve ostavimo...pa smo se jebi ga utjesili s tim da smo se skinuli sa horsa ...pa onda ovo i nije tako strasno. KAKVA LAZ!!!!! skinula bih se josh 10 puta sa H u zamjenu sa bijelim. eto ....
nije isto koka i speed...znam. ali poenta je da je droga i da je upper i da te sjebaje u pm.
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Habe

Post by Habe »

Pozdrav :D

Drug hvataj se ti kakvog ljeka a i s njima polako jer ti i oni mogu zagorcat zivot a prestani s drogama moj ti je savjet ako ti ista znaci mislim svjestan si ti i sam samo neznam odkud ti ideja da se krize rjesavas speed-om buuaaa bljak.
To sto kazes morao si jer nisi mogao radit je samo jedan od milion razloga koji covjek pronadje da bi se sam sebi pravdao zato sto je ponovo nes uzeo. Izlazi dok jos mozes nisi uopce zaglavio u odnosu na to sta te ceka ako nastavis ako ti je problem odlazit na posao tako sjeban napusti ga mislim djeluje glup savjet al naces ti sebi posao cist a ako nastavis s dopom izgubit ces i posao i prijatelje i onda ces se onako totalno sjeban sjetit postova koje si ovdje citao.

Zelim ti sve najbolje....
...
PsYchO

Post by PsYchO »

Evo, chist sam 12 dana, ni jointa nisam zapalio, nit gutljaj alkohola uzeo, sam o.. gutam neke seroxate, prazine, pa.. il je placebo efekat, il se stvarno osjecam dobro.. al nakon godinu dana, godi mi ova bistrina u mozgu, jes da ima perioda u toku dana (sat, sat i pol) kad samo neka mala misao me moze navest da u glavi odradjudjem sheme, chudno to izgleda kad se borish sam protiv svog mozga, ono on ti govori ajd ba josh jednom, skino si se, sad samo da se odvalish, ne da skinesh zikru.. a onaj mali djelic tebe dok tresesh nogama yebe mu mater i nagoni te na normalu.

Valja se odrec neceg, u ovom slucaju, onog najdrazeg i najgoreg.. heroina, naravno.

A da je teshko, jes brate.. tantalove muke.

Bytheway, u toku 6ogodisnjeg pucanja (heroinom zadnju godinu, svim ostalim, ove prijasnje) ovo je najduzi period da sam chist bez icheg.. valjda je to neki napredak ebiga.
Luna

Post by Luna »

svaka cast psycho. 12 dana je veliko....samo izdrzi. izdrzi josh nekih 8 dana onda ce vec biti 20 i josh lakse. ima nesto u vezi tog broja... majke mi. kazes evo vec sam 20dana cist. veliko je. dobijesh neku snagu...
u svakom slucaju....ne posustaj....idi dalje. svaka cast jarane.... budi ponosan na sebe.
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Post Reply