moze moze samo nemozes dokad hocesJa, moram jednostavno shvatit da se ne može u životu radit sve šta se hoće

Moderator: sanela
Upravo sam ti i ja ovo sad htjela napisati Ramona. Ne možeš ljudima tek tako govoriti koje lijekove i na koji način to mogu raditi. NEMAŠ pojma o tome šta je toj osobi potrebno. Stalno govorite kako niste svi isti i kako je svačija situacija individualna, ali onda govorite koje tablete neko treba da koristi i u kojoj mjeri. To je vama OK, zahvaljujete se jedni drugima na savjetima o zamjenama i blokatorima i načinima njihove upotrebe. Sve je to zloupotreba ako terapiju ne propiše i ne prati ljekar. A kad neko spomene komunu hoćete glavu da mu skinete. Hm... sve mi se više čini da vi jedni druge podržavate u ovisnosti, a ne u oporavku.ime nije vazno wrote:ramona draga. i kad djelis savjete koji se ljek treba uzeti, sta ti znas o toj osobi sa druge strane. sta mislis da ima neki klik u glavi i ti mu predlozis neki pils i da negovorim nastavak
sve najbolje i puno ozdravljenja
Ono što mene zanima jeste da li si ti uopće uzeo u obzir da se skidaš pod nadzorom ljekara. Sorry, ja to ovdje nisam nigdje pročitala. Jedno je skidati se na suho, drugo je skidati se uz pomoć tableta za koje ti smatraš da će ti pomoći, a treće je skidati se pod nadzorom ljekara i uz propisanu terapiju (pod uslovom da je ne zloupotrebljavaš).Pa cura mi je predložila najnormalniju stvar! Šta mi vi predlažete, skidanje na suho, pa šta je vama, završia bi direkt u bolnicu prvi dan bez dopa i tableta! Skida san se ja na suho, prije kad se nisan fura i nisam imao ni približno ovoliki staž, i onda je bilo jebeno, ali sada...hmmm..
Normalno da treba proć nekakvu krizu da bi se skinia, ali zašto to ne olakšat, pa terapiju pripisuju doktori.
Imenijevazno ima dvocifren broj godina junkie staza i preko pet godina cistoce. Znaci li njegov savjet nesto ? Znaci li ti Arijanin komentar (cura je cista vec godinu dana) ? Znaci li ti ijedan savjet koji ti je upucen na forumu ? Osim mozda Ramonine utopije o vikend gudriranju lakim drogama, cuganju piva i slicnim stvarima...Prema tome, više mi znači savjet nekoga sa iskustvom, nego tisuću savjeta takvih doktora