thc

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Locked
Luna

Post by Luna »

nisam rekla napusen nego poslije...kad se prestane. Procitajte ponovo...
impotencija se ne desi preko noci...kao ni depresija. To su posljedice...sto znaci da dolaze nakon prestanka. Pa i na dopu je tako....nisi depresivan dok si na njemu nego kad se skines....itd
a samo da znas popaj ...ja bih se pozdravila s travom za sada da sam na tvom mjestu. Jer i kad prodjes test i dodjes ovamo...za svaki posao ti traze droga test! A tu su i ostali razgovori koje svaki novi kolacic mora obaviti...a na nekim traze da uradis test. Moj bivsi je isto tako kao ti razmisljao....izdrzao je do pregleda i onda se sjebo-pa kad je doao nije mogao ni poceti da trazi posao dok se nije ocistio. E kasnije kad se ufuras i skontas gdje i sta onda ok-vikendom mozda....ako bas moras! :wink: al promjenices se ti...zivot ovdje je mnogo drugaciji od tog tu....i jednostavno te promjeni-na bolje
ps te sretne i vesele pricice pisite na harm reduction-tako su barem prije radili...jebi ga. nekad je ok mastati...ali sve u granicama.
Ramona

Post by Ramona »

'Živjela zelena trava, jer od nje se dobro spava!'
(Valjda znate da nisam JA to izmislila :wink: )
zvrky

Post by zvrky »

hehehehhehehehehehehehehhehehehe :smt044 :smt039
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Fanatik

Post by Fanatik »

OPA SANELA, JEL TI TO MENI REČE.
OK SRECO AKO JE DOTLE DOSLO DA TREBA OMAR SKRATITI PRICU, OMAR VAS FINO NAPUŠTA I NIKAD VISE NECE KVARITI VASU KONCEPCIJU I SADRZAJ OVOG FORUMA.
A kada se psuje, kada se svađa , kada se ponižava tada SANELA NIKOM NISTA.A kad Omar počne pisati o problemima koje ima sa travom treba skratiti priču ,SVAKA CAST SANELA.SVAKA CAST.
Ramona

Post by Ramona »

Omare, care, braco - srićo - nemoj, stoput sam ti rekla - tako osobno, srcu uzimati stvari. Pa nije samo tebi rekla - rekla je svima - pročitaj bolje!
A i ja mislim da je 'skrati priču' malo pregrubo rečeno - pogotovo stoga jer uopće ne smatram da je itko od nas veličao travu, jedino u zajebanciji, pa ako ćemo na vagu, mislim da se više pričalo o problemima vezano uz nju ('nije mi do žena', 'lijen sam na travi', 'mene paranoja skrpa' i tako to).
A ne morete sad za sve i svašta ljudima počet začepljivat usta. Pa valjda vam je jasno da nitko od nas ne želi nikome reklamirat droge - pogledajte onaj Majin 'Molim pomoć' topic - ja mislim da se tu vidi kako o tome razmišljamo. A ne 'skrati priču'. Ma je l' Boga ti, rekla bi ja. Hehehe. No hard feelings, Sanela - tribala si reć 'ček, nemojte tako' il nešto - ako već išta :!:
sanela

Post by sanela »

Ja mislim da nisam ništa rekla pogrešno ili oštro. Ako vi tako mislite, e pa žao mi je... ali, ja pišem ono što mislim. A vjerujem da i vi tako radite, tako da ne možete očekivati ni od mene nešto drugo....

Generalno, trenutno se svaka tema svodi na isto. A to je kako se prisjećate lijepih dana i droge. Nekako kroz vaše postove osjetim nostalgiju za vremenom kad ste se drogirali, nekako pišete s takvim ushićenjem.... ne znam, možda nisam u pravu, ali imam takav osjećaj. I zato ja moram malo reagovati i reći vam da skratite takvu priču. :)

Naravno, no hard feelings (s obje strane) :D

Pozdrav,

Sanela
Luna

Post by Luna »

u pravu si sanela....To jeste tako. Ali nema toliko veze s drogom, koliko ima sa onim sto je bilo prije. A prije je bilo bolje...bili smo sretniji, pozitivniji, uspjesniji...i naravno da ceznemo za tim. Droga je bila dio te proslosti...pa je nekako poistovjetimo sa tim sretnijim danima. Sto na kraju, ispadne a mnogi u to i vjeruju, da su bili sretniji i da im je zivot bio bolji kad su se drogirali. Mada to nije istina....
I osjetim tvoju frustraciju...i razumijem je. Potpuno. Jer ne bi trebalo da je tako...Jedno vrijeme smo napredovali..i bili pozitivniji, i onda smo opet poceli da mislimo na to sve i upali u neku depresiju. Svi redom. To je pravo zanimljivo......ja kad god sam u k.rcu, i kad imam probleme, i kad pocnem da gubim nadu....mnogi se isto osjecaju. Evo sada...sve je bilo ok, zezali smo se, napredovali. I onda jedno po jedno, svi se sjebasmo. Naravno ima tu i onih pozitivaca koji nas odrzavaju u zivotu :wink: i njima sam zahvalna.
ALi sto se tice ove teme, nije bilo tako strasno...ma ni priblizno onome sto se zapravo smatra glorifikacijom. I sama si rekla da razumijes da nam nekad treba da mastamo i da se sjecamo...Ja sam licno mislila da nam ne treba...jer sto da se sjecamo tog pakla u pozitivnom svjetlu????
sami sebi stvorimo opasnost...
ali ovo je drugacije...zaista. Bilo je vise zezancija nego bilo sta drugo. Bilo je i gorih tema, sa mnogo gorim sjecanjima i mastarijama....pa niko nije rekao "ajmo' fajront"...nego si ih, i ti i mnogi, posavjetovala da to ne rade i rekla im da ih razumijes...itd.
I opet ti kazem...razumijem da ti je na neki nacin krivo sto se to desava...jer ti zaista zelis da nama bude bolje. I onda procitas nesto u smislu" joj kako mi je bilo dobro kad sam drogirao"-i padne ti mrak na oci. I meni....
ali ok.. kao sto i ti meni kazes....polako...svima nam nadodje zuta minuta. I nije potrebno uzimati to k'srcu i misliti da je to bas meni upuceno. Svi trebamo imati malo vise razumjevanja...
Omare...Sanela je tebe milion puta razumjela i bila tu za tebe...ali moras i ti nju razumjeti...moras razumjeti da joj je tesko vidjeti da ceznemo za paklom. Naravno...i meni je covjece....
ali ovaj put to zaista nije bilo upuceno tebi...ni naj manje...ali "zavrsite pricu" ipak jeste malo grubo :wink:
ajde...idemo dalje.....
novi dan :-D
Ramona

Post by Ramona »

Nego, evo jedna prikladna, hehehe:
Image
zvrky

Post by zvrky »

:mrgreen:
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Sivi decko

Post by Sivi decko »

Bila je u Srbiji jedna emisija na temu narkomanije, verovatno najrealniji prikaz citave stvari. Od jednog bivseg narkomana koji je bio i diler pa se polako navukao, do doktora, policajaca, sve u svemu, najbolja emisija koju sam gledao na tu temu.

Neke recenice tog tipa su mi i danas u glavi, a vezano za ovo se secam da je rekao zivu istinu. "Trava je PODMUKAO protivnik, jer vremenom polako ubija ono najvaznije (govorimo o hronicnoj upotrebi), volju, koncentraciju, ambiciju uopste."

Tako da cak iako si zaljubljen u dobar skunk, shit ili imas srece pa zivis u Californiji neko vreme i vidis sta se tamo pusi, i nikad ne krenes sa nekim jacim stvarima, Opet imas odlicne sanse da u ovom zivotu ne ostvaris ni 1 petinu svojih potencijala i da cak ne vidis nista lose u tome..

Na stranu sto je dokazano da hronicnom upotrebom moze da dovede do psihickih oboljenja ako se neke trunke istih nalaze u uzivaocu. I za spermatozoide znam, ali se njihov broj povrati posle prestanka hronicne upotrebe..

A o mogucnosti raka ako godinama cepas djointe kao cigarete da i ne govorim. Bob Marley, rest in peace.
Locked