u pravu si sanela....To jeste tako. Ali nema toliko veze s drogom, koliko ima sa onim sto je bilo prije. A prije je bilo bolje...bili smo sretniji, pozitivniji, uspjesniji...i naravno da ceznemo za tim. Droga je bila dio te proslosti...pa je nekako poistovjetimo sa tim sretnijim danima. Sto na kraju, ispadne a mnogi u to i vjeruju, da su bili sretniji i da im je zivot bio bolji kad su se drogirali. Mada to nije istina....
I osjetim tvoju frustraciju...i razumijem je. Potpuno. Jer ne bi trebalo da je tako...Jedno vrijeme smo napredovali..i bili pozitivniji, i onda smo opet poceli da mislimo na to sve i upali u neku depresiju. Svi redom. To je pravo zanimljivo......ja kad god sam u k.rcu, i kad imam probleme, i kad pocnem da gubim nadu....mnogi se isto osjecaju. Evo sada...sve je bilo ok, zezali smo se, napredovali. I onda jedno po jedno, svi se sjebasmo. Naravno ima tu i onih pozitivaca koji nas odrzavaju u zivotu

i njima sam zahvalna.
ALi sto se tice ove teme, nije bilo tako strasno...ma ni priblizno onome sto se zapravo smatra glorifikacijom. I sama si rekla da razumijes da nam nekad treba da mastamo i da se sjecamo...Ja sam licno mislila da nam ne treba...jer sto da se sjecamo tog pakla u pozitivnom svjetlu????
sami sebi stvorimo opasnost...
ali ovo je drugacije...zaista. Bilo je vise zezancija nego bilo sta drugo. Bilo je i gorih tema, sa mnogo gorim sjecanjima i mastarijama....pa niko nije rekao "ajmo' fajront"...nego si ih, i ti i mnogi, posavjetovala da to ne rade i rekla im da ih razumijes...itd.
I opet ti kazem...razumijem da ti je na neki nacin krivo sto se to desava...jer ti zaista zelis da nama bude bolje. I onda procitas nesto u smislu" joj kako mi je bilo dobro kad sam drogirao"-i padne ti mrak na oci. I meni....
ali ok.. kao sto i ti meni kazes....polako...svima nam nadodje zuta minuta. I nije potrebno uzimati to k'srcu i misliti da je to bas meni upuceno. Svi trebamo imati malo vise razumjevanja...
Omare...Sanela je tebe milion puta razumjela i bila tu za tebe...ali moras i ti nju razumjeti...moras razumjeti da joj je tesko vidjeti da ceznemo za paklom. Naravno...i meni je covjece....
ali ovaj put to zaista nije bilo upuceno tebi...ni naj manje...ali "zavrsite pricu" ipak jeste malo grubo
ajde...idemo dalje.....
novi dan