Metadon ili Heptanon

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Jelena

Post by Jelena »

hehe ekseri :)
moj problem je sto jos vise od samog dopa, volim onaj osjecaj kada se spustis nakon 6 eksera punim ganom dopa.. Ajme ajme, dolazis doma sav izbezumljen, sve ti se muti, zjenice su ti siroke kao pepeljara, zmiris na jedno oko da bi skuhao, pucaju te halovi, i onda se spucas u venu. C, c, c, znam da ovo nije bas prikladno, ali eto, meni je to najbolji osjecaj koji postoji. Bombone sam pocela jesti svaku subutu i petak i onda bi jedva cekala da prodje izlazak da dodjem doma i da se spustim.. Koji feeling, ma ne opisivo.
Ali, kako sve ima svoju cijenu, sada se nesmijem priblizavati house muzici i bombonima, samo radi tog jebenog jutra poslje., a na bombonu covjeku svasta padne na pamet i znam da bi se ujutro zabila bez imalo razmisljanja i da mi ne bi bilo zao niti malo. Ako ikada pocne moj put iz pocetka, to ce biti upravo tako, tim jednim "JUTROM POSLJE".

katarina... znam ovo za kavu :-) najljepsi osjecaj... ali da te utjesim; ja imam tek 22 godine pa si mogu priustiti sve to, a ti si mama, kada ja budem mama, isto tako si to necu moci priustiti, zajedno sa hrpom drugih stvari.

nego, jeste li probali sa tripa spustiti se sa dopom ;) dobar osjecaj takodjer, pod uvijetom da se mozes skoncentrirati dovoljno dugo da skuhas, da se nadjes, itd. itd... iz nekog razloga sam uvijek volila takve droge, koje te totalno izbezume, droge za koje trebas biti ful jak da ih isfuras do kraja.. mozda je to jedan od razloga sto me dop toliko privlaci, jer to je jedina droga koju nitko jos nije uspio drzati pod kontrolom.. malo bolesno, ali sta ces...takva sam.
Fanatik

Post by Fanatik »

Blago vama vas pusaju dobrile,mene isto dobrile pucaju ali najgori mi je osjecaj da sam sutra slomljen,isto kao da su me traktori pregazili.Ajme dragi bože u kakvoj sam depresiji. :cry:
Anamarija V.

Post by Anamarija V. »

Fanatik,
poznat mi je taj osjecaj praznine i samoce. Meni se recimo to javlja kad mi naidje ta ludjacka zelja za dopom. Najgore je kad recimo to pokusam „izbrisati“ necim, tj. npr alkohol, trava itd. Travu sam samo kratko pokusavala, mislim samo jednom ili dva puta, nije mi bio nikakav feeling, to mi je najgluplji osjecaj, u mozgu se desavaju neki crnjaci i samo postaju veci problemi. Alkohol je takodje uzas, olesim se pa tri dana ne mogu doci sebi, a tek onaj smrad drugi dan ma fuj nista drugo. Tako da nema bas adekvatnog punjaca rupa.
U takvim situacijama je senzibilnost veca i samo se povecava osjecaj samoce, ne mozemo vratiti voljene osobe a tuga za njima samo povecava bedak. Rado bi rekla nesto pametno ali ni sama ne znam sta je pametno, jer se sve vrti samo u krugu.
A ekseri..posebna prica.. sjecam se prvog, cim je poceo djelovati otisla sam povratiti..pa sam bila ljuta sto se to desilo, jer nisam nista osjetila, a cijelo drustvo je bilo super raspolozeno. Kod drugog je vec bila i druga prica... I zaista nevjerovatan osjecaj...
Sreca da zivim u gradu gdje ne mogu da ih nadjem...
Jelena,
Znam na koji osjecaj mislis, spustanje sa tripa dopom.. sto ti kazes pitanje dali se mozes skoncentrisati uopste gledati, pa naci venu, ma haos... a i ja sam uvijek takva bila da sam voljela kombinacije i droge koje me totalno izbezume... sta da radis, vidis da nisi jedina...
Jelena

Post by Jelena »

Anamarija :) nisam sama znaci ;)
kombinacije koje su totalno spaljene od kojih svi bjeze, nitko ih nezna isfurati kako treba. Moras jako, jako dobro poznavati svoj um da bi se uopce upustao u neke droge, posebno LSD.. a LSD je moja omiljena droga, vjerovali ili ne cak drazi od dopa, samo je problem sto kada ga uzmes stvarno ne mozes funkcionirati, trebas imati 24 sata slobodno da nikoga ne vidis i ne sretnes, a te su prilike zaista rijetke...
U zadnje vrijeme sam pocela razmisljati zasto ja volim bas takve SAMOUBILACKE MISIJE , a najdrazi izlazak bi opisala nekako ovako; pola tripa, 3 do 4 bombona, masu trave, i na kraju dop.... ? Zasto?... pocinjem misliti da negdje duboko u sebi, svaki puta kada se tako razbijem, u biti zelim da me nema drugog dana, da mi sva ta droga dodje glave, konacno.. I onda se opet probudim, i dalje sam ziva i ne mogu vjerovati.. Tesko je tako nesto priznati sebi, a kamo li na nekom forumu, pa cak i ovakvom.. da potajno, svaki puta kada se izdrogiram, ja se u biti pokusavam ubiti. Strasna istina koju sam shvatila tek nedavno.
Anamarija V.

Post by Anamarija V. »

Jelena, vidis da nisi jedina.. :) ima jos takvih „ludjaka“..
Ja sam uvijek bila najgora od sve djece sto se tice spaljenih kombinacija, niko se nije usudjivao ni da pomisli na takvu kombinaciju a kamoli da je pokusa izvesti :). U pravu si, mislim da to samo uspjeva ako dobro poznajes svoj um. Kod mene je uz to jos bilo da sam stalno trazila svoje granice dokle mogu, i nikako da naidjem na konacnu granicu, bez obzira sta radila..Trebalo je zato i mnogo hrabrosti, zar ne.. Mozda je to nesto poput tvoje „samoubilacke misije“. Nisam jos dosla do zakljucka dali sam se tad htjela ubiti ili ne, ali vuce ka tome. Kad bi dosla sebi nakon tako neke ludnice, uvijek bi osjetila neko blago razocarenje sto sam se probudila .. :wink: Mozda bi to trebala priznati sebi pa bi mi bilo lakse :wink:. A normalno je bilo da mi je pun gun bio, uvijek mi je bilo malo. Meni su recimo najgore ludarije bile sa kokainom, uvijek sam trazila vise i vise i vise... dok se nisam izmasakrirala iglom. Na dva mjesta su mi vene kao da imam male klikere u njima :) .
Fanatik

Post by Fanatik »

Eeeee,moji dragi drugovi-ice.Znate sta sam ja radio i na kraju zacrsio u LUDARI u Sarajevu u odjeljenju "Nedo Zec odjeljenje p-1".Evo sta je bilo Omar hadzija raskinuo sa curom i odem u apoteku u Lukavicu i uzmem kutiju "AKINETONA" I 2 ARTANA dobijem od Sencija druga.
Navecer oko 3 ujutro izasao sam go na ulicu da pricam sa nekim,dero se ,budio narod.Naravno dosla je hitna i odvela me u LUDARU,bio sam vezann na krevetima 2 dana jer su mi zabili injekciju KOKTELA i popijen 1 LEPONEX,PA DRUGI NAKON 12 SAti.Vise ne znam sta da radim,deprimirajuce se osjecam.Mota se mota po glavi,da li da ga okrenem ili ne okrenem a broj je tako lagan da bi prvacic zapamtio.
Uzas i samo uzas.TAKAV je dan u Sarajevu da je sve mutno i sjebano pa kontam i gledam ovu Centralku,dobra je povratila se jer se nisam roko ima 2 god. a ono prije neki dan bio je "SMRKING TU DU HAZNFEFER"
HHEHHEHHE,ne znam sta ljudi da radim,majke mi jedan dan dobar nasmijan,drugu mutam,treci depresija.ZAR ĆE NAM OVAKO BITI ČITAV ŽIVOT??? Volim ves i čuvajte se,vaš drug Fanatik :evil:
Anamarija V.

Post by Anamarija V. »

To je pitanje koje i ja sebi cesto postavljam, dali ce to tako cijeli zivot biti? Iskreno se nadam da nece, jer ako tako bude, pa kako cu izdrzati! Jos je gore ako je neki tmuran dan, kao da se nebo na glavu spusti a uz njega jos i sve zelje i crne misli. Ma uzas.
I kod mene je danas neki tezak i tmuran dan, siv. I mogu reci da veoma tesko podnosim danasnji dan...
Ali nada umire zadnja, zar ne... pa zato se i nadam da ce biti bolje sutra..
Fanatik

Post by Fanatik »

AnaMarija moras biti jaka,shvati to kao trening,kao nesto na sto se spremas da ce biti,a bit ce opet takvih dana.
Ja znam dobro kako se osjecas,i vrlo dobro znam taj osjecaj.Meni je Tamara rekla da probam sa šetanjem,i upravo je to bilo to.Krenem u šetnju,izbjegavam lica koja znam da ce me pokusati navesti na najgore,a stanem popricam pa i odem na kafu sa onim ljudima koji nemaju veze sa drogom.Kako dan prolazi,tako i ja polako gubim tu želju za dopom (mada ga ne uzimam vec 2 godine) ali želje ima to priznajem.
Molim te ne daj se,šetaj,pričaj,piši nam samo nemoj ono najgore.Shvati ako uzmes izgubićeš jedno poluvrijeme,jaka si ti,JAČA SI OD BILO KOJEG PRAHA ILI TABLETE.
SVI SMO UZ TEBE :goodman:
Anamarija V.

Post by Anamarija V. »

Dobro je samo sto mi nije svaki dan takav, inace se poprilicno dobro osjecam ali jednostavno naidje ta zuta minuta, ili kako bi je vec nazvala, a najcesce je kad sam sama. Ovako sam cijeli dan u nekim obavezama i nisam bas ni toliko sama. Ali u nekom trenutku se jednostavno desi i ne mogu to kontrolisati, te misli i tog glupog crva. Zelja je naravno tu i mislim da ona nece bas tako brzo nestati.
Hvala za podrsku!
Fanatik

Post by Fanatik »

LJUDI DA ZNATE KAKO SAM SJEBAN,KAKO SAM RAZOČARAN,KAKO SAM NIKAKAV.
SAD BI NAJRADIJE NAZVO I ONDA PUFFFF.ALI NE SMIJEM,NE SMIJEM TO RADITI.
JAKO SAM DEPRESIVAN,TUZAN,NIKAKAV :drinkers:
Locked