Drage moje dame,
Srecan Vam osmi mart. Ovo Vam cestitam sedmog uvece.
To o cemu je Rajouno pisala nema veze sa razvodnjavanjem teme. Koje je naravno doslo kasnije. Ja licno ovde vidim da Vi osim trazenja ravnopravnosti trazite i nesto vise. Sad ste kao posebne i nesto iznad zato sto radjate ili ne idete u vojsku. Cinjenica je da zenska bica jedina na ovoj planeti podaruju novi zivot. Ali isto tako je cinjenica da bez muskih bica vrlo brzo ne bi mogla civilizacija da se razvija. Odnosno jako brzo bi izumrla. Ceo svet je podeljen na polove, juzni i severni, Arktik i Antarktik. JABUKA IMA DVE POLOVINE.
Pa Vas pitam cemu ova rasprava? Nismo li vec po toj znacajnoj cinjenici jednaki?
A to sto se u nekim zemljama jos uvek patrijarhat primenjuje u velikoj meri, sta sad!? Moze li neko to da promeni od nas, obicnih smrtnika? Nesto ne verujem... i koliko je bese trajao matrijarhat? Ne znam, ali lupam 10.000 godina!? Jbg, ljudi smo i volim da budemo zasticeni od jacih, a jaci vole da vladaju. I to je tako. Tacka.
A draga gospoja miratesman, Vasa su deca bolesna isto kao i ja !? Oni svoj virtuelni svet ne traze da bi Vas povredili, nego zato sto im to bolest zahteva. I to je isto prosto tako. TACKA. BROJ DVA.
A moram jos nesto da primetim... IVAN JE ZENSKO I ZOVE SE ANDRIJANA I IMA DVE PREDIVNE CERKE. Imajte to na umu kada joj se obracate.
SRECAN VAM 7 MART. I 8 I 9 I 10 I REDNO...
HRABRE-SNAZNE_PAMETNE-VAZNE_ZENE ZELE-HOCE-MOGU_PRAVA I SLOB
Moderator: sanela
- joesspappa
Re: HRABRE-SNAZNE_PAMETNE-VAZNE_ZENE ZELE-HOCE-MOGU_PRAVA I SLOB
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
- miratesman
Kada pisem,ne razmisljam da li je neko musko ili zensko bice,bitno je kako se oseca.A ja sam samo jedna od ocajnih majki... To je to.
ZAHVALJUJEM NA CESTITKAMA.
Volim 8. mart.
ZAHVALJUJEM NA CESTITKAMA.
Volim 8. mart.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
Evo,uloga zena u mijenjanju rodnih odosa
Zene u C.gori predstavljaju jedan izuzetan potencijal,cija su znanja liderske sposobnosti,vizionarstvo,radna energija,umetnicka i poltickavkreativnost-nazalost nedovoljno iskorisceni!
Koliko je je zena lIdera u nasoj zemlji?(U SVAKOJ ZEMLJI)
One su izgleda stvorene samo za krpu,metlu i varjacu...a sta je sa njihovim ambicijama,zeljama....to pada u drugi plan!iliti zadnji@!
Voma je vazno da zene shvate da se i same moraju boriti za promjenu polozaj zena nasem drustvu.U prilog tome ide cinjenica da pored toga sto cinimo 49,66% birackog tijela zauzimamo samo 10% a mjestima odlucivanaja,Uocavanje sopstvenih problema i potreba,predstavlja vazan korakka promjeni rodnih odnosa.
ALI,DOBRE NAMJERE NISU SAME PO SEBI DOVOLJNE!Potrebne su aktivnosti usmjerene ka mijenjanju postojecih diskriminatorskih odnosa -i izmedju zena i muskaraca i izmedju zena i zena.
zato,pomognimo jedna drugu ,jer su zenski problemi univerzalni-i ako nas danas ne muce,mucice nas vec sjuttra!!!
Promocija zenskih ljudskih prava nje moguca,bez sirenja mreze zenskih grupa i PODRSKE ZENAMA!!!
HALOOO,DAVNO JE PROSAO PERIOD ROBOVLASNICKOG DRUSTVA!NISU SVE ZENE U MOGUCNOSTI DA SE IZBORE ZA SVOJE JA!
Ja bih se pozvala na ombudsman,ali nazalost ova ustamnova je usvojena u c.gori 2003god-dakle medju poslednjima!
ZENE ,BORITE SE I NEMOJTE DA POSTANETE 'SVU' !
Zene u C.gori predstavljaju jedan izuzetan potencijal,cija su znanja liderske sposobnosti,vizionarstvo,radna energija,umetnicka i poltickavkreativnost-nazalost nedovoljno iskorisceni!
Koliko je je zena lIdera u nasoj zemlji?(U SVAKOJ ZEMLJI)
One su izgleda stvorene samo za krpu,metlu i varjacu...a sta je sa njihovim ambicijama,zeljama....to pada u drugi plan!iliti zadnji@!
Voma je vazno da zene shvate da se i same moraju boriti za promjenu polozaj zena nasem drustvu.U prilog tome ide cinjenica da pored toga sto cinimo 49,66% birackog tijela zauzimamo samo 10% a mjestima odlucivanaja,Uocavanje sopstvenih problema i potreba,predstavlja vazan korakka promjeni rodnih odnosa.
ALI,DOBRE NAMJERE NISU SAME PO SEBI DOVOLJNE!Potrebne su aktivnosti usmjerene ka mijenjanju postojecih diskriminatorskih odnosa -i izmedju zena i muskaraca i izmedju zena i zena.
zato,pomognimo jedna drugu ,jer su zenski problemi univerzalni-i ako nas danas ne muce,mucice nas vec sjuttra!!!
Promocija zenskih ljudskih prava nje moguca,bez sirenja mreze zenskih grupa i PODRSKE ZENAMA!!!
HALOOO,DAVNO JE PROSAO PERIOD ROBOVLASNICKOG DRUSTVA!NISU SVE ZENE U MOGUCNOSTI DA SE IZBORE ZA SVOJE JA!
Ja bih se pozvala na ombudsman,ali nazalost ova ustamnova je usvojena u c.gori 2003god-dakle medju poslednjima!
ZENE ,BORITE SE I NEMOJTE DA POSTANETE 'SVU' !
PER ASPERA AD ASTRA...
Mislim da se na ovoj temi ni jedan muškarac ne bi trebao osječati ugroženim jer se ne piše,tj.tema nije o tome kako su žene ugrožene od muškaraca nego se redi o samoj razini samosvjesti kod velikog broja žena,ta razina je očito niska i zato se dešava šta se dešava.....dakle,ovdje se apelira na podizanju razine svjesti kod žena a nikako o nekoj diskriminaciji i okrivljivanju muškog pola....barem ja to tako kužim.
Andrijana, možda da promijeniš nick i nastaviš pisati? Prijedlog... jer vidim da ti se svi obraćaju sa Ivan iako se ispod posta često potpišeš kao Andrijana...joesspappa wrote:
A moram jos nesto da primetim... IVAN JE ZENSKO I ZOVE SE ANDRIJANA I IMA DVE PREDIVNE CERKE. Imajte to na umu kada joj se obracate.
upravo o tome govorim mod,a nasi muskarci su jedini pametni,hrabri,snazni...sta je sa nasim drz.javnim tuziocem
V.M-d aje ne imenujem ,ona je zena!
kliko je zena u istoriji bilo predsjednica?
uvijek su nize rangirane,jer su 'samo zene'
e,pa ja cu dokazati da nije tako-izboricu se za svoje mjesto u drustvu,i sigurnonecu sjedjeti kuci,docekivati muza punog price,cuvati djeciu,postavljati mu sto..da bi se na krajuizvalio na kauc i poceo prditi...e,a tako necu!
a to je jedna zen avise...jedna po jedna...mozda i uspijemo
treba ih samo pokrenuti
V.M-d aje ne imenujem ,ona je zena!
kliko je zena u istoriji bilo predsjednica?
uvijek su nize rangirane,jer su 'samo zene'
e,pa ja cu dokazati da nije tako-izboricu se za svoje mjesto u drustvu,i sigurnonecu sjedjeti kuci,docekivati muza punog price,cuvati djeciu,postavljati mu sto..da bi se na krajuizvalio na kauc i poceo prditi...e,a tako necu!
a to je jedna zen avise...jedna po jedna...mozda i uspijemo
treba ih samo pokrenuti
PER ASPERA AD ASTRA...
HVALA onima koji su shvatili poentu mog stava....da zena treba da bude zena, a muskarac- muskarac, nema tu velike filozofije, tu je sad samo razlika u tome kako ko to dozivljava i kojoj je fazi cija sujeta i kakvo ga iskustvo prati....no dobro.
HVALA i Jovancinom tati sto potseca da sam zena ,a i Sanelin predlog mi se dopada ako moze menjaj mi nick sa Ivan na Andrijana , a ako ga promenis HVALA i tebi
.....vec sam negde pisala da je slucajno davno registrovan kao takav, a sve cesce pravi zbrku..
pozdrav
ANDRIJANA
HVALA i Jovancinom tati sto potseca da sam zena ,a i Sanelin predlog mi se dopada ako moze menjaj mi nick sa Ivan na Andrijana , a ako ga promenis HVALA i tebi

pozdrav
ANDRIJANA
evo jedne za razmišljanje.. valjda je ok da tu napišem jer tema mi nekako paše
ovak: neki dan razgovaramo moj dragi i ja o budućem životu, vjenčanju, djeci i tak svemu tome. I ja velim da ja kad se udam ostavljam svoje prezime jer ono što bi ja sad nosila njegovo pa ko mi je on - misleći naravno da njegova obitelj samnom nema veze što se prezimena tiče. I da moja djeca neće sigurno nositi samo njegovo prezime jer što se mene tiče više su moja nego njegova ukoliko se gleda na sam čin pravljenja djece u kojem oni uživaju koliko i mi i tu je posao što se tiče njih gotov dok mi tek moramo svoj odradit - 9mj nošenja tog malog djetešca, pa porod koji BOLI!!! pa onda se beba rodi pa ne spavaš pa je hraniš pa je nosiš, presvlačiš, kupaš i sve šta ide uz to i to radiš s nevjerojatno puno ljubavi jer nikada oni neće osjetiti kako se voli nešto što nosiš u sebi ( a zbog toga mi je posebno drago) - i oni sudjeluju al puno manje bez ikakvih prenemaganja sada, malo je onih koji se stvarno uključe u odgoj kao majke, mada ima i takvih i svaka im čast.
Naravno da je dijete i njegovo i sve što ide uz to.. nisam sad feministkinja zadrta.. al eto samo me zanima kako vi drage moje gledate na to... jer ono što je nekada bilo od patrijarharne obitelji danas gotovo da i ne postoji... osim tog prezimena i par kretena koji misle da posjeduju ženu.
I što je najbolje u svemu moj dragi iako se pravio frajer i naravno okretao priču na svoju stranu - složio se u većini stvari samnom.. jer on je najbolji...
ovak: neki dan razgovaramo moj dragi i ja o budućem životu, vjenčanju, djeci i tak svemu tome. I ja velim da ja kad se udam ostavljam svoje prezime jer ono što bi ja sad nosila njegovo pa ko mi je on - misleći naravno da njegova obitelj samnom nema veze što se prezimena tiče. I da moja djeca neće sigurno nositi samo njegovo prezime jer što se mene tiče više su moja nego njegova ukoliko se gleda na sam čin pravljenja djece u kojem oni uživaju koliko i mi i tu je posao što se tiče njih gotov dok mi tek moramo svoj odradit - 9mj nošenja tog malog djetešca, pa porod koji BOLI!!! pa onda se beba rodi pa ne spavaš pa je hraniš pa je nosiš, presvlačiš, kupaš i sve šta ide uz to i to radiš s nevjerojatno puno ljubavi jer nikada oni neće osjetiti kako se voli nešto što nosiš u sebi ( a zbog toga mi je posebno drago) - i oni sudjeluju al puno manje bez ikakvih prenemaganja sada, malo je onih koji se stvarno uključe u odgoj kao majke, mada ima i takvih i svaka im čast.
Naravno da je dijete i njegovo i sve što ide uz to.. nisam sad feministkinja zadrta.. al eto samo me zanima kako vi drage moje gledate na to... jer ono što je nekada bilo od patrijarharne obitelji danas gotovo da i ne postoji... osim tog prezimena i par kretena koji misle da posjeduju ženu.
I što je najbolje u svemu moj dragi iako se pravio frajer i naravno okretao priču na svoju stranu - složio se u većini stvari samnom.. jer on je najbolji...

Iva, pomalo nezrelo razmisljanje. Kad stvarno dodjes u situaciju da osnujes obitelj shvatiti ces da je obitelj,familija jedno,vi ste svi jedno i kao takvo funkcionirate pa time i nosite jedno prezime. Sta bi tvoje dijete trebalo imati tvoje prezime,tata svoje i ti svoje zato sto si ti rodila i porod Boli. A da ne pricam o banalnim stvarima poput npr da tvoj muz hoce ici na odmor s djetetom pa ne moze ili ima probleme na granici
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Nije to nezrelo. Obitelj je jedno - je slažem se - al pod njegovim prezimenom - MA NEMOJ ( ovo velim ovak nije tebi upućeno). Da ja znači mijenjam prezime samo zato jer je netko to izmislio kako bi muškarce postavio na viši tron... ne ne... prvo ja mislim uzeti oba prezimena kada se udam i ne mislim da je to nešto strašno - ima puno ljudi koji to rade. A drugo djeca se u mom slučaju neće sad prezivati samo mojim prezimenom ili njegovim nego će imati oba.
Svjesna sam da ovo razmišljanje u ljudima stvara otpor iliti neznam šta drugo al ja tak mislim i to se promijeniti neće. Sačuvaj bože da mislim da muškarac kao otac nije potreban - itekako je , to bar ja znam koja nemam oca već 15 godina. Isto zato i na neki način želim ostvariti ovo. Al velim vam 1000000 puta bolje da nema tate nego mame - u slučaju naravno da se radi o normalnim ljudima i uvijetima.
Svjesna sam da ovo razmišljanje u ljudima stvara otpor iliti neznam šta drugo al ja tak mislim i to se promijeniti neće. Sačuvaj bože da mislim da muškarac kao otac nije potreban - itekako je , to bar ja znam koja nemam oca već 15 godina. Isto zato i na neki način želim ostvariti ovo. Al velim vam 1000000 puta bolje da nema tate nego mame - u slučaju naravno da se radi o normalnim ljudima i uvijetima.