dal neko mozda zna...?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
Vlado_M

Re: dal neko mozda zna...?

Post by Vlado_M »

Nije pun mjesec. U ovom gradu vec cetiri dana niko nije poginuo.

Ej Mod, nekad davno je u nasu kafanu dolazila jedna malo cudnaa, crna, slatka djevojcica... Zvala se Dark Angel. Koliko se sjecam, pomoc koju je dobila od Zvrky i njene mame bila je prilicno konkretna... U stvari, rijec je o najkonktretnijoj pomoci na forumu ikad ikome.

To samo navodim kao primjer. Nisi uvijek u pravu. Da bi narkoman prihvatio lijecenje, potrebno je mnogo vremena da u njemu sazri odluka. Svaki neuspjesan pokusaj solo skidanja je korak naprijed u sazrijevanju... Ima svrhu. Pouka se izvlaci, makar i sa zakasnjenjem... A onda jednog dana dzanki se probudi i shvati da ne moze glaom kroz zid i sjeti se da ima one tri opcije koje si ranije navela... Tada se sjedne za komp i zagugla - ordinacija za lijecenje bolesti zavisnosti i to...

Zato ste obje u pravu. I nije ni jedna.

Mah.
rajouno

Post by rajouno »

ma ja znam koliko su se njih dvije obozavale,i ne mogu sad da vjerujem kolika je to netrpeljivost medju njima-dajte iskulirajte se,iz postoanja prema forumu i saneli.mislim da bi trbale otvoreno da popricate,bez vrijedjanja...
PER ASPERA AD ASTRA...
hellfire

Post by hellfire »

a + choveka zbunjujete verovatno...svako je ovde svoju prichu preziveo ovako ili onako...bitno je izaci chist i normalan...bitno je izaci iz dzankerske priche uopshteno...neko je izasao sam, neko uz struchnu pomoc...ja samo mislim da je choveku mnogooo lakshe uz nechiju struchnu pomoc nego da se sam cima i zlopati...a na to da li ce ili nece nechija odluka da se lechi i izlechi sazreti u njemu, to mora on sam reshiti sa sobom..i to je prvi korak...mi tu ne mozemo nishta osim da damo savet,a ne da zbunjujemo nekoga josh vishe....

Big kiss and hug i za Mod i za zvrks...ljubi vas hellfire... :wink:
u raju je lepo, al u paklu je ekipa...
zvrky

Post by zvrky »

Kad smo vec kod Darkangel iskoristicu priliku da kazem da je ona danas dobro,cista ko suza vec 2 godine mozda i malo vise nadam se da ce takva i ostati,ima posao ima svoj stan,zivi normalno i trudi se da napreduje. Cmok ja sve vas.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Modesty

Post by Modesty »

Apsolutno mi nije padalo na pameti da više išta na ovoj temi prokomentarišem dok nisam pročitala posti znad mog.

I drugo za ostale učesnike ove diskusije,ako sam za nekog nešto rekla,to su bili zaključci izedeni iz zadnjeg perioda.
Treće,ja ovde neke poznajem i malo dublje i šire nego što se predstavljamo kroz diskusije na forumu.
Četvrto,3 godine radim u NGO(NVO) sa ovisnicima,radila sam svjedočanstva pred stotinama ljudi širem svijeta,predavanja pred doktorima(neuropsihijatrima i psiholozima9 koji su došli da čuju šta im imam za reći) i dok mnogi ovdje prosipaju iz šupljeg u prazno,ja u konkretnom,u realnom životu ljude ili spremam za komune ili upućujem na klinike a i sama sam uz njih kao što se zajedno borim i sa onima koji nisu u mogućnosti niti za jednu od tri varijante koje osobno podržavam.........................tako da mi manje više raznorazni komentari ovde na forumu ne predstavljaju apsolutno ništa...ustvari da,znače mi u toliko da ocjenim koliko je ko daleko od mene i kolikjo ne zaslužuje da se investiram..................svemoguća i sveznajuća nisam,daleko od toga ali se ozbiljno i temeljito usavršavam,educiram ......i odlično znam ko sam,što sam i koliko vrijedim.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

drugo za ostale učesnike ove diskusije,ako sam za nekog nešto rekla,to su bili zaključci izedeni iz zadnjeg perioda.
Treće,ja ovde neke poznajem i malo dublje i šire nego što se predstavljamo kroz diskusije na forumu.
Četvrto,3 godine radim u NGO(NVO) sa ovisnicima,radila sam svjedočanstva pred stotinama ljudi širem svijeta,predavanja pred doktorima(neuropsihijatrima i psiholozima9 koji su došli da čuju šta im imam za reći) i dok mnogi ovdje prosipaju iz šupljeg u prazno,ja u konkretnom,u realnom životu ljude ili spremam za komune ili upućujem na klinike a i sama sam uz njih kao što se zajedno borim i sa onima koji nisu u mogućnosti niti za jednu od tri varijante koje osobno podržavam.........................tako da mi manje više raznorazni komentari ovde na forumu ne predstavljaju apsolutno ništa...ustvari da,znače mi u toliko da ocjenim koliko je ko daleko od mene i kolikjo ne zaslužuje da se investiram..................svemoguća i sveznajuća nisam,daleko od toga ali se ozbiljno i temeljito usavršavam,educiram ......i odlično znam ko sam,što sam i koliko vrijedim.
Apsolutno mi nije padalo na pameti da više išta na ovoj temi prokomentarišem dok nisam pročitala posti znad mog.
Krajnje nepotrebno.

Pozdrav.
heroinapg

Post by heroinapg »

Ja i dalje mislim da nema toga sto je nepotrebno-pa bar je izazvalo reakciju da je "nepotrebno"
POZDRAV SVIMA
Modesty

Post by Modesty »

meni je bilo itekako potrebno...pun mi je više klinac kojekakvih provokacija od "prijateljica" koje me privatno i na messengerima obožavaju,hoće me ženit a na forumu me jebiu(soproštenjem)i prosipaju po meni svoje frustracije...valjda zbog ne uzvračene ljubavi ili što je već u pitanju......pitam se samo kako me pogrešno ne shvataju oni što stvarno sada sa svojim postupcima i načinom
života pokazuju da su ozbiljni i namjeri da se izliječe...zašto njima nisam pregruba,zašto me oni ne optužuju kako sam jednostrana i kako to nekom uopće može pasti na pamet kad uvijek pominjem sve moguće načine,barem one dokazana u liječenju.
i pitam se,zašto,ako je neko postavi temu,pitanje,očekujući razna mišljenja ,stavove i iskustva,šta onda neko ima da komentariše ili osuđuje nečije tuđe mišljene,da mu se sviđa ili ne...pa nije ovo čat......neko pita a drugi iznose svoja mišljene e, upravo zato sam imala potrebu napisati što napisah jer je postaslo učestalo zadnjih dana da se komentira ono šta ja mislim,na svako drugoj temi o meni ,mom načinu razmišljanja i o mojim prijedlozima...pa imajul te osobe svoje mišljenje,svoje prijedloge....prosto sam se počela osječati neprijatno i ugroženo ali na sreći,ima dosta njih koji su samnom na PP ili na messengeru i te osobe ozbilnjo shvataju i prihvataju ono što im nudi moje bogato iskustvo.Ne bih da ih prozivam ali vjeruj da me drže za vrlo toplu i prijatnu osobu a to što ne mogu biti umilna sa nekim ko mi dvije-tri stranice ko fol traži pomoć koja nije ni Ž od želje nego dotični žicaju ne bi li ih neko podržao u njihovim naumima da se produže agoniju( i što je najgore to uglavnom na ovom forumu i dobiju pod krinkom prijateljstva i ja osobno znam da nije riječ o zloći i lošim namjerama nego o needuciranosti)...pa izvinite dragi prijatelji to što imam 39 godina,što imam veliko lično životno iskustvo,iskustva mnogih sa kojima sam radila..nešto stručne edkukacije,visok QI pa stvari vidim malo dublje i šire i samim tim lakše prozrem i "najfiniji" oblik manipulacije koja je često samomanipulacija i prilikom takvih situacija unesam malo svijetla.
U svako slučaju,namjere su mi najbolje,pomoć potrebnima je moje životno opredjeljenje ali provokaciju si ne mogu više dopustiti,daleko manje zbog sebe sama nego više što takav način našeg uzajamnog komuniciranja daje jako loš primjer novopridošlima i onima kojima je stvarno potrebna pomoć.
heroinapg

Post by heroinapg »

moje "nepotrebno" je bilo sa navodnicima
MENI JE POTREBNO! VJERUJEM SVIMA NAMA-DOKGOD NEGIRAMO.....
saša-ex

Post by saša-ex »

Modesty, moram se uključiti, mada sam to hteo da izbegnem.
Prvo, vrlo je neprihvatljivo pominjati ovde prava imena osoba koje poznaješ bez njihove dozvole.
Drugo, ako nešto imate imate na MSN-u,privatno, zadrži to za vas...
Treće, sve tvoje iskustvo koje imaš sa organizacijama i predavanjima, na kraju nije pomoglo ni tebi, sada si zavisnik na lečenju, gledaj stvari malo iz tog nivoa.
I četvrto, bila si u hričćanskoj komuni, valjda su vam pričali koliko je zlo ponos...Ne moraš uvek biti u pravu, ne mora tvoja uvek biti poslednja...gledaj malo više svoj život.
SAMO CEO ŽIVOT...
Post Reply