resocijalizacija,vase misljenje

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
cokapeace

Re: resocijalizacija,vase misljenje

Post by cokapeace »

Sve je to u redu.. i niko tebe ne tera odavde-ali se potrudi da ne pišeš ljudima-kada ti se ne svidi njihov odgovor "DA SU NA NEČEMU"!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
aleksandra

Post by aleksandra »

Nazalost, ja u nekim stvarima moram da se slozim sa Artur Dentom. Ne u potpunosti ali u nekim stvarima definitivno da. Stvari gledane iz njegovog ugla i ugla drustva jesu ovakve kakvim ih je on prikazao. I cinjenica je da je zacaran krug narkomana dugacak i da ubraja uspone i padove, sto znaci droga-skidanje-droga-skidanje, a samim tim cas hocemo cas necemo mesto u "normalnom drustvu".
Nisam stekla utisak da Artur ne razume kako je tesko izvuci se iz toga, mislim da on namerno ne prica o tom aspektu narkomanije, vec nam baca "istinu u oci".

Problem u citavoj prici je to sto je narkomanu potrebna podrska i prihvatanje drustva (makar u individualnim slucajevima i incidentima, ne na velikoj skali) da bi borba bila uspesna, a drustvo uglavnom ima stav kakav ima Artur, i tako se mi vrtimo u zacaranom krugu. Ovo nije slucaj samo sa narkomanima.
artur dent

Post by artur dent »

davor wrote:ARTURE DRAGI ARTURE,PA TI BAS ZAKUHA,SLUSAJ JA MISLIM DA SI TI PROZVAO SVE !ALI DOBRO!NA KRAJU KRAJEVA AKO NEVJERUJES DA SAM BIVSI MENI SE SAD NE DA UBJEDIVATI TE TU U SUPROTNO,I IMA LI UOPSTE SVRHE DALJE TEBE CITIRATI DA BI TI DOKAZAO SUPROTNO KAD EVO KONKRETNO U MOM PRIMJERU NISI KAKO TREBA NI PROCITAO ONO STA SAM JA NAPISAO JER BI TADA SHVATIO STA SAM SA TIM ZELIO RECI..JEDINO CEGA SI SE DOTAKAO SU BANANE,ALI NEMA VEZE..
iMAM JEDNU MOLBU UBUDUCE ,PROBAJ SLUSATI STA IMAMO RECI,MOZDA SE NEKORISTIMO TVOJIM RIJECNIKOM ALI IMAMO I MI KOJU PAMETNU...NEMOJ DA BUDES PREPONOSAN I IDES U KRAJNOST CILJANO NAMJERNO...

EVO LJUDI NAMJERNO SAM OTVORIO TEMU RESOCIJALIZACIJE I ARTUR JE DOBAR PRIMJER KLASICNOG NERAZUMIJEVANJA PREMA BIVSEM OVISNIKU I NJEGOVOM POVRATKU U DRUSTVO...HTJELI MI TO ILI NE ,DESAVA SE !UVIJEK CE BITI NEKI ARTUR KOJI CE HTJETI DA ISPADNE PAMETAN I NAMETNE NEKO SVOJE UVAZENO MISLJENJE,ZA KOJE CE TE ZNATI DA JE DALEKO OD ISTINE ALI CE MU BITI NEMOGUCE DOKAZATI SUPROTNO..NJIMA CE UVIJEK BITI VAZNIJI NJIHOVI PAPIRI NEGO LICNO VI I VAS PRIMJER USPJESNOSTI..ARTUR JE JOS BEZAZLEN KAKVIH IMA,MISLIM DA SE NETREBA NERVIRATI NEGO IH TREBA ISKULIRATI..
ZATO PO MOM MISLJENJU U RESOCIJALIZACIJU BIVSEG OVISNIKA TREBAJU BITI UKLJUCENI LJUDI SA ISKUSTVOM ,LJUDI KOJI SU SVE TO PROSLI I ZNAJU O CEMU PRICAJU A NEGLEDAJU SAMO STATISTIKE BEZ DA SE POSVETE COVJEKU..
ARTURE TEBI SVAKO DOBRO JA CU EVO U IME SEBE I JOS NEKIH LJUDI SA FORUMA RECI DA MI NIMALO NEBI VOLILI DA JEDAN COVJEK KAO STO TI VODI NAS PROGRAM RESOCIJALIZACILE!!
ja sma samo skeptican,i pripadam vecini,sa razlikom tom sto sam ovdje i spreman da cujem,dok ako cemo posteno vecina ne zeli ni cuti.vi uistinu imate veliki problem.
jedno da jedno ne jedna prava linija jedan cilj
davor

Post by davor »

A TAKO SAM SVE ONO BIO LIJEPO NAPISAO..NEMA VEZE..
NIJE TO ZATVORENOST NASEG SVIJETA ARTURE NEGO TVOJE NERAZUMIJEVANJE..
TREBAO SI LIJEPO OD SAMOG POCETKA POSTAVITI DRUGACIJE STVARI,TI SI SE POSTAVIO KAO DA SVE ZNAS I KAO DA TI JE SVE JASNO O TOME SE RADI..AKO TI NESTO NIJE JASNO PITAJ DRAGI ARTURE NEMOJ SE PONASATI KAO DA IMAS ODGOVORE NA SVE..IZASLI SMO IZ TOG SVIJETA ARTURE DRAGI PITAJ SAMO...ZNAS STA RADIMO ?POKUSAVAMO DA LJUDE KOJI SU JOS U TOM SVIJETU IZVUCEMO NAPOLJE..
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
artur dent

Post by artur dent »

aleksandra wrote:Nazalost, ja u nekim stvarima moram da se slozim sa Artur Dentom. Ne u potpunosti ali u nekim stvarima definitivno da. Stvari gledane iz njegovog ugla i ugla drustva jesu ovakve kakvim ih je on prikazao. I cinjenica je da je zacaran krug narkomana dugacak i da ubraja uspone i padove, sto znaci droga-skidanje-droga-skidanje, a samim tim cas hocemo cas necemo mesto u "normalnom drustvu".
Nisam stekla utisak da Artur ne razume kako je tesko izvuci se iz toga, mislim da on namerno ne prica o tom aspektu narkomanije, vec nam baca "istinu u oci".

Problem u citavoj prici je to sto je narkomanu potrebna podrska i prihvatanje drustva (makar u individualnim slucajevima i incidentima, ne na velikoj skali) da bi borba bila uspesna, a drustvo uglavnom ima stav kakav ima Artur, i tako se mi vrtimo u zacaranom krugu. Ovo nije slucaj samo sa narkomanima.
mislim da smo se savrseno razumjeli,koliko t o dozvoljava ovako kratko pisanje.meni je simptomaticno ovdje da uglavnom postoji dobra komunikacija narkoman narkoman ,bivsi sadasnji itd ali ne i netko tko nije nikad bio i narkoman,apstinent ...
a upravo je tema uklapanja u svijet neovisnika,zato i mislim da nisam suvisan ovdje,jer ukoliko pricate o necemu cemu tezite i gdje da nadjete svoje mjesto,logicno je da vam sagovornik bude netko tko tu obitava.ako primjecujete ,ja se ne petljam po temama tipa kako prestati,nacini itd,ovo je jedina tema okoje me trenutno povezuje sa vama,naravno ,neki su stekli utisak da ja gledam na narkomane kao na stoku ili ljude menje vrijednosti ,kao st orekoh ,gledam kao na ljude oboljele od tesko izljecive bolesti,ali ne neizljecive.
davor

Post by davor »

Nisi u pravu ,evo pogledaj profil korisnika Sanela naprimjer
artur dent

Post by artur dent »

davor wrote:A TAKO SAM SVE ONO BIO LIJEPO NAPISAO..NEMA VEZE..
NIJE TO ZATVORENOST NASEG SVIJETA ARTURE NEGO TVOJE NERAZUMIJEVANJE..
TREBAO SI LIJEPO OD SAMOG POCETKA POSTAVITI DRUGACIJE STVARI,TI SI SE POSTAVIO KAO DA SVE ZNAS I KAO DA TI JE SVE JASNO O TOME SE RADI..AKO TI NESTO NIJE JASNO PITAJ DRAGI ARTURE NEMOJ SE PONASATI KAO DA IMAS ODGOVORE NA SVE..IZASLI SMO IZ TOG SVIJETA ARTURE DRAGI PITAJ SAMO...ZNAS STA RADIMO ?POKUSAVAMO DA LJUDE KOJI SU JOS U TOM SVIJETU IZVUCEMO NAPOLJE..
nase nerazumijevanje nije sustinsko,ja sam napiso prvi post sa svojim stavom i to je bila moja ulaznica,nisam se nikom dodvoravao niti trazio ljepsi nacin da kazem sta mislim.to je fakat,to je moje misljenje,krivo? ,pravo ? ,moji stavovi su sagradjeni negdje usput i vjerujem da su pausalni ,ali eto dosao sam medju vas i rekao,jel t o lose?
davor

Post by davor »

Jesam li rekao da je to lose,normalno da je imas pravo na svoje misljenje ali isto tako se ja ubijam da ti objasnim zasto nisi u pravu,cak stavise mi je drago da se izjasnis jer ce se ljudi svakodnevno susretati sa raznim misljenjima,eto jedno od njih je i tvoje..
Ne radi se tu o dodvoravanju ali brate ulazis na forum gdje se manje vise svi znamo i netrazis nikakav moram reci normalan nacin da iznses to sto si iznio,to druze nije lijepo ,..nije to komunikacija narkoman narkoman nego poznanik poznanik..
aleksandra

Post by aleksandra »

Mi na stvari gledamo emotivno i nama je bitno da podrzimo jedni druge, ali ovo sto je Artur rekao uopste nije neistina.
artur dent

Post by artur dent »

davor wrote:Jesam li rekao da je to lose,normalno da je imas pravo na svoje misljenje ali isto tako se ja ubijam da ti objasnim zasto nisi u pravu,cak stavise mi je drago da se izjasnis jer ce se ljudi svakodnevno susretati sa raznim misljenjima,eto jedno od njih je i tvoje..
Ne radi se tu o dodvoravanju ali brate ulazis na forum gdje se manje vise svi znamo i netrazis nikakav moram reci normalan nacin da iznses to sto si iznio,to druze nije lijepo ,..nije to komunikacija narkoman narkoman nego poznanik poznanik..
ok.ja sam netko tko vas ne poznaje i nisam vam poznanik,to je cinjenica.rekao sam sta sam rekao,nevjerujem da vam je nesto novo ovo sto pisem,bar ne sa ovog stajalista na kojem sam se ja deklarisao,i vidno je da pripadam nekoj vecini,t o nisam ni pokusavao prikriti. ja licno poznajem jednog bivseg ovisnika,i svim srcem zelim da tako i ostane,stavise svim srcem vjerujem da ce tako i biti.Tako da ne iskljucujem vasu resocijalizaciju i ozdravljenje ,samo sam skeptican,jako skeptican u istinsku odluku vecine koji to recimo pokusavaju,ovdje konkretno verbalno,ili pisano.opet ponavljam,uvjeren sam da vam je jako tesko,ali sam isto uvjeren da imate samo jedan izbor koji je pravilan,a put je istina ,ma kakva bila,nekad se nevidi ,nekad ne raspoznaje,nekad je uopce i nema,ali vi jednostavno imate izbor,hocete li biti ljudi kako dolikuje covjeku ili sta vec jeste kao robovi.da budem d o kraja otvoren,ja nemam averziju prema vama(govorim o narkomanima),imam samo zaljenje,i svjestan sam da je t oizjava koja ce mnoge iziritirati.
Post Reply