pomoc!

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
Dragana

Post by Dragana »

Ne nemam decu, a i bolje je tako! samo bi se sve zakomplikovalo.....ja to zovem SRECNOM OKOLNOSTI!
ti treba da budes hrabra! nisi ni prva ni poslednja koja ce se razvesti ili nece???
ne znam zasto sebe smatras bolesnom?
Ja mislim da je bolje da imaju samo majku nego da imaju porodicu u kojoj nista ne stima....ili centar...to je jos gore!!!
I UOPSTE NIJE TESKO VASPITAVATI DECU SAM!!! Samo je tesko navici se na to da si sama, ali Boze moj...sta sad? Tako je kako je! Jbga trudila si se, mozda se i on trudio, ali nije uspelo.....samo treba gurati dalje i ne kriviti nikog ni za sta! USPECES!
SAMO SE CUVAJ!
POZ
Image
Andrijana

Post by Andrijana »

Zasto dozvoljavas da uz njegovo propadanje propadas i ti i celokupna porodica? Ti i tvoja deca ste porodica, koja moze da bude srecna.
Sonja

Post by Sonja »

elzi wrote:ma definitivno cu nesto uraditi il cu se puc ili ubit ali torturu oko razvoda ne mogu podnjet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dragana imas li ti djecu,ako imas onda znas kako je tesko sam ih vaspitavati a ono kao fol imaju oca jadan otac satra se oko njih bolno ali istinito.Pa možda je i bolje da idu u centar nego da su u bolesnoj porodici???

http://www.womenngo.org.yu/zensko-zdrav ... olizam.pdf
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
azraaa

Post by azraaa »

elzi, javi se sta se desava?
PDT_Love_07
star

Post by star »

Elzi, bolje je dobar razvod nego loš brak! Imaš obavezu prema svojoj deci, nikada to nemoj smetnuti s' uma! Zašla si u veoma opasne misli, na korak si od tačke prekida! Posle nema nazad, nema kajanja! Sređuj SVOJ život dok još možeš! Samo hrabro!
dete_svemira

Post by dete_svemira »

jesam mlada ali...
1-ljubav?da te zaista voli ne bi to radio....
2-trpis jer zelis da patis....
3-glupa si ako mislis da ce on doci sebi....
4-bolje dobar razvod nego los brak.....
5-mislis li da zena mora ostati pored muskarca po ceni bilo cega?to misljenje je puklo kao i vas brak.....
6-kad si zadnji put cula da te voli,obozava?kad ti je zadnji put uzbrao cvet?pomilovao dete....ne sex,kad je zadnji put vodio ljubav sa tobom?novac za bilo koje opojno sredstvo...
6-moras biti jaka i za sebe i za decu...
7-izadji iz kuce.....ostavi ga....nemoj planirati.....to je trenutak.....iskoristi prvi trenutak i idi....idi molim te.....jedanaest godina nije nista kao ceo zivot.....misli na njih.....
8-ne trazi opravdanje za njega,vec spas za sebe....
niko ti nece pomoci ako ti sama nezelis.....
on je samo muskarac.....
a ti si lavica koja treba da se bori za male lavice....
imala sam pobacaj i kiretazu,problematicnu porodicu.....tj oca....
i znam jedno.....nepostoji muskarac koji ce se vise ikad igrati samnom......deca su ti nesto najvaznije.....sazaljevas samu sebe.....pre 4 godine sam spakovala brata i otisla iz kuce....majka je dosla za nama...da ti nedosadjujem.....deci ces uciniti uslugu.....
okreni se sebi i njima.....mozes da puknes.....to je najlakse......a onda ces doci i reci:LJUDI POMAGAJTE!MOJ SUPRUG JE IMAO PROBLEM SA POROCIMA,JA SAM PUKLA,PA SAM SAD I JA U HAOSU....PLASIM SE .....A DA ZABORAVILA SAM DA VAM KAZEM....IMAM I DVOJE DECE.....
Molim te budi pametna bar ti.....
...........................................
nikome osmeh nije poreban,
kao onome ko nema da ga da...
..................................................
ucini sebi i deci da se smeju......
..........................................................................
Miljana
elzi

Post by elzi »

SINIC SMO POCELI PRICATI ONAKO BEZ VEZE O TOME KAKO SMO PROVELI DAN.U JEDNOM TRENUTKU ME NIJE SVATIO STA PRICAM PA JE POLUDIO POCEO JE DA SE DERE .BILO JE UZASNO STRESNO,ONDA JE REKAO IZVINI NE ZNAM STA MI JE BILO.ALI JA ZNAM ,TO SU SVE POSLJEDICE UZIMANJA KOJEKAKVIH SRANJA OCITI PRENOSI I RUPE U GLAVI.DO KADA MISLI TAKO,MOZDA KADA DJECA SKONTAJU STA RADI OD SEBE CE PRESTATI.MUKA MI JE VISE OD SVEGA!!!!
azraaa

Post by azraaa »

a da li si se pukla? vidim nisi i cestitam na tome! pisi! nema te
PDT_Love_07
elzi

Post by elzi »

Ma necu radi kretena da vise propadam.Odlucila sam da ga ostavim i da zavrsim za sva vremena.Nece da ostavi to sranje proboje ali bezuspješno,i nemojte da pomislite da bjezim.Napominjem da sam sa alkoholom imala strašnih problema 6 godina,i kada je prestao alkohol piti onda je nastupio lexilium pola godine sve do trenutka kada su ga te tablete skoro ubile .Bio je u autu pod dejstvom cjele table od 6 miligrama htio je se sa autom zabiti u provaliju tada je prestao.Onda je nastupio speed.Ja cjelo vrijeme osjetim da nesto ne štima ali ne kontam šta.Onda mi on poslije 7 mjeseci govori da uzima speed.taj trenutak neću nikada zaboravit,kako mi je se gadio,cjela porodica mu je maksimalno pruzala podršku u svemu samo da ostavi alkohol a on sta je uradio samo zamjenio,vidnu stvar za nešto sto je po meni gore.ali se on kao tješi da nevide ljudi.Na prvom mjestu njegov otac koji je ga u njegovim alkoholskim krizama vodio u međugorje.Da zna puklo bi mu srce od tuge,jer je to jedan divan čovjek.Neku noć sam opet pokušala pričati sa njim ali bezuspješno,počeo je se derati,kao samo još jednom mi to spomeni raznjeću te ja samo sebe uništavam,TO SU VAM NJEGOVI ODGOVORI-BJEDNO!!!
Sonja

Post by Sonja »

evo, mirhumani, marihuani, mili..... (devojcica sto je mi odvratni narkomani saljemo na letovanje jer smo mi zli i ne znamo da se salimo, mi smo stvarno odmah mislili da ona ode na letovanje :shock: , sto vidim da je vecina bas prihvatila veoma ozbiljno, u punom smislu za humor :? )

elza bi sigurno na primer pomogla da razume ovisnika.

Elza, gledaj sebe i tu decu.....cuvaj se

S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Post Reply