Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Mada sada kontam kao i Ana, da zagazim do kraja u pricu na suvo, a AD da mi bude jedino varijanta u slučaju da organizam sam ne moze da isprati.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... 

Sada su mi okolnosti skroz drugačije i vise mi idu na ruku.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... 

Nemam nista pametno trenutno da vam napisem, sem da sam malo pre zavrsio trening, sada pijem kafu, a kad to zavrsim, idem da berem kajsije, naravno i da ih hasam. 

Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Jurke wrote: ↑Wed Jul 03, 2019 11:14 pmEvo lijepo ti je Frajla rekla, bitno je ubosti pravo vrijeme sa AD. Ja sam ga pocel pit kad sam bila na 0.75 i taman dok sam dosla na nulu on je krenuo djelovati.Nema to veze ni sa Lirikom. AD ti ne daje osjecaj " rada" , euforije itd, samo te nekako drzi u ravnotezi. Meni je pomogao oko onih gadnih osjecaja treme, pritiska u grudima. Pa onda bezvoljnost, a treba se dici na posao , klinci porodica...I ja se licno kunem u njega!!Ninocka wrote: ↑Wed Jul 03, 2019 11:06 pmIzvini sto gnjavim, ali skroz sam polupan trenutno. Mozes li me uputiti gde se mogu informisati na netu i pročitati o tom AD? Jerr pročitah vec negde to, ali neznam sta je u pitanju konkretno... Anti depresivi ili sta vec? Ja sam čitao Noelovu priču i nadjoh podatak da mu je pomagala lirika u toku krize fizičke, ali nje se bojim jer znam da je navlaka... Ne lično, nisam je dovoljno dugo koristio da bih se pecao, vec sam imao trenutke gde me je dizala sa mrvica a bupa na noge i lepo sam funkcionisao...Jurke wrote: ↑Wed Jul 03, 2019 10:13 pm Jako sam depresivan ceo dan danas... Treba da spavam. Još nisam ni legao, a vec mi nervi rade i mislim da nema spavanja nocas. Ostao sam na 0,7...necu povećavati pa neznam sta da se desi... Pokušavao sam malo da čitam Noela, ali misli su svuda po malo... pametno je on to gurao čini mi se, ali ja bih na suvo pre lagano... Ok magnezijum, kalcijum i ostalo, ali lekova niti imam niti imam snage da ih jurim. Nisam ni registrovan za bup, niti sam video lekara godinama. Morao bih sve na crno, ali to mi je crnjak veci od ičega. Ne mogu da gledam one raspale njuske koje su mi radile šeme i sa kojima sam se uništavao... Ne smem sada da uopšte razmišljam o njima jer oni su recept za recidiv, a to bi bilo zestoko sjebavanje... Idem da "vozim biciklu", ne mogu da mislim, a da spavam, ni to ne mogu...počinju da mi iskaču slike pred očima stanja i situacija u kojima sam bio dok sam bio na horsu... Koliko sam srece imao samo da sam ostao normalan i čitav posle svega... Mada tek ću videti jesam li... :mrgreen
Samo Ad dolazi u obzir od ljekova. I svima bih to savjetovala, naravno uz konsultacije sa dr.
Ja sam privatno isla , i nije to lose ko sebi moze da priusti.
Evo pile smo ga i Frajla i ja.
Prekinula sam veoma lagano sa njima.
Ja jeste da nikad nisam bila na heroinu, i ne mogu se poredit sa ostalima, ali meni je bup haos u glavi napravio. Ja mislim ( mozda se i varam) da ne bi uspjela bez AD.
Ali vrlo je bitno dok ga pijes da resavas neke stvari sa sobom, jer i njega nekad moras ostavit.
Vec ti gore pomenuh da nisam imala problem sa ostavljanjem zolofta.
Probala sam ja u fazi skidanja i bromazepam i ksalol i svasta nesto i od njih mi je samo gore bilo.
Ali ja sam to sve radila uz dogovor sa doktorom, nisam sama to dozirala.
Ko moze najbolje je bez ikakvih tableta, ali ako vec mora mislim da je AD najbolje rjesenje.
Xxxana ne znam ja bolje nego kazem iz iskustva
Dva puta me ta bezvoljnost vracala drogama, treci put vala sam se opametila
Dva puta me ta bezvoljnost vracala drogama, treci put vala sam se opametila
A inace, to zaboravih. Meni je naucna fantastika da neko ko godinama ima problema sa zavisnoscu, krene da se skida i baci se kao odjednom na neki sport . Ludilo , teretane, trcanje.
Pa strejt ljudi ne mogu sebe da disciplinuju da krenu sa sportom a ne mrcni zavisnik koji ne zna dje mu je dupe dje glava.
Pa kad vidim kad nekog u nekom teskom ludilu savjetuju kreni da treniras, zdrava ishrana , blenderi, djumbiri i ostalo. Ajte ljudi, ne sprdajte se!! Treba biti realan , sve to dodje kasnije kad se covjek malo iscupa.
Pa strejt ljudi ne mogu sebe da disciplinuju da krenu sa sportom a ne mrcni zavisnik koji ne zna dje mu je dupe dje glava.
Pa kad vidim kad nekog u nekom teskom ludilu savjetuju kreni da treniras, zdrava ishrana , blenderi, djumbiri i ostalo. Ajte ljudi, ne sprdajte se!! Treba biti realan , sve to dodje kasnije kad se covjek malo iscupa.
Ninocka,cenim svacije mislhenje,no kada budes znala o cemu pricas-onda prosto pricaj,a do tad cu ti reci u cilju sprecavanja bespotrebne rasprave - u pravu si,nekada je to prosto lakse 

Mila moja, ako hoces da izbjegnes rasprave , onda ne cackas ni malo, nego prosto iskuliras.
Tacno tako. Nema sanse odmah da se bacis na sport. Ja koji i nisam bio neki teski i dugogodisnji zavisnik, teski u smislu da nisam bio na trodonima, metadonu, dopu, vec sam se navukao direktno na buprenorfin, kad sam krenuo da smanjujem, samo sam lezao, ili sedeo za kompom, prvih 20 dana nista nisam radio, ziveo sam od ustekanih para. Na sport sam se bacio tek negde 10-i dan potpune apstinencije, negde od 8.-og, 9.-og juna. Ali preporucujem da cim osetite neku snagu, krenete lagano sa nekom fizickom aktivnoscu. Ja sam se registrovao ovde tek krajem maja, a u smanjivanje sam krenuo od prvog marta, tako da niste od mene ni mogli da cujete neke crnjake, jer sam se ja registrovao i poceo da pisem kada su crnjaci u dobroj meri prosli, mada nisam hvala Bogu ni imao neke zesce crnjake, citajuci price nekih, ocekivao sam mnogo gore.Ninocka wrote: ↑Thu Jul 04, 2019 11:58 am A inace, to zaboravih. Meni je naucna fantastika da neko ko godinama ima problema sa zavisnoscu, krene da se skida i baci se kao odjednom na neki sport . Ludilo , teretane, trcanje.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Ninocka,zaista ne znam ko je tebe prozvao ovde za sta?
To sto si se nasla uvredjena zbog ad-a,oprosti,zaista nisam imala tu nameru,a i nisam znala da se tako zoves..
Trudicu se oslovljavati ga drugim imenom,dozvolicu ti cak i da biras kojim
To sto si se nasla uvredjena zbog ad-a,oprosti,zaista nisam imala tu nameru,a i nisam znala da se tako zoves..
Trudicu se oslovljavati ga drugim imenom,dozvolicu ti cak i da biras kojim