ziki wrote: ↑Tue Jul 02, 2019 4:40 pm
Sve ono sto sam ja pisao u proslosti moze da se posmatra kao neko moje sagledavanje stvari a ne kao moja licna odluka.
To, kako sebi upumpavati zivot nakon bupa je nesto sa cim se svako suocava, i to je tema koja svakome dolazi na dnevni red.
Sustina je da zivot koji te navede na to da posegnes za drogom.. je isti taj zivot kome se posle vracas.
Zasto mislite da se nesto promenilo u medjuvremenu..jer ako niste promenili taj svoj zivot ona se vracate isto njemu, u kome ce se opet projaviti vasa licnost koja ce mozda opet traziti nesto vise..kao sto je droga.
Jedino ako vi mislite da ste tokom terapije Buprenorfinom sazreli i uzrasli u jace licnosti nego pre..i da ste postali neko ko ce lako reci NE.
To moze biti tako, ali jedino ako ste se bavili upravo tom temom - kako ziveti posle... a ne tehnickom skidanju sa Buprenorfina, smanjenjem doze i ukidanjem.
Zato sam mnogo puta spomenuo to pametnije raspolaganje vremenom za vreme terapije.. gde se stvaraju neki drugi uslovi u kojima ce to skidanje biti jedan mnogo laski proces.
A sto se tice zamenom Bupa sa sakom drugih lekova.. ja i dalje mislim da je to kontra produktivno.
Jer reci da je sve to kao privremeno je mac sa dve ostrice kad se radi o lekovima...zasto bi neko gutao masu drugih lekova umesto to jednog Buprenorfina...
Pa taj Buprenorfin je valjda privremen, i on bi trebalo da bude ta zadnja stanica ka skidanju.
Meni je nelogicno traziti zamenu za nesto sto je u stvari vec zamena..
I prilicno tacno u odnosu na moja razmisljanja.
Ti i ja malo drugacije razmisljamo o samom bupu, jer ti si sa bupom sredio svoj zivot, sklonio se sa ulice, nasao neki svoj mir, kod mene je drugacije, ja sam tek sa bupom shvatio sta znaci zavisnost od psihoaktivne supstance. Ja se nisam mnogo opterecivao sta posle bupa, zivotna energija postoji, samo joj treba dati sansu da se ispolji i ne posustajati u svojim namerama ako su zdrave.
Sto se tice ostalih tableta, ja ni jednu nisam popio, sem dodataka ishrani, ali ako neko misli da ce mu nesto pomoci u skidanju, onda i nemam nesto puno protiv pomocne farmakologije, samo da to bude privremeno, i jedno sigurno znam, a to je da niko zdravlje nije kupio u apoteci.
I da, ja sam se sa bupom iskljucivo drogirao, to je jos jedan od razloga zasto imamo drugaciji pogled na bup...