Vidi ti se po faci da si iz severne,
oni padaju NAJNIZE...
Retro
Moderator: sanela
Re: Retro
Hajd dobro kad hoces tako.Imam ja jednu pitalicu iz srednje Bosne....zasto kokos nikad ne poleti?
Kada i ako odgovoris na ovo javi se.

Kada i ako odgovoris na ovo javi se.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Jest meni zao sada Mekija u takvu sam ga zabludu doveo i zamalo da ga rastavim od ljubavi njegovog zivota.A guzica se izvukla.Odletiti je lako,tesko je ostati.Pa se promjenilo misljenje jedno pet-sest puta,nije vise crno crno vec bijelo.Imam i ja jednu djevojku ovdje.Koja je gledala ovaj skandal izazvan od strane ljudi koji su kao neke face i za koje joj ja kazem da se ugledaju.Ona sada gleda na sve ovo skroz drugim ocima.Hvala Bogu nisu jos kao Oci Boje Meda,ali nije daleko.Klizi.Ali nije problem da se pogrijesi,jeste praviti se kreten i nastaviti grijesiti,pa makar i preko mrtvih samo da se izgura svoj "projekat".A "projekat" je neka narkomancica koja eto nemoze da prizna recidiv,pa se eto kao nece pojaviti na sastanku.Woow,kakva siso-manipulacija. I imam i nekog decka sto sam ga upoznao ,kojeg mi bi zao jer jebiga covjek nista nije uradio,ali moze da recidivira.I okej je ako dodje na sastanke i tamo slusa pricu od nekoga ko mu treba biti uzora da cuje ono cega se svi najvise boje,da mu neko jebe zenu.Nema ljubavi za njega,samo za njegovu dragu.To je onako bas u tradicijama.Meki koji je to korak?Pa ja moram da izlazim i smirujem covjeka ,pa da mu kazem kako trebate da popricate,bice mu lakse,da te ne razbije na sred sastanka,jer ja bih.Bice mu bolje.Valjda.
Sumnjam,jer ta zena nije recidivirala,pa sad moze da joj vjeruje.Mi smo narkomani suplji i zivo sranje,ali brate kada smo na gomiili i kad nas vodi govnar,postajemo uzas.Mene vodi.Moj kako kaze vjerni sponzor.Pa manipulise malo sa mnom.Kao da ne serem puno po ocima,jer jebiga trebace joj pomoc.Cime lijecis?Neko rece kurcem.Ti si Nikola dobro prosao,mogao je i tebe da pojebe.Jelena mu ne bi dala.Bio sam tu.Poslije si bio kriv ti ,nikad izvini nije bilo.Ili jeste ,ali neko kao da si i ti tu negdje kriv.Smijesno.
O sebi i steti necu ni da pricam,jer ni nemam,samo moram da se pazim da se ne uzoholim previse kada vas vidim tako na gomili.Ti si meni bio sponzor,povjerenje i uzor.Kurac.
Ljudi nemojte da se zajebavate sa mnom,i da mi dirate u kucu.Nista nikom ne radim ,dosao sam da uradim nesto dobro,ne da pravim probleme.Odvesce vas sisice u ambis.A i nisu bas neke.
Sumnjam,jer ta zena nije recidivirala,pa sad moze da joj vjeruje.Mi smo narkomani suplji i zivo sranje,ali brate kada smo na gomiili i kad nas vodi govnar,postajemo uzas.Mene vodi.Moj kako kaze vjerni sponzor.Pa manipulise malo sa mnom.Kao da ne serem puno po ocima,jer jebiga trebace joj pomoc.Cime lijecis?Neko rece kurcem.Ti si Nikola dobro prosao,mogao je i tebe da pojebe.Jelena mu ne bi dala.Bio sam tu.Poslije si bio kriv ti ,nikad izvini nije bilo.Ili jeste ,ali neko kao da si i ti tu negdje kriv.Smijesno.
O sebi i steti necu ni da pricam,jer ni nemam,samo moram da se pazim da se ne uzoholim previse kada vas vidim tako na gomili.Ti si meni bio sponzor,povjerenje i uzor.Kurac.
Ljudi nemojte da se zajebavate sa mnom,i da mi dirate u kucu.Nista nikom ne radim ,dosao sam da uradim nesto dobro,ne da pravim probleme.Odvesce vas sisice u ambis.A i nisu bas neke.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Da da dodam ,garant sam povrijedio neku tradiciju i neku klauzulu,ali jebiga prezivjecete.Ti Naco nemoj sada odmah u recidiv,nema veze sa tobom nikakve ova prica ,pa ponovo procitaj pitalicu iz srednje Bosne.Ovo moje nije u redu,ali mnogo vise nije u redu ono sto se desilo i sto se desava i sto ce opet da se provuce i izvuce kao i ranije.Prezivjecete.I ja radim i govorim stvari ispred sebe i u svoje ime,a ne ispred N.A.
Sad mi rece sponzor da i to napomenem.On je ispred N.A.
Sad mi rece sponzor da i to napomenem.On je ispred N.A.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Bas moram nesto jos dakazem eto ne da mi djavo mira.Meki ja tebe volim(nije pederski) ,mislim da ce ovo biti super,ne sad ali u buducnosti nekad.Vrijeme je da stanes.Inace slijedeci put ce biti gore.Za sviju.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Mrzim tradicije. Prezirem ih. generalno.Na konvenciji sam stopirala zahvaljivanje sto sam progovorila.I ono stereotipno Zdravo ti. To se podrazumijeva. Debilno izgovaranje imena i Zdravo kako sto cinis? Grljenje..Mislim...Mansone, tradicije sam i ja krsila, sebe sam krsila, i ne kajem se zbog toga. Da se jedan, jedini zivot spasi..Ma ne da bi ih gazila..A da s eljubljenjem grljenjem moze postici nesto..Obukla bih skafander:} i stvila gas masku..Pa udri i ljubi koolko..I neki sprej u ruke..:} I ja sam u svoje ime pisala, brate po muci. I kad sam bila i pisala u ime NA-prije godinu sam pocela. Nastavljam u svoje ime.:} A tradicije..legloas je najbolje definisao kada je rekao "Nemojte da vam ja dovedem nekog ko se drzi tradicija kao pijan plota
Naco, uzgred...Ljubim te na korejsko-japanskom..prvesce ti Svire
SAMO DANAS misli da je od srca!a valjda znas po tacCi 1a, paragraf 314, klauzula 365 da je vazda tako. Moze i na ruskom Ja ljublju tebja :axe:
Naco, uzgred...Ljubim te na korejsko-japanskom..prvesce ti Svire

04.12 Bozija volja, ne nasa
“znamo da ako molimo za boziju volju da cemo dobiti ono sto je najbolje za nas, bez obzira sta mislili”
Prije nego sto smo dosli u NA, nas unutrasnji glas je postao nepouzdan i samodestruktivan. Ovisnost je izopacila nase zelje, interese, osjecaje sta je najbolje za nas. Zato je vrlo vazno u oporavku razviti nasu vjeru u silu vecu od nas samih, nesto sto bi moglo donjeti razum, pouzdanije vodstvo od naseg vlastitog. Poceli smo uciti kako se oslanjati na silinu brigu i vjerovati unutranjim uputama koje su nam date.
Kao i sa svim procesima ucenja i ovaj trazi vremena za “ moliti samo za znanje bozije volje za nas i snage da se to odradi”. sebicnost, egom vozeno ponasanje razvijeno u nasoj aktivnoj ovisnosti , nije doslo preko noci. Ova ponasanja mogu otpomoci u nasem nacinu molitve. Mozemo se naci da molimo nesto kao “ oslobodi me ovih karakterni mana tako da mogu izgledati dobro”
Sto smo vise nacisto sa nasim idejama i zeljama, lakse ce biti razlikovati nasu volju od volje vise sile. Mozemo moliti “ samo da znas boze, ovo ja zelim u ovoj situaciji. Usprkos tome, trazim tvoju volju da bude ucinjena a ne svoju”. jednom kad ovo uradimo, spremni smo da prepoznamo i prihvatimo vodstvo nase vise sile.
SAMO ZA DANAS: visa silo, naucio sam da vjerujem tvom vodstvu, ipak jos uvijek imam svoje ideje kako bi ja zelio zivjeti svoj zivot. Dozvoli mi da podijelim sa tobom ove ideje i onda mi dozvoli da jasno razumijem tvoju volju za mene. I na kraju nek tvoja volja bude ucinjena a ne moja
Evo ga za Nacu.
Prije nego sto smo dosli u NA, nas unutrasnji glas je postao nepouzdan i samodestruktivan. Ovisnost je izopacila nase zelje, interese, osjecaje sta je najbolje za nas. Zato je vrlo vazno u oporavku razviti nasu vjeru u silu vecu od nas samih, nesto sto bi moglo donjeti razum, pouzdanije vodstvo od naseg vlastitog. Poceli smo uciti kako se oslanjati na silinu brigu i vjerovati unutranjim uputama koje su nam date.
Kao i sa svim procesima ucenja i ovaj trazi vremena za “ moliti samo za znanje bozije volje za nas i snage da se to odradi”. sebicnost, egom vozeno ponasanje razvijeno u nasoj aktivnoj ovisnosti , nije doslo preko noci. Ova ponasanja mogu otpomoci u nasem nacinu molitve. Mozemo se naci da molimo nesto kao “ oslobodi me ovih karakterni mana tako da mogu izgledati dobro”
Sto smo vise nacisto sa nasim idejama i zeljama, lakse ce biti razlikovati nasu volju od volje vise sile. Mozemo moliti “ samo da znas boze, ovo ja zelim u ovoj situaciji. Usprkos tome, trazim tvoju volju da bude ucinjena a ne svoju”. jednom kad ovo uradimo, spremni smo da prepoznamo i prihvatimo vodstvo nase vise sile.
SAMO ZA DANAS: visa silo, naucio sam da vjerujem tvom vodstvu, ipak jos uvijek imam svoje ideje kako bi ja zelio zivjeti svoj zivot. Dozvoli mi da podijelim sa tobom ove ideje i onda mi dozvoli da jasno razumijem tvoju volju za mene. I na kraju nek tvoja volja bude ucinjena a ne moja
Evo ga za Nacu.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,