KONTEMPLACIJE O BESMISLU

Ovo je mjesto na kojem možete slobodno otvoriti svoju dušu i podijeliti svoje emocije s nama.

Moderator: sanela

nanii

Re: KONTEMPLACIJE O BESMISLU

Post by nanii »

dragance72 wrote:. Nisam slobodan da odem negde moram da mislim da imam terapiju sve moram da organizujem a dobio sam i otkaz kad su mi na pretresu u firmi našli metadon tako da dosta o tome, probaću o nečem lepšem ako ga ima ili bar drugačijem u svom životu i to kad navratim ovde redje..
Sušta istina
Samo što je gotovo nemoguće sam izaći iz svega toga
ali nije nemoguće
ako čovjek potraži pomoć
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
dragance72

Post by dragance72 »

U principu meni je metadon bukvalno spasio život kada ništa drugo nije pomagalo ili sam bio suviše lenj ili suvi+še nemoćan da bilo šta drugo uradim. neću sad da pljujem na njega ali kažem ono što je istina kao što svaki bolesnik od pritiska od šećera ne moženikuda bez svojih lekova tako ni ja još uvek ne mogu bez metadona ili ne znam, plašim se šta će biti sako sada posle samo godinu i par meseci 4,5 stanem da li je vreme' Pritom još uvek sam depresivan zbog nečega što se desilo pre 7 meseci i nikako da prodje kada bih umeo to da prevladam ali jebiga možda zbuči patetično, ta osoba mi je bila u tom trenutku kada sam krenuo da se oporavljam kao vazduh koji dišem i ostao sam bez vazduha tako da je i antidepresivna terapija i metadon i rivotril kao respirator za mene, Ne nisam patetičan, možda mnogima izgleda ali ja nisam klinac 38 mi je imam razna iskustva taman sam, se sredi9o našao ono što meni treba i samo je trebalo da i ja tome trebam što meni treba a izgleda da joj nisam potreban bio, pored svih lažnih obećanja i čak i tako povredjen oprostio sam njoj sebi nisam i neću n ikada što sam glup!!!!
dragance72

Post by dragance72 »

Izvinjavam se ako nekoga gušim ovim danas mi je dan da bih najradije umro samo nemam muda a ni oružje da pucam sebi u glavu...n i dovoljno lekova da zaspim i nikada se ne probudim. Možda prodje ali to prodje na par dana, mesec pa se opet vrati i opet ne "mogu da dišem" gušim se...
dragance72

Post by dragance72 »

ČUDAN DAN BEŠE JUČE

Ne zaspah do ranog jutra, već je sunce
Na istoku lagano bojilo svoju loptu u
Narandžasto i samo što bacih pogled,
Kao da me više ne beše, usnio nisam!
To znam sigurno jer bih se iz sna probudio
A nisam, nisam ni u podne ni uveče istog dana,
Nisam ni sad budan iako je svanuo novi dan i već
Podne dobrano pregurao. Šta sam onda ja uradio?
Znam umro sam na prelasku tame u svetlost,
Nestao u zlokobnom poju ptice zloslutnice,
Što me je danima pratila i noću budila,
Ali sam ja uspevao da je sanjajući prevarim da joj pobegnem
U snu u kojem sam ja gospodar i ja odredjujem pravila.
Juče me uhvatila nespremnog, nisam imao san za juče
Imao sam za noć rano čim sam zaspao, pa se probudio i
Onda kada sam opet zaspao nije bilo sna više i došao je
Je tudj san, krik zloslutne ptice, sve odjednom
I odvelo me ko zna gde. Ne znam gde sam da li u Limbu?
Ako se ikada probudim znaću ja šetam, pričam, radim
Ali ne živim, ja sam sada zombi u pravom smislu.
dragance72

Post by dragance72 »

Deno wrote:taj Alister Krouli koji je to maloumnik. zivimo u 21 vjeku ? ljudi su uvjek isti samo se okolina i uslovi mjenjaju.
Na žalost nije bio maloumnik već vrlo zao čovek i uz to lukav da mnoge, pametne prevari i danas ih vara verovatno smejući se iz luciferovog zamka(ovo simbolično)
zumbara

Post by zumbara »

nanii wrote:
dragance72 wrote:. Nisam slobodan da odem negde moram da mislim da imam terapiju sve moram da organizujem a dobio sam i otkaz kad su mi na pretresu u firmi našli metadon tako da dosta o tome, probaću o nečem lepšem ako ga ima ili bar drugačijem u svom životu i to kad navratim ovde redje..
Sušta istina
Samo što je gotovo nemoguće sam izaći iz svega toga
ali nije nemoguće
ako čovjek potraži pomoć
Ako je igde uspeo makar jedan čovek...mislim da može da uspe svako...u svemu...na ovom forumu ima onih koji su uspeli...
nanii

Post by nanii »

zumbara wrote: Ako je igde uspeo makar jedan čovek...mislim da može da uspe svako...u svemu...na ovom forumu ima onih koji su uspeli...
fakat............
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
dragance72

Post by dragance72 »

Autobus 78 lagano se probija kroz gužvu od Slavije do ugla Nemanjine i Kneza Miloša, baš do prve stanice od Slavije. Otvaraju se vrata ja stojim nazad pored mene na sedištu, zgodna devojka, plavuša ili brineta beše, tako nešto i ulazi kontrola kontrolorka ogromna, ova mala pokušava da poništi kartu kontrolorka spušta ruku kao pekarsku lopatu na automat, mala drčna, snalaćžljiva ustaje i hoće da izadje, debela kontrolorka joj kao u rukometu na devetercu pravi blokade i nekako cim levo, cim desno mala se izvukla. Naravno..hm..ja ne mogu da ćutim : "Gospodjo, nemate prava da fizički sprečavate putnike da izadju" -Nisam ja sprečavala samo sam stajala -kao brani se začudjena što ja koji imam povlasticu za nezaposlene branim devojku bez overene karte. Ja joj odgovaram da samo branim ustavno pravo svakog čoveka na slobodno kretanje. Ona to naravno ne razume nego me okrivljuje, a horu se pridružuje još jedna starija gospodja sa neverovatnim zaključkom: zbog takvih kao vi, koji ih brane oni se i voze džabe!
- Gospodjo- počinjem ponovo- ja imam kartu i osudjujem svakoga bez karte ali samo osudjujem i tu se moja "nadležnost " završava kao i vaša kontrolorko na traženju karte čak niličnu kartu nemate vi pravo, nego policija da traži, dakle vozite autobus do policije ili policajca a ne smete da je fizički držite, ili otimate dokumenta.
Elem ne vredi vidim ja ni moja odbrana ustavnih prava prekršioca i vidim da pričam gluvima da oni ništa ne shvataju i kažem sebi po hiljaditi put, zašto sebi praviš problem da se uznemiriš jer jesam, nervira me oduvek ljudska glupost i nerazumevanje kao da jedini govorim kineski u tom autobusu i ne moŽemo se sporazumeti. Na kraju im kažem kako nemaju pojma i da mi je poniženje da razgovaram sa ljudima koji ne shvataju osnovne stvari srećom kod železničke izlazim i idem po terapiju, znam da ću se smiriti sada kada popijem svoju dozu, ne odmah ali za jedno 40 minuta a za 290.tak će početi znojenje i delovanje lagano.
I znam, bez obzira na sve da se opet desi ja bih opet, kao što sam prijavio vozača GSP na liniji 407 jer se putnici non stop voze u njegovom prostoru i ta praksa se nastavlja iako sam dva puta prijavio ne znam da li da dignem ruke od toga ili da zovem i vidim kako je kažnjen čak sam i svedočio. Rekli bi nemam posao pa zato to i radim moguće da sam umoran od posla možda ne bih, ali me nervira nedisciplina.
Eto kontemplirajmo malo o ovom besmislu
Anabela11

Post by Anabela11 »

nije besmisao nego surova stvarnost
dragance72

Post by dragance72 »

Danas me zove drugar iz centra koji je ranije prodavao met ali obav ezno prvi eventualno drugi dan uzme duplu dozu ili dozu i još trćžinu i 15 rivotrila i ja ga zamolim da mi ne dolazi uradjen jer sam ove nedelje sam na svoju ruku tri dana smanjio dozu za 3 kubika to je kod mene 20mg skoro i juče se nisam baš najbolje osećao pa sam danas vratio 1,5 kubik odnosno 10mg ali opet sam 10 ispod svoje doze to mogu da podnesem samo sam ja krenuo preambiciozno i nesrpljivo kao u sve ne treba nedeljno više od 10 skidati. Elem on me zove i rekao sam mu da to ne radi ako misli da se vidjamo, ne znam kao da mi pumpa nekog rovca, a drugo nismo na istim "talasnim dužinama"kad on je u stvari uradjenk, ne leči se nego se radi jebiga. To sam mu i rekao i ponosan sam na sebe konačno posle mnogo godina zadnjih par meseci sam izgleda počeo prvo na sebe da mislim i da se ne stidim da drugima kažem šta mislim, kako će oni to da prime, zabole me njihova stvar. Iako je on trenutno jedini čovek koga vidjam uživo bolje nemati ni jednog prijatelja nego imati prijatelje od kojih kupiš lošu energiju. Inače ja sam hipersenzibilan i strašno intuitivan tačno sam sundjer za lošu energiju i sve druge. Mnogo puta mi se desilo da predosetim kad mi9 se sprema nešto loše ili nekom mom bliskom. Jednom sam osetio kao klinac da će čovek pored kojeg sam prošao nekako da naudi kevi. Na sreću nije samo joj se grubo nabacivao, sreća njegova pa sam imao samo 12 godina i nisam bio tu inapče bih ga ciglom roknuo u glavu pijanu. E tako i kod ovog ortaka jednom sedimo u kafiću i on pošto je u crnačkom fazonu zamisli u hip hop krimi fazonu, a ima 33 godine užas, mada ja njega gotivim ili mi ga je žao ne znam zbog drugih stvari i on je veliki emotivac kao i ja pa smo se tu nađšli jadali se o ljubavnim problemima. S tim što je on još uvek sa ribom koja ima sponzora i koja ga je pelješila za pare od metadona šta će sada kada je nakupavao uradjen 3 telefona i najnoviju noki9u koja košta 700eu a on je platio uz paket koji plaća 3hiljad ei nešto mesečno!!!! a ne radi nigde! uzeo na otplatu od godinu dana po nižoj daleko ceni za 100eu. Kako će to da plaća kada više nema mušteriju za met ne znam da radi na gradjevini probao dva dana i zajebao a jedino da počne da prodaje. Ako krene da prodaje dop mislim da se nikako nećemo družiti. Ne želim iako nemam žudnju z adopom posle 16 meseci ne uzimanja da dovodim sebe u situaciju da sam blizu ili da me panduri pokupe sa njim a registrovani sam narkoman i imam dosije u policiji i čak sam bio sumnjišen za ubistvo od svih osumnjićenih ja sam jedini bio na detektoru laži dakle bio sam broj 1 osumnjilčeni, iako veze nisam imao to je bilo 2006, pa sam privodjen nekoliko puta bezveze i dobijao batine i više mi to ne treba, taman sam se smirio pustila me i murija na miru zadnjih 4 godine.(ono nije da nisam pravio dela dok sam se radio ali ne mnogo uglavnom 4 otimačine telefona i još par kradjica ali ništa mnogo krupno čisto da imam za par dana ili za taj dan kad sam u zikri a kući ne mogu da ukradem medjutim sve sam radio sam i nikada me nisu otkrili ni za jednood tih redcimo 10 dela ajde..). Zašto to pišem ovde gde je off topic pa nema direktne veze ni sa drogiranjem ni sa održavanjem ni sa ispovestima mada je njima najblićže. Sa svim ima indirektnu vezu pa sam zato ovde napisao a idobro dodje nekome možda i meni kao nacrt za priču koju bih mogao da napišem...
Post Reply