YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

bojanol

Re: YugoStar

Post by bojanol »

YugoS wrote:...Kako god,ja sam ne popravljiv Romantik i sporo se krecem.Na stolu mi lepeza od 10 tak karata,ekipa slicnih ceka konacnu odluku o pokretu,a kisa cas pada,cas ne pada...
A kao nije čudno? A?
Pozdrav.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Dragi Yugic, ne daj se provocirat, ljubi te tvoja bakica... :)

(P.S. Zonce babino i Boki, u poverenju Hari je bljak,
ali nemojte reci Yugi, nema smisla kakve veze ima kad covek voli) - sala
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
YugoS

Post by YugoS »

Ma nema govora o ljutnji i tim stvarima.
Pa cudno je,jebiga.
U svakom slucaju otisao bih i da je snijeg do koljena,da je Gibonni dosao.

U vrijeme moje najvece rokacine slusao sam Pepperse i Hendrixa.Morisson je Klasika i njega mogu i danas da vrtim.Ove ostale iz Vremena slavnog ne bih mogao.Ne znam,ali bi me previse vratilo,a necu to.

Nego Rodjaci moji ja sam sretan sto se Vraca Robbie Williams,to je to,makar vi povracali.
Kada bih mogao birati s kim bi se mjenjao,bio bi to RW !

:D
narkoman sam al' najlepsi.
YugoS

Post by YugoS »

Uvijek sam imao misljenje da se Ovisnik ne moze skinuti ili poceti skidati kad hoce.
Postojali su periodi kad mi nikako nije uspjevalo da uspostavim Apsinenciju,ma koliko se ja bio "pripremio" i bio cvrst da je uspostavim.
Pravdao sam to nekim Mozaikom ili Kockicama koje jednostavno moraju da se poklope,pa da se taj neki kriticni period pregura.

U vrijeme mog aktivnog i hiperaktivnog narkomanisanja,skidanja i navlacenja,skont'o sam da postoje ti neki periodi,laksi ili tezi,ali nisam bas ulazio dublje u problem.
Puno kasnije,kad sam i lijecenje ozbiljnije prihvatio i kad sam poceo Uciti o bolesti Ovisnosti,neke stvari sam naucio,a neke zakljucke i sam izveo.Iskustvo,valjda.

Sad zasigurno znam da je jedan bitan elemenat u tom mozaiku Vrijeme ! Vrijeme u metereoloskom smislu ! Vrijeme u Biometereoloskom smislu!
Ako su BioMete. uslovi nepovoljni,sanse da se izgura Kriza su minimalni,a za one koji su vec u Apstinenciji ova negativna pojava moze doprinijeti da se Apstinencija sjebe,pa se treba biti posebno oprezan!

Recimo,od juce je na nasim prostorima,Regionu pravo nepovoljna Biometereoloska situacija.Danas je skoro pa kriticna!
Od kad sam provalio ovaj "fenomen",uvijek ga i pratim.Pratim i ljude oko sebe,a to su ljudi koji nemaju problem Ovisnosti.Skoro svi imaju neke tegobe,razlicite,ali ih imaju.Neki se zale na fizicke,a vecina na psihicke probleme.Od glavobolje,razdrazljivosti,nervoze,pa do jednostavno loseg raspolozenja.

Ovi psihicki problemi,nametnuti Vremenskim nepovoljnim uslovima,mogu biti pravo opasni za nasu Ovisnicku populaciju !

Ja sam danas poduplao terapiju,sto je sigurno,sigurno je !

:smt017
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Znaš ti Yugo da sam ja jedno vrijeme ispočetka čak bila uvjerena da postoje dani kada bih se mogla početi skidati, a da krize neće biti, ili će biti jako slaba, a to idealan period za uspostavljanje apstinencije...
Kad se sad toga sjetim...
Prvo takvo iskustvo je izgledalo ovako:
Znači probudim se ja s tom mišlju. A važna napomena je da sam bila slaba s parama a navikla na puno. Znači ja se odlučim na skidanje. I : kupim ja budala kutiju zelenih apaurina i tako sam dočekala negdje možda vrijeme dnevnika-tako nešto. Vidila sam da od toga slabe fajde i zovnem ti ja dilera (već su se i neke parice pojavile). I znaš, uzmem ja to, kuća, wc, ključ, ovo-ono... A zaboravila ja na tih milion apaurina što su mi već odavno u krvotoku. Ma nisam ni mislila na njih, samo kako ću to-i-to. Tako ja zaspem u wc-u, a provaljena već odavno, izlazim nakon lupanja i onako poluotvorenih očiju dočeka me šamarčina uz verbalnu paljbu.
Tako da mi se to moje mudrovanje i kemijanje baš ono ogadilo, da ne kažem obilo o glavu...
Ma kvragu i ja što ovo pišem na tvojoj temi...
Ovo me vrijeme nekako baš...ne znam ni ja... podsjeća me na milion stvari...pa nisam dobra sama sa sobom.
Nije meni više glavni problem bojazan dali ću se ufiksati, nego dosada sa samom sobom, nekako jad neki...ma sta ja znam više...da znam nebi bila ovdje...
Hajde Ana, dobro je.
Idi Ana.
Ćao!!!
Potpis.
Vuk

Post by Vuk »

Istina je, postoje vrata koja se nekada jednostavno otvore (možda pre odškrinu) i može se kroz njih proći prilično lako, to je trenutak koji treba uhvatiti za skidanje...a šta posle o tome je glupo lupati glavu pre nego što se sa skidanjem i počne jer se onda nikada neće ni početi, šta POSLE je vrlo važno pitanje ali je pitanje za POSLE! Video sam dosta ljudi koji su se dugo mučili, pokušavali da se skinu svaki božiji dan i ošet se popodne ili već sutra vraćali, a onda se ta vrata jednostavno sama odškrinu i sve nekako krene...da, to je valjda vreme, vreme kada je sve kako treba biti i kada je jednostavno - VREME!
Moon child
Baba Naca

Post by Baba Naca »

YugoS wrote:U vrijeme mog aktivnog i hiperaktivnog narkomanisanja,skidanja i navlacenja,skont'o sam da postoje ti neki periodi,laksi ili tezi,ali nisam bas ulazio dublje u problem.
Bas pomislih kako bi valjalo da ti napisem da sam ja stalno razmisljala o tom mom problemu, laksi-tezi periodi.

Sada ucim da zivim u RESENJU PROBLEMA, a uopste vise ne razmisljam o PROBLEMU,
(ma kako god je on nastao ili se manifestovao, koliko sam pila, sta sam uzimala...bla bla)
ZA MENE LICNO NE POSTOJI nikakav drugi nacin sem - NEpijenja i NEuzimanja - ili sam mrtva!!! :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
YugoS

Post by YugoS »

Evo ga,napokon Dobro jutro koje obecava.
Cesto se budim i razbudjujem uz kafu i Razmisljenje.
Razmisljam ja i prekontavam sve i svasta,od problema ne redovnog odvoza smeca,pa da problema ovisnosti.
Rjesenje vecine problema lezi u ljudima,ali onim najgore moguce Vrste.To je citava armija maloumnih glupana i polukretena,koja se zahvaljujuci "sirokim narodnim masama" popela na mjesto sa koga se nesto Odlucuje i Rijesava.
Rezultati i Odluke su,u najmanju ruku,ogavne i lice na one koje su ih i donijeli.

Zadnju godinu dana policija uspjesno sprovodi razne akcije otkrivanja i hapsenja raznih kriminalnih grupa.Na meti su ovaj put pretezno bile NarkoEkipe i Dileri manjeg ili veceg formata.
Pozdravljam i skidam sesir !
Ali sta se desava sa Ovisnicima aktivnim,vjernim kupcima onog sto te Ekipe nude ?!
Jeli se iko zapitao sta je sa tom Vojskom,sto se desava kad im Liferanti zaglave i kad Robe nestane sa ulica ili Robi skoci cijena,sto zbog rizika,sto zbog manjka koji je u opticaju ?!

Hoce li tada narkoman morati prestati biti aktivan i zalijeciti svoju bolest,hoce li reci Dosta je vise! Hoce,ali to su zanemarljivi postotci.
Vecina ce spustiti svoju Moralnu ljestvicu,neki ce krasti vise,neki ce vise otimati,a mogao bi i neki clan porodice biti u najboljem slucaju namarisan,jer neda lovu iz kucnog steka.

Ponekad se pitam postoji li uopste Neko ko razmislja o tom Problemu.I ako postoji sta taj Neko misli o svemu tome!
Boji li se da ce mu dijete doci kuci bez mobilnog,bez 5 KM za uzinu ili sok,hoce li mu dijete doci boso kuci.Vjerovatno ne konta,a kad se desi bice kriv Ovisnik koji nece birati sredstva da dodje do para.
Hoce li polupismeni Neko ikad doci do odgovora Zasto?
Naravno da nece,jer nezna,jer je polupismen,jer je ogranicen i glup.Jer ce vidjeti Posljedice,a ne i Uzroke !

Vjerovatno ce mnogi koji ovo budu citali pomisliti; OK pametnjakovicu,eto ti nisi glup,nisi polukreten i kao pametan si i mudar,pa nam napisi kako ti vidis rjesenje ili u kojem bi se smjeru trebalo djelovati i razmisljati ?

Ja mozda ne znam Kako & Sta,ali bar znam da manjak ili privremeni nestanak Supstance na ulicama moze dovesti do toga da se srecemo i mimoilazimo sa Tempiranim bombama,ovisnicima koji su zbog svoje Bolesti u stanju uciniti puno veca Krivicna djela,nego puko posjedovanje malo Praska koje ce mu drzati osigurac bombe mirnim.

Ja mozda ne znam Kako & Sta,ali bar znam kako to rade na Zapadu.Jeste da su Evropljani truli i zaostali za nama,ali evo kako to radi Oni;
Prvi put kad ti nadju Supstancu,mozes proci sa opomenom,sljedecih par puta novcana kazna,a kasnije dobijas Spisak doktora i Ustanova koje se bave lijecenjem ovisnosti i ako se ne javis do odredjenog termina mozes zaglaviti u zatvor,pa se ti tamo skidaj na suvaka.
Posteno ! Ljudi te opominjali i na kraju ti dali mogucnost da se lijecis,pa ako sve to zajebes i treba te zatvoriti. Posteno na kvadrat !

E sad mozemo mi raspredati o Zapadnjackoj gluposti,o maloumnim Englezima i njihovom statistikom koliko ja Metadon ili neki Substitut jeftiniji za drzavu i sigurniji za gradjane jer sklanja one Tempirane bombe sa ulice i sl.
Jesu li mozda licemjerni jer stavljaju Ovisnika na legalnu drogu,a ne rjesavaju problem kako treba,kao mi ,recimo?!

Ja samo znam da Ovisnik koji hoce da se skine,skinuce se bilo kojom Metodom.Hoce li ici laksim ili tezim putem,to je na njemu,ali ce uspjeti! Oni koji nece,ostace vjecno Zarobljeni substitutom,ali to je iskljucivo njihova stvar.

Ja i dalje podrzavam sve akcije protiv NarkoDilera,ali dajte nam mogucnost da ne srljamo u jos veci problem,u kriminal,pa i zlocin!
Dajte nam Alternativu !

:smt105
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Yugo, trebao bi pisat kolumne u nekom tjedniku tipa Globus, slobodna Bostna, Nacional i sl...
Kralj si majke mi..
Potpis.
YugoS

Post by YugoS »

Ane, hvala ti !
Volio bih ja,a i imao bih svasta pisati,samo mi fale neke stvari da naucim,neke osnovne da lakse i kvalitetnije prenesem Misao ili Poruku.

Post Reply