Otac

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

fridriceva

Re: Otac

Post by fridriceva »

Neka Bog cuva Vaseg sina! Tako mi je drago!!!

I sto kaze Baba Naca, boli sigurno, ali boljelo je vise prije! Sad cete i Vi, konacno, imati sve jasnija osjecanja, pa bila ona ponekad i ruzna!

Sve je ovo samo pocetak, odskocna daska u jednom dubokom bunaru. Ali, krenulo je! Morate biti svjesni da je i vama (porodici) potreban oporavak, a mozda i neke promjene! Ne ocekujmo samo od njih da se promijene! Nastavite Vasu borbu... za cijelu porodicu!
majka

Post by majka »

Oce,
Sta ima novo kod vas? Jeste li stupali u kontakt sa sinom? Imate li ikakvih informacija?
Pozdrav!
Otac

Post by Otac »

Culi smo se u subotu telefonom... jos se prilagodjava... kaze da mu je dobro , ali po glasu sam primjetio da je nervozan.Rekao mi je da razmislim dali bi bilo u redu da u 8. mjesecu napusti komunu i nastavi ambulantno lijecenje u njemackoj... rekao sam da sam mora odluciti dokle ce biti tamo i sta ce i kuda ce nakon komune...Sta ima kod vas?
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Evo, kod mene novo, da sam punih 6 meseci trezna i cista i iskreno te pozdravljam dragi Otac. :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
karamut.stari

Post by karamut.stari »

Mislim da je prerano jos razmisljati o napustanju komune.
Tek u 8 mesecu ce biti oko 4 meseca pa mozda da pocne malo zrelije razmisljati.
Svako lecenje bez obzira u kojem je problemu bio ne bi trebalo da traje manje od 10 meseci.
Nije to upala krajnika ili gripa pa da budemo sigurni da je izleceno.
Kad dodje na vikend pa posle toga se moze planirati koliko jos da ostane.
I sam imam ista pitanja ali nadam se da ce iskusniji dati jos vise odgovora.
Na sajtu Nikad Heroin jedan narkoman pise kako je jedva cekao da izadje sa lecenja da nastavi drogiranje.
Jer kao zaboga njega su roditelji naterali.
Zato krajnji oprez.
Nikad se nezna koje posledice su od upotrebe droga.
Otac

Post by Otac »

Baba Naca wrote:Evo, kod mene novo, da sam punih 6 meseci trezna i cista i iskreno te pozdravljam dragi Otac. :wink:
Cestitam!!!
Svaka cast!!
Pozdrav i nastavi tako!

@karamut.stari

potpuno se slazem sa tobom!
Koliko znam nisu planirani jos nikakvi vikendi, a prva posjeta tek nakon nekih 6 mjeseci.
Pozdrav!
Otac

Post by Otac »

Veceras sam nazvao sina...Pitao me kakvih losih vijesti imam za njega, a onda mi je rekao da napusta komunu, cvrsto je odlucio , nije to za njega i da ostane nista se nece promijeniti. Kaze da je izlijecen i da zeli da zivi sa nama. Rekao sam mu da necu doci po njega i da iz komune moze tamo odakle je otisao u komunu, na ulicu, a da sa nama moze zivjeti samo izlijecen. Ponovo iste price: znaci ne zelite me, opet me izbacujete, drogirao sam se jer si me izbacio... Rekao sam mu da sam ga izbacio jer se drogirao a ne obratno... Pitao me koliko sam platio njegove dugove i rekao da ce on to rijesiti , da vise nista ne placam...Pitao me da mu posaljem novac za put.. rekao sam da necu...Prijetio je ... znaci moram nastaviti tamo gdje sam stao (drogirati se) .Rekao je da ne zeli sa mnom raspravljati... Nazvao sam kasnije komunu i dobio osobu zaduzenu za njega... Rekao mi je da zadnja dva tjedna hoce otici, da se ispocetka uklopio no kasnije je pocelo da se kvari (prilikom naseg razgovora prije dva tjedna rekao mi je da razmislim o tome da u 8. mjesecu napusti komunu) da ga ne mogu zadrzati silom ali da su mu vrata otvorena ako se vrati....nama je reko da zeli nazad u njemacku a njima da zeli ostati u hrvatskoj (u rodnom gradu gdje imamo kucu i gdje zive bake i djedovi) sutra ce razgovarati sa njim pa da nazovem popodne.
jana

Post by jana »

Mislim da se kod vaseg sina dogadja suocenje sa realnoscu.On sada trazi ustupke,jer mu je tesko.To je stanje normalno u prvoj etapi lijecenja u komuni.Ni slucajno ne dozvolite da se vrati iz komune ranije i kod bake i deke!Onda ste sigurno izgubili rat.Ostanite ustrajni.Voli Vas Jana.Cuvajte se.
Otac

Post by Otac »

Odlucio je da ostane... Jutros je rekao momku koji je zaduzen za njega da mu je zao sto je zelio napustiti komunu, da je cijelu noc razmisljao i da je shvatio da ga obitelj ne zeli takvoga i da se mora promijeniti...
Mislim da je dosta utjecaja na njegovu odluku imao i nas cvrsti stav da ga necemo primiti nazad, nadamo se da ce se sa vremenom promijeniti i njegov nacin razmisljanja ...
Toliko za sad... borba se nastavlja...
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Jao, dobro je.
Ja sam od juce, sva pretrnula, cekajuci nastavak,
hvala Bogu, super Otac, pozdrav od Bakute. :smt023
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Post Reply