Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

MANS0N

Re: Retro

Post by MANS0N »

Naco ne stizem majkemi,u nekoj sam vukojebini gdje nema neta.Ali je preljepo.:)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
MANS0N

22.11. Prvo temelji

Post by MANS0N »

"Kako postajemo funkcionalni u drustvenom zivotu,nasa slobodna kreativnost nam pomaze da poredamo prioritete i prvo uradimo osnovne stvari."

I prije nego postanemo cisti neki od nas s6tavljaju druge prioritete ispred oporavka.Karijera,porodica,veze-sve su to dijelovi zivota koje smo pronasli kada smo postavili temelje naseg oporavka.Ali ne mozemo graditi stabilan zivot prije nego uradimo tezi dio,osnovni posao postavljanja temelja za nas oporavak.Kao kuca napravljena na pijesku,tako bi nas zivot bio klimav,u najboljem slucaju.

Prije nego posvetimo svu svoju paznju reizgradnji okvira naseg zivota,mi moramo postaviti temelje.Prvi,mi primamo na znanje da mi jos nemamo temelje,da je nasa ovisnost napravila nas zivot krajnje neupravljivim.Onda,uz pomoc sponzora i nase grupe,mi nalazimo vjeru u Silu dovoljno jaku da nam pomogne pripremiti tlo za nas novi zivot.Mi cistimo brodolom sa gradilista gdje cemo graditi svoju buducnost.Na kraju,mi razvijamo dubinu,radeci na principima koje cemo prakticirati u nasim slijedecim oblastima:iskreno ispitivanje sebe,oslananjem na vodstvo i snagu nase Vise Sile,i ljubaznost prema drugima.

Jednom kada je nas temelj pripremljen,tada mozemo u potpunosti ici ka tome da uspostavimo svoj zivot.Ali prvo se moramo upitati dali je nas temelj siguran,jer bez temelja,sve sto izgradimo nece dugo trajati.

SAMO ZA DANAS:Ja cu se pobrinuti da postavim siguran temelj za svoj oporavak.Na takvom temelju mogu izgraditi citav zivot u oporavku.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
MANS0N

Post by MANS0N »

Eh zdravo ljudi sta ima? :)
Nije me bilo koji dan,ali bio sam bizi.Malo sam procitao forum i otkrio da mi se ne da bas ispravljati narkomanske krive Drine i natezati se oko ocitih stvari.Ispunjava me ovo sto sada radim,konkretan je posao.I ide jako dobro,prezadovoljan sam.Samo sa ovisnoscu se nikad ne zna,pa jebiga samo da me ne razocara.I nas sviju.Ali i da tako bude,jebiga,ja cu da uradim sve da uspijemo.Ali mislim da cemo pobjediti.Siguran sam.Ide i ova konvencija u Beogradu i moj sponzor i ostali narkomani me zovu da dodjem,ma placaju mi ,sta zovu! :)
Ovim putem im se jako zahvaljujem.I mislim da cu da povedem jos jednog momka iz Sa.Onaj sto sam ga prije nekih mjesec ,ili vise,pokupio iz zatvora,covjek dolazi na sastanke i apstinira.U svakom pogledu.
Juce je cak uradio i biopsiju jetre.Prezadovoljan sam.
Polako ali sigurno ovo sve se isplacuje.Nemam para od toga i ne mogu ni u sto uprijeti prstom,ali sam zadovoljan i sretan kao da imam milon.Minimum,i to ne dinara,vec eura. :)
Kada smo vec kod Beograda i konvencije,procitah da me Sagi zove na obracun,zeli da brani cast svoje Bibe i ja ga pozivam da se nadjemo na neutralnom terenu,na konvenciji u Bg.Ima dva udarca prednosti! :)
Pare.Posao.Cekam.Bio sam odkako ne pisem ,ovih par dana,dva puta sa regruterom i rekao mi je da se plan promjenio.Ovaj Obama je sve zajebao.Nece covjek da ratuje u Iraku,a ova kompanija ima uglavnom tamo ugovore.Sada prebacuju sve u Afghanistan i ja trebam da sacekam potpisu te nove ugovore.I da,ici cu tamo.Iskreno,meni je svejedno(malo mi je drazi Afghanstan,imam dosta drugara iz jedinice tamo),samo da hoce vise da krene.Nisam nestrpljiv,ali se bas oteglo.Momci mi kazu da je sve to uobicajeno i da idem sigurno,ali eto,ja ne volim cekati.I da mi se ovo ovoliko ne isplat ne bih cekao vise,ali ovo mi je san.Strpicu se jos malo.
Znaci za sve one koji me nisu do sada skontali ko dolazi,idemo:ja,Zeljka,jos jedna cura(narkomanka),Janet i ovaj moj drug iz zatvora.
Koliko je to ljudi? :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Wed Jun 24, 2009 9:26 pm, edited 1 time in total.
MANS0N

Post by MANS0N »

Ja se izvinjavam.Nije narkomanka.Nikako-ne drogira se.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Wed Jun 24, 2009 9:27 pm, edited 1 time in total.
MANS0N

Post by MANS0N »

Ja to radi ovih ,hoce da znaju jel si se drogirala,ili si samo cugala. :wink:
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
MANS0N

Post by MANS0N »

Naravno,znas da ja citam misli. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Post Reply