.............Ali sve u svemu sada kada saberem i sagledam svoj prijašnji život, ne mogu se nešto požaliti da je bio loš....... ali zato kada sam odlučila da se preselim kod dečka u Sarajevo i mahnito se zaljubila u njega....................... uhhhhhh jada moga kad se samo sjetim, a nerado se inače želim sjećati pojedinih stvari, događaja iz tog kobnog perioda života......................... ali jbg. to je bilo i hvala onom gore i završilo se............ na neki meni normalan način............. ono ljubav postoji, ali veza ne funkcioniše.. razumijete me.......... pa kako da nešto štima kada sam se bila navukla ko zadnja budaletina na kokain, spid, kristal, krek......... o alkoholu i tabletama da ne spominjem. to smatram u tom periodu da je bio kao popratni obavezni vitamin............... fuj, fuj.......... ali ja sam ludo voljela tog čovjeka, kao i on mene........... imali smo savršen odnos. sve. dok..... droga............. alkohol......... jebeni, prokleti ALKOHOL.............. nije učinilo svoje.... JEDNU VELIKU POMETNJU U KUĆI LJUBAVI KAKO SMO JE ZVALI............... ŽIVJELI SMO PODSVJESNO. PO RASPOLOŽENJIMA............... OD DANAS DO SUTRA U ZADNJE VRIJEME........................ bilo mi je sve, ama baš sve svejedno. samo mi je bilo u glavi, mojoj tada tako zaluđeno glupoj, da mi je samo što više koke, oči gladne, duša gladna vječito........ to više nije bio nikakav život............ počele su svakodnevne prepirke, pa malo po malo. velike jutarnje svađe...... ja sam počela sve češće iznenada padati u nesvjest............... jednom silazeći niz stepenice noseći punu tacnu staklenih čaša i velikih bokala................. mislim da od tada se sve to nekako počelo grozno i dešavati..a, da ja i dalje nisam bila svjesna............. onda sam totalno oglupila. ali bukvalno. jer sam zaboravljala neviđeno stvari.. pa jebo te meni parti u kući, 30 ljudi, ja se ne sjećam da je iko ušao u kuću....... uopće tih nekoliko velikih događaja u mojoj kući jednostavno ne postoji...... ni dan danas ja se toga ne sjećam... ne mogu se sjetiti da su se kod mene održavali tako ludo, dobri derneci............ i poslije ono raja priča kako je bilo dobro prošli četvrtak kod tebe, a ja ko tele nemam pojma šta je bilo, ko je bio, šta se radilo...... kako sam se ponašala................ pa sam se počela pravo bojati za sebe, zabrinuta. ma ko ne bi bio jbt.......... osvjetlila pola života............. fuj. e to mi je ono fakat pravo fuj................. pa sam par puta pitala dečka M. ono ej.... pa kako je bilo tebi na partiju, i na foru ga hvatala da mi barem nešto ispriča šta se ustvari dešavalo tu noć..... ono tipa. pa šta ono Lela uradi Dini....... ili tako nešto, ne sjećam se dobro.................. eh tada sam stvarno shvatila da sam odljepila, potražila pomoć kod neke doktorice koja me uputila na sastanke AN mislim na Koševu a ja nikada nisam otišla.......... šteta majke mi, a trebala sam.... propisala mi neke antidepresive i bruku nakvih tableta za smirenje, spavanje, koncentraciju.............. i sa tim tabletama i izolacijom od puna 4 mjeseca u kući uspjela sam se skinuti sa bjelih prahova. naravno morala sam promjeniti sredinu, što sam i učinila.... otišla sam od dečka koga sam još do nedavno voljela iz Sarajeva u svoj mali prelijepi grad.......... tako sam se jedino mogla i uspjela izvući............... DA BIH PAR MJESECI BILA SUPER, UDEBLJALA SE...... POPRAVILA PSIHIČKI MNOGO, POČELA RADITI SVOJ POSAO, DOBRO ZARAĐIVATI................... kad u mom više ne prelijepom............... nego lijepo usranom gradu zavladala kuga horsaša............. jebo te pa čitav grad nam je na horsu..................... i ja glupača kao što sam već napisala malo po malo zaglavim i tu i sada se jebem svaki dan jer idem na lječenje u Mostar. ali nema mi druge brate. nego izgurati i ovu metadonsku terapiju u moguće što kraćem roku, pa na blok nekoliko mjeseci................... samo ljudi da znate šta imam u cilju..... i na koji način sebi pomažem, i ljudi koji su uz mene me samo na ovakav način podržavaju............ izguraj sa metom i blokom.... onda ćeš biti ok..... SAMO SNAGOM VOLJE I RAZUMA........ AKO GA IMAŠ, KAŽU MI................. volim ih... sadašnjeg dečka mnogo poštujem pa ga tek onda volim... hm.. tačnije obožavam................ jer me on prvi nagovorio da idem da se lječim ovako kao što se lječim..... jer je on prošao kroz sve ovo kroz šta ja sada prolazim prvo met, pa blokovi i gledam ga sada ma anđeo od momka, koliko je jak i karakteran...... sada čekamo da se ja stabilizujem, izlječim do kraja....... a uz njega i hoću, jer mi stalno nešto sere, ma tačnije samo se boji da ne bih posrnula jer sam ja mnogo labilnija osoba nego on................... sreća moja što ga imam i što me trpi ovakvu bezobrazno, razmaženu djevojku.................... ne mogu reći da se i ja ne brinem za njega. jesam itekako da jesam. ali on je mnogo drugačiji od mene jer želi da ja stasam na noge da osnujemo porodicu, da rodim djecu........................ sada nam je to VELIKI CIL U ŽIVOTU..... i stim mislima u glavi ja putujem svako jutro u Mostar na terapiju............. i bude mi puno lakše............. jer sada želim da uspijem..... jer sada ponovno iskreno volim........... jer sada ne želim da upropastim život sa jednim divnim muškarcem kojem ću da djecu izrodim jednog dana.................................a taj dan će biti uskoro..... sada je samo da ja izguram, ovako kao do sada što herojski guram, radim, borim se.................... ljubi vas vaša hrabra Jaca...............