Metadonska terapija
Moderator: sanela
- downloader
Re: Metadonska terapija
peja ja sam na heroinu oko godinu dana,zadnja 3-4 mjeseca sam uzimao bez prestanka svaki jebeni dan znaci dosao sam iznenadnoi do cifre koju sam krsio na dop,brate navukao sam se jebeno totalno,u kratkom roku,znaci hocu da se skinem,znam da ce mi metadon stvoriti krizu,vidi ovo,sutra cu skinuti dozu na 3ml,kad skinem na nulu poslusat cu tuznu,uzet cu malo trodona u slucaju(sigurnih) bolova,malo vutra,dobra je kombinacija s trodonima,nemoj me peja ponizavati ako ima ljudi koji se rokaju 10-15 godina,to kazes da se nije moguce nakaciti brate u 4 mjeseca kao zvijer jel?????imas liu ti pojma koliko sam horsa uzimao dnevno????halo kralju,lutka samo zukri da skinem,tolerqancija je skocila u nebesa jebote.daj podrzi bolan peja malo,neka me pere metadonska kriza poslije,izdrzat cu je jebi je,nisam je osjetio al pripremit cu se za nju jebote,bitno je da sad normalno funkcioniram,nemam crv jebote,imam para u djepu,iveo sam curu vani poslije pola godine,ja nemam pojma kako je mogla ostati sa ovakvim heroinskim gadom,eto stari kad sve zbrojim to me drzi,ona mi je motiv,volja i snaga.uspjet cu sigurno,jel bolje sada nego za 15 godina,nemoja zajebavati.pozdrav prijatelju
gorim,znojim se,za svoj zivot borim se...
-
sigurno,ma u pravu si.skidaj se sa horsa metadonom, pa sa metadona trodonom,pa sa trodona subotexom a sve to opet zacini vutrom...jebes skidanje bez uzbudjenja,zar ne?
ja sam ti sve ovo pisao upravo da bih te podrzao!nisam nigde uspeo da procitam koliko dugo si na metadonu? ako planiras da preguras krizu sa njim to je ok! ali samo 10-ak dana(probaj i manje). ako ti doktor predlozi duzu terapiju metadonom bezi od njega!
godinu dana horsa i ti mislis da si dotakao dno? prijatelju nek te ociste od tih sranja i za metar dana ima da budes ko nov! obavezno ugradi implant za svaki slucaj(6 meseci ako imas kintu)!
godinu dana horsa i ti mislis da si dotakao dno? prijatelju nek te ociste od tih sranja i za metar dana ima da budes ko nov! obavezno ugradi implant za svaki slucaj(6 meseci ako imas kintu)!
Nisi ti brate svjestan sta te ceka..al neka, sretno!downloader wrote:neka me pere metadonska kriza poslije,izdrzat cu je jebi je,nisam je osjetio al pripremit cu se za nju jebote
Potpis.
"sigurno,ma u pravu si.skidaj se sa horsa metadonom, pa sa metadona trodonom,pa sa trodona subotexom a sve to opet zacini vutrom...jebes skidanje bez uzbudjenja,zar ne?"
:rolleyes:

- downloader
jutros sam bio u centru,isao po terapiju,zelio sam popričati sa liječnikom o svemu tome,naravno i skinuti dozu,međutim lava nije bilo,samo socijalna radnica,a ponedjeljak,dosli neki novi s roditeljima vidim testiraju se,puno kao šibica,šta ću popijem svoja 3.5ml i naberi.Moj drug s kojim sam se nemilosrdno rokao,počeo je prije mene sa terapijom jedno mjesec dana i jutros kad smo popili terapiju pričamo,veli meni brate za vikend sam pokušao da izdržim dva dana bez met-a,čisto da vidim ono kakav je feeling,kaže da se počeo raspadati.Peeja hvala ti na podršci,pretpostavljam o čemu mi govoriš,ja sam na metadonu oko 2.5 tjedna,molim te jos jednom savjet,sutra ću pričati sa liječnikom ali želim tvoje mišljenje, i mišljenje svih ostalih iskusnih đanera na ovom forumu.Koliko vidim trebao bih stati sa terapijom,vjerujem da je heroinska fizička zukri prošla,ostaje ova metadonska znači.Da li da pokušam popiti recimo 2ml,znači da smanjim za 1.5ml pa da jos malo ostanem na njemu(nije stvarno da mi se ostaje na njemu pa da se nešto kao izmotavam)ili da kažem doci da prekidam terapiju potpuno.Imam još jedan veeeeeeliki problem,ovaj mjesec dana su mi ispitni rokovi i ja sam ne znam kako će to utjecati na moju psihu,a moram biti potpuno sabran da položim par ispita,a što se ovih Mostarskih liječnika tiče ja znam da njih boli kurac za nas,gledaju na nas kao na smeće,boli njega kurac što se ja fakat želim skinuti,ovaj je baš neki kao leš ništa ne progovara,ništa ne savjetuje,da mu sutra dođem kađem doca loše mi je skroz,povećaj mi terapiju,on bi me nakljukao sa 9ml(vjerujte mi nemar u zdravstvu u Mostaru mi je jako poznat),tako da sam se sada totalno raspametio.Mislim da je ovaj forum stvoren da bi pomagali jedni drugima i ja bih isto savjetovao nekoga da mu mogu na neki način pomoći.Jako mi je bitno da ovaj 2 mjesec samo u glavi budem sabran,čisto zbog ispita da ne ispadnem ofiran kod staraca,normala.Molim vas za savjet,ali samo nešto što mi stvarno može pomoći,nemojte savjete tipa pokušaj se s metadona skinuti dop-om itd.Hvala vam unaprijed.pozdravljam vas sve,zajedno smo jači......
ako si 2.5 nedelj na metadonu proci ces dobro, ako sada prekines! jel si bio cist pre meta, kako su ti skidali krizu(sa ili bez meta ili drugih opioida)? u svakom slucaju ako sada stanes sa njim ne bi trebalo da imas zikru, mozda laganu. 20-ak dana je obicno max za metadon. i naravno sve ovo pod uslovom da si STVARNO spreman, jel vrlo lako mozes da se vratis na heroin. menjaj navike, ekipe... sve sto te seca na dop i tu pricu.nisi ti toliko zaglibio koliko mislis, veruj mi tek kad udahnes malo cistog vazduha(kad prodje odredjeno vreme) videces da ce sve biti ok. to ti je otprilike to sto ce ti svako savetovati. pozdrav i srecno!
"ovaj mjesec dana su mi ispitni rokovi i ja sam ne znam kako će to utjecati na moju psihu" --- bice ispitnih rokova!!! najbitnije je da ti zalecis svoju boljku.
-
sto lazes da ti je najbitnije da on sredi???gledaj sebe.pejaaa wrote:"ovaj mjesec dana su mi ispitni rokovi i ja sam ne znam kako će to utjecati na moju psihu" --- bice ispitnih rokova!!! najbitnije je da ti zalecis svoju boljku.
- downloader
pa šta da kažem doci sutra u centru jebote????ja bi ono prekinuo sa terapijom,rekli su mi neki na forumu to,i to.stvarno ne znam šta da uradim,mislim stvarno da me je prošla heroinska kriza,ekipu jesam promijenio,totalno,u biti vratio sam se staroj raji,nista dop,samo vutra i alkohol ali ja jednostavno ne želim više ništa,bar trenutno se tako osjećam,znate ubola me rečenica psihologinje kad sam pricao sa njom neki dan:"logično je bilo downloaderu da ćeš završiti na heroinu,počeo si pušiti travu sa 16,g,sa 17 si probao speed i extazi,sa 18 heroin koji ti se tada nije svidio jer ti ekipa nije bila u tom fazonu...." U biti htjela je da objasni onu furku Sigmunda Frojda: o tri osobe u nama-JA,ID,ONO ili ego-super ego,kao nešto tipa sve te droge koje sam uzimao dok sam partijao bile su mi dovoljne dok ih se moje tijelo nije zasitilo na nekom višem mom nesvjesnom nivou i tada sam kao prešao na heroin jer je moj SUPER EGO bio tih droga zasićen i tražio je nešto novo,jače i uzbudljivije.Ja ću se ipak sutra ustati ranije,otići do centra da se posavjutem sa liječnikom pošto imam jako bitan ispit tomorrow,pokušat ću da popijem 2ml,samo da odradim svoje obaveze da me ne bi slučajno počela depra furati u mozak i ako Bog da sutra Vam se opet javljam nekad sa uputama svoga doktora i svojim novim izljevom emocija.Do tada budite mi pozdravljeni i hvala vam na svim savjetima koje sam dobio.Ipak je dobro znati da postoje ljudi koji su manje više prolazili i dan-danas prolaze kroz ista ili slična sranja,jer ipak ne može te razumijeti neki tamo doktor koji zna kemijski sastav heroina,zna napisati formulu,zna definicije kao djeluje,zna definiciju apstinencijske krize,sve je on to fino naučio na medicini,zna on i terapiju dati,a jeli ikad taj jebeni doktor osjetio FLASH????Jeste moj k.....Laku noć vam svima koji će na spavanje ja idem još malo da učim