Jutarnja kafica, razgovoruša!!!!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Sagitarius

Post by Sagitarius »

Sok od par iscjeđenih grapefruita produžava djelovanje metadona.Provjereno!
Luna

Post by Luna »

ne samo to nego mozes i OD od toga. Pise u klinici velikim slovima sta se ne smije...jedna od stvari je sok od grejpfruta....Pogotovo ako si na malo vecoj dozi nemoj to piti. Ok saznala sam konacno taj caj o kom ti pricam Omare(a i svi koji su malo nemirni i nervozni) je Melissa na nasem Pcelinja Ljubica (ima jos jedno ime al zaboravih). To kod nas ima jer ja narucim odatle...i nije skupo. eto probaj....nemoze ti skoditi.
Mise kako ide?
Kate dokle si stigla?
zvrky, kako si? Pepe si bolje? ostali sta se radi?
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Dobro dođe grejp,kad si pri kraju terapije.Ja bi ga pio kad sam došao na 30mg,popio bih sok od 1-2grejpa navečer,i ujutro pred terapiju ne bih bio u krizi.Nisam nikad od toga osjetio neko jače djelovanje,nego malo duže.
Mislim da je bolje to nego "dorađivat" se razno-raznim sedativima i painkillerima.A kad si na visokim dozama(ja sam počeo s 75mg-15 tableta),onda ti i ne treba ništa,jedino ako se hoćeš zabijat uz metadon,a tada je vrlo lako ODirat.
Fanatik

Post by Fanatik »

Ljudi moji, drugovi,raja,prijatelji tu sam ja.Tu sam ali neču da puštam negativne struje na forum, dosta sam vas maltretirao i davio.Čitam ja sve, sve vidim i sve znam.Polako se spuštam, radim vježbe koje mi je Mustafa odredio, setam naveče i sve sve kako treba.ALI PRAZNINA ME UBIJA, PRAZNINA U DUŠI, U ŽIVOTU.Svi vi čujete plač svog djeteta, viku svojih roditelja,zvuk telefona.U mom životu nema niti dreke, niti zvonjave telefona, niti deranje roditelja sve je prazno i hladno.To mene ubija a možda me bas ubije u pojam, slab sam iscrpilo me je ovo godinama pa sada kada sam iscrpio svu snagu i sve svoje potencijale hoču da napravim preokret, sta cu moram.Moram se boriti, svaki dan kada svane a inace ja ne spavam evo 4 noč, kažem sebi Omćo moj evo još jedno jutro, mozda bas ovaj dan bude ljepši od prošlog ali to je samo nada.ČUVAM NADU ,DA JE BOG NE BI UBIO.
Ne znam Miše sam sta da radim, dok sam pušio travu bio sam i donekle OK, sada kako sam i to prestao evo danas je 9 dan, depresija lupa na svim frontovima.Zato necu da davim vas, i vi imate dosta problema i vi se borite, zato neka nikom ne bude čudno ako se ne javljam, ja sam tu čitam ali ne pišem.Odplačem turu, bude mi lakše i još ne uzimam nikakve apaurine, trazene, bensadine jok to ne uzimam.Možda bi i trebao ali eto necu, otišao sam juče i upisao sam kurs Engleskog jezika, kontam moram nesto ,nesto,bilo sta.Ali opet to traje 2 sata, šta je sa onih 22sata hehhe, da.Nisam se nasmijao evo ima nekih 16 dana, bože da znate kako je ova moja kuča tiha, prazna, hladna a nekada je bila puna smijeha, radosti i veselja.Život nam donosi razna iznenađenja, kao da je juče bilo.Raja puno vam zahvaljujem sto mi dajete podršku, ona puno znači ali nemojte mi pridodavati sada punu pažnju na ovom forumu, necu ja vas kinjiti ako me ne spomenete ja se šalim ako kazem "Mene su svi zaboravili".Trudite se da vi poboljšate vas život i da budete sretni.Vas drug.-
mise en place

Post by mise en place »

Poshtovanje Omare i hvala ti sto si obazriv samo izdrzi bez droge.
Nisi ti taj koga ce droga uzeti pod svoje.
Puno si jaci puno ima tog sto je jace od gudre.

Borba na svim frontovima ,to si dobro reko..

Pijem bez kofeina jebiga,nadam se da spavash ili bar da neboli da ti je bolje.

mise
Fanatik

Post by Fanatik »

Ma kakvo spavanje. :( :( :( , ja jednostavno ne zelim da vas zamaram vise.
zvrky

Post by zvrky »

Ma koga zamaras? Nemoj tako da pricas kad znas da nikoga ne zamaras, i pocni da se javljas na taj telefon kad zvoni,jesi cuo?!
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Fanatik

Post by Fanatik »

Duša moja draga, koliko si ti dobar čovjek ti možda nisi svjesna toga.Ne mogu se javiti na telefon, nemam snage da pričam, nemam snage da kažem bilo šta.Totalno sam u autu, u mračnoj depresiji, vračaju mi se opet neke slike mada se trudim da ne mislim o tome.Trudim se da mislim o budučnosti ali ne ide đaba, možda mi Bog pomogne ali ne vjerujem, molim ga 6 godina da mi pomogne i to samo da ne mislim o prošlosti ,samo ga to molim ali jokkk.
Da se ne trudim nije istina dajem sve od sebe, škola, Fax,pa evo i Engleski sve zavrsavam ali nemam unutrašnji mir,kontaš.Unutra je praznina, nesto nije OK.Sada bi neko rekao, ne možeš ni imati kada pozitivnu energiju pravilno ne raspoređuješ, znam ja to.
Opet sam sinoć imao KOŠMARE, ona scena sa granatom i mamom.Ja jednostavno ne znam sta da radim.
Dobro, neću više da o tome govorim a inace sam osoba koja takve stvari čestu drzi u sebi.
Sad bi i dobio optužbu da za svaku sitnicu hoču da se ubijem, da mi treba esencija ili solna kiselina, heheh. Trudiću se da sto manje o tome pričam i da sto manje se javljam dok ovo stanje ne prođe i ako uopšte prođe.Znam da pokušavam da shvatim sve ljude i njihove probleme, također znam da ovde ima ljudi koji shvataju u kakvom sam ja stanju, ali ja neću da dosađujem ljudima, ja neću da peglam stalno jednim te istim stvarima.Tako da cu sada manje se javljati i manje pričati o tome,a ako budem pričao o tome ,pričat ću na privatu.
Puno vam hvala, pogotovo tebo ZVRKY,MUSTAFI,LUNI I MAMI KATARINI-VOLIM VAS DRUGOVI MOJI!!!!!!!!!!!!!!!
Luna

Post by Luna »

Omare Omare......samo polako bolan. proci ce. znas da je tako i prije bilo pa je proslo eto sad opet ...jebi ga. zajebavali smo se moramo se i muciti. budi jak i izdrzi. sta drugo da ti kazem....
pozdrav svima
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Fanatik,
pratim ovaj forum,neko vrijeme,i kroz ono o čemu ti pišeš,vidim da se stalno vrte jedne te iste stvari.naime,stalno kukaš kako ti je loše,kako te samo ovdje razumiju,ispada da je tebi najteže na svijetu.Ne želim na ovaj način omalovažavati tvoje osobne traume,ali momčino čini mi se da se ne mičeš s mrtve točke.Pogledaj malo oko sebe,pa ima ljudi s daleko s većim traumama i problemima,nego tvojim.Uostalom uspoređivati životne probleme je jedan jako nezahvalan,usudio bih se reći i glup posao.Svakome su njegove najteže.
Trgni se malo čovječe.Pusti priče o suicidu i sličnim crnjacima.eto,po meni i činjenica da si ovdje na forumu duže vremena,govori ipak o tebi da si fighter.Nastavi s borbom,pusti samosažaljenje.Time samo sebi štetiš.ne možeš ni očekivati da će netko uvijek biti 24h tebi na raspolaganju da bi te saslušao.Eto,reci iskreno,da li ti to pražnjenje,pisanjem ovdje o svojim osobnim frustracijama,donesu ikakvu korist,osim kratkotrajnog olakšanja?I to je jako bitan dio naše rehabilitacije,al iako sve ostane na tome,korist je nikakva.Namjerno ne želim napisati,liječenje,nego rehbilitacija,jer mi ipak nismo bolesnici,naši problemi su puno kompleksniji,a opet i dosta lakši od nekih bolesti.Kad se sve zbroji,rješenje je u suštini jako jednostavno,ali prokleto teško i dugotrajno.
Koliko sam razumio,očekuje te uskoro skidanje s metadona.To je samo po sebi jako teška stvar,potrudi se da si je ne otežavaš.Ako si u prilici,nabavi Subutex,jako lijepo može poslužiti za kiknit metadon.Ti iz Srajeva ga možeš dobiti u Zagrebu,u bolnici "Sestre Milosrdnice" u Vinogradskoj,po istoj cijeni kao i mi iz Hrvatske,jer ga ni nama ne pokriva zdravstveno.
Ako ti išta znači,evo ti i par natuknica o mojim problemima(neke intimne stvari bih zadržao za sebe):kredit+minus na tekućem kojeg ne znam kako ću riješiti,5 godina apstinencije otišlo u vjetar,za kojih 10tak dana idem u komunu,vjeruj mi,nije lako ni tu odluku donijeti.
Radi na sebi,svi razgovori,sve terapije ovoga svijeta su besmislene,ako ti ne "guraš" naprijed.Eto,meni je nuđeno i održavanje(ne skidanje!) metadonom,što u prevodu znači da te otpišu kao nekoga,tko se ne može ostavit heroina.Ali,eto smatram da u životu,mogu postići mnogo više,da li ću uspjeti,ni sam ne znam,čeka me dugotrajna borba,koja će trajati cijeli život.Ali u suštini život i je borba,amo smo mi oni koji smo izvjesili bijelu zastavu.
Molim te još jednom,shvati ovaj post kao dobronamjerni komentar,skoro sve ove stvari o kojima ti pišem,su i dio moje svakodnevne borbe.
Locked