Bravo!
Prerano je da još uvijek padne te na njegovo"neću više nikad" PRERANO
Jeftin je spid,jeftin je ekstazi,jeftin je alkohol...da,sve to nije "strašno" naspram dopa i kokaina a da,vrlo je strašno za jedan mladi život jer ni sa jednim od trog troje nabrojanog nema velike izglede za stvaranje normalog života,karijere,o psihičkoj stabilnosti da i ne govorim...bolje sada u tim godinama da odrapi neko vrijeme nego u tridesetim kao što sam npr.ja.
Otac
Re: Otac
Otac, LAVE, od tvog sina ce nesto biti.
Od mog - tesko. JA sam problem.
Kaobajagi ugledam se na tebe i tvoju porodicu, nesto zavrcem slavine, truc pruc.
Od njega nista, stara slika, danju spava, nocu bleji i duva li duva.
E, sad kod mene postoji griza savesti. (Pa cak i vrsta ljubomore i besa na bivseg muza)
To mi je sin iz prvog braka i od svoje 7me godine zivi i raste uz ocuha i sestricu koju obozava...
(I moj stariji sin je ziveo sa nama naravno, ali on je sada ozenjen ima svog sina i zenu i imaju svoj stan)
Starijem sinu je njegov otac kupio stan, a stric mu prepisao kucu sa imanjem u Asanji (selo 40ak km od BG)
Mladjeg sina od cele te njihove familije nekako svi guraju u stranu i niko ga ne ferma ni za sta od malih nogu.
Otac mu zivi u Holandiji dugo vec i boli ga uvo za dete (mislim sina)
Skoro je bio u BG, a mom mladjem sinu se javio cetvrti dan, a u gostima je kod starijeg sina, sta reci?
Ponekad kad moj mladji sin ISKRENO pocne da place, ja se tu izgubim.
I ja sam manipulator, ODLICNO poznajem to, ali nisam dosledna.
Divim se tebi i tvojoj porodici.
Iskren pozdrav od Bakute!!!
Od mog - tesko. JA sam problem.
Kaobajagi ugledam se na tebe i tvoju porodicu, nesto zavrcem slavine, truc pruc.
Od njega nista, stara slika, danju spava, nocu bleji i duva li duva.
E, sad kod mene postoji griza savesti. (Pa cak i vrsta ljubomore i besa na bivseg muza)
To mi je sin iz prvog braka i od svoje 7me godine zivi i raste uz ocuha i sestricu koju obozava...
(I moj stariji sin je ziveo sa nama naravno, ali on je sada ozenjen ima svog sina i zenu i imaju svoj stan)
Starijem sinu je njegov otac kupio stan, a stric mu prepisao kucu sa imanjem u Asanji (selo 40ak km od BG)
Mladjeg sina od cele te njihove familije nekako svi guraju u stranu i niko ga ne ferma ni za sta od malih nogu.
Otac mu zivi u Holandiji dugo vec i boli ga uvo za dete (mislim sina)
Skoro je bio u BG, a mom mladjem sinu se javio cetvrti dan, a u gostima je kod starijeg sina, sta reci?
Divim se tebi i tvojoj porodici.
Iskren pozdrav od Bakute!!!

Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Sta da ti odgovorim? Tesko je to, kompletna situacija je zapetljana, tesko je kad ti rodjeno dijete zaplace jer se osjeca napustenim, ali to nije opravdanje da uzima drogu... nebih pametovao... Ja sam postao dosljedan tek nakon 7 godina, i ja sam bio problem nasem sinu jer sam mu popustao misleci da mu tako iskazujem da ga volim i da ce uvidjevsi koliko nam je stalo do njega prestati.... koja glupost, kad se samo sjetim......Danas mi se sin javio prekjo MSN-a. Pitao je sta sam mislio s tim lijecenje u hrvatskoj, koliko bi to trajalo itd... Odgovorio sam mu da sam zvao Reto centar u hrvatskoj i da bi mogao tamo da se lijeci, rekao je da bi isao odmah sutra, odmah sam nazvao Reto i rekli su da se on treba javiti ako je spreman na taj korak eMailom ili telefonski...objasnio sam im da je 2 mjeseca na ulici i da se sad prvi put javio sa zeljom da se lijeci, rekli su da nazovem za pola sata... Za to vrijeme preko MSN-a sam dogovorio sa sinom da se nadjemo cijela obitelj u obliznjoj pizzeriji za 10 min. Cekao nas je, pricali smo , nije kukao niti molio, nije postavljao nikakve uvjete, nismo ni mi....Jednostavno smo pricali o lijecenju, raspitivao se o radu centra, rekao je da nebi volio javno nastupati i govoriti o svojoj ovisnosti...Bio je cist (mislim na odjecu), uredan, zjenice su mu bile male...Pricao je kako se snalazio do sada, posudjivao po 3 krompira i kuhao sebi... Kaze da nije konzumirao kokain, da je izbjegavao dilere iz naseg kvarta... nikad ih nije zvao jer se bojao da tako policija ne dodje do njega... Glavni diler u kvartu jedan sandzaklija nestao je prije tjedan dana i niko ne zna gdje je... Prije 4 mjeseca nasao sam u mobitelu nasega sina 7 brojeva mobitela od njega...Kad smo se sreli u pizzeriji nazvao sam Reto, ponovili su da se zele cuti s njim, rekao sam da je pored mene i pricali su 10-ak minuta ,rekao im je da je na travi i "lakim" drogama (nekad kokain i navodno samo jednom speed za koji kaze da je sranje...) Pitao sam ga zasto se odlucio za Reto a ne za terapiju ovdje (mi smo ocekivali da ce pokusati ovdje i vuci sto moze duze) rekao je da je svjestan da ovdje ne moze uspjeti... Rekao je da je bolje da ne dolazi kuci dok ne krene u Reto... Rekli su mu da nazove sutra u 10 sati, a on misli da su mu to rekli samo da vide hoce li se opet javiti.... Dogovorili smo se da se nadjemo u 10 na istom mjestu i da zove. Pitao je sta je sa njegovim dugovima i gdje ce raditi kad se vrati... rekao sam da cemo to rijesiti... Kaze da su ga 7 puta uhvatili da se vozi bez karte, ako ne plati zbog toga bi ga mogli zatvoriti... To ce doci na nasu adresu i rijesit cu to... Ja sam spreman, ako dobije termin slijedecih dana odmah sutra krecemo u hr, cekat cemo tamo , uzet cemo sobu negdje u hotelu i cekati, ne zelim da padne u iskusenje i predomisli se.... Nismo 100% sigurni da ce se sutra pojaviti ali nadamo se, ipak mislimo ako ne sutra javit ce se opet za tjedan ili dva...ili bilo kad.. Na rastanku je trazio 10 eura da bar jedan dan provede "kako treba " gladan je.... Ponudio sam mu da mu platim veceru gdje zeli ili kupim nesto za jelo... nije htio, htio je novac, nismo mu dali...Ispratio nas je do auta i razisli smo se....Baba Naca wrote: JA sam problem.
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
Stari,genijalan si....nemam riječi,GENIJALAN SI!
za tih 10 eura što mu nisi dao , napravio ekstra stvar ali najozbiljnije jer su to sitnice(krupnice) koje mu vrlo transparentno daju do znanja da je izduvao svoje,sad je 1000% sigurna da vi nećete odustati niti se predomisliti a takođe je vrlo svjestan i toga da ne može sam.Sve je jasno kao suza,svaki potez vam je čista desetka,pokazali ste(time što će te platiti dugove,što pokazujete da ste spremni dati mu sve osim onoga što pokušava izmanipulirat.
BINGO!
za tih 10 eura što mu nisi dao , napravio ekstra stvar ali najozbiljnije jer su to sitnice(krupnice) koje mu vrlo transparentno daju do znanja da je izduvao svoje,sad je 1000% sigurna da vi nećete odustati niti se predomisliti a takođe je vrlo svjestan i toga da ne može sam.Sve je jasno kao suza,svaki potez vam je čista desetka,pokazali ste(time što će te platiti dugove,što pokazujete da ste spremni dati mu sve osim onoga što pokušava izmanipulirat.
BINGO!
- PsyTechGirl
Znala sam ja da će biti nešto od vas ..
Jako mi je drago da vidim da sve ide u dobrom pravcu .. Samo napred !!
Dobro kaže eksica, do sada vam je (bar u zadnje vreme) svaki potez bio na nivou zadatka !!
Vidim da ste dovoljno svesni i upućeni u celu ovu priču i samo napred ..
Od srca vam želim sve najbolje !!!

Jako mi je drago da vidim da sve ide u dobrom pravcu .. Samo napred !!
Dobro kaže eksica, do sada vam je (bar u zadnje vreme) svaki potez bio na nivou zadatka !!
Vidim da ste dovoljno svesni i upućeni u celu ovu priču i samo napred ..
Od srca vam želim sve najbolje !!!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Dragi oce! Tesko je gledati svoje dijete i ne dati mu ono sto trazi. Ali kad se samo tako dolazi do zeljenog cilja, nema nam druge. Meni jos u usima odzvanjaju molbe moga sina da ga pustim ,da nema gdje, sta ce sam......I sad dok pisem ne mogu se kontrolisati,placem i pisem.Pomislim da je to sebicnost,ostaviti dijete na ulici.A onda sa druge strane,ako ljudi koji su prosli sve ovo kazu da tako najbolje narkoman dodje do saznanja da mora mijenjati zivot, mislim da sam uradila pravu stvar. Bolno je i tesko....mnogo.
Nek nam Bog cuva djecu!
Nek nam Bog cuva djecu!
Otac, od srca ti HVALA na ovome!
:smt023 :smt023 :smt023 za sutra ujutru!!!
BRAVO za tebe, BRAVO za vas!!!Otac wrote:Sta da ti odgovorim? Tesko je to, kompletna situacija je zapetljana, tesko je kad ti rodjeno dijete zaplace jer se osjeca napustenim, ali to nije opravdanje da uzima drogu... nebih pametovao... Ja sam postao dosljedan tek nakon 7 godina, i ja sam bio problem nasem sinu jer sam mu popustao misleci da mu tako iskazujem da ga volim i da ce uvidjevsi koliko nam je stalo do njega prestati.... koja glupost, kad se samo sjetim......
:smt023 :smt023 :smt023 za sutra ujutru!!!
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Pozdrav!
Moj suprug je danas odvezao naseg sina u komunu u Hrvatsku!
Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, koji su nas razumjeli, isto tako i savjetovali u ovom vremenu strahova i strepnji....
Previse sam puna emocija da bih sada nesto pametno napisala.....niti placem niti se smijem...samo sam nekako ispunjena nekim olaksanjem.... znam da se zeli lijeciti....nadam se da hoce....
Pozz....majka
Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, koji su nas razumjeli, isto tako i savjetovali u ovom vremenu strahova i strepnji....
Previse sam puna emocija da bih sada nesto pametno napisala.....niti placem niti se smijem...samo sam nekako ispunjena nekim olaksanjem.... znam da se zeli lijeciti....nadam se da hoce....
Pozz....majka
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
- PsyTechGirl
Od srca mi je drago i hvala što ste nam javili !!!!!!Otac wrote:Pozdrav!
Pozz....majka
Želim vam svu sreću sveta i budite jaki i dalje.. Borba još nije završena, nego je tek počela ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..