Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Sagitarius

Re: Retro

Post by Sagitarius »

Skrenula ova tema u pravom smjeru:
Razmatranje sociopatskih i psihijatrijskih poremecaja :D :rolleyes: :D :D :D
MANS0N

16.11. Ne vise sam

Post by MANS0N »

“ postepeno i pazljivo se povlacimo iz ovisnicke izolacije i usamljenosti ka glavnom toku zivota”

Mnogi od nas su proveli puno vremena u samoci dok smo koristili, izbjegavajuci druge ljude, pogotovo po svaku cjenu one koji ne koriste. Poslije dugogodisnje izolacije, pokusavajuci naci mjesto za nas u zurbi, ponekad u bucnom drustvu nije lako. Mozemo se jos uvijek osjecati izolavani, fokusirajuci se cesce na nase razlike nego na nase slicnosti. Silni osjecaji koji nastaju u ranom oporavku - osjecaj straha, ljutnje, nepovjerenja - mogu takodje da nas drze izolovano. Mozemo se osjecati kao vanzemaljci, ali moramo zapamtiti da je vanzemaljansko nase a ne N.A.-ovo

U N.A, ponudjena nam je posebna prilika za prijateljstva. Zajedno smo dovedeni sa ljudima koji nas razumiju kao niko drugi. Ohrabreni smo da dijelimo sa ovim ljudima nasa osjecanja, probleme, uspjehe i promasaje. Lagano priznanje i indentifikacija koju nalazimo u N.A. gradi most preko vanzemaljskog procjepa u nasim srcima. Kao sto smo culi izrecenu - program radi ako mu dopustimo.

SAMO ZA DANAS: prijateljstvo sa drugim clanovima zajednice je zivotom zadobijeni poklon. Potrazicu prijateljstva ponudjena u N.A. i prihvatiti ih.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
MANS0N

Post by MANS0N »

Odlucio sam ovdje da pisem "samo za danas",nekako mi ljepse.Nista licno.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
vudd

Post by vudd »

Nego Menso,da te pitam?Koliko Ljudi najmanje moze drzati NA?Koja ''literatura''je potrebna?i jos gomila pitanja...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
MANS0N

Post by MANS0N »

Literaturu trazis iz centrale.Mada to su brosure i skripte,ja bih na tvom mjestu uzeo to od Svireta.Ima jedna prica o nekoj rumunki ,koja je drzala sastanke sama sa sobom.Stavi Veliku Knjig(to je ta literatura),upali svijecu,onda ide molitva mira koja glasi:"Boze daj mi mir da prihvatim stvari koje ne mogu promjeniti,hrabrost da mijenjam stvari koje mogu promjeniti i mudrost da znam razlikovati jedno od drugog"....i pocne sastanak,tj podjelu.Prica svoje osjecaje,sta je boli i muci,cega ju je strah i ostalo.To je bilo u doba Causekua,a onim indijancima to je sve licilo na sektu,i vjersko okupljanje,pa su bili vrlo netolerantni.Zato je i morala biti sama.Dalje mogu bilo koji ovisnici skupa,jer iako su razlicita iskustva,ako izostavis rijec kockar ili alkos,sve je isto.Indenticno.Ima jos ali ovoliko sad za pocetak.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
vudd

Post by vudd »

Hvala.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
heroinapg

Post by heroinapg »

Murija naredila Mariji da kuca...KLIKNI NA
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... 202#p67202
Ovo je bila njena poslednja zelja...
uzgred, jedini si na listi, jesi unikat-dobro Muriji rece marija
MANS0N

Post by MANS0N »

Raja vidite sta bude kada uzimate tablete.Zato je jedina prava apstinencija ona od svega.
Tablete vas cine cudnima!
[-X :smt119
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
MANS0N

17.11. Hodajuci kroz bol

Post by MANS0N »

“ne moramo koristiti vise nikad, bezobzira kako se osjecali. Sva osjecanja ce na kraju proci.”

Boli, kao nikada prije. Ustajes iz kreveta poslije neprospavane noci, pricas sa Bogom, i jos uvijek se ne osjecas bolje. “ Procice” mali glas ti kaze. “kad” pitas se, ipak gunjdjas i ides dalje

Prebacujes se u auto, odvrces radio do kraja samo da necujes svoje misli. Ali, ides pravo na posao i ne mislis uposte o koristenju droga.

Tvoja unutrasnjost se osjeca kao da gori. Upravo kad bol postane nepodnosljiva, ostajes njem i miran. Ides na sastanak i zelis biti sretan kao sto se ostali clanovi cine. Ali ti se ne povlacis.

Places jos vise, zoves sponzora. Vozis do prijateljeve kuce i ne pimjecujes cak ni ljepotu ambijenta zato sto je tvoj unutrasnji ambijent tako mracan. Mozda se neces osjecati bolje poslije posjete prijatelju, ali u krajnjem slucaju nisi posjetio svog dilera

Slusas 5. korak. Djelis na sastancima. Gledas na kalender i skontas da si prosao jos jedan dan cist.

Onda se jedan dan probudis, pogledas vani i skontas kako je ljep dan. Sunce sija. Nebo je plavo. Duboko udises, smijes se opet i znas da je stvarno proslo.

SAMO ZA DANAS: nebitno kako se osjecam danas, nastavljam sa oporavkom!
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Wed Jun 24, 2009 9:26 pm, edited 1 time in total.
Post Reply