ima veze to što pišeš Sigi ali samo donekla...prvo mi bi barewm trebali znati da ne postoje teže i lakše droge,rečenica veči ili manji ovisnik ti dođe isto kad bi reklo malo sam trudna.
Uzimat speed kokain,alkohol i travu,pa izvini molim te,da se to dešava mom djeteto ja bih se debelo zamislila oliti zabrinula...ako se nastavi ovako "potdjenjivat" to šta ovaj mladić uzima,stečiću dojam da se pod terminom narkoman svratavaju samo oni koji su na dopu što je apsolutno krivo mišljenje.
hemija koju dječko uzima ostavlja daleko veće posledice na mozak od heroina...neznam kakva su tvoja iskustva iz komune ali moja su takva da smo mi koji smo bili na dopu extra sačuvanih mozgova naspram onih na tik hemiskim stvarima iako su ih npr uzimala samo par mjeseci a ja npr na dopu bila preko 10 godina.
Da li to nešto govori?
takve osobe koje su naučile da imaju sve,treba dovesti u situaciju da nemaju ništa od tih udobnosti jer se jedino na taj način može dokučiti što ih je to nagnalo da se odaju "porocima" niko,ali niko zadovoljan i ispunjen ne poseže za drogom,možda on tako svana i djeluje alu u njemu mora biti neka praznina,frustracija ili nezadovoljstvo.
u komuni obično kukaju,fali mi te roditelji,te prijatelji,moja soba,izlasci sa društvom,moj TV,plej stejšn(ja po Vuku) e onda im se na diplomatsko taktičan način objasni da su sve to imali i prije pa su se opet drogirali što hoće reći da je razlog negdje duboko u nama...komuna je idealno mjesto gdje čovjek može sići u dno svoje duše,naravno uz pomoć drugih,onih koji su već prošli taj put i koji ga mogu voditi kroz sve to.
Sa ovim postom,da ne bi došlo do zabune ili nedaj Bože kakve rasprave,ne mislim da je komuna niti jedino niti najbolje rješenje ali za neke ipak jesta.
Moja malenkost ocjenjuje da je za ovog dječka to idealno rješenje.
A vi oče,nemojte za sad niti razmišljato o tome kako da pričate sa njim o komuni,još on nije zreo za tu priču i ona ne bi pila vodu....pokušajte uraditi kako sam vam pisala.....neka padne što je moguće više.
Otac
Re: Otac
Postoje likovi koji se iz bilo kojeg razloga navuku na drogu,sjebu se maximalno,neki uspiju da prodju pakao i izvuku se, neki umru...Ali postoje i likovi beteri,koji su ni tamo, ni 'vamo.Otac,mozda tvoj sin nikad nece ni postati narkoman,onaj pravi narkoman.To sto on duva i ponekad uzme koku i speed,to radi vecina ''jugendliche''.Sve nesto citam ovo,i kao da ga vidim,lijen ko pas,naucen na komfor,tatin sin...sad bi on malo bio ''rebellisch''...
Neka njega,ne mozes ti izgleda nesto puno ni napraviti sada.Nek'se on kurci sad,docice mu jednog dana.Znam da roditelju nije lako gledati,kad potomak ne ide nekom zacrtanom putanjom,ali ne mozes ti tu nista.Ja sam kon'to da je on junkie,...a ono beter...pozdrav
Neka njega,ne mozes ti izgleda nesto puno ni napraviti sada.Nek'se on kurci sad,docice mu jednog dana.Znam da roditelju nije lako gledati,kad potomak ne ide nekom zacrtanom putanjom,ali ne mozes ti tu nista.Ja sam kon'to da je on junkie,...a ono beter...pozdrav
Last edited by vudd on Wed Mar 18, 2009 8:07 pm, edited 1 time in total.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Slazem se Vudd. Cini mi se da kod malog nije toliko problem droga sama po sebi, koliko nacin razmisljanja, a to ce promijeniti sazrijevanjem.
U svakom slucaju, bolje nego da je kokainski ovisnik, kako sam mislio u prvi mah.
U svakom slucaju, bolje nego da je kokainski ovisnik, kako sam mislio u prvi mah.
E jbga, u svemu tome ima istine i tvoja opcija mi se najvise svidja, daj boze da je tako... On jeste razmazen i lijen ko pas, sa odlaskom od kuce je uvijek prijetio a kad bi se ozbiljno pricalo o tome govorio je da mu treba obitelj, da ce propasti bez nas....neznam , sad si me zbunio. Drogenberater (jbga... psiholog) kaze da on ima jaku zelju za drogom, tu hebenu memoriju, crva ili kako se sve ne zove.... isto tako mi je rekao da vrlo mali procent ovisnika o kanabisu stvori takav vid ovisnosti kao kod njega, on kad se napusi bukvalno ga boli k.... za sve.Prije nekoliko dana kad je zvonio da se presvuce bio je totalno uznemiren, trljao je ruke, drhtao... dali je bio pod utjecajem droge ili je prolazio krizu ... ne znam ... ne razumijem se toliko u te stvari da bi mogao razlikovati.... mozda je htio samo uzeti nesto iz svoje sobe sto bi mogao unovciti ... nemam pojma...Kad ga sretne neko od nasih prijatelja on im kaze :"eto izbacili su me..."vudd wrote:Postoje likovi koji se iz bilo kojeg razloga navuku na drogu,sjebu se maximalno,neki uspiju da prodju pakao i izvuku se, neki umru...Ali postoje i likovi beteri,koji su ni tamo, ni 'vamo.Otac,mozda tvoj sin nikad nece ni postati narkoman,onaj pravi narkoman.To sto on duva i ponekad uzme koku i speed,to radi vecina ''jugendliche''.Sve nesto citam ovo,i kao da ga vidim,lijen ko pas,naucen na konfor,tatin sin...sad bi on malo bio ''rebellisch''...
kao sto Sagitarius napisa us*urcio se . Danas sam vidio njegovu curu , ceka Bus , mislim da su ga prijatelji polako izolirali, ali trajat ce to vjerovatno jos neko vrijeme, ima on dosta prijatelja, dok je zivio kod kuce i dok se imalo bio je jako galantan...nadam se da ce to sazrijevanje da se desi u dogledno vrijeme....i da ce shvatiti da mora da se brine sam za sebe i snosi odgovornost za svoje postupke...dosta je bio parazit... (zalosno je kad jedan otac mora tako nesto reci za svoga sina ali bilo je vrijeme da i mi (roditelji) progledamo...
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
Prije svega pozdrav!!
Moje misljenje je da on vrlo dobro manipulise sa vama! Kako bi se reklo ZNA VAM ZICU!! ( ili je bar znao). Kako vidim i vi ste se vec umorili od svega toga, a to znaci da mu nije preostalo bas mnogo opcija!! To je u jednu ruku dobro, do sad je krao samo od vas i prodavao sve te skupe i dobre stvari, ali ne kupujte mu nove, jer onda tome nikad kraja!! Ako do sad nije krao od drugih, znaci da se boji zatvora, a ponestaje, vidim, i prijatelja, znaci sve manje ljudi od kojih moze posuditi kintu, a dileri, bas i ne daju na revers!! Mislim da ce on sam doci do sebe, to u njemu radi samo razmazenost i bezobrazluk ( kasni pubertet).
To je moje misljenje.
Puno srece i pozdrav!!
Moje misljenje je da on vrlo dobro manipulise sa vama! Kako bi se reklo ZNA VAM ZICU!! ( ili je bar znao). Kako vidim i vi ste se vec umorili od svega toga, a to znaci da mu nije preostalo bas mnogo opcija!! To je u jednu ruku dobro, do sad je krao samo od vas i prodavao sve te skupe i dobre stvari, ali ne kupujte mu nove, jer onda tome nikad kraja!! Ako do sad nije krao od drugih, znaci da se boji zatvora, a ponestaje, vidim, i prijatelja, znaci sve manje ljudi od kojih moze posuditi kintu, a dileri, bas i ne daju na revers!! Mislim da ce on sam doci do sebe, to u njemu radi samo razmazenost i bezobrazluk ( kasni pubertet).
To je moje misljenje.
Puno srece i pozdrav!!
Poprilično se slažem sa tobom draguljče,osim u jednoj stvari....neznam niti jednog ovisnika da je prestao da se drogira jer više nema što prodati od svojih stvari....u 99,9% čini mi se i 100% posle toga počinje pozajmljivanje od poznatih,od rodbine i krađa na drugim mjestima.
A vuduu šta kaže da on i nije neki pravi narkoman(nije na dopu) za svojih 40 godina prvi put čujem da neko ozbiljno misli da postoji veči i manji narkoman...postoje samo početnici i ogrezli a od početnih njih strahovito veliki braj postaju ona druga kastegorija jer je na žalost jakooooo malo onih koji su prestali na vrjeme,to su obično srečkovići čiji su roditelji otkrili na vrijeme i predizeli prave mjere......biti manje ili više ovisna je isto kao i reči:samo sam malo trudna(to je rečenica jedne vrlo poznate i priznate doktorice koja se godinama bavi isključivo narkomanijem,žena koja ne radi(samo) radi para ,žena kad vidi da je slučaj beznadežan,ne nastavlja "musti" roditelje,nego im kaže,takva i takva je stvar i ja vem ne želim uzimati novac dok vaše djete ne poštuje pravila liječenja.
Vaš sin je zreo za komunu...ne ne spada među one koji je besomučno zagovaraju,meni osobno i nije mnogo pomOgla ali za takve kakav je on je kao stvorena i to baš CENACOLO.
A vuduu šta kaže da on i nije neki pravi narkoman(nije na dopu) za svojih 40 godina prvi put čujem da neko ozbiljno misli da postoji veči i manji narkoman...postoje samo početnici i ogrezli a od početnih njih strahovito veliki braj postaju ona druga kastegorija jer je na žalost jakooooo malo onih koji su prestali na vrjeme,to su obično srečkovići čiji su roditelji otkrili na vrijeme i predizeli prave mjere......biti manje ili više ovisna je isto kao i reči:samo sam malo trudna(to je rečenica jedne vrlo poznate i priznate doktorice koja se godinama bavi isključivo narkomanijem,žena koja ne radi(samo) radi para ,žena kad vidi da je slučaj beznadežan,ne nastavlja "musti" roditelje,nego im kaže,takva i takva je stvar i ja vem ne želim uzimati novac dok vaše djete ne poštuje pravila liječenja.
Vaš sin je zreo za komunu...ne ne spada među one koji je besomučno zagovaraju,meni osobno i nije mnogo pomOgla ali za takve kakav je on je kao stvorena i to baš CENACOLO.
Slayem se sa tobom, ali i rekao sam da je sve manje prijatelja, sve manje ti vjeruju roditelji, sve manje ljudi od kojih mozes posuditi pare( pogotovo kad ne vratis 1-2 puta), E sad ako se boji zavrsiti u zatvoru, ne preostaje mu nista drugo nego stati i predati se, pregaziti ponos i polako kroz zivot, korak po korak. E sad sve zavisi, ali8 kako sam procitao u postovima od zabrinutog OCA, momak je na sve boljem putu! Mozda ce travu pusiti jos dugo, ali koka je skupa droga!! Kad sam bio kod prijatelja u posjeti u Austriji (prije nego je zavrsio u zatvoru zbog posredovanja u prodaji 1.kg heroina) 1.gr smo placali 80-100 eura, a svi znamo da na koki treba "popravni" svako malo! JBG, to je tako.
Pozdrav...
Pozdrav...
- Sagitarius
Doće "maca na vratanca".
Vratit će se on,ubrzo...
Po onome što čitam ovdje,nije tip za preživit na ulici.
Pitanje je vremena,koje,nažalost(apsurdno zvuči),ako nije na žutom,zna bit dosta dugo.
Vratit će se on,ubrzo...
Po onome što čitam ovdje,nije tip za preživit na ulici.
Pitanje je vremena,koje,nažalost(apsurdno zvuči),ako nije na žutom,zna bit dosta dugo.
Prije pola sata dobio sam poruku od naseg sina U vecerasnjoj poruci pise:" Sinoc sam se upisao dok sam spavao vani na ulici... Zelim kuci, zelim raditi i ne zelim se drogirati lagati i lutati" Sinoc smo vracali film u videoteku i vidjeli smo ga sa grupom prijatelja njih 7-8, staro drustvo, staro mjesto okupljanja... Poruka je stigla sa telefona od njegove cure... odgovorio sam mu da kuci moze samo izlijecen, da ide u savjetovaliste ili u komunu....
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!