Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Rope82

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Rope82 »

Koje su Vaše?
Fup=Fucked up!
Klasicna budaletina ;)
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Caty wrote:Za te teorije zavere nemam komentar, to je van svake pameti, ali dobro svako ima pravo da misli sta hoce, ja ne mogu da verujem da se neko nadje uvredjen zato sto nisam poslusala njegov savet nego radila po svom ili zato sto se nisam skinula a on je sav napor ulozio u mene pisuci mi poruke na forumu, izvinite molim vas sto sam vas razocarala i nisam uspela da se skinem jer nisam bila dovoljna jaka za to i ne mogu nikome pa ni sebi gatantovati da li ce se to desiti ovaj put, volela BiH i radim na tome, i daj boze da uspem zbog sebe, i svog deteta.
Sto se tice svega u vezi mog života sto sam pisala to je moja greska i moja razmisljanja trenutno u kojima naravno ima istine i ne krijem to da sam razocarana sto nema zelju da se skida i sto razmisljam o tome da ne zelim zbog njega da ostajem zavisnik i da ovaj put hocu da ucinim nesto za sebe i da me briga da ga teram da se skida ili bilo sta jer to tako ne ide a ja njega da pravim ljubomornim na forumu to je van pameti jer niti covek ulazi na forum niti zna za njega niti bi ikad mogao biti ljubomoran na nekoga bez razloga posto ja se ovde nisam muvala sa nekim to mi je tek smesno i da napisem,ako je nekom muskarcu delovalo da mu se ja nabacujem evo neka javi ja se izvinjavam ako je tako ispalo mislim smesna Prica
mislimda ne bi tribala napustati formun bez obzira sta je gore sve napisano.nisi prva dva puta uspila da se skines sta ne znaci da sada neces.priznaj sama sebi Kate da imas ogroman promlem koji se zove ovisnost. kad sebi budes to priznala onda ce biti puno lakse sve to odraditi kako treba.nije frka prvih 20 dana, problem je kako ces dalje.reko sam ti zivis ispod krova sa narkomanom.vrlo tesko ces pobijediti svoju ovisnost gledajuci njega. oboje bi se trebali skinuti da bi tek onda bilo imalo kakvih sansi da budete oboje ok.vjeroj mi stari sam đanki i znam sta pricam jer sam se toga nagledao puno puta.nijejednostavno ni malo.kazem ti prvo sama sebi moras priznati da si ovisnica, također ne bi bilo lose to priznati prvo svojim roditeljima,a onda i ostatku obitelji, zatim otici kod doktora da budes pod nekim nadzorom, jer kroz godine laganja same sebe dovela si se u istu poziciju ka i na početku.opet si ovisna o subu.nije bitno dal je to 0,5 ili cila 8ica.jednostavno si ovisnica, ako hoces da ti kazem u glavu đanki si!također ne smijesbiti toliko ponosna i tvrdoglava jer ne radis nista meni lose ili nekom drugom.sve sta radisradis sebi.radis također lose i svome djetetu.nazalost tvoje dite za sada ima oboje roditelja đankija.dijete te ce jednog dana skuziti.pitanje i kako dite moze odrastati tako kad nije zdrava okolina.nemoj samo misliti da dite nista ne vidi,jer djeca sve osjecaju na neki svoj nacin.ja sam opet ovaj put skidanje odradio na suho. ti ne moras na takav nacin ako ti ne odgovara, ali kako sam i rekao samo si sa spustanjem-dizanjem samo produzavas agoniju, ako je to agonija jer je to mozda i dalje zelja za drogiranjem jer se jednostavno ne mozes suociti sa zivotom koji nije ni malo lak,reka bi prije da je surov.
Frajla

Post by Frajla »

Caty wrote:O boze sacuvaj to uopste nije tacno i ne znam odakle vam ideja, moja greska je sto sam pominjala bilo sta iz privatnog života ali nekoliko ljudi je pisao kako Cu se skinuti pored muza, pisala sam sta mislim i da zelim to da uradim bez obzira na njega
No kako god vi uvek imate neke teorije zavere ja sam zavrsila sta je trebalo tako da to je to

Znamo da si uradila sta si trebala i da je to to, i da ces da odes zato smo ti i se sada i javili
I greska je kao i uvek sto si iznosila price o muzu i da ces ih obrisati.
Ti ne zelis da se skines,Ne smeta tebi nacin kojim su se ljudi na ovom forumu najcesce skidali, nego ne zelis da se skines...i samim tim tvoj povratak i pisanje romana su zapravo prazne price. A da ne govorimo o tvojoj potrebi za istrazivanjem i citanjem i sirenjem dezinformacija.

Otvoris temu i trazis savet da li reci anestezijologu da si na bupu i napises “ja sam JASNO rekla navela u zagradi;) da sam ga uzela par puta u zivotu” koji oksimoron jbt. I onda delis savete sta treba raditi

Sve u svemu ovu smo temu zavrsili, nije ni mesto ni vreme raspravljanju dalje o tvojim bracnim problemima i ostalim stvarima

Kada budes odlucila da se skidas- tu smo

Vlajko gde si? Ziv li si?
Frajla

Post by Frajla »

Rope82 wrote:
Koje su Vaše?
Fup=Fucked up!
Klasicna budaletina ;)
Od svakih po malo, negde malo vise
Zivi smo ljudi
Ninocka

Post by Ninocka »

Rope82 wrote:
Koje su Vaše?
Fup=Fucked up!
Klasicna budaletina ;)
F. 41.1 ako se ne varam...
Majka mi je dala jos jedno dvije tri, muz po jednu , moja hipohondrija jos po koju, sve u svemu ima ne fali.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Ninocka wrote:
Rope82 wrote:
Koje su Vaše?
Fup=Fucked up!
Klasicna budaletina ;)
Majka mi je dala jos jedno dvije tri, muz po jednu , moja hipohondrija jos po koju, sve u svemu ima ne fali.
kad sam bio 99 osuđen dobio sam mjeru zatvorskog lijecenja u lepoglavi.poslije iso dvi godine u komunu,a kod doktora mi nikad nista nije bilo zavedeno.tako je i danas.nema nista kod doktora, a i nikad nisam dizo nista jace od voltarena.mislim da ne bi moga ni navigat da mi ima u kartonu narkomanija kolko ja kuzim te stvari
Rope82

Post by Rope82 »

Hipohondar si? Uhhhh...to je zajebano. Imam hipohondra u obitelji i nije ni malo zabavno
licaninsasela

Post by licaninsasela »

sta se tice Vlajka mislin da je na foliji. folija je zeznita cisto iz razloga sta se osjecas "manje"đanki od ostalih narkomana.kod mene je bio taj slucaj godinama di si nisan priznavo da imam veliki problem.uvijek bi bilo ajd par dimova nije to nista strasno, a navucen bio ka pas.
Tamara86

Post by Tamara86 »

Moje su F.11., F.11.1, F.11.2, G47.0, G40, F19, F19.1, F60.6 I msm da je to-to :)
Tamara86

Post by Tamara86 »

sta se tice Vlajka mislin da je na foliji. folija je zeznita cisto iz razloga sta se osjecas "manje"đanki od ostalih narkomana.kod mene je bio taj slucaj godinama di si nisan priznavo da imam veliki problem.uvijek bi bilo ajd par dimova nije to nista strasno, a navucen bio ka pas." Idalje ne znam ovo kopirati, pa se nemojte ljutiti :) Licanin, folija je jako zeznuta, jer mislis da nisi dzanki, a ustvari pusis kao lud, i uzimas jako puno dopa tako, na foliju, zavaravajuci se da to nije isto sto i igla.
Locked