Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Beobandit

Re: Metadonska terapija

Post by Beobandit »

Ma jebes anesteziju, uvek sam vise voleo kokain od koga samo malo utrne nos, a izuva kako je jak. Nisam znao da su prestali da ga koriste, ali verovatno jer je izbacena gomila novih anestetika koji verovatno imaju bolje dejstvo od kokaina a ne mogu da se zloupotrebljavaju. Ovo sto je napisala Ana za erekciju da je imao neki lik ne znam ali ja od koke nemam erekciju sem kada sam sa nekom ribom. Filing jeste da je mnogo bolji ali nije to kao da si popio vijagru pa samo da deluje na to. Desavalo mi se da svrsim i da se dobar osecaj nastavlja i posle toga jos nekih 3-4 min. tako da ga gurnem ponovo i nastavim. To traje do 5 min. Posle se odmorim i mozes da imas seks posle pola sata kao da nista nije bilo. Pre sam uzimao eksere i speed, ali sam prestao totalno to da radim i ne bi uzeo nizakakve pare tu gudru. Kod speeda mi je bilo najgore sto me sutradan pecka koza i sto se osecam kao bolestan, neispavan, hladno mi je, a kod eksera ne volim sto imam grozan osecaj u ustima, inace postao sa slab na njih od 1 ekser ceo mi je previse. Koka nema te lose osobine, ako je dobra i ako se ne iskrivis odmah i ne preteras sa uzimanjem cak i na njoj mogu da jedem fino, sutradan pogotovu, nemam depresije, nista, cak ni zelju da je ponovo uradim, jer vise od 2-3 dana za redom nije dobar osecaj. Cak ni taj treci dan ti se ne radi. Najcesce je kupim za 2 dana, s tim sto drugi dan uzimam manje kolicine. Jedini problem kod nje je sto posle kad dodjes kuci da legnes da spavas oces da poludis jos uvek ti je pun organizam kokaina, a vise ne deluje. Zato 5 xanaxa mora tu da bude. Samo kod nas je los kokain, ovi sto ga prodaju ljudi pojma nemaju, od 5 dilera kojih sam znao samo jos od jednog kupujem. Zato uvek probajte koku pre nego sto kupite. Ja tako radim.
Boban

Post by Boban »

Beobandit wrote: Zato uvek probajte koku pre nego sto kupite. Ja tako radim.

Zato se neslazem sa supstitucijom jer ljudi vi ne pomazete drugima nego ih savetujete kako da se parazitski prilepe na gudriranje na racun drzave ili kako da vas diler ne izradi ili kako da se uradite bolje.Vas izbor nemam nista protiv izabrali ste,ali vas molim da preko pp radite seme i dajete savete kako se ubosti,kako postupiti kada se kupuje droga,kojim lekom priblizno zameniti gudru.Nije moj forum ali svakako mislim da za dobrobit drugih nebi trebali to raditi.Nista licno i bez ljutnje.Ipak je ovo forum protiv tog zla stvoren da sami medjusobno dajemo nadu i sprecavanjem uspostavimo totalnu apstinenciju. pozzz
paramparcad

Post by paramparcad »

bobane,zaboravio si da spomenes i njihove trenutke srece kada im narkoman zakuca na vrata u zikri i zamoli ih za par kapi...mislim da im tada zivot dobija smisao jer se i njih neko seti...nekada...vrlo retko ali zato je uzivancija i satisfakcija ogromna,zar ne beobandite?
Beobandit

Post by Beobandit »

Stvarno ne razumem sta ti pricas. Srecan sam sto me se neko seti kada mi dodje na vrata da mi trazi Metadon. Citam ovo i ne verujem sta si napisao. Da si napisao da mi je 80% drustva navuceno na razne droge razumeo bi te. Ili da si rekao da mi je pola drustv ne radnici koji nemaju posao. Mislis da su nas svi zaboravili zato sto smo na Metadonu, i to ti je pricala neka lekarka kojoj smeta Metadon ili si sam zakljucio preko interneta. Ti vam blokatori izgleda opasno zavaravaju ganglije. Bobane sa tobom bi se slozio, rasprava je otisla na kokain, anesteziju, kako se ubosti i ostala sranja, a ovde pise Metadonska Terapija. Metadon moram da pijem jer mi se pored njega heroin ogadio kako nikada bez njega ne bi.Sto se tice koke bar u mom drustvu i okolini vazi da to nije droga, a ko uzima heroin taj je najgori, tako su i mene prozivali svakodnevno. To je pogresan stav, jer primeceujem da dok sam uzimao dop svi u me izbegavali dok sada u retkim situacijama kad uzmem kokain(negde sam procitao da je manje toksican od alkohola)niko mi ni ne pomene to. Cak ni od ljudi koji nista ne uzimaju. Jedino kazu ako ti vidimo izbodene ruke ne pricamo sa tobom, ne zanima ih sta sam uzeo koku ili dop. Svi oko mene se spustaju sa koke subotexom, ne pada im na pamet da rade dop, ne znam kako to subotex moze da ih spusti. S'obzirom da nam je zemlja puna alkoholicara koji pljuju po narkomanima a ne vide sebe nemam lose misljenje o sebi zato sto ponekad izvucem liniju belog. To je izuzetno retko. Mozda 2-3 puta mesecno ni toliko. Lose je sto je mnogo klinaca pocelo da uzima koku misleci da nije stetna uopste. Bukvalno 75% njih je ne bi odbilo. Morao sam da odgovorim jos ovo i od mene cete samo cuti da pisem nesto u vezi Metadonske Terapije ovde jer mi je spasla zivot i o tome nema razgovoira i ubedjivanja uopste to je cak i mojim roditeljima jasno. U vezi kokaina potrudicu se da ga skroz izbacim iz upotrebe, mnogo stvari mi treba, garderoba, patike, jakna tako da je skoro sigurno necu uzimati. Mozda i nikad vise. O njoj ne razmisljam.
Beobandit

Post by Beobandit »

Voyageru neki penzos prijavio inspekciji ove u mojoj apoteci bas kada sam ja dolazio banuli su u roku od pola sata, navukli resetke i apoteka nije radila 4 h. Mislim se to vam sleduje samo mi napravite problem u vezi terapije, samo sto me znaju ovi unutra sem nekih vecito nervoznih apotekarki ostali mi daju da sam ispisem ono iza na receptima gde se pise ime, licna karta, adresa. Bas su ljubazni uvek kada dolazim, pitaju jos jer redovno ti ovo pijes i tako to. Ministarstvo je sada postalo pedantno i kako bi voleo da mi se ponovi od pre godinu dana kada je na Vracaru u apoteci htela da uzme recept za 3 flasice a da mi izda 2, kao nesme ise odjedanput da se podigne. Samo bi posle napisala da je izdala 3 i mogla bi da zavalja flasicu na crno. Jedva sam joj uzeo recepte iz ruke i otisao u Svetog Savu. Tamo su se cudili kada sam im rekao. Kako bi joj banula kaznena ekspedicija iz lekarske komore iii odakle vec dolaze, verovatno bi dobila suspenziju. Jer nije obican lek ko zna sta bi protumacili da hoce da radi sa njim. Jer si video u poslednje vreme zapecate voskom nekim ili vec cime kutiju sa gornje i donje strane, nema vise da dobijam razvaljen cepove kao pre. Pre se desavalo da su otvoreni, iseceni nekako na vrhu, valjda masina u fabrici nije radila, ali nije bilo uzimano niti razblazeno, samo cepovi nisu valjali. Tako je bilo sa 90% flasica. Sada je sve kako treba, neko se zalio sigurno Hemofarmu. Razmisljam nekad da li bi mozda bilo bolje da postoji i u tabletama, ali verovatno je to gora opcija, ipak kapi ovako manj su stetne za zeludac mislim. Pijem zato silne vitamine Liv-52, Ecomer, Beviplex N, Vitamin E i ponekad jos neko Vitamin. Za Liv-52 pise da je majka, da stiti jetru od lekova, alkohola i ostalih sranja. Pije se po 5-6 dnevno od nekih biljki je iz Indije, braon tablete. To sve popijem ujutru uz terapiju.
Voyager

Post by Voyager »

Ma to su sve sranja, opet isti komentar s' moje strane...
Bilo bi dobro da batalis Kokain, jer videces koliko ce ti zivot biti lepsi kada budes sebi mogao da kupis sve te razne lepe stvari koje volis. To je tako oslobadjajuce !
Ovo jeste deo foruma koji se bavi Metadonskim Odrzavanje i Metadonskom Terapijom, tako da ajde, mozda se moze reci da je malo off topic ovo sa Kokainom, kako se ubosti ili vec sta, ali za sve te stvari imamo nas dragi deo foruma koji se zove Harm Reduction pa tamo mozemo do detalja pricati kako naci venu, kako najbolje isfiltrirati skuvani oujdo, sta raditi ako imas ludog lerdija, itd.

Inace, da, u svetu se suska kako Buprenorfin moze pomoci u Kokainskoj zikri, znaci to je zaista istina, nekim ljudima pomaze i spusta ih.

Znaci banula inspekcija i zatvorili apoteku, a ?
Ludilo covece, ludilo ! Hahahaha !
A sta, neki penzioner prijavio ?
Koji su tek to paraziti !
Secam se, kad sam bio mladji i ziveo u Beogradu, nikada nismo mogli da na miru popusimo joint negde izmedju zgrada u mraku i da ga smotamo ili da se nasmrcemo, jer bi stalno neki glupavi penzioner ili penzionerka dosla na terasu u tih 2 sata ujutru i gledala sta radimo i naravno zvanje murije odmah.
Zamalo tako nismo najebali par puta moja devojka i ja.

I sta, banula inspekcija i su tebe nesto pitali, su ti nesto kenjali ?
Ili nisi ni stigao da udjes u apoteku.
A da, ta apotekarka koja je htela da ti uvali dve umesto tri bocice je skoro sigurno korumpirana, znaci htela je da uvalja tu jednu bocicu za 50 EURA, znaci znam tooo !
Ej ljudi, prvih par puta dok sam bio naivan, kada sam pokusavao sam da se skinem, kupovao sam Metadon iz raznih izvora.
I svi su bili - korumpirani doktori i apotekarke !
Naravno, ne bih usao u apoteku, vec bi otisao kod njih na gajbu.
Znaci doktori jednom nedeljno za nekog svog clana porodice koji je kao star i pije razne lekove, on mu samo doda Metadon u terapiju, i prepisuje dve bocice nedeljno, to je sasvim dovoljno.
Onda uzme podigne bocice, izgrebe redni broj na bocicama u slucaju da neko padne sa tim bocicama, da murija ne bi mogal da tracira odakle su bocice potekle, iz koje apoteke, sa kog recepta, itd.
I prodaje po 50 do 60 EURA po bocici.
Ludilo.
Moja prva bocica Metadona je dosla upravo iz ruku korumpiranog doktora.
A nekad sam kupovao i od nekih frikovanih apotekarki koje su upravo se na taj nacin ovajdile - sirotim bakama koje u apoteku dolaze po Metadon za svog deku koji ima diskus-herniju ili umire od raka i kome je prepisan Metadon, umesto recimo 3 bocice, apotekarka joj izda 2 bocice, zatim sve uredno upise kao da je izdala 3, upise u knjigu narkotika, zatim odseta da ormarica sa narkoticima (ufff, sta bih dao da mi daju samo 10 minuta da se druzim sa tim ormaricem) i drpi tu trecu bocicu Metadona, ogrebe O. Br. i ATC broj i stavi u svoju torbu i to je to.
I sada, ako eto radi u nekoj velikoj poznatoj drzavnoj apoteci, neka dnevno ima 30 ljudi koji od nje dignu Metadon, nek je od tih 30 eto barem 15 matorci koji nemaju pojma nista i neka od svakog treceg uzme po bocicu, to ti je 5 bocica Metadona dnevno, ej sine, zaradila ona 250 EURA !
I tako svaki dan.
Napune kucni frizider Metadonima ko mravi !
Barem je tako bilo kod ovih apotekarki od kojih sam kupovao Trodon i Metadon, znaci ima poseban frizider mali (koji je verovatno kupila od tih para od gudre) i otvori ga, a u njemu...ludilo, brdo Trodona, Metadona, Artana...sad jos malo pa ce se na ulici po negde redje moze naci i Durogesic (Fentanil) flasteri i Jurnista (Hidromorfon) tablete i Oramorph (Morfin) kapi, samo da skapiraju da su to extra gudre.

E da covece, znaci jedno godinu dana je Hemofarm imao problem sa tim glupavim cepovima od Metadonskih bocica !
Znaci od 8 bocica koliko podignem za nedelju dana, 5 ima sjeban i isecen cep onako po gornjoj strani, ponekad i svi. Imam neki utisak kao da ih je masina nekako pogresno dohvatila i cirkularno isekla.

Da, sada su promenili, nema vise starih kutija za bocice koje su se mogle otvarati na vrhu, sada je kutija sa bocicom zapecacena, znaci ako hoces da otvoris kutiju i dodjes do bocice, moras da pocepas ceo gornji deo.
Dobro je to...a i korumpirani doktori i apotekarke su dobri isto, samo da malo spuste cenu.
Ih, sta bih radio da mogu nekom doci ili apotekarki da platim 100 EURA i da za to dobijem kutiju Jurnista tableta od 16mg ili pakovanje od 5 Durogesic flastera od 100mcg/h !
Ala bi to bilo...mozda bih se i overio, ko zna jebote, ja nisam normalan kada imam puno opijata u rukama.

Zadnji put kad sam odradio peticu dopa, ali onog najboljeg dopa koji sam ikada kupovao, znaci onaj u kamenu, nesecen.
I ja ti odradim peticu, a samnom te veceri bio jedan od mojih najboljih ortaka.
Nije navucen ninasta, nije zavisnicka licnost, iako stalno kuka kada je neki party i kada nema gudre, znaci voli da smrkne ali se boji da to prizna sam sebi.
I ja ajde malo po Kroulijanskom i otvorim taj paketic sa tim svetlo braon parcetom kamena i pocnem da resem sa reckavim nozem i narezem onako brdo, dovoljno za 6 extra lajni, znaci svaka da bude dugacka kao klasicna cigareta.
I ja reko ovom ortaku, ajde sad, picimo samo ti i ja.
Tada mi je palo na pamet da se totalno otkinem.
A on siroma nema ni cetvrtinu tolerancije na opijate koju sam ja imao tada, znaci njega 5 Trodona od 50mg odradi super, dok ja to tada skoro da nisam ni osecao.

I tako ja iscrtam 6 velikih lajni i odmah izvucem dve, on izvuce jednu (tada jos nisam uzimao intravenski).
I on izvuce jos jednu, ja isto zajedno sa njime jos jednu, ostala jos jedna.
On vec ubijen. I ja ga posle pola sata nateram da izvuce jos tu jednu lajnu pa da bude da smo lepo svako po tri lajne izvukli.
I ja pocnem da rezem jos i narezem jos 8 lajni takvih monstruoznih.

I ja sam jos tih cetiri lajne spicio djene, djene, no njega sam uspeo da nateram da spici jos dve, a te ostale njegove dve sam ja spicio...da ne izvetri...joj jadan decko...znaci izasli smo u obliznji park da uzmemo svez vazduh, a on ne zna gde je, znaci cure mu BALE koliko je prekinut !
I onda odjednom pegla od 3 metra u duzinu ---------------> .::. Dobro, ovo vise lici na govno, ali jasno vam je sta sam hteo da opisem...
Ja mislim da se tada najjace prekinuo u svom zivotu jadnik.
Nije mogao ceo sledeci dan da dodje k' sebi.
Poceo sam da se brinem, ali sve je proslo kako treba, dao sam mu 7 Trodona i jedna Xanax od 0.5mg i moja misija je bila zavrsena.

Eto to je jedan od mojih zlotvorskih cinova.
A bilo ih je jos puno.
A nije da sam ja odvratan, znam sta sad mislite o meni.
Nego jednostavno, ne volim takve likove koji vole da smrkaju, a kao neee, ja se ne radim, droge su sranje, ovo ono, a kad je neka zurka ili nesto, guza samo radi.
Bas zbog toga sto nije postovao svoju Instinsku Volju sam mu to uradio te veceri !
Voyager

Post by Voyager »

I naravno, opioidni blokatori poput Nalorex-a smanjuju inteligenciju i kreativnost !
Beobandit

Post by Beobandit »

Da apoteka nije radila 4 sata, neznam zbog cega su dosli, znam da ih je nekipenzioner zvao i da su dosli za 20-25 min. Ja sam taman bio podigao recepte za xanax i metadon kada silazim dole, apoteka mi je u okviru doma zdravlja i resetka navucene a ne pise da je zatvoreno ni zasto je zatvoreno i vidim coveka ispred u kolima sofer njihov valjda pise nesto na vratima kola. Ja ga pitam sta je u pitanju ali ni on nije znao ili nije hteo da mi kaze. To je bila sreda, dosao sam u petak i sve je bilo ok, samo bila je zena koja nije radila u toj smeni kada su bili pa nije znala da mi kaze zasto su dosli. Dosta sada vidim mladih apotekarki novih koje kada im pokazem recepte i vide da podizem metadon, odmah gundjaju nesto i zovu neku drugu da se posavetuju. Ja ih pitam sta jer vam nesto nije jasno, jer ima problem sa receptom. Kao nema problema, nista nismo rekle i idu u sef da mi donesu lek i nastavljaju da gundjaju. Moram da nadjem telefon njadleznih organa da im i ja posaljem inspekciju jer me prozivaju sto sam zavisnik i uvek im smeta zato sto primam lek. Salim se necu to da uradim jer vecina je super prema meni i zovu me preko reda da podignem lekove ali nikad se ne zna sta moze da nas zadesi pa je dobro imati broj telefona. Da ta apotekarka sto mi je jedva vratila recepte vec sam krenuo da preskacem pult i ono staklo, zgrabila i nece da izda trecu, nego samo 2 kao nesme 3. Upravu si sigurno je htela da je proda prijateljici ciji sin je narkoman pa nece da se skida bez metadona kao i veliki broj narkomana.
Beobandit

Post by Beobandit »

Za Nalorex necu ni da pricam kakao mi je grozno bilo na njemu. Odvratno se osecas, uzimao sam sve droge tada sem heroina koliko mi je lose bilo. Pljuvacka neka grozna u ustioma cim ga popijem, kao da sam sapun progutao, gubitak apetita, nesanica. Sve zrtvujes samo da ne bi heroin uzimao, a izgledas kao da se drogiras bez preswtanka. Ja sam toliko smrsao od blokatora da mi se glava nekako smanjila. Nisam ih pio nedelju dana i onda sam poceo normalno da jedem da se budim ujutru gladan i da odmah trcim do pekare da jedem. Tada sam bacio to govno kroz prozor. Sada na Metadonu spavam kao kad sam bio mali. Ujutru kad ga popijem vratim se u krevet i toliko mi je lepo da mi se ne ustaje jos 1-2 vremena. Nameravam sada malo da smanjim Metadon do 90 kapi da vidim kako ce mi biti. Cisto da probam, to je za 30 manje od svakodnevne doze. Ali ako osetim ponovo zelju za heroinom i rovca kada vidim autobus koji vodi u pravcu dilera kao sto je to bio slucaj prosla 2 puta kada sam smanjivao Metadon odmah nastavljam sa prepisanom terapijom. Proslih puta sam ponovo poceo da uzimam heroin i trebalo mi je nekoliko dana da se vratim u normalno stanje. Prestao sam da uzimam terapiju na vreme poco da zaboravljam metadon, kasnijo kod lekara. To mi se nece vise dogoditi sa prvim teskobama prestajem da smanjujem. Mada me mi mnogi kazu ne igraj se primas terapiju sedi i cuti, ne cackaj mecku.
Tužna

Post by Tužna »

Beobandit wrote:Mada me mi mnogi kazu ne igraj se primas terapiju sedi i cuti, ne cackaj mecku.
E pa dragi dobro ti kažu,kad si već na metadonskom održavanju i ne može drugačije poštuj pravila i živećeš ok. :wink:
Locked