Ima li nade za nas ???

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

eksica

Re: Ima li nade za nas ???

Post by eksica »

paramparcad wrote:
eksica wrote:

...smijala sam se neki dan onom paramparčad,kako li već biješe nik.
da,tako bese nick a cemu si se smejala ako nije tajna?zvuci mi kao prozivka"smejala sam se onom paramparcadu"???

Ma neeee,bio je to dobar humor a sad me mrzi tražiti šta je bilo u pitanju.
sanela

Post by sanela »

goldy wrote:
sanela wrote:Čuj, šta ćeš pričati s normalnim likom?
Sve je to ista priča, ali si ti utripovana da sad normalni likovi imaju nbeku "normalnu" priču, a u suštini je to sve tu negdje... opusti se, nasmij se i pričaj ono što ti padne na pamet.

A to što se pitaš da kako se uvijek nađeš s nekim tipovima s "prošlošću"... moram ti reći da ima tu istine. Mi svi imamo neku energiju koja privlači ljude slične energije. Energija se mijenja u skladu sa životom koji živimo, našim razmišljanjima, ponašanjem... i onda privlačimo slične ljude. Ili ljude koji žive slične živote kao i mi. To je neka moja teorija koja se u mom slučaju pokazala kao ispravna... kako se ja mijenjam, mijenjaju se i ljudi koji mi se obraćaju i koji mi se čine interesantni...
I ja sam se vise puta uvjerila u slicno.A to da "normalni ljudi" postoje je totalno upitno.I da nemaju problema,to su samo nase predrasude.Mi volimo sebi pripisivat svasta nesto,kao da niko osim nas ne zna sta je bol,tuga i patnja.
Tako je, goldy... tu si skroz u pravu.
A ja kad kažem normalno, mislim da je definicija "normalnog" skroz široka i u nju se svašta može uključiti. Evo ja se družim sa jako različitim ljudima u svemu - načinima ponašanja, razmišljanja, stavovima, navikama, pozadinama, ali svi smo normalni... odnosno nismo se drogirali. I svi mi imamo dobre i loše dane, patimo i volimo, tužni smo i sretni, zadovoljni i nezadovoljni, ispunjeni i prazni, ljuti i raspoloženi... svaki dan je drugačiji i od nas zavisi kakav će nam biti, da li ćemo dozvoliti nekom da nam pokvari lijep dan ili da nam popravi loš dan. Puno stvari je stereotipizirano... ali je zapravo sve jako jednostavno, samo mi to zakompliciramo. A i često je to zato što mislimo da smo baš mi drugačiji (bolji, lošiji nevermind).
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Tue Jun 23, 2009 11:25 pm, edited 1 time in total.
eldineca

Post by eldineca »

pozzzzzzz PTG
vidim malo si mi u zadnje vrijeme onako smirena pa reko da ti se javnem i po mogucnosti iznerviram :lol:
goldy wrote:
A i često je to zato što mislimo da smo baš mi drugačiji (bolji, lošiji nevermind).
Im onaj dobar stih za ovo:A svi bi htjeli bit novi i cudni,ili bar bljestavi cirkusanti!
Nekad nam nije bitno da li je dobro ili lose,bitno je sao da smo prvi u tome,povrsno do bola.
imam ja nesto na ovo ja vjerujem da smo svi pravo razliciti i drugaciji i da ustvari grijesimo onda kad hocemo bit slicni,tad smo u stvari povrsni,kontra jbg omace mi se.
da smo zivi i zdravi jos godina sto
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Hah.. Interantno je to kako se reč i pojam normalnosti totalno zagubila negde u svim tim različitostima ponašanja, izgleda, načina života i ostalog..
Sve u svemu, htela sam pod tim reći, tj mislila sam na ljude koji nikada nisu konzumirali nikakve supstance (sem eventualno alkohola, pa čak možda i trave..).
Ne znam, sad je ono sve dosta konfuzno ebem li ga ..
Treba valjda malo vremena za raščišćavanje i razbistravanje .. Glave i svega u njoj ..
Svima hvala na komentarima, svaka reč mi je zlata vredna od ljudi koji znaju šta imaju da kažu ..
Veliki pozdrav od mene ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
eldineca

Post by eldineca »

PsyTechGirl wrote:Hah.. Interantno je to kako se reč i pojam normalnosti totalno zagubila negde u svim tim različitostima ponašanja, izgleda, načina života i ostalog..
Sve u svemu, htela sam pod tim reći, tj mislila sam na ljude koji nikada nisu konzumirali nikakve supstance (sem eventualno alkohola, pa čak možda i trave..).
Ne znam, sad je ono sve dosta konfuzno ebem li ga ..
Treba valjda malo vremena za raščišćavanje i razbistravanje .. Glave i svega u njoj ..
Svima hvala na komentarima, svaka reč mi je zlata vredna od ljudi koji znaju šta imaju da kažu ..
Veliki pozdrav od mene ..
ej kontam te u potpunosti ja ono tolko su razlicita ta neka svatanja,onda opet cini mi se da smo se mi pogubili u moru zargona tako da kad si sa nekim "normalnim" potrena su uvijek neka hajmo rec pojasnjenja,ukratko zna bit pravo pegla ako ti je stalo do razumjevanja,eto nasra se ja,bice da je to normala
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

eldineca wrote:ej kontam te u potpunosti ja ono tolko su razlicita ta neka svatanja,onda opet cini mi se da smo se mi pogubili u moru zargona tako da kad si sa nekim "normalnim" potrena su uvijek neka hajmo rec pojasnjenja,ukratko zna bit pravo pegla ako ti je stalo do razumjevanja,eto nasra se ja,bice da je to normala
E pa to je ono.. Što se mi medjusobno nekako maximalno razumemo a kontamo da niko drugi ne može ni približno da shvati šta želimo reći, a kamoli šta drugo..
A još imam i mamu kakvu imam.. Uhh.. Pokušavam da zadržim u sebi sve ružne reči koje bih napisala sad ovde .. Čita koza po forumu šta kuckam i onda mi još vršlja po mobilnom i iščitava poruke.. A zna da nema ničega na temu gudre, nego je nekulturna seljančura i iščitava mi poruke što ja kuckam sa ovim ili onim tipom i onda još daje sebi na pravo da to komentariše i prozive me.. Uhhh, kako sam se samo sad iznervirala na nju ..
Kako bih volela da nadjem načina da ne može više NIKADA! da dodje na forum..
Jel zna neko, dali postoji način da se zaključa IP adresa i da na forum može da se pristupi samo pod nekom odredjenom lozinkom, ono kao za odredjeni uredjaj, tj IP adresu ??
Aj molim vas ako neko zna nešto na ovu temu da mi napiše, jer ću ovako dobiti nervni slom..
Ovaj forum mi mnogo znači, ali bojim se da dolazi do tačke pitanja - ili ona ili ja !!!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
eldineca

Post by eldineca »

PsyTechGirl wrote:
eldineca wrote:ej kontam te u potpunosti ja ono tolko su razlicita ta neka svatanja,onda opet cini mi se da smo se mi pogubili u moru zargona tako da kad si sa nekim "normalnim" potrena su uvijek neka hajmo rec pojasnjenja,ukratko zna bit pravo pegla ako ti je stalo do razumjevanja,eto nasra se ja,bice da je to normala
E pa to je ono.. Što se mi medjusobno nekako maximalno razumemo a kontamo da niko drugi ne može ni približno da shvati šta želimo reći, a kamoli šta drugo..
A još imam i mamu kakvu imam.. Uhh.. Pokušavam da zadržim u sebi sve ružne reči koje bih napisala sad ovde .. Čita koza po forumu šta kuckam i onda mi još vršlja po mobilnom i iščitava poruke.. A zna da nema ničega na temu gudre, nego je nekulturna seljančura i iščitava mi poruke što ja kuckam sa ovim ili onim tipom i onda još daje sebi na pravo da to komentariše i prozive me.. Uhhh, kako sam se samo sad iznervirala na nju ..
Kako bih volela da nadjem načina da ne može više NIKADA! da dodje na forum..
Jel zna neko, dali postoji način da se zaključa IP adresa i da na forum može da se pristupi samo pod nekom odredjenom lozinkom, ono kao za odredjeni uredjaj, tj IP adresu ??
Aj molim vas ako neko zna nešto na ovu temu da mi napiše, jer ću ovako dobiti nervni slom..
Ovaj forum mi mnogo znači, ali bojim se da dolazi do tačke pitanja - ili ona ili ja !!!
A sta kaze ona kad joj ti sve to kazes po pitanju foruma i to ono s osmijehom i smirena?
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

eldineca wrote:A sta kaze ona kad joj ti sve to kazes po pitanju foruma i to ono s osmijehom i smirena?
Ma šta može reći..??
Iskreno, nisam ni pokušavala, ni ne nameravam..
Uvek sam takva bila u životu jbg.. Radje bih sebi naudila, nego se "spuštala na taj nivo" neke poniznosti i ostalih sranja ..
Ebiga.. Zaebana i gotovo :lol:
eldineca

Post by eldineca »

PsyTechGirl wrote:
eldineca wrote:A sta kaze ona kad joj ti sve to kazes po pitanju foruma i to ono s osmijehom i smirena?
Ma šta može reći..??
Iskreno, nisam ni pokušavala, ni ne nameravam..
Uvek sam takva bila u životu jbg.. Radje bih sebi naudila, nego se "spuštala na taj nivo" neke poniznosti i ostalih sranja ..
Ebiga.. Zaebana i gotovo :lol:
nemoj da te peglam a sta mislis jel vrijeme da se mijenjas

ja isti takav i zato pusim od pocetka ,kontas

ono ti i mama ,gvozdena vrata otvara a sve je na nivou nema spustanja cak se dignes ono namazano se izborila a jos ostala u dobrim odnosima
Post Reply