To me podseti na vic...Fortuna wrote: ↑Tue Jul 19, 2016 10:22 pmApsolutna sreća ne postoji to nam je svima jasno. Proživljavamo manje ili više teške situacije i trenutke očekujući kratkotrajne srećne događaje koji se sporadično, s vremena na vrijeme dešavaju. I upravo tako bih definisala život. Koliko je srećnih na ovom svijetu??? Suština je u subjektivnom doživljaju, neko je presrećan zbog mrvica koje mu život daje, a neko s druge strane, nikada neće biti srećan, ma koliko imao, šta radio, gdje i s kim bio! Okreni-obrni, uglavnom je sve na nama samima i na ličnom poimanju stvari...zeleni wrote: uvek mi je u glavi nadežda mandeljštam koja postavlja jedno sasvim pošteno pitanje - gde to pa piše da u životu moramo da budemo srećni?
Pita neobrazovan i neučen čovek, ali sav srećan, lika koji je parkirao Poršea: "Je li, kakav je auto, valja li to čemu? Ja vozim Yuga".
Ovaj vlasnik Poršea se zaprepastio, odgovara mu: "Pa odličan auto, jedan od boljih u svetu, kakvo je to pitanje?"
Ovaj vlasnik Yuga ga pogleda onako u neverici i reče: "Dobro, jarane ako ti tako veliš, ja ne bi rek'o da je tako, slabo ga narod kupuje.
Sve je stvar gledišta...i sreća i nesreća...