recidiv i suboteks
Moderator: sanela
-
Re: recidiv i suboteks
Ma da tramal na dupli? Kod nas u hr dodjesh u ljekarnu, a ono stoji metar od tebe naslagane kutije, dobro kod nas to Belupo proizvodi Lumidol pa je uochljiviji poshto su u bochici od 50mg. do njega od 200mg kutije, doslovno pa ga mozesh nezapazeno u zep stavit...
I daje se na obichan recept tjst.preko e-maila od dr. ko i svaki drugi ljek, ovo mi prvi glas...Ja se sjecham da sam ga znao kupit bez icheg...
I daje se na obichan recept tjst.preko e-maila od dr. ko i svaki drugi ljek, ovo mi prvi glas...Ja se sjecham da sam ga znao kupit bez icheg...
-
Da, Tramal on se sintetski(umjetno, e sad kako??znam jednog kemichara iz mog kraja koji zna radit tramal, trebo bi njega pitat, ali mislim da je to tu nevazno skroz) dobiva iz morfina, negdje sam prochito da tramal sadrzi oko 20% morfija, a sjecham se da mi je dr. jednom rekla kako se drogiram tako isto, a ja kao skido se s ''morfija'', da ako uzmem 5 Tramala od 200mg da isto ko da sam uzeo morfij, kao kako chemo dalje, svaki tjedan bi mi izdavala tramale s takvim jadom, jer vidila da se unishtavam,... a meni psihijatrica samo pisala, ja bi dosho kod psihijatrice ona bi:kako si?, ja kao dobro, kaze i shta chemo?, ja bi samo nabrojio shta mi treba, ona bi to s malo klimanja glave napisala i to je to...hvala i dovidjenja...Mislim a shta che uostalom, dobro mozda me nije trebala na tramale stavit nego meth.,shto i je kasnije jer sam ja vidio da tramali nisu za odrzavanje ovisnosti...EX-Heroin wrote:Dakle ovde kažu ipak da je SAMO SLIČAN inače bi pisalo da je MORFINSKI DERIVAT DA SE DOBIJA IZ MORFINA MAKAR I DA JE SAMO 5 POSTO PISALO BI TAKO. Mislim meni je to logično?? E sada šta je ovde tačno?
P:S ...Videću da nadjem još neki tekst eksplicitniji...
Da u srbiji je tako i to odavno ja se ne radim već skoro dve godine ni dopom ni tramalima a pre toga sam ga dizao na dupli recept skoro godinu dakle tri godine minimum je trodon u srbiji na dupli recept. jebiga zaotala zemlja..
ma da... bili smo mnogo razvijeniji i napredniji kada su ga valjali u apotekama na komad...EX-Heroin wrote:dakle tri godine minimum je trodon u srbiji na dupli recept. jebiga zaotala zemlja..

Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Izgleda da nisam lepo objasnio. Nisam mislio da treba da ga prodaju na komad. Nego da bude dostupan ljudima na recept koji zaista imaju bolove. Šta su uradili sada? Ništa samo se lekari zentaju da ga prepisuju jer će odmah neko da kaže: aha vidi ovoga piše mnogo trodona. I zbog toga mnogo ljudi sa jakim bolom koji nije od kancera recimo, ostaju da piju brufene, nimulide i ostale steroidne i nesteroidne antireumatike i slično.
Eto ZELENI to sam mislio. Nikako nisam mislio da to bude kao pre jer je ono bilo dobro samo za narkomane. Nego da bude kao i u svim državama. Jednostavno na recept da ljudi mogu da ga dobiju. jer čim nešto ide na dupli teže se prepisuje i mnogo se lekari premišljaju. Nadam se da sam se lepo i tačno sada izrazio. Samo sam mislio shvatiće me ljudi šta želim. Pa ja sam prvi protiv slobodnog režima za trodon jer bi napravio užas. Navuklo bi se mladih ogroman broj. Eto..tako.
Eto ZELENI to sam mislio. Nikako nisam mislio da to bude kao pre jer je ono bilo dobro samo za narkomane. Nego da bude kao i u svim državama. Jednostavno na recept da ljudi mogu da ga dobiju. jer čim nešto ide na dupli teže se prepisuje i mnogo se lekari premišljaju. Nadam se da sam se lepo i tačno sada izrazio. Samo sam mislio shvatiće me ljudi šta želim. Pa ja sam prvi protiv slobodnog režima za trodon jer bi napravio užas. Navuklo bi se mladih ogroman broj. Eto..tako.

-
Ja npr. jesam da se takvi ljekovi stavljaju pod vechi nadzor...E sad kod nas u hr od pochetka god. je pochelo izdavanje ljekova elektronskim putem, znachi ja samo nazovem dr. i kazem koji ljek mi treba i ona tu poshalje u sustav ljekarni u cjeloj hr i ja sve shto moram je otich u ljekarnu s iskaznicom i uzet ljek, jedino duple recepte nemogu josh slat po njih se ide kod dr., neznam jer kod vas se tako radi u sr ili bih??
Svaka ti cast.Kakve bre komune i cudesa jebote.Ako hoces ti ces se sam skinuti bezi icije pomoci, jer kao sto znamo samo mi sami mozemo sebe naterati na skidanje i lecenje.I prema tome Bog i ostali nemaju nikakvog efekta na lecenje, samo jaka volja i cvrst karakter.Ja sam na metadonu, radim ,imam firmu svoju, i kada budem hteo prestacu i sa metadonom.I zajebite price,komune ,centri za lecenje i skidanje, zna se gde se leci i kako se leci.EX-Heroin wrote:A ovo si božiji ugodniče slagao da lekari ne skidaju sa metadona nije tačno u mom centru se već skinulo par ljudi posle samo godinu i po i dvoje su sasvim ok drugo dvoje su ranije napustili program i zajebali se...dakle ne pričajte molim vas napamet. Zašto to radite? Zašto ne predstavite istinite podatke? Znaš li koliko "retaša" ima u mom centru? Ne znaš? E pa skupiću podatke pa ću daobjavim oni koji su bili i po godinu i više pa su završili na metadonu i sada rade i uspešno se oporavljaju. To vaše retašenje je samo jedna ideologija jedino postaneš verski fanatik pa se radiš verom umesto heroinom isto sranje drugo pakovanje. Vama je supstitucija neki ideal nekog boga nama treba kon kretno i izvolite pišite na vašim temam koliko hoćete a ovde nemojte širiti neistine. Kapiram ja da se tebi Saša osladilo da se muvaš po TV-u prija sujeti slava i da "vrbuješ" ljude da se pate i skidaju na suvo. Ko bre da se skida na suvo kad je medicina toliko napredovala zašto da se muči čovek kada ne mora...ma žalosno šta se i ja sa vama preganjam...pričajte šta hoćete metadon se širi ubrzo će i drugi vidovi supstitucije zaživeti možda ne za godinu, dve ali tri četiri, pet mora..MORA!!
-
Jaka volja i chvrst karakter dobish u komuni...Ali kada budesh htio prestat trebat che ti ta chvrsta volja i karakter koji che ti heptanon do tad unishtit i onda chesh trebat pomoch, da dobijesh snage i volje..Prema tome ja bi se izlechio josh prije 5god. imo sam chvrstu volju i chvrst karakter, ali slabu psihu i slabo tjelo od heroina i morfija....Kako da onda uspijem, imo sam uzasnu volju zatvaro se u podrum, presho bezbroj kriza, i pado bi na chvrstom karakteru i jakoj volji koja se nalazi u psihi koju je preuzeo heroin!!!!dejanx wrote: Svaka ti cast.Kakve bre komune i cudesa jebote.Ako hoces ti ces se sam skinuti bezi icije pomoci, jer kao sto znamo samo mi sami mozemo sebe naterati na skidanje i lecenje.I prema tome Bog i ostali nemaju nikakvog efekta na lecenje, samo jaka volja i cvrst karakter.Ja sam na metadonu, radim ,imam firmu svoju, i kada budem hteo prestacu i sa metadonom.I zajebite price,komune ,centri za lecenje i skidanje, zna se gde se leci i kako se leci.
Kako i gde se lechi??

Iskren da budem ja sam jednom uspeo bez ičega da se skinem i da ostanem čist skoro 4 godine, trezan , bez dopa, bez ijedne tableta, bez cigara našao sam drugu opsesiju neko veru neko sport. Medjutim tek posle godinu i jače pošto sam tek tada počeo da se vraćam u život. Ali svo to vreme stalno mi j enešto falilo jednostavno moja biohemija mozga mi je sjebana. Malo sam je bio oporavio ali više nije moglo. Sada kada pogledam samo sam uspeo da iozdržim jer nisam ulazio ni u kakve ozbiljne veze sa devojkama, imao sam neki poslić kasnije kojim sam bio relativno zadovoljan nikakve lomove nisam imao u životu i čim je naišla prva, velika kriza i probudil ame iz moje uravnilovke i samozavaravanja kako sam se izlečio eto mene ponovo u istoj priči. Dakle nisam mogao da se starim šablonom borim protiv novog problema i posustao sam i od tada više nisam ni mogao dugo da se zaustavim za 4 godine jedno 15 navlačenja i skidanja kamo sreće da sam odmah dobio supstitut. Meni metadon nije najbolji lek ali kad sve odmorim metadon mi ne ubija baš osećaj. Recimo situacija posle par meseci me uhvatila takva tuga kada sam shvatio šta sam sve radio svojim roditeljima došlo mi je da plačem i takva teskoba. Takvo kajanje da je to neopisivo. Ja mislim da zavisi od čoveka do čoveka. Mene metadon samo smara popodne. Ne zaglupljujem i druga stvar je što nemam što mi treba da me stimuliše kao drugi opijati. Inače da nije bilo njega ja bih opet. Ali sada više i ne mogu da se uradim jer on deluje kao blokator a posle ovoliko vremena sve brojeve dilera, sve ljude koji imaju bilo kakve veze sa tom scenom sam izbrisao iz imenika telefona pa onda i iz glave. A kako ću da sebi "nabijem volju za radom i za malo aktivnijim životom" to još uvek planiram. Moraću opet da se "silim" da radim nešto za šta baš i nemam volje ali šta ću dok se morfin ne pojavi u mom lečenju/putem održavanja moraću da nadjem neke alternativne načine koji isključuju zloupotrebu nelegalnih supstanci.
P:S Inače na popisu sam se izjasnio kao Finac, to mi je jedan stari prijatelj dao ideju odavno. Fin čovek = Finac
Pošto se nažalost svog naroda odnosno najvećeg dela njegovog stidim. Postao je malogradjanski vrlo malo je kulturnih ljudi, široke opšte kulture i omladina nam raste zaglupljena Pinkom i sličnim sranjima. Prljav je Beograd do zla boga autobuske stanice ma sve...i kažem opet 80 posto mog naroda se ponaša kao stoka na ulicama a Beograd je prepun ljudi koji su izbegli i koji nisu krivi što su takvi jer nikad au gradu nisu živeli. Navikli su da istresu nos rukama gde stignu u šumi ili u selu njhovom to je bilo normalno i sada to rade u BG.zatim su navikli da papire i razna sranja bacaju gde stignu isto tamo gde su živeli i razumem ih, nemogu preko noći da se reše te navike, pa to rade i ovde sada. Mnogi prvi put su videli Beograd i grad neki uopšte kada su pobegli iz nekih pasivnih krajeva. Jebiga...no da nastavimo mi na temu
SUBOTEKS I RECIDIV da pustimo politiku i ratove i prošlost..

SUBOTEKS I RECIDIV da pustimo politiku i ratove i prošlost..