Evo me,propadam.

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zeleni

Re: Evo me,propadam.

Post by zeleni »

ima kako nema :)
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Neprilagodjena

Post by Neprilagodjena »

Uh..bar neko. ipak nisam otisla,popila sam jedno 4 5 ksalola ali jos m ise ne spava,frka mi je bas...ne umem ja ovo,samo kukam ovde uh!! Ko me tero!
zeleni

Post by zeleni »

skucace te taj ksalol... polako. imas pp
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

fino probaj otich u komunu po moguchnosti u komunu koja je proshirena cjelim svjetom, znam jedino za cenacolo koja je na svim kontinentima, a i mislim da i rento je rashiren, oni te mogu poslat, afrika mozda, juzna amerika, dobro je nachish novi jezik...cenacolo je dosta zahtjevna komuna nema npr. cigareta, budjenje rano , radi se i druzi, rjetko se gleda televizija i filmovi, uglavnom zivish od onog shto proizvedesh, namjerno se odbila drzavna novchana pomoch, da bi sami ovisnici shvatili i cjenili bash sitnice i zadovoljstvo da se brinu sami o sebi napokon, jer nema dr.ni psihijatra, psihologa, nego ima pomaze molitva...e sad ima pisano za cenacolo na temi ''zajednice'', imash i rento pa ima ih uglavnom prouchi i pogledaj, i kreni gdje mislish da je najbolje...sad znachi ne uzimash heroin nego tramadol(tramal, trodon) il ne krivo sam skuzio?, s njim se da skinut, ali ima oko 20% morfija u sebi i stvara teshku ovisnost nakon vishe od 2-3mjeseca uzimanja...sad prije kod dr. da ti pomogne da se ne muchish s krizom...i drz se :wink:
sanela

Post by sanela »

MasacreEnElDiscoBar wrote:fino probaj otich u komunu po moguchnosti u komunu koja je proshirena cjelim svjetom, znam jedino za cenacolo koja je na svim kontinentima, a i mislim da i rento je rashiren, oni te mogu poslat, afrika mozda, juzna amerika, dobro je nachish novi jezik...cenacolo je dosta zahtjevna komuna nema npr. cigareta, budjenje rano , radi se i druzi, rjetko se gleda televizija i filmovi, uglavnom zivish od onog shto proizvedesh, namjerno se odbila drzavna novchana pomoch, da bi sami ovisnici shvatili i cjenili bash sitnice i zadovoljstvo da se brinu sami o sebi napokon, jer nema dr.ni psihijatra, psihologa, nego ima pomaze molitva...e sad ima pisano za cenacolo na temi ''zajednice'', imash i rento pa ima ih uglavnom prouchi i pogledaj, i kreni gdje mislish da je najbolje...sad znachi ne uzimash heroin nego tramadol(tramal, trodon) il ne krivo sam skuzio?, s njim se da skinut, ali ima oko 20% morfija u sebi i stvara teshku ovisnost nakon vishe od 2-3mjeseca uzimanja...sad prije kod dr. da ti pomogne da se ne muchish s krizom...i drz se :wink:
Ima i Reto centar. Saša je rekao da i tamo može otići s djetetom. Program je sličan kao u Cenacolu.
Neprilagodjena

Post by Neprilagodjena »

da Sanela i ja mislim da je bolje da budem u Srbiji . A i pregurala sam jos jednu noc bez icega,radim se najvise dopom,priznajem,narkoman sam,ne znam ni kada sam to postala,sinocna noc mi je bila bas zajebana,danas isto,povracala sam ,ne mogu da jedem,ali izguracu na suvo,uzimam samo tablete za spavanje , smirenje....Hvala zelenoj na podrsci sinoc,znacila mi je bas!!! Prvo cu pokusati ovako e tek onda o komuni,mada bih ja prvo probala AN negde ili da volontiram negde nesto,da se zaokupiram,da bar neki smisao dam ovom besciljnom lutanju...
saša-ex

Post by saša-ex »

Neprilagodjena, nemas nikakvu sansu, s obzirom na situaciju, ako ne odes u komunu... Sve drugo je zavaravnje same sebe. Pusti vise price i kuknjavu, nego spasavaj svoj, i zivot tog deteta.
SAMO CEO ŽIVOT...
Neprilagodjena

Post by Neprilagodjena »

Hvala Sasa na savetu ali mislim da je ovako najbolje za mene,za pocetak cu pokusati razgovarati sa roditeljima i poslednji put ih zamoliti za pomoc. Ako i to ne uspe a verovatno nece,idem u komunu! Sam ose nekako plasim toga,ne znam sta tam otreba da radim,da l icu moci,kako .... :cry:
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

da, bio sam reko gore i za rento, smo neznam jer kod njih mozesh odma uch s djetetom?, znam da u cenacolo nedaju prvih 6mj., mislim shto se podrazumjeva(zbog fizichkih, psihichkih promjena) mozda da nije 6mj.chini se dugo...ima rento mislim i u srbiji ko i cenacolo...ali to su zahtjevne i dosta teshke komune, makar ispravne...dobro pitanje si postavila jer si spremna na tako neshto??, ja dok sam isho htio sam ich i bio siguran da je to pravo mjesto, nakon svih probnih dana u cenacolu, ali nakon mjesec dana sam izasho, nisam bio spreman, nije da mi je falila droga nego komfor, da mogu jest kad hochu spavat kad hochu itd.jedino cigareta i glazba ona mi je jedina falila, prva stvar je ona bila dok sam izlazio, tamo bi opushak s poda pukupio najradije i pushio da ga je bilo..ali se nisam mogo uklopt zivotu u zajednici, makar sam znao da je to jedino ispravno...ali to je kod mene sluchaj, poshto dok sam prebolio pneumokokni meningitis sa 2 god., ta vrsta se navodno javlja 1-2puta u 5god. na cjelom balkanu, i dr. su rekli da nema shanse da prezivim, a i ako sluchajno prezivim da che bit posljedica, osim shto sam moro ponovo uchit hodat od lezanja, pocheli su se javljat strahovi kojih se sjecham od svoje 5,6god. do dan danas, prvo u nochi, pa kasnije poslje puberteta i po danu se javljali, i ustanovili su nokturnu epilepsiju(neshto ko panic attack), uzasan strah da che se neshto dogodit, mada si u tom trenutku svjestan da nishta nemoze bit, ko da netko stavi bombu na stol i treba joj 1sek. da eksplodira takav slichan osjechaj i kolko god bjezo i vikao nebi mogo pobjech, ali traje kojih 2-3min i postepeno prestaje...onda kasnije stalno neki strah i tu je dosho heroin koji me toga oslobodio...negdi sam to vech piso, ali sam maknuo... nego htio sam rech da kolko god smo slichni u drogi, ko osobe smo drugachiji...ti chesh se sigurno izvest na pravi put samom tvom zeljom, i vech chesh nach neshto shto che ti pomoch u tome...
sanela

Post by sanela »

Nije ReNto, nego Reto. I tamo možeš odmah ući.
A kako će biti, pa normalno, ustajanje, čišćenje kuće, rad u vrtu, kuhanje, ručaš, sprmaš iza sebe. Obizrom da je to vjerska komuna, imaš molitve kad za to dođe vrijeme. U prvo vrijeme imaš osobu koja je uz tebe, s kojom možeš razgovarati, koja će ti objasniti pravila... Nije to baš toliko strašno kako se priča da te na nešto prisiljavaju... Učiš se novim životnim vrijednostima, pravilima, imaš jedan sistem u koji ulaziš. Ako si riješila da završiš s drogom i takvim načinom života, nemaš šta da se bojiš. Ljudi su tamo uvijek spemni da ti pomognu. I ako ti se ne svidi, spakuješ stvari i odeš. Neće te niko ni na šta prisiljavati.
Malo je teže kad uđeš navučen i loš, jer nema lijekova, ali ako se sama skineš, onda je puno lakše. Mislim nije sad sve super, ali nije ni toliko strašno. Bude ti nekad lošijih dana, nekad boljih, ali to je život, nema čarobng štapića da ti bude dobro.
I sama želja nije dovoljna da se izliječiš i izvedeš na pravi put. To je isto kao kad si bolestan i želiš ozdraviti, a ne piješ lijekove. E pa kolike imaš šanse da se izliječiš?
Post Reply