Najbolja zamjena za teške droge

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

deminutiv u slobodi

Post by deminutiv u slobodi »

juuuhuuu,nisi sam na planeti,jos ce mnogo generacija doci posle tebe!!!!!
predpostavljam da si jako mlad .
odo na poslednju casicu razgovora sa ukucanima,pa u krevet,laku noc!!!!
jel ti se svidja ovaj grafit:KAKO LEP DAN,A JA NARKOMAN!!!!
laku noc!!!!!!!! :smt015
radonicb

Post by radonicb »

Mozda se svidja narkomanima!
Ali ja sam bivsi narkoman!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Legalizacijom vutre ce se broj narkomana smanjiti za minimum 50%, time bi se policija i drugi vise posvetili fatanju dilera tezim drogama.
I na kraju vutra onda vise ne bi bila vise droga i korisnici se vise nece zvati narkomanima!?':wink:'
deminutiv u slobodi

Da stvarno ima toliko argumenata''ZA''odavno bi je legalizovali!
Sta mislis ,niko nije u stanju da vidi osim tebe!!!!
Nemoj da shvatis ovo kao napad,please.
Samo tako pricam.
Dajem malo dinamiku.
Zasto bi bilo 50% zavisnika manje???????
Ovako ja gledam.
Onaj koji zivi sa odsecnim NE prema narkoticima,njemu je sve jedno.
Onaj koji zivi sa DA i njemu je sve jedno jer ce sve jedno nabaviti,ali bolje je da se legalizuje da se vise ne muci i ne plasi od murije.
Zakon je za one koji zive sa MOZDA,njih je najvise jer je uvek u svemu srednjih najvise.Mnoge od njih sprecava zakon i strah od kazne.
Kad bi doslo do legalizacije,mnogi MOZDA postali bi deo narko sveta.
A njih je najvise medju klincima,maloletnicima,koji nisu svesni zivota,ni posledica svojih ponasanja.
A u narkomaniji se sve svodi na prezivljavanje,dragi prijatelju.
Nismo stvoreni samo da prezivljavamo,nego i da se zivotu divimo!!!!!!!!!!!!!!!!
deminutiv u slobodi

Ne kazem da je sadasnji zakon savrsen,daleko je od toga.
Ali zato sledecu veliku ulogu treba da odigraju roditelji,staraoci i sl.
E,sad,kako da uveris dete u to da je to sto ga ucis prava vrednost!?????
O tome sam dugo razmisljala,i dosla do zakljucka,da dete veruje samo u one vrednosti iza kojih njegovi roditelji stoje i likom i delom ,autenticno.
Cim roditelj jedno prica,a drugo radi ili misli (ili jedno prica a nije ni sam siguran u to),to dete detektuje i pocinje da stvara svoj sistem vrednosti.Pocinje da sumnja,i tako odprilike krece sve.......u najcescem broju slucaju.
sanela

Post by sanela »

radonicb wrote:Legalizacijom vutre ce se broj narkomana smanjiti za minimum 50%, time bi se policija i drugi vise posvetili fatanju dilera tezim drogama.
Alkohol i duhan su legalizovani, pa je broj alkoholičara i pušača svake godine u stalnom porastu svake godine. Ne znam odakle ti taj argument da bi se lagalizacijom broj ovisnika smanjio. Ko je tebe "informisao" :roll:

A trava je prva ilegalna supstanca s kojom je svaki ovisnik o heroinu započeo. Zar nije tako?
Mona

Post by Mona »

Lepo reche DUS,...bojish se zakona,pa navijash za legalizaciju,...ne vredi tebi objashnjavati,broj alkoholichara i pushacha je prevelik,jako je gadna borba prtiv toga,josh nam fali vutra :shock: :roll: Majko moja,...koliko ti imash godina i mozga kad navijash za tako neshto?Onda nisi za ovaj forum...iskreno......
radonicb

Post by radonicb »

Imam dovoljno godina i iskstva da znam o cemu pricam.
Legalizacija o kojoj pricam nije onakva za kakvu je vi smatrate.
Npr.
Skinuo si se sa dopa pre 10 dana i po preporci shrinka pijes neke lekove.
Meni i mnogima je vise pomogla vutra da se smirim(blokiram mozak).
E sad kada bi pio metadon ili slicno sa cim ja nisam imao iskustava morao bi i sa toga da se skidas. Kod vutre to nije problem jer ona stvara zavisnost kao i npr. kafa.
Sve zavisi od toga sta ti najvise odgovara, sta ti kaze shrink.
Tako da ti on prepise malo manje stetnije trave umesto bensedina ili neceg drugog sto je mnogo gore i stara vecu zavisnost.
I naravno nema nista bez recepta.
E to je to!!!!!!!
Valjda kontate?????
FAITH

Post by FAITH »

Ima jedan komentar u ovoj temi,i to je najbolja zamjena za droge-mozda neki nisu svjesni sada toga,ali...nema zamjene bolje...dok ne dozivi vrhunac''nece ni znati''
radonicb

Post by radonicb »

Skoro svi ovde su doziveli taj vrhunac pa naravno i ja.
Postavjlja se pitanje dokle mislis da dozivljavas taj vrhunac.
Ja vise necu!!!!! Ode zivot u K ako nastavis i tvoj i tvoje porodice.
Skini se brate bolje je tako.
FAITH

Post by FAITH »

Prijatelju moj,ocito da ti mene nisi shvatio niti dobro protumacio moj komentar,pa,prema tome,necu ti objasnjavati kako nisi u pravu,vec cu samo napomenuti,da pokusas ispravno protumaciti ,pazljivo procitati,ne samo moj komentar,pa tek onda donositi zakljucke,jer...nisi u pravu-nisam mislio uopste na taj 'vrhunac!'
Post Reply