Pozdrav!
Moderator: sanela
Dragi SyperSyntetic, nije bitno GDE smo vec DA LI se ponasamo prema tradicijama. Ako principe programa valjano primenjujemo necemo imati problema ni na forumu, ni na sastanku, ni u kosmosu... Problem je sto mi to vrlo cesto ne cinimo, ni na forumu, ni na sastanku, ni u kosmosu...SuperSynthetic wrote:Podsetio bih jos i na predjasne probleme koje smo imali zbog foruma i interneta.
U potpunosti podrzavam,samo sto nemora sriktno sve biti na telesnoj potrebi,kad se govori o nekom zdravlju i ravnotezi ...i da potpono je van pameti stavljati dop i otsalo u isti kos...Voyager wrote: Dakle vi ne priznajete bilo kakve druge alternative, vec samo zivot bez opioida, bez ovisnosti.
Znaci covek po vama ne sme da se upusta ni ponekad u zadovoljstva oioida, ali i drugih narkotika druge vrste kao sto su Amfetamin, Metilfenidat, ali i Cannabis.
Vas program je samo za one ljude koji imaju istinsku zelju da se skinu i koji zele da zive stilom zivota koji je ovo drustvo postavilo kao neku moralnu normu koja je po vama jedina normalna i prihvatljiva.
Dok je Istina tamo negde i dok su moralne norme danas potpuno vec odavno izmenjene i vaze neki novi zakoni.
To se konstantno desava na ovom forumu ljudi.
To pokusavam da prenesem, ali me ovde slabo ko razume.
Dakle, procice i ovo vreme u kome se ovisnici posmatraju kao jeretnici drustva.
Tacnije ovisnist.
Ono je od davnina deo nase istinske prirode i ma koliko se mi borili, ma koliko mi step programa i programa odrzavanja i harm reduction-a uradili, uvek ce biti novih ovisnika, uvek ce biti ljudi koji imaju taj mali kod u svojim genima koji ce ih privuci opioidima i koji ce uciniti da posle nekoliko godina koristenja, ti ljudi vise nikada ne mogu da funkcionisu normalno bez tog opioida u svojim telima, ma koliko dugo oni cisti bili, ma koliko dugo apstinirali.
I tada je jedino prihvatljivo i razumno resenje za takve ljude pruzanje potpuno cistog i legalnog opioida na legalan nacin.
Nisam uopste znao niti verovao u to dok nisam sam postao deo te kontroverzne price.
Kada sam usao u potpunu apstinenciju koja je trajala 14 meseci, za vreme koje sam konstantno bio bolestan i da sam nastavio, ko zna sta bi bilo.
Cudno je to i kontroverzno, ali takvi ljudi postoje, puno ih je.
Ja sam jedan od njih.
!
Hvala Bogu pa smo sposobni mijenjati načela prema kojim živimo.Smack wrote: kako junki da zivi kao strejt kad su mu sva zivotna nacela u sustoj suprotnosti sa strejtom...
Ma Sanela svi oni mogu da kenjaju o visem stanju svesti i junkey nacinu zivota dok im telo ne izgori od opijata i sve mozdane celije spadnu na tri od koje se treca napreze da uradi svoje.Dok im je krv jaka i imaju sta da trose mogu pricati sta hoce jer im se ne menja nacin zivota zadovoljni su ovim nacinom.Dzaba pokusavamo govoriti jer sam i ja jedan od onih koji je morao menjati nacin zivota tek kada se sam opekao kao i vecina nas.Evo mene opetsanela wrote:Hvala Bogu pa smo sposobni mijenjati načela prema kojim živimo.Smack wrote: kako junki da zivi kao strejt kad su mu sva zivotna nacela u sustoj suprotnosti sa strejtom...
Za to je potrebna iskrena želja i volja da se živi straight. I onda kreće proces promjene. Nije lako, ali nije ni nemoguće.
Kao što si prihvatio principe junkie života, tako možeš prihvatiti i načela straight života. Brain washing works both sides.