Metadon ili Heptanon

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Jelena

Post by Jelena »

.Trebamo biti kao ljudi i samo ljudi.Nema tu naglih rijeci ili slicnih stvari.

zelis reci da ljudi na kazu stvari naglo? Bas zato jer smo ljudi nam se desi da reagiramo impulzivno, svi su takvi, to je normalno. Sa losom kritikom samo preko ramena i furaj dalje.. Nauci cuti samo ono sta zelis, a kao narkomani imamo predispoziciju za to :)

pozdrav i tebi i laku noc... citamo se sutra ;)
Anamarija V.

Post by Anamarija V. »

Fanatik,
Znam kako je to kad se pitas zasto nakon toliko godina i dalje se ta zelja pojavljuje i kad ce ona vec jednom nestati. I ja se to cesto pitam, ali nema odgovora na to. Razmisljala sam u zadnje vrijeme da idem kod psihijatra ali opet onda kontam sta ce mi on reci sto ja vec znam ili ne znam? Lijekove ne pijem nikakve, a kad bi otisla samo bi me nagovorio ili propisao te neke lijekove. Ovo razmjenjivanje iskustva na ovom forumu ima uticaja i djeluje pozitivno, kao i pisanje, pa mozda nam je to najbolji nacin malo misli srediti.

Puno pozdrava
Fanatik

Post by Fanatik »

Eeeee,jeste moja Ana upravo tako,a ja sam se bacio u razmišljanje kako da tu požudu eliminišem kad se ona pojavi,šta da radim?,kako da djelujem?.Svaki put isto pitanje a nema odgovora (barem ne kod mene)jer svako ne reaguje isto.Neko hoče apaurin,neko nece ja iskreno ljudi kad osjetim tog crva u glavi,ja popijem apaurin i smirim se nakon 30 min.Jer nema druge ili ispušim joint.Ali evo nisam zapalio ima 3-4 dana i kontam da bacim tu travu.
Majkemi,kad god sam rekao nekome ,BACAM TRAVU, svi su mi rekli ma dajjjjj ne seri itd,itd
Niko me nije podržao i rekao bravo Omare,tako je legendo i ja cu sa tobom.Eeee sad me boli k...... sta i kako idem do kraja i tacka.Prestajem pušiti travu.GOTOVO I VOLIM VAS :smt113
ns

Post by ns »

Omare,zasto ne pokusas da odes na sastanke anonimnih narkomana,verovatno vec znas da to postoji u tvom gradu.pokusaj bar,nista neces izgubiti a verovatno ce ti biti od pomoci.
pozdrav! :wink:
Fanatik

Post by Fanatik »

NS,jarane bio sam ja i tu,bio sam i u "UG PROI" i u "XY" organizaciji,ali pošto sam nesto i usput radio za ove organizacije,doslo je do nekih nesuglasica između jednog člana i mene.Tako buraz,kada vidis DA NEKO NA IME I U IME NARKOMANA UZIMA NOVCE,JA TU NEMAM ŠTA DA TRAŽIM.
Hvala ti na savjetu i on je super,sastanci kao sastanci su SUPER,ja nemam protiv toga ništa ali protiv nekih ljudi imam.I zato ja više ne idem na te sastanke.
Hvala buraz od srca,čim neka druga organizacija bude ja ću odmah otići,jer super je to kad grupa razumije tvoj problem,tad pojedinac uvidi da nije sam.
Puno pozdrava od Fanatika 8)
Anamarija V.

Post by Anamarija V. »

Mogu ti reci da i ja stalno razmisljam o tome kako da nestane ta zelja. Ali kao sto sam vec rekla nisam nasla recepturu. Najgore mi je kad osjetim onu nervozu i kad tacno znam sta mi je a ne znam sta da radim u tom trenutku, imam osjecaj da mi to oduzima 3 kg zivaca. Joint i nije neko rijesenje, mrzim ono stanje od trave. Zato bi te podrzala da prestanes duvati :wink:
Tako da i dalje nemam rjesenja....
ns

Post by ns »

e,Omare,mala ispravka;ja sam ti pre ''jaranica'' nego ''jaran'',ali nema veze.. :-D
ma naci ce se vec neko resenje za tebe samo polako i stvarno,batali tu travu ako mozes,jer stvarno kad pogledas;koja ti je korist od nje?
pozdrav i cuvaj se,jarane :wink: !!!
Mark_Renton

Post by Mark_Renton »

Nije to samo do trave, jer svi narkomani su navikli da budu 24/7 obeznanjeni, pa nije bitno od cega. To je ono sto treba da se menja! Lepo je kad neko sa dopa predje na nesto slabije, ali i dalje ostaje isti problem.
When Hell is full, the dead will walk the Earth.
katarinadimedici

trava

Post by katarinadimedici »

Gde si ti Markić izumro?Nema te nigde zadnjih dana?
Moram da se ''pohvalim'' i ja sam duvala pre neki dan,posle mnogo vremena!Nagovorio me jedan drug,koji me je isto tako nagovorio da probam ekser kad je moja ćerka počela da ih guta,da bih znala protiv čega se borim!Iskustva?Rekao nam,Vlada (meni i mužu),da kad uzmeš ekser,onda ti je sve nekako milo!Moj muž nikada nije nništa sem heroina konzumirao,a pogotovo nije za te kako ih ja nazivam ''intelektualne'' droge!Progutasmo mi one eksere,pa navalili u WC jedan preko drugog.Pokušavala sam malo da ga vozim a onda je njegov bedak prešao i na mene.Svašta smo uneli u sebe samo da se što pre skinemo,a moj muž,celo vreme kuka:''Jao,Vlado,šta ti je ovde milo,milu ti majku jebem!'' i tako sto puta.Nije smeo da dođe kod nas,sve dok nije bio siguran da se ovaj smirio.Isto tako mene navuče,da popušimo džoint!Jao,majko moja!Pa mene je to bacalo na sve strane,a što je najgore u glavi mi samo problemi i to predimenzionirani i samo rastu!I ne mogu zaista da shvatim,da onaj ko ima crnu rupu koja zjapi i jedino hors može da je popuni,sme da se usudi u takvom stanju da duva travu?!U redu je inače,ali frku da pokriješ travom,nema šanse,možeš samo da je pojačaš!
Fanatik

Post by Fanatik »

NS pozdrav "JARANICE" inace vise volim jaranice ,nego jarane.Ali iskreno,mislim nemam namjeru da LAŽEM,lagao sam 5-6 god.stalno i uvidjeh da stvarno imam probleme i da je lakse i da ljudi bolje "provare" kad se istina kaze negoli nesto drugo.
Šta da vam kazem,ja sam stravstveni pušać.Kad sam bio na HORSU smrsao sam sa 87kg na 70kg.Ali kako sam na terapiji vac 1 god. i zapalim joint,odmah navalim da jedem ko stoka,ali kazu svi da mi je sad ovako puno,puno bolje jer visok sam 197cm,i taman ta kilaza mi pristaje.Ali stani malo ne mogu čitav život,pušit,pušit i samo pušit.Jebiga, i ja sam sinoć spuco 2 eksera,ma ljudi ne znam koji mi bi pa ga uze,imao sam osjecaj da sam mogao a da je neko bio sa mnom,čitavu noć bi mljeo sa nekim.Živim sam,to je moj problem i stvarno mi nekad zna biti toliko dosadno i bezveze da mi često pada na pamet i luđe stvari.
Kako ja to da sredim,doktori gore bi samo da dižu terapiju to je za njih riješenje problema.E vala bio sam na 80mg a sad sam na 40mg jedva nekako sam prepolovio to.I evo sad sam htio još 5mg da skinem,digli se svi.Prenaglo sam ja prepolovio to,boje se recidiva i tako tih stvari a ne smijem im reci da sam imao krizu prije neki dan (znate vec sta je bilo,pisao sam o tome).Uhhh,nekako ne znam sta da mislim,sta da kazem,sta da uradim.Volio bi da mi se vrati moj umrli drug,moja poginula mama i svi oni koji su me volili,IMAM OSJECAJ DA SAM SAM NA OVOM SVIJETU,JAKO SAM TUZAN.
Čuvajte mi se i sve vas ljubim,vas Fanatik :cry: ili ti Omar-Omćo
Locked