TESTOVI NA HEROIN

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

ameer

Re: TESTOVI NA HEROIN

Post by ameer »

8)
Last edited by ameer on Wed Mar 10, 2010 10:52 pm, edited 1 time in total.
"Slatko i gorko; može se upoznati samo okusom, a nikako preko riječi,,
Guta_Retas

Post by Guta_Retas »

u kostima dop ostaje najduze cak 6-8 mjeseci.nevjerovatno ali istinito
So rise and be your master you don't need to be a slave
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Pa jebote da vidite stanja u ovom našem Centru!
Nema testova! Da,da pacijenti kada im se odredi testiranje, moraju sami da ga kupe.
Pa gdje to ima molim te!
Ja jutros došla na redovnu kontrolu, kad ono kaže on meni -A test? -Kakav test? - Pa treba donijeti sa sobom!
Ja ono -Štaaa? Kad kažu meni one tri_vječito_nadrkane_krave - Pa rekli smo ti da treba kupiti, šta se sad izvlačiš!?
Kontale hoću da ih uzmen na foru, a ja lijepo pravac u apoteku i kupim dvatesta, jedan na metadon i jedan na heroin.
Kako su se samo sjebale kad sam se vratila, zvale su mi već ukućane. :roll:
Potpis.
Nikajlo

Post by Nikajlo »

a što su se sjebale?? mislim, šta ih je toliko iznenadilo?
BTW, mislim da i kod nas kupuješ test, ali u apoteci košta nešto simboliično, manje od tri jura. al stvarno je sramota da se skaraš i ideš još i to da pazariš i smaraš se sa , kako ti kažeš nadrkanim kravama.. prvo u ambulanti nadrkane krave, potom u apoteci.. nikad kraja nadrkanim kravama..
a kad bih ja samo na momenat, preskočio terapiju tabletica za smirenje, , napravio bih reklamu za Red Bulll, instantly! :P

i još jedan BTW, sutra moram posebno da "podvijem rep" i ubedim ih da mi daju još malo vremena, jer sam u ovih 15 dana opet odrecitovao i bio bih pozitivan! a na to posebno odlepljuju, kao, pa el si baš morao?? nisi mogao da izdržiš? PA NISAM, JBTE!!!! DA MOGU DA IZDRŽIM NE BIH NI DOLAZIO OVDE VAS DA GLEDAM!!!

JAOOOJ, nešto sam offtopicovao.. opet mi je puna jebena duša tereta pa sam se istresao na prvom topicu na koji sam naleteo.
sry svima!
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Nikajlo wrote:a što su se sjebale?? mislim, šta ih je toliko iznenadilo?
Pa vidi: One tvrde da su mi rekle da trebam da kupim test-da ih je nestalo (a nisu!!!!). Ja znači to nisam znala i došla sam bez testa. Da bi one to protumačile kao: Eto, šta se praviš luda, a mi ti rekle šta i kako treba, hoćeš da izbjegneš test, aha, provalili smo te. Meni tlak milion i ja samo preko vrata u apoteku bez da im kažem gdje ću i da ću se vratiti. One kontale: Aha, vidiš ako smo u pravu, eno je pobježe!... Kad eto mene za 10 minuta sa dva testa (pošto naravno,moraš biti negativannaheroin i pozitivan na metadon), naravno negativna. Jedite govna krave...
Potpis.
Nikajlo

Post by Nikajlo »

e ja danas bio kod moje krave i ispostavi se da i nije neka krava, nego ima onu foru da je prvi put kad te vidi BAD COP pa kao, ako istrajes u nameri da se sredis i pojavis se posle dve nedelje, onda je odma GOOD COP. najsmesnije je sto je riba razrooka(iako vrlo simpaticna kad to hoce da bude!) pa sam kontao koje joj je evil eye. ha ha ha..

nego, pazi sad! kod nas (Novi Sad) kupujes, ne samo test nego i POSUDU ZA PISHANJE! i onda zoves DRAGOLJUBA (DRAGOLJUB!!!!!!!!! :finga: jebo mamu i imena mu!!!) i pishkish dirikt pred njim!!!!

znachi, plakao sam od smeha kod psihijatrice! na kraju ni ona nije mogla da izdrzi pa smo se iskidali zajedno od smeha..
Nikajlo

Post by Nikajlo »

(pošto naravno,moraš biti negativannaheroin i pozitivan na metadon)

kapiram da si ti na terapiji metadonom.. zanima me koji su ti dalji planovi? to ti je odredjena terapija? skidas se s toga posle ili sta??
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Eno malo sam objasnila na svojoj temi, pa pročitaj ako te zanima :wink:
Potpis.
tina26

Post by tina26 »

istina stvarno se prema narkomanima ponasaju kao prema gnadi, i u apoteci i u centru, ja tamo di idem u centar, doktorica, nebi sad aime nevodila, ono udes unutra (cekas naravno 2 ata ikao si anruen u tolko i tolko sati) , onda udes, unutra si 15 estak min, od toga ona 10 min na telefonu provede ima 2 moba , sluzbeni tel i jos neki obicni i sva 4 atalno zvone, i ona se na svaki javi, i na svoj oboni pa sin zove da pita st aje za rucak pa ona objasnjava, mislim ono strasno nesto, i to ti je psihoterapija, ja taman pocnem da pricam , zvoni tel. ona s ejavi blebece ja sjedin ko tuka tamo, i onda ona da i , a ja nezna uopce di sam stala o cem sam pricala, anezna ni ona, ma uzas, tako da idem drugom pihijatru privanto, platim ali barem me sat vremen aslusa, i ne javlja se na telefone, ne ovo, ovo je zajebancija ane spihoterapija i onda ti jos prodaje spiku moram dolaziti svakih 7 dana da mi produzi terapiju i kao na pihoterpiju bas kod nje, anesmijem da ju posaljem u onu stvar jer mi moze ukinuti terapiju, strasno.
a u apoteci kada idem dignuti ljek, ono ko da j sam vrag uso, kada vidi recept, ono pet puta provjerava kolko kutija koje ime, br zdrastvenog, koji doktor, mislim ko da sam ukrala recepre neznam di, pa onda mora d aie po njih tmao negdje iza, pa uvijek zove neku kolegicu da pazi na mene jer naravno ja cu nesto sigurno ukrasti, jer sam bisi narkoman, ma uzas, niti dovidenja ti ne kaze, niti racu mi neda, ono bas ko dasm sam govno a ne covijek, jadno je to sve, hvala bogu pa imam super doktora poce prakse, pa barem je on fin i pristojan inace svi ostali su uzas. to je strsno po meni, pa i mi smo ljudi , a ne gamad, ok ima narkomana koji su stvarno gamad, ali ovi koji su na trapiji obicno nisu vise takvi d akradu da lazu da muljju a oni sve trpaju u isti kos, zalosno je to
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Koji užas, ajme majko kako mi se gade! Kako ih nije sramota, i njihovo dijete se sutra može naći u takvoj situaciji pa šta onda, ma ustvari oni vjerovatno nemaju djecu čim mogu biti takvi! Fuj!
Potpis.
Post Reply