ŠOKIRANA SAM!!!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Baba Naca

Re: ŠOKIRANA SAM!!!

Post by Baba Naca »

Sagitarius wrote:Po meni,trava je puno manje zlo od alkohola
Ljubi BABA,
Potpisujem za nesrece i sva ostala sranja.
AL...
Meni je ZLO ZLO.
Nema vece - manje, jebote, pa kad je ZLO onda je ZLO.
(Dal da ubijem samo jedno dete ili dvoje? Hm, mozda najbolje muza!
Da, ubicu muza - manje ZLO) :wink: Ha?
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Nije problem u travi,za koju ću uvijek tvrditi da je bezopasna,čak i pomaže kod depresije,glaukoma,boli u terminalnoj fazi raka.
Problem je u NAMA,ovisnicima,koji izgleda imamo sjeban mozak kojem nikad nije dosta,koji kad smo straight obično ne podnosimo sami sebe,koji smo većinom i natprosječno inteligentni i pronicljivi,te nam se gadi hipokrizija i debilne kvazi-moralne vrijednosti ovoga svijeta.
I onda izlaz tražimo u kemikalijama koje nas "odvajaju" od svijeta i samih sebe.
I,da nitko nije rođen kao narkoman,ne pušim tu teoriju o genetskoj predispoziciji,nekako mi smrdi na nacizam.

Kažu da je trava prva stepenica prema težim drogama.
Aj,neka svatko napiše koja mu je bila prva droga koju je probao.Moja je bila litra bijelog vina i kutija cigareta.

A trava? Zanimljivo iskustvo sam imao s njom.
Naime ležao sam u psihijatrijskoj bolnici u Jankomiru(Zagreb).Nakon što je prošlo 7 dana,popustila je kriza i nazvao sam frenda iz ZG da mi donese trave.Donio je lijepu kocku od oko 15tak grama hašiša,finog,mekanog,punog smole.Kako u toj klinici nije bilo posebnog odjela za narkomane,ležao sam zajedno s duševnim bolesnicima,šizofreničarima i ostalima.
I nagovorim ja 2 cimera da zapale sa mnom,a likovi su bili stvarno žešče bolesni,jedan je imao nekakve manije proganjanja,a drugi je tu bio nakon 2-3 pokušaja suicida u teškoj depresiji.Oba su bila "ustonirana" žestokim koktelima lijekova(akinetoni,haldoli,moditeni,prazine i neka ostala sranja).Nakon 2-3 dana napušavanja,oba su odbijali da piju terapiju,živnuli su,igrali bi na karte,gledali TV,smijali se,razgovarali.Doktori nisu mogli da vjeruju,prešutno su odobravali,zvali su nas "braća po rizli".
Jednom od te dvojice(onome suicidalnom),sam ostavio broj ovog mog frenda,pa ga je ovaj povezao sa šemama za vutru.Par puta smo se čuli poslije,prestao je da pije tablete,radi,funkcionira,bolje se nosi sa svojom bolesti.
Deno

Post by Deno »

Bolesna Braca - Cica Mica

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fVvZexlXC54[/youtube]
paramparcad

Post by paramparcad »

lepa prica sagy.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Još kad bi staru uspio nagovorit da travom tretira svoj glaukom,koji joj stvara strašne probleme,i mora piti stalno nekakve tableturine,ali nažalost sumnjam da ću uspjeti,jer nakon svega što je prošla sa mnom,njoj se gadi i praxiten.
Strašno me boli to,čitam po netu o ljudima koji po Kanadi i Nizozemskoj imaju pravo uzgajati i pušiti travu,jer imaju glaukom,a ona,zbog mene,neće ni da čuje za to.
mise en place

Post by mise en place »

potpuno se slazem sa stjelcom
treba proci josh dosta vremena da primitivna propaganda nedovodi u zablude
canbinol koji imamo u mozgu se aktivira u jako rjetkim trenutcima srece i blagostanja,zadovoljstva
pushenje trave pojacava rad canabinola...aktivira substancu
sad....svi smo razliciti i na sve shljaka drugacije
travu vidim kao neshto pozitivno i dobro za sve ljude
naravno psihoaktivna,pravim doziranjem za pravu stvar...bez zloupotrebe
komplexna
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Ne bih te htio demantirati,ali na netu sam davno našao jedno zanimljivo istraživanje nekih Kanađana,po kojem ljudski mozak ima receptore za kanabis,ali nema ničeg što samo tijelo proizvodi ,a da se veže za te receptore.
Za usporedbu,opijati se samo višestruko jače vežu za receptore na koje se "lijepe" naši prirodni opijati-endorfini,koje lučimo u trenutcima sreće,orgazma,ugode,jake boli...
To je i razlog zašto su osobe na blokatorima često nervozne,razdražljive...

Ovo za kanabis mi jako zanimljivo...
mise en place

Post by mise en place »

e strjelac.
izvini coko puno grjeshim pri tipkanju.Vjerovatno si u pravu.Ja sam gledao neke dokumentarce,bila tematska noc kanabis.
Neki Francuz kaze da ti kanabinoli u nashem mozgu luce u nekim rjetkim momemtima substancu ali nema nicega osim trave t.j.tetrahidrokanabinola sto aktivira te iste.
Haos, da mi vec to imamo montirano u tintari kao i receptore za opijate.
Zato mislim da se na prirodan nacin moze dostici taj efekt"biti opaljen"
Ja sam zasad konzument...mozda upishem neki guru-kurs....bar prakticiraju grupni sex,nije lose.
pozdrav
mise
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Deno wrote:Lake droge ? Teske droge ? :finga:

Trava. Ja sam dva puta lezao u psihijatriskoj bolnici Jagomir bas radi trave. Imao sam radi nje akutne psihoze radi koje su me 2001 i 2005 godine po tri mjeseca svakim danom ujutro popodne i navece hranili tabletama Leponeksom. Jest da sam travu koristio od jutra do sutra od svoje 13 godine. Imam sad vrlo slabo pamcenje i rupu u glavi od 8 milimetara.
Brate nisu ti psihoze posledice vutre....
Jer imaš istoriju psihijatrijskih bolesti u porodici....
Ne ljuti se-ali znam ponešto o tome-vutra može da isprovocira,ali očigledno imaš taj gen ili sl-zna se za šta služi leponex
Pozdrav.
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Deno

Post by Deno »

Ma kakva ljutnja, nego hvala na komentaru. U familiji mi niko nije bio sizofren sem mene. Samo mi je to smjesno kad neko kaze lake droge. Moj je problem sto nema hajde vikendom ili sutra cu pa cu napravit pauzu par dana i onda se rokas toliko koliko god uzimao da te vise neroka. Takav sam lik, da sam probao zuto ja mislim da bi davno bio pod zemljom. Citaju ci ovaj forum i dozivjaje na drogama imam utisak da nisam samo bio na travi, jer svuda se bilo bongovi zajebancije. Negledas sta se uzima samo daj. :D
Post Reply