snjezo....
nastoj da se smiris.misty je u pravu zbunjena uplasena bijesna neces pomoci.
iskreno ne vjerujem da ce vezanje,zakljucavanje i dolazak brata nesto rijesiti.
pokusaj da ga ne mrzis.svi oni su u dubini duse ljudska bica koja pate daleko vise od nas .ako nista mi racionalizujemo stvari,srecni smo,pa nesrecni,boli nas ili ne boli,placemo smijemo se, oni vremenom gube normalne odbrambene mehanizme,osjecaj za lijepo,nemaju mogunost plakanja...itd a u momentima racionalizacije znaju da ih vodi nesto mnogo jace od njih.
to sto lazu i manipulisu...ne lazu oni da bi povrijedili nas , niti manipulisu sa nama da bi nama nanijeli stetu ( a nanose je itekako ) ,vec da bi postigli svoj cilj, a to je dop,sto je opet ponavljam jace od njega.
e to je nama jako tesko racionalizovati,kako shvatiti voli me, a laze, zasto laze a nema potrebu za tim .draga to je ( milion puta ponovljeno ) bolest.specificno extremno teske hronicne bolesti,redovno kace cijelu porodicu,prijatelje ,okruzenje.kao i kod svih bolesti isti je pocetak,razvoj i prognoza ( kraj ) .individualna je zelja i pristup lijecenju.
zasto je moj momak uradio to sto jeste!!?!?!?
to zasto on sebi , a i meni ponavlja svaki dan
zato sto od puberteta koristi razne opijate.
bol, krizu identiteta,probleme sa roditeljima, komplekse,nesigurnosti on je ublazivao travom,alkoholom,artanima, trodonima,extazijem,pa dopom .
nikad si nije ni dao priliku da odraste kao zrela jedinka.
samopouzdanje, samosvijest, sposobnost da se suoci sa bolom i snagu izvuce iz vlastitih resursa nikad nije razvio.to mu je dao.
osjecaj kontrole,moci ( posebno vazno za muskarca ) mu je dao dop.
dao,pa oduzeo.
zasto se nakon lijecenja vratio.
zato sto je pshilogija covjeka takva da vremenom blijede ruzne i bolne stvari,ostaju one lijepe.zamisli sama.koliko puta si ponovila istu gresku sa momkom, koliko puta smo uradili ,ponovili istu gresku iako smo se opekli..i zasto, zato sto mislimo da smo sad jaci i pametniji i da se sad mozemo nositi sa tim.
e to se desava nama koji smo str8,pa stavi to na kvadrat kad je ovisnost u pitanju.
zato sto je previse ocekivao od normalnog zivota,zato sto drustvo sistematski degradira bivse ovisnike ,zato sto ih sistemaski podcjenjujemo,sumnjicimo nepovjerljivi smo prema njima ,podcjenjujemo ih ,smatramo trajno ostecenim.a to DEGRADIRA NAVODNO NORMALNE, a narocito bivse ovisnike koji vec sam rekla nemaju pravilno izgradjeno samopouzdanje .a sami su.od nas normalnih nedovoljno prihvaceni, starih prijatelja nemaju , ne branim ga i branim ih .
da ne komplikujem, nekoliko poraza,neuspjeha u zivotu svima nama rusi samopouzdanje i vjeru u sebe.
ja cu je pokusati vratiti tako sto cu traziti sigurnost i snagu u sebi.jer sam je jednom imala izgradjenu,tu je ona negdje u meni, sad mi je tesko, a bice bolje.
tako razmisljam ja.
njemu...je jedini izvor moci davao dop,misli sad sam dovoljn ojak necu mu dozvoliti da me povuce ponovo i tako dalje
+ mi mislimo poslije komune sve je ok .sad vidim, a pomalo kasno vidim da oni jos dugo moraju imati pomoc strucne osobe,psihologa,psihijatra,osobe koja ce primijetiti simptome krize , u apstinenciji ja ih nisam znala prepoznati.niti on niti njegovi roditelji,da na vrijeme trazi pomoc.
ajde,javi sta je danas na bojnom polju.
ja ignorisem telefonske pozive:)