Fenix
Moderator: sanela
Re: Krist me spasio
narcohimno pozdrav,to bezanje u zdrav razum mi je poznato od nekud heheehehehe
Modesti zasto to radis? Sta ima lose u tome sto je devojka radosna i puna elana? I ko kaze da se mora praviti kompromis sa losim stvarima iz sveta? Ako si ti napravila taj kompromis ne znaci da ce svi tako postupiti. Ja sam imao jedan period zivota gde su ljudi pod izgovorom da mi cine dobro gasili moju radost koju mi je Hrist dao. To je pogresno. Ne moj to raditi.
....................................................
....................................................
Pozovi me u dan nevolje!
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
Bog
savjet se može primjeniti ili čak zanemariti...svatko drži uzde svoga života.kritika ponekad dobro dođe čovjeku...evo recimo ta moja izolacija...pa nisam je smatrala primarnim faktorom mojih problema,pa sam onda shvatila da ono što želim napraviti u stanju sam ipak da napravim(danas sam izašla,iako sam se odlučila na neku izolaciju)znam da ta izolacija na koju sam se odlučila sada mi pomaže jer se želim malo odmoriti.toliko godina trčanja po noći i danu ...uzalud..imam pravo na odmor...ne?mislim sve je to uredu dok ne pređe u neko stanje stagnacije.tu nastaje problem.malo me strah od vanjskog svijeta,hvata me panika ali i to smatram normalnim sve u granici.danas sam dokazala sama sebi da mogu komunicirati s ljudima na kulturan način.kad me prodavačica iz kioska povukla za živac nisam je šakom udarila već se nasmijala njenim ironičnim upadicama.trebaju mi sad trenutno tako mali konflikti da ja ojačam.jer ovo sam prava ja.nisam više umjetna,vještačka,podla,zla kuja kakva sam bila.više ne kradem,ne varam ljude,ne lažem iskrena sam prvi put prema sebi i ostalim koje znam i neznam.nikada u životu nisam priznala da sam kriva za nešto,iako je to bilo više nego očito,nikada nikoga nisam pitala za oprost...do sada...to je ostalo u mom starom životu a ako se nešto pojavi na vidiku u mom srcu znati ću da je vrijeme da upalim alarm...
WHO DARES,WINS
"Modesti zasto to radis? Sta ima lose u tome sto je devojka radosna i puna elana? I ko kaze da se mora praviti kompromis sa losim stvarima iz sveta?"
Prijatelju trna,djevojka(zena) nije radosna i ja nigdje nisam napisala da treba pravi kompromis sa lošim stvarima.......sa ljudima se mora živjet a za to je potreban neki kompromis.Ne treba praviti kompromis sa svojom vjerom je nešto sasvim drugo.Njoj je potrebna resocijalizacija kao i svakom od nas što je trebala.........društvana smo bića,djeca Božja,neka dobra,neka manje dobra ali stvoreni da živimo zajedno i da se toleriramo....kako to vidiš bez kompromisa kao kršćanin?
Prijatelju trna,djevojka(zena) nije radosna i ja nigdje nisam napisala da treba pravi kompromis sa lošim stvarima.......sa ljudima se mora živjet a za to je potreban neki kompromis.Ne treba praviti kompromis sa svojom vjerom je nešto sasvim drugo.Njoj je potrebna resocijalizacija kao i svakom od nas što je trebala.........društvana smo bića,djeca Božja,neka dobra,neka manje dobra ali stvoreni da živimo zajedno i da se toleriramo....kako to vidiš bez kompromisa kao kršćanin?
Procice to nadin veruj mi da hoce samo ako budes dovoljno jaka i izboris se sa samom sobom,za sve ti je potrebno vreme.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
već sam naglasila kako savjete možeš prihvatiti ili odbaciti.isto tako i s kompromisima.realno gledajući ne čini mi se baš pametno forsirati stvari na koje znaš da nisi spreman.(odbiju ti se od glavu,češće nego što se misli)bolje je tu energiju uložiti u nešto pametnije.danas sam se natjerala da izađem vani ali neću to činiti svaki dan da bi nešto dokazivala to je već negativan kompromis.idući put ću izaći kad se ja osjetim spremnom za izlazak.gradim sebe korak po korak,ne želim odmah pojesti čitavu tortu ako je ispred mene samo komad jer znam da mi stomak to neće dobro podnijeti i osjećati ću se loše.da je tako lagan život poslije droge nitko ne bi opet padao,svi bi se skinuli i amen...ali u praksi je drugačije i mnogo teže nego što zamislimo u glavi...
WHO DARES,WINS
I ne treba sebe da forsiras na nesto ako nisi spremna,i naravno da ces izaci ponovo kada osetis potrebu i spremnost da se suprotstavis onome sto te sprecava da izadjes i podignes glavu. Nisam ni ja zaredjala odma iz dana u dan,izasla sam jednom pa ponovo tek za 10-15 dana pa se opet zatvorila u kucu i tako mic po mic dok jednog dana nisam rekla ma ko vam bre jebe mater svima nece mene neki tamo pera da jebe u zdrav mozak...i tako je krenulo,valjda mi se prelila casha ne znam
ali opet ponavljam za to je potrebno vreme da se sastavis sama sa sobom...to iz dana u dan je kod mene trajalo pa sigurno 2 godine...

Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
draga zvrky znam da je potrebno vrijeme...ali što ono znači(osim više godina u našem životu)ako stojimo samo na istom mjestu????iz toga razloga želim svaku prepreku da slomim jednu po jednu..."nisam ja supermen pa da mogu to sve na leđima da podnesem"...čovjek sam od krvi i mesa,nosim na leđima onoliko koliko JA mogu da podnesem..a ne koliko se od mene očekiva...znam da sam još labilna u mnogim stvarima ali s druge strane s vremenom sam u drugim postala čelina žena o čemu sam prije samo sanjala....to mi daje snagu nisam izgubljen slučaj...kao što sam mislila prije
WHO DARES,WINS
Daleko od toga da stojimo na istom mestu,da je tako sav ovaj trud nebi imao nikakvog smisla,nadin svaki tvoj dan koji predjes necemu te nauci,svaki dan bi trebalo da budes stabilnija od prethodnog iako ti sada to ne deluje tako ja sam ubedjena da vreme leci sve pod uslovom da ne preseces ono sto si zapocela,da ne preseces sav trud i cimanje i vratis se u narkomaniju,tabletomaniju,alkoholizam...ja sam bre kukala svima redom,i svaki jebeni dan sam postavljala isto pitanje "kad ce ovo jebeno ludilo da prodje" KADA???? Dobijala sam jebene odgovore koji su glasili "procice"...nisam bila bas ubedjena u to da ce proci,cinilo mi se da pucam po svim savovima i da cu poludeti,svadjala sam se sa svima jer sam mrzela taj odgovor "procice" kad ce jebeno da prodje kad zavrsim u ludnici nekoj....i tako sam se lomila svaki dan sa sobom i svojom okolinom,vremenom sam shvatila da mi nista nece doci samo od sebe,ne moze mi sreca pasti s neba ,stabilnost mi ne moze sagraditi niko drugi no sama sebi...ali ne moze preko noci,ne mozes ti sebi uliti u glavu da je sve ok kad nije sve ok,i da nema problema kad ih jebeno ima...e zato ti je potrebno vreme,nema veze sto je to samo vise godina u nasim zivotima...docice i tvojih 5 min....i bices ono sto zelis.ali što ono znači(osim više godina u našem životu)ako stojimo samo na istom mjestu????
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Pozdrav Modesti. Ja jednostavno zivim Hriscanski. Hvala Bogu da to mogu. Ako si zaista Hriscanin onda jednostavno zivis tako bez ikakvog naprezanja. Ne znam o kakvom kompromisu ti govoris?!
Pozovi me u dan nevolje!
Bog
Bog