Bili ste svesni i dok ste uzimali drogu pa ste je ipak uzimali......
Eh..kad bi neko Ovo rešio-rešio bi i problem narkomanije...Ja ,recimo-bivši zavisnik, ne bih toliko duboko zalazila u sebe ,sad kad se ponovo učim da živim...zavisnik uradi toliko loših i "ljigavih stvari"a da toga nije ni bio svestan-a sve vreme je bio pri svesti,i te gadosti se talože u našoj svesti..kažemo da smo" čisti " ,skinuti-kad se taj mulj slegne po dnu-a voda postane bistra..ali -"mulj" je I DALJE TU...mislim da nesvesno -Izbegavamo to pitanje iz straha od toga kakav ćemo odgovor na njega naći tu ,duboko u nama...To je moje mišljenje..u globalu
Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!
Re: Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
This must be a bad trip
- miratesman
Izvinjavam se svima,na odredjen nacin sam dobila odgvor.
OK ne treba dirati staru ranu,dovoljno je sto je nosite.
Samo istrajte,vreme brise sve,pa ce i taj mulj lagano nestati.
S ljubalju za sve,
OK ne treba dirati staru ranu,dovoljno je sto je nosite.
Samo istrajte,vreme brise sve,pa ce i taj mulj lagano nestati.
S ljubalju za sve,
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
Coka,lutko moja pametna,znaci,uspostaviti apstinenciju i raditi na devijantnoj licnosti koja je nastala konzumacijom.A za taj rad ne treba ti nista drugo nego da se predas u necije "cvrste"ruke,dok ne ocvrsnes sam.Jbt..pa nije to neka filozofija,predaj se,reci sam sebi,nisam jak,srvao me porok i moram sada konacno nekoga i nesto slusati da bi se izvukao.
Da,Jano..problem nastaje što svi mi u sebi imamo neki glupavi ponos,zbog koga tu "predaju u čvrste ruke"doživljavamo kao gubljenje nas samih,slušaš-radiš-al'to,za boga nisi "Ti"..kao atak na našu slobodu..a zapravo smo je sami sebi uskratili pogrešnim skretanjima...
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
This must be a bad trip
Ti si moja pametnica.Vidis,ponos,ponos,ponos.Pa,jbt..,radi njegovog prisustva u ljudima toliko sam se ,da ne kazem sta,na svakom nivou zivota,da mi ne moze vise pod kozu stat.Egoizam,vlast,i ponos,tri ljudske osobine porazne za covjeka,koje guraju covjecanstvo u propast.Pa,jbt..,ima li iko jaja,kako vi mladi kazete,pa da malo poradi na tome?
Droga se obicno uzima iz zajebancije a kasnije shvatis da ti je sve mnogo lakse sa njom nego bez nje,svaki problem,i sve sto ti se desava,u medjuvremenu vec postajes zavisnik koji bez iste ne moze da funkcionise...to je tako jednostavno...nema tu nekog specijalnog odgovora,zasto komplikujete kad je stvar vrlo jednostavna...zlo...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
da bili smo-ja sam bila svjesna-a sada sam jos svjesnija i svoje nesvijesti al
SVJESNA SAM
SVJESNA SAM
- joesspappa
Ne bih se potpuno slozio ni sa kim od vas. Droga, bar u mom slucaju je dosla kao vrh ledenog brega. Kada covek, formiran, sa 27 godina uzme svoju prvu dozu, to nece biti da je iz zajebancije i iz adolescentskih pobuda. Problem uzimanja i konzumacije, ne bih se ogranicio na samo drogu, vec i alkohola, ima mnogo aspekata. Ranije su alkoholicarima postajali deca alkosa. Ili deca koja su odrasla u rasturenim porodicama. I pre 25 i pre 250 godina isto je bilo zavisnika. Droga postoji od kad je sveta i veka. Pa zar nisu vodjeni ratovi na istoku zbog maka i opijuma!?
Elem, pominjete porodicu. U poslednjih 10 - 15 godina se situacija promenila. Vise porodica nije ono sto je nekad bila. Nije ona celija drustva koja je tu da bi upravo pojedinca izvela na pravi put. Drustvo je propalo. Morala nigde nema. Novac je na prvom mestu. Svi moraju da rade i da se trude da doprinose. Roditelji nemaju vise vremena da provode sa decom. Ljubav im se kupuje i servira uz spremljen tost i mleko ujutru. Eventualno se neko dete pomazi pre odlaska na arbajt. I to je to. Ostavljeni, usamljeni traze pogled u svet. TV, Igrice, internet... ULICA... stariji,iskusniji nemaju vremena da pojasne neke stvari... klinci traze neki uzor nalaze u dilerima i tako dolaze u svet gde je moguce naci zamenu za ljubav... u principu to je ono sto svakog od nas tera na konzumaciju necega... Nedostatak neke emocije u nama samima. Ne kazem ja da roditelji ne osecaju, vec jednostavno ne pokazuju onako kako je potrebno ili nisu ni naucili kako mogu da pruze. U nekim porodicama toliko su poremeceni odnosi unutar clanova... da jednostavno najslabije bice puca... da li ce u alkohol, drogu, prostituciju, kriminal...
Ako razmisljam dalje na temu starijih osoba... postoje neki parovi koji se nadju svojim bolesnim stranama. Ako je jedan od to dvoje, koji su u bilo kakvoj vezi, pasivno agresivan, a drugi recimo histerican, dolazi do toga da ukoliko se ovaj pasivac iznervira, ovaj histericni pravi sranje i obrnuto... ako se histericni nervira, pasivac sabija u sebi dok ne pukne. Taj pucan moze biti u prazno, a moze opet biti i po sebi... i to u onom obliku da postaje uplasen ili cak fobican, da polako svoje strahove resava na nacin da ih ubija i sabija. Cime? Pa zna se... alkoholom, drogom... necim sto ce mu odagnati trenutnu bol... necim za sta zna da ce mu pomoci da se smiri i izdrzi teret...
Postoji milion i jedna kombinacija narkomana, zavisnika uopste. Vise to nisu propalice, olos i sta ja znam sve. Pogledajte svet oko sebe...
jednom sam napisao...
Postoji li razlika izmedju beskucnika koji otima torbe staricama, prostitutke koja prodaje svoje telo da bi kupila dozu da smiri savest i nekog japija u odelu od par soma koji na berzi prodaje deonice fabrike za preradu opijuma ili politicara koji dobija od fondova svu potrebnu kolicinu praskova? Svi oni maltene zavrse na istoj margini. Na istom spisku... Svako od njih svesno ili nesvesno, nebitno, trazi ispunjenje svoje praznine... popunjava rupu u dusi. Rupu bez dna... rupu kojoj fali... hmmm... znate li sta???
Elem, pominjete porodicu. U poslednjih 10 - 15 godina se situacija promenila. Vise porodica nije ono sto je nekad bila. Nije ona celija drustva koja je tu da bi upravo pojedinca izvela na pravi put. Drustvo je propalo. Morala nigde nema. Novac je na prvom mestu. Svi moraju da rade i da se trude da doprinose. Roditelji nemaju vise vremena da provode sa decom. Ljubav im se kupuje i servira uz spremljen tost i mleko ujutru. Eventualno se neko dete pomazi pre odlaska na arbajt. I to je to. Ostavljeni, usamljeni traze pogled u svet. TV, Igrice, internet... ULICA... stariji,iskusniji nemaju vremena da pojasne neke stvari... klinci traze neki uzor nalaze u dilerima i tako dolaze u svet gde je moguce naci zamenu za ljubav... u principu to je ono sto svakog od nas tera na konzumaciju necega... Nedostatak neke emocije u nama samima. Ne kazem ja da roditelji ne osecaju, vec jednostavno ne pokazuju onako kako je potrebno ili nisu ni naucili kako mogu da pruze. U nekim porodicama toliko su poremeceni odnosi unutar clanova... da jednostavno najslabije bice puca... da li ce u alkohol, drogu, prostituciju, kriminal...
Ako razmisljam dalje na temu starijih osoba... postoje neki parovi koji se nadju svojim bolesnim stranama. Ako je jedan od to dvoje, koji su u bilo kakvoj vezi, pasivno agresivan, a drugi recimo histerican, dolazi do toga da ukoliko se ovaj pasivac iznervira, ovaj histericni pravi sranje i obrnuto... ako se histericni nervira, pasivac sabija u sebi dok ne pukne. Taj pucan moze biti u prazno, a moze opet biti i po sebi... i to u onom obliku da postaje uplasen ili cak fobican, da polako svoje strahove resava na nacin da ih ubija i sabija. Cime? Pa zna se... alkoholom, drogom... necim sto ce mu odagnati trenutnu bol... necim za sta zna da ce mu pomoci da se smiri i izdrzi teret...
Postoji milion i jedna kombinacija narkomana, zavisnika uopste. Vise to nisu propalice, olos i sta ja znam sve. Pogledajte svet oko sebe...
jednom sam napisao...
Postoji li razlika izmedju beskucnika koji otima torbe staricama, prostitutke koja prodaje svoje telo da bi kupila dozu da smiri savest i nekog japija u odelu od par soma koji na berzi prodaje deonice fabrike za preradu opijuma ili politicara koji dobija od fondova svu potrebnu kolicinu praskova? Svi oni maltene zavrse na istoj margini. Na istom spisku... Svako od njih svesno ili nesvesno, nebitno, trazi ispunjenje svoje praznine... popunjava rupu u dusi. Rupu bez dna... rupu kojoj fali... hmmm... znate li sta???
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
LJubav 

NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ja sam upravo to htjela rec+da je Kraljica Elizabeta uzimala marihuanu da lijeci MS boloveProblem uzimanja i konzumacije, ne bih se ogranicio na samo drogu, vec i alkohola, ima mnogo aspekata. Ranije su alkoholicarima postajali deca alkosa. Ili deca koja su odrasla u rasturenim porodicama. I pre 25 i pre 250 godina isto je bilo zavisnika. Droga postoji od kad je sveta i veka. Pa zar nisu vodjeni ratovi na istoku zbog maka i opijuma!?
da da..to sam ja...malo sam se pormenila