Nov Pocetak, nadam se...a nemam pojma kako?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

hellfire

Re: Nov Pocetak, nadam se...a nemam pojma kako?

Post by hellfire »

Modesty wrote:ako imaš problema sa pritiskom,pa neka te vode doktoru a ne da ti ga liječe ovdje na forumu...
A sto se tog dela tvog posta tice...jel ti se ucinilo da ja ovde nekoga cimam da mi leci povisen pritisak???

To sam spomenuo samo iz straha jer se prvi put susrecem sa takvim propratnim simptomom i interesovalo me je da mi neko iskusniji sa tim posavetuje i da mi kaze sta je u pitanju...odgovor sam dobio od dobronamerne osobe i sad mi je lakse...Samo sto se ta osoba nije drznula da me proziva i da mi soli pamet ovde pred svima,nego mi je na najnormalniji nacin rekla da se ne brinem za to i navela mi razloge zbog cega se tako osecam...iako si mi se izvinila za grube reci ja i dalje ne mogu da skapiram iz kog razloga...ne znam koji problem imas, ali mislim da nije u redu da ga na meni ili bilo kome istresas, zaista...
Opet ponavljam...ne negiram da si u pravu ali nastup ti je stvarno KRSHHH!!! i pomalo bezobrazno a da ne kazem bezobzirno!
u raju je lepo, al u paklu je ekipa...
Modesty

Post by Modesty »

Pa srećo moja,ako već nekoliko puta ponavljaš da ne negiraš da sam u pravu,čemu onda tolika frka..lijepo sam ti se ispričala zbog tona i ne znam zbilja kojim sam ti tonom mogla reći to šta mislim....,,daleko od toga da si me iznervirao ali mi je dojadilo slušat o tim miligramima....vjerujem i to ti kažem da ,što više misliš o tome da ti je teže...pa čovječe preživio si prva 4 dana...svaka čast....koji klinac sad povečeavat...vidiš da si bio dovoljno jak da sjediš za kompom,da nam lijepo pišeš,da ideš ručkat......vidiš da si mogao i da u tebi ima snage i volje.
A za pritisak,iskreno govoreći,nisam nikakav paranoik ali to nisu stvari sa kojima se treba igrati....mlad si i to trebaš provjeriti sa ljekarom...znaš da ljudi umiru od toga???Ne želim te plašiti ali moj savjet da se za te stvari obraćaš stručnjacima a ne na forum i to je samo jedan zreo stav i krajnje dobronamjeran.
nemoj se ljutiti na mene niti me krivo doživjljavat.

Ajde,drži se sad i troši snagu samo na to zašta ti je sad jednio potrebna....na svoje prizdravljenje i da lijepo rezmislš i porazgovarš iskreno sam sa sobom,šta sad želim i kako dalje.

Evo,iskreno i prijateljski te grli Modesty
hellfire

Post by hellfire »

He he he! (ovo nije ironican smeh), ali moras priznati da je ova nasa "rasprava" pomalo smesna...
Ali zar nisi mogla sve ono prethodno reci na fin i normalan nacin(mene je samo tvoj nastup ispizdeo)...kao sto si sada uradila...
mojne misliti da sam ti zamerio bilo sta od onoga sto si napisala, ali samo mi je zasmetao nacin na koji si se izrazila (bezrazlozno grubo)
Smatram da jesi u pravu sto se vecine navedenih stvari tice ali da si ipak malo preterala tj. (verovatno) da si me krivo skapirala u mojim prethodnim postovima...(zato sam ti i napomenuo da ih pazljivije procitas)
JBG, ali moras priznati da sam ipak otisao kod doktroke i da je terapija koju mi je prepisala smesna u neku ruku...pazi "diclofenac" za bolove...pa sta mi on moze pomoci...to su jedine stvari koje se ticu lekova a na koje sam "kukao"! Ali i bez toga, sve je (hvala bogu) proslo odlicno...i vise od toga!
A nacin disanja i pritisak kakav sam imao i posto me je ona najjaca kriza prosla su me zabrinuli upravo jer sam se osecao bolje (vezano za zikru) i nije mi bilo jasno zasto bas sada ta dva problema da iskrsnu...ma nebitno...sad mi je uglavno ok i sto se toga tice (povremeno se tako osetim) i nemam razloga vishe da raspravljam o tome..
Uglavnom nema nikakve zamerke s moje strane, mojne to da pomislis (ja nisam, sto se tebe tice)

i evo ti POZDRAV i jedan KISS od mene! :wink:

Sve naj...
Modesty

Post by Modesty »

:D :wink: drži se
Modesty

Post by Modesty »

zapravo ću ti reći zašto sam nastupila malo oštrije...naime,desilo mi se nekoliko puta što na forumu,što preko privatnih poruka da netko se žali sa sličnim problemom ili traži pomoć....i ja ti se tu primim kao saučešće da pripomognem...kad ono na kraju shvatim da ti ljudi uopće i ne žele ozbiljno da se izvuku nego si samo produžavaju agoniju...traže neke kompromise..........malo si me asocirao na njih....i naravno da ne trebaš da mi zamjeriš,rovita sam i ja,inpulsivna i tako to...borim se i sama...................ljubim te
miratesman

Post by miratesman »

Znam nekoliko momaka koji su bili u Centru pri manastiru "Crna Reka" (tu boravi vec 15 god.clan grupe "EKA-VELIKA"-jedini preziveli)on se zamonasio i pomaze Vama koji xelite da se lecite.Napisao je i nakoliko knjiga niojer na odmet da to procitas.Ovi momci koje ja znam boravili su tamo godinu i vise i dalje povremeno odlaze.Prezadovoljni su.Komuna je savrseno opremljena imaju sve,program rada je naravno pravoslavno-misionarski.Uostalom pogledaj njihov sajt pa ces nesto bise saznati.Uglavnom oni sada savrseno funkcionisu,potpuno su izvan ZLA u kome su bili.Ja bih volela da postoji takav Centar za devojke,ali u Srbiji gotovo da ih nema .Molim Te informisi sde i popricaj sa roditeljima o tom Centru,da se ne bi mucio i strahovao.
Izvini sto te mozda opterecujem ali ja sam samo majka i gotovo pasivan narkoman jer sam prezivela bezbroj kriza ,skidanja navlacenja tako da mogu da osecam kako ti je.Samo se cidim zasto ti doktori nisu dali LORAZEPAM i FLORMIDAL.To je mojoj cerki pomagalo.Popricaj i o tome sa doktorom kad odes na kontrolu.
Izdrzi uz tebe smo svi koji ti pisemo.Svaki dan bez droge je bogatstvo,shvatices.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
hellfire

Post by hellfire »

miratesman, prvo da ti se zahvalim zato sto si se zainteresovala za moj slucaj i za savete i predloge koje mi dajes, a zatim imam i jedno pitanje bash u vezi lekova koje si pomenula...
Kakvi su LORAZEPAM i FLORMIDAL? sedativi? i kakvo dejstvo imaju,kako rade?
to te pitam jer nisam narocito upucen oko tableta (tabletomanije) i sve sto znam o pojedinim lekovima tog tipa, slusao sam od drugih...
NIKADA nisam voleo da se kljukam svacim pa verovatno odatle moje jako slabo znanje oko toga...
hellfire

Post by hellfire »

Jedino iskustvo sa lekovima (a vezano za narkomaniju) imam sa TRODONima i METADONom, i evo sada ovo sto pijem, sto mi je doktorka dala...
Inace nikada nisam voleo da se radim tabletama...necete verovati, ali ja cak ni ALKOHOL ne mogu da omirisem a kamoli da ga pijem :| ..moze jedino pivce za zivce samo ponekad! :drinkers:
Modesty

Post by Modesty »

LORAZEPAM i FLORMIDAL
prvo ti je sedetiv a drugo je samo za spavanje....meni su uvijek prepisivali i sama preferiram višđe antidepresiv od sedetiva....učinkoviti je...trenutno jedan od boljih antidepresiva je CIPRALEX meni ga je doktorka uvela polako,on je od 10mg pa sam prvih 5 dana pila samo ujutro po pola,pa cijeli pa posle opet 5 dana i u pode po pola..prvih par dana mi je doza bila mala i bila sam nervozna.........ali je to jako dobar antidepresiv koji ujedno i smirujuće djeluje.Ali moram ti napomenut,to mi je prepisala jedna od poznatijih doktorki u Bg i znaju je skoro svi izlječeni ovdje na forumu(neću ženu da prozivam,uglavnom,provjerena je kao stručnjak za nas 100%) i nije mi dala da pijem dva dana dok ne prestane potpuno dejstvo antidepresiva koji sam predhodno pila da mi ne ne pravi hemiske spojeve....ipak,nisu to baš sasvim bezazleni lijekovi
hellfire

Post by hellfire »

Modesty wrote:pravi hemiske spojeve....ipak,nisu to baš sasvim bezazleni lijekovi
Znam to i upravo iz tih razloga sam uvek izbegavao da pijem takve lekove...i ovo sto sada pijem mi je mrsko uzeti ali moram jer bih drugacje sigurno popizdeo i pohisterisao...jbg!
Uglavnom videcu u ponedeljak na kontroli kod doktorke da je pitam za te lekove, ako su stvarno bolje kao sto kazete...tnx!
Post Reply