Sta da ocekujem...

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Spomenula sam neku "optimalnu"-istina-terapiju drajzerove,s razlogom da ako već nema jake fizičke zikre devojka ne dođe u situaciju da se navuče na metadon,trodon ili čaj....
Slažem se da takođe trebaš da pokušaš pravim pristupom,i na pravi(po tvom mišljenju) način kažeš mužu....
Toliko,za sada,i daj Bože da popijemo jednom zajedno kaficu :drinkers: ,pa i pivo :partyman: ,što da ne?!
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Cherry

Post by Cherry »

Svakog dana sam dolazila na forum ali nisam se usudjivala da pisem. Par dana nisam ni mogla jer mi je bilo "tesko da gledam".
Poslusala sam vas i ispricala svom muzu (u nastavku cu ga zvati M.)
Prvo je bio sokiran. Onda je bio ljut. Onda je rekao da u stvari, nije iznenadjen, da je sad sve jasno... i moje promene raspolozenja, cudan pogled, sumnjivi izlasci, minus u banci...
Pocela sam da placem, i on skoro da je zaplakao. Pitala sam ga da li me voli, da li zeli da mi pomogne. Rekao je da me voli i pomocice mi.
To je bilo u ponedeljak uvece, kriza je vec pocela lagano (zadnju dozu uzela sam tog jutra). U toku noci se pojacala, popila sam nekoliko bensedina i nekako zaspala. Kada sam se probudila, sve me je bolelo.
M. je bio tu, ustao je pre mene, bio je vrlo zabrinut - Nije otisao na posao da bi bio samnom. Odmah sam popila diklofenak i bensedin. On mi je kuvao supice, pravio salate. Nisam mogla nista da jedem. Ne znam da li sam utripovala ali cini mi se da je proslog puta bilo podnosljivije. Ceo dan - bedak. Razgovarali smo sta da radimo i dogovorili se da ne idemo kod lekara. Rekla sam mu da postoji forum i da bi bilo dobro da procita nesto o drogama i o zavisnosti. M. je u zivotu pusio jedino travu i sit.
Citao je vase price i teme, i prokomentarisao da ima dosta preterivanja.
Noc koja je usledila bila je grozna. Oka nisam sklopila. M. isto nije spavao... donekle, a onda je poceo da hrce. To je bio utorak.
Sreda, jos gora, a noc pakao. On u medjuvremenu, odlazi na posao, ali cesto zove, i dolazi da me obidje. Vraca se s posla ranije, sprema klopu.
Zaista je bio pazljiv.
A u cetvrtak, necete da verujete, M. dolazi s posla i saopstava da mu je iskrslo putovanje... nisam ga cula dobro a kamoli razumela. Pitao me je da li mogu da nastavim sama, ako ne mogu otkazace, nije problem...
Ja sam onako slomljena rekla mogu, kako da ne... Idi.
Zbog nekog osecaja krivice, nisam mogla da mu kazem "nemoj da ides, potreban si mi..."
"Bicu odsutan samo 5 dana, najgore si pregurala, sada vec bolje izgledas.
Taman dok se vratim bices kao nova, cucemo se non stop telefonom, blabla..."
I to vece je odputovao.
Mislim da jos nije sisao do prizemlja a ja sam vec ugovorila semu.
Za 10 minuta diler je bio ispred mog stana.
Toliko o saosecanju i ljubavi :evil:
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Osobine svakog narkomana:mi smo veliki manipulatori,i egocentrici.Prihvatamo samo stvari koje nama odgovaraju...Razmisli malo o svom postupku-nije te M. naterao da uzmeš opet nakon 5 dana,nego jednostavno bila si ljuta na njega,iako je tvoju(našu)bolest prihvatio kao i svaku drugu bolest.Koliko sam shvatila jednog dana nije ni otišao,da bi ostao pored tebe.NE DOZVOLI DA TE NJEGOV ODLAZAK NA PUT SJEBE!!!!!Iz tvog texta vidim da je postupio onako kako si(a i svi mi što ti pišemo)samo mogla da sanjaš...
NE TRAŽI IZGOVORE.Moraš da shvatiš da ti svojim problemom ubijaš i članove porodice,ne samo sebe...Otišao je...pa šta,požda mu treba malo psihičkog odmora .Ipak je on verovatno u šoku,još uvek,možda želi da neke stvari raščisti u svojoj glavi,kako bi mogao da ti pogogne,i da te iskreno razume.
Nemoj manipulisati njime."Sad si me ostavio samu-sad ću da se uradim".
Uostalom štiti sebe,pokaži mu da si jaka,ne dozvoli da ti nakon nekog vremena prebaci nešto...
Ispoštuj svoju odluku,a on će te(kako stvari trenutno stoje),sigurno pomoći...
DOBRO ZNAŠ DA JE FIZIČKO SKIDANJE SAMO PREDUSLOV ZA OPORAVAK PSIHE I VRAĆANJE U NORMALNE TOKOVE ŽIVOTA.....

Molim te izdrži :!: :smt049
katarinadimedici

dobar izgovor para vredi

Post by katarinadimedici »

Neću te i ja još kritikovati i govoriti da si samo našla dobar izgovor...
Mislim da ipak ti najbolje znaš i da ga nisi zaustavila samo zato što si znala da taj put i nije bio tako važan,mogao je da se odloži,da je njemu bilo bitno?!Da li si to htela da nam kažeš ili je ovo sve ipak upućeno njemu?Otkrila si mu forum,pretpostavljam da je komentar o "preterivanju" važio i za tebe?Da li te i inače tako površno posmatra,ono u stilu:"Daj stara,moći ćeš ti to i sama!"Kažeš meni da odrastem,meni se čini da je sve ovo bio tvoj vrisak kojim bi privukla pažnju muža na sebe!?Očigledno je da si nesigurna u sebe ili njegovu ljubav!Imaš vremena da ispraviš greške i pronađeš odgovore!Uostalom,neka nastavi da čita forum...
katarinadimedici

Za M.

Post by katarinadimedici »

Za gospodina M
Ne znam ništa o tebi,sem pretpostavke da možeš da mi budeš bar mlađi brat ako ne sin!Žena pored tebe je očigledno gladna ljubavi!Niko bez razloga ne uleće u narkomaniju!Ili mu nešto nedostaje u životu ili je jednostavno slab!Na tebi je da odlučiš da li ćeš biti uz nju?!Pitanje koje treba da raščistiš sam sa sobom je da li je voliš dovoljno i da li si u stanju da joj pružiš ljubavi onoliko koliko to ona očekuje?!Da li si dovoljno jak za oboje?Čini mi se da je ona iz nekog razloga vrlo nesigurna u tvoju ljubav,dokaži joj da greši!
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Dobro...Katarina slažem se sa tobom...ali ona treba pre svega da misli i da se bori ZBOG SEBE :!:
Cherry

Post by Cherry »

U pravu ste da mi je odgovaralo to sto je otisao i sto sam ostala sama i "prepustena" svojim izgovorima da bih se uradila ponovo - ovaj put imajuci krivca za to.
Sta mi vredi sto sam svesna svega kad nemam snage da se oduprem :cry: :cry: :cry:
Jos sam napravila i sranje: potrosila sam pare koje smo spremili za "budzenje" kompjutera... :(
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Cherry,jebeš i pare i kompjuter...reci mu(ako već tako stvari stoje),moraš biti non stop pored mene neko vreme,ili ću(nesvesno)napraviti sranje :!:
zvrky

Post by zvrky »

Samo ti guraj dalje,nemoj nastaviti da se radiš,nema veze ako si taj dan uzela samo nemoj nastaviti..........Bre što to uradi posle svega..........
Cherry

Post by Cherry »

Nisam ni planirala da mu ne kazem. Sada kad zna, ne bih bila vise u stanju da ga lazem (tako bar mislim), a i provalice sam kad vidi koliko sam potrosila :?
Opet, hvala sto ste uz mene. Nekako me terate da se stidim sto ovo radim.
M. me zove svakog dana, i salje mi puno sms-ova. Nije me ni jednom direktno pitao da li sam uzela dop. Sutra uvece dolazi kuci.
Katarina, reci cu mu da si njemu licno napisala poruku. Tnx.
Post Reply