Isključi caps loooooock!!!!
Šta je ovisnost? Ovisnost o psihoaktivnim supstancama ili narkomanija predstavlja ponovljenu upotrebu psihoaktivne supstance ili supstanci, što rezultira ovisnikovom periodičnom ili hroničnom intoksikacijom, te dovodi do neodoljive želje (kompulzije) za uzimanjem određene supstance (ili supstanci). Ovisniku je veoma teško da svojevoljno prekine ili kontroliše upotrebu supstance i nastoji doći do psihoaktivne supstance po svaku cijenu.
Misliš li ti kupiti test ili ćeš nas i dalje zasipati pitanjima?
KAKO PREPOZNATI NARKOMANA
ne ljutite se
NE LJUTITE SE I IMAJTE STRPLJENJA.TEST JE KUPLJEN,ALI SAD TRENUTNO MI NIJE POTREBAN JER MI JE SVE PRIZNAO!!A DOGOVORILI SMO SE DA IDEMO U SUBOTU U BEOGRAD U ONAJ INSTITUT ALI JA NE MOU JER DAJEM 40 DANA DEDI.MISLILA SAM TAMO SVE LEPO DA ISPROVERAVAMO,RAZGOVARAMO I DA ZNAMO NA CEMU SMO....PITALA SAM STA JE ZAVISNOST-OVISNOST JER MISLIM ISKRENO DA ON NIJE DUBOKO U TOME....I EVO VISE VAS NECU SMARATI.....
Re: he
sanela wrote:Jeeeeeee :smt026 :smt026 :smt026mers wrote:iskljucila sam

Ovako stoje stvari. Dečko ti je narkoman(zavisnik). Ne možeš biti "malo" narkoman. Svaki narkoman laže, tako da ne treba da imaš puno poverenja u njega. Ti imaš dva puta. Prvi je da okreneš leđa, sve ovo zaboraviš i pobegneš glavom bez obzira....Drugi je da ostaneš uz njega, napraviš pakao od svog života i nadaš se da će se jednog dana izlečiti...
Ja nisam taj koji ti želi reći šta da uradiš...
Ja nisam taj koji ti želi reći šta da uradiš...

Samo da potvrdim ono za "malo" ovisan. Toga nema! Ima nekoliko stvari za koje znam da ne mozes biti "malo": malo mrtav, malo trudna i malo ovisan. Mislim da nisi svjesna situacije u kojoj si. Dobro je sto trazis savjete i informacije, stvar je samo u tome sto ovdje savjeti cesto izgledaju brutalni. To je valjda zato jer je i bolest narkomanija isto tako brutalna.
Ne znam sta da kazem za savjete. Zamisli da tvoja kcerka ima momka narkomana. Sta mislis kako bi ti tada osjecala? Bi li rekla kcerki da se kani tog momka ili da nastavi da se vidja s njim? Zamisli sada da se tvoja kcerka drogira. Bi li savjetovala njenom momku (koji naravno ne koristi droge) da je ostavi? To sa savjetima je gadna i surova stvar, kao sto i stvarnost zna biti. Sve zavisi iz kojeg ugla gledas. Koliko si ti spremna zrtvovati zbog njega (normalan zivot)? Koliko je on spreman zrtvovati zbog tebe (drogu)? Najmanje, normalno, rizikujes ako ga ostavis. Isto kao i sasa-ex ne zelim ti reci "sta da radis". Tvoj zivot, tvoja odluka. Ako ti kazem sta da radis onda moram i da osjecam i preuzmem odgovornost za tudji zivot, a to ne zelim i ne smijem. Sama moras donijeti odluku sta da radis i snositi posljedice svoje odluke.
Ne znam sta da kazem za savjete. Zamisli da tvoja kcerka ima momka narkomana. Sta mislis kako bi ti tada osjecala? Bi li rekla kcerki da se kani tog momka ili da nastavi da se vidja s njim? Zamisli sada da se tvoja kcerka drogira. Bi li savjetovala njenom momku (koji naravno ne koristi droge) da je ostavi? To sa savjetima je gadna i surova stvar, kao sto i stvarnost zna biti. Sve zavisi iz kojeg ugla gledas. Koliko si ti spremna zrtvovati zbog njega (normalan zivot)? Koliko je on spreman zrtvovati zbog tebe (drogu)? Najmanje, normalno, rizikujes ako ga ostavis. Isto kao i sasa-ex ne zelim ti reci "sta da radis". Tvoj zivot, tvoja odluka. Ako ti kazem sta da radis onda moram i da osjecam i preuzmem odgovornost za tudji zivot, a to ne zelim i ne smijem. Sama moras donijeti odluku sta da radis i snositi posljedice svoje odluke.
luda noc
e ovo je bila jedna luda noc.moram vam sve napisatti.dosla sam kuci oko pet spremila se i otisla kod njega,da ga sacekam da dodje sa posla.zejedno sa njegovom mamom pricala i pricala i nervirala se.zvala par puta kaze radi..mislim to verujem...e sad..dolazi kuci mrtav umoran,i ja bi da sam radila od 7-21...sedamo da jedemo,on nece slano nego ce samo knedle...kao dolazi mu drug..ide da ga saceka..prolazi 5 minuta nema ga,10 nema ga a ne vidim ga nigde na ulici..a da,pre toga ga pitam idemo li u setnju ali on je umoran...njegova mama vec besna i slomljena krece kao da donese vodu,vracaju se zajedno..ja sedim gore na terasi,gusim se...ne znam sta cu.penje se kod mene...dogovaramo se da ubacimo novi broj u telefon...izvinjava mi se sto se zadrzao,odjednom je divan...sedimo u mraku i ja nista ne vidim....silazimo dole..on se sprema da idemo u setnju...napolju mi njegova mama kaze pogledaj mu oci...ja pitam hocete da uradimo test ona kaze neka u subotu kad dodje sestra...ja za njim u kupatilo,i uzas..oci se cakle,kao da imaju vode u sebi JEL TO OD HEROINA ILI MARIHUANE?i ne mogu izdrzati,pitam ga sta si uzeo,a on pobesneo...kao mani me i ti danas,svi me drkaju.....ja kazem ajde da uradimo test...e necu sad u inat i zavrsili smo...ali ja kazem,nismo mi nista zavrsili,on brise patike besno,zateturao se..kaze e necu sad u inat,sutra ce mo ako hoces ali sad necu...ja mu ponovim....rekao si mi da ces uvek u svako doba dana i noci uraditi...i to je moja sigurnost,tako ti mene volis...odlazi u sobu besan,skida se ,ne idemo u setnju,leze na krevet...e ja onda..necu ja tek tako da odem...sta si uzeo i sta si uzeo..kaze travu,pa sta to je samo trava....na poslu sa jednim (a za njega znam da duva),da mu brze prodje vreme.....bol...osetila sam strasnu bol.....kazem,jel znas di si me izgubio..kaze znam...nesto najvrednije u svom zivotu....kazem...nisi izdrzao ni jedan dan...kukavice....kaze uradi mi sutra test...sad necu...pitam ga a sta je sa onim,ja mogu i nazvacu te uvek ako mi bude kriza ali nece.....uzimam svoje stvari,obe jakne on ide da me isprati,ja kezem ne idi za mnom i evo ti,kupila sam ti cigare...kaze ne treba mi...jos komentarisem..budalo..imao si sansu,veliku sansu....prati me...ja se ne okrecem....sedam na motor..on me pomazi po glavi..okrenem se,on ni da pogleda..odlazi u kuci...guram motor..jer cujem mamu,kod komsinice..kazem joj odlazim..ne mogu vise....strasno mi je..gusim se,ona kaze...napusticu ih,misli na muza i njega i oticice u beograd...vise mu nista nece..ni kafu ni dorucak....i jos doda..samo da je rekao posteno..e imao sam problem..morao sam uzeti..ali laganje i sve ostalo...ne dolazi u obzir...odlazim...moram da kuliram kuci mada je cudno da se vracam od njga u 23....kucam mu poruku....nesto tipa da je budala,zatim da je poceo polako da gubi zbog droge drage ljude i nek se zavrsi na meni..nek potrazi sto pre pomoc....da lek postoji...da veruje u sebe,da on to moze ali pod hitno da potrazi pomoc.......zaspala sam...nije se javio....ustajem..nema poruke....sad cu zvati njegovu mamu....spremam se za posao...drhtim od bola ali moram kulirati da me mama ne skonta....smislicu pricu da je neozbilja i neku glupost....sedam na motoric..blagoslovene naocare..niko ne vidi suze..drhtim gusim se..ne mogu ga preboleti...ne mogu ga pustiti da padne na dno..ali ne mogu sa njim..nemam prava mojoj majci da unistavam vec tezak zivot....pakao pakla...ovo pisem a koleginica mi nesto prica ne slusam je...ne mogu ovu bol podeliti ni sa kim....tesko je....ne pitam vas sta da radim jer mi to niko ne moze reci.....nemam snage...da se preselim u beograd...nemam snage....on ne zove i dalje...i to me boli..mada je mozda i bolje....BIO MI JE SAV SVET-SRUSIO se................