Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
vudd

Re: Metadonska terapija

Post by vudd »

Nikuda ne idemo ovom raspravom, zaista.
Jedina recenica koja je na mjestu.
Zbogom mudri djecace
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Voyager

Post by Voyager »

Goodbye !
--------------------------------------------GAME OVER----------------------------------------------
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

...do sutra.
Potpis.
paramparcad

Post by paramparcad »

vudd wrote:
Nikuda ne idemo ovom raspravom, zaista.
Jedina recenica koja je na mjestu.
oteo si mi rec iz tastature...
Beobandit

Post by Beobandit »

Voyageru kazes da si ubrizgavao speed u venu, kako si se osecao posle toga, ja kada sam davno, davno uzimao speed bio sam 3 dana bolestan posle toga i sada nema para za koje bi ga ponovo uzeo. Kazem ti Metadon me pokriva 24h i to 40 mg.mi je dovoljno.Osecam se normalno. Ti kazes da je taj Ritalin dobar lek, samo sto ja ne zakucavam od Metadona pa mi nije potreban. Samo sam slab prema kokainu koji uzmem ponekad kada mi dojave da je dosao neki dobar, neka fleksa koja nije teska kad se odradi, nego radi fino. To se desava nekad 2-3 puta nedeljno, a nekad po 2 meseca ne uzimam. Zavrsim 5g. ili jos je jeftinije na 10, najcesce sa jos nekim zajedno. To mora prestati, ali to nerma nikakve veze sa Metadonom. Najvise me nerviraju ljudi koji se ubijau od alkohola preko vikenda a meni seru jer vucem belo. Alkohol ne pijem,ne pusiom travu, ne gutam eksere i ne smrcem speed, pa mogu valjda ponekad koku da uzmem. Skoro sam procitao negde da je alkohol toksicniji od kokaina. Alkohol je po meni najgora gudra. Ljudi se na njemu najlosije ponasaju, vrti ti se u glavi, neznas sta radis, povracas, neko pravi sranja dok je pijan, sve u svemu pretvori coveka u svinju.
Voyager

Post by Voyager »

Pa okay, ako tebi odgovara da kupujes yayo i ako te to cini srecnim, u redu je.
Intravenski Amfetamin (speed) je dosta jaka stvar.
Ali moras imati dobar spajdo, znaci onaj koji onako smrdi na teske hemikalije, ciji miris podseca na boje za stampace, tako nesto, mislim znas o cemu pricam.
Jer, speed se kod nas mesa sa svacim i cesto ga smesaju sa raznim govnima pa ti bude lose.
Najbolje je doduse ako mozes da nabavi Metamfetamin (Ice), to ti je uvek cisto, znaci nije parh, vec mali kristalcici, izgleda kao malo krupnija so.
U svakom slucaju, ili dobar cist Amfetamin ili cist Metamfetamin.
U koliko je Amfetamin, za venu ti treba pola grama.
Uzmes pokutku, stavis u kuvalicu, dodas 2ml vode, prokuvas nekih 20-tak sekundi, profiltriras i spremno je za venu.
Kada ga ubrizgas nema nekog posebnog rush-a, znaci ubrizgas i onda prodje jedno 10 sekudni i onda te onako srednjom brzinom pocinje raditi sve jace i jace i u roku od 60 sekundi totalni si high.
I svi nezeljeni efekti Metadona nestanu, ukljucujuci i opstipaciju, znaci sledeci dan stolica ti je normalna.
Taj high traje nekih 20 sati, posle cega je veoma p[reporucljivo da uzmes jedno 10mg Diazepama ili 2mg Rivotrila, jer u protivnom neces moci da zaspis, a osecaces se kao da su sve krivice na ovom svetu pale na tvoja ledja, znaci uzas, depra ko vrata.

Dok sa Metamfetaminom sve je drugacije i mnogo zesce.
Treba ti cetvrtina grama, znaci pola polutke.
procedura je ista, smao ga pomesas sa vodom, prokuvas, filtriras i to je to.
Samo sto, kada ga ubrizgas, jos ni ne zavrsis poslednje crtice na spricu, kada te opali ono...ludilo, stvarno.
Rush je jaci od kokainskog.
Takodje svi nezeljeni efekti Metadona nestanu, ukljucujuci i opstipaciju.
A ukupno dejstvo drzi nekih 30 sati.
Spustanje je isto, ako ne i gore od Amfetaminskog, znaci depra i uzas, neophodni su ti benzodiazepini da se sredis.

No i Amfetamin i Metamfetamin jako sjebavaju vene, a ne dao ti Bog da das paravenski, mnogo gadne posledice mogu da se dese.

U svakom slucaju, ne volim stimulanse, nisam ljubitelj njih.
Metilfenidat je sjajno zamenio Amfetamin i Metamfetamin, nema nikakav rush, posto je to tableta i uzima se oralno, ali uspesno uklanja sve nezeljene efekte od Metadona i uspesno mi vraca koncentraciju na odlican nivo i veoma me dobro smiri, pogotovo noge, posto od malena patim od Restless Legs Syndrome (Sindrom Nemirnih Nogu), znaci kad sedim cesto drmam stopalo, znas ono, kao u ritmu, a kad hodam ulicom, veoma brzo hodam, cim usporim ili ako hodam sa nekim ko sporo hoda, hvata me nervoza.
Dok kada uz Metadon popijem Metilfenidat, osim sto ukloni sve nezeljene efekte od Metadona i normalizuje mi stolicu, sredi mi i taj RLS, koncentraciju i uopste, smiri me, da mi motivaciju za raznim aktivnostima, ukloni depresiju, itd.

Mislim, mnogima bi kombinacija Metadona i Metilfenidata bila nesto naj naj, ali...
Daleko je to od recimo Morfina, barem za mene koji sam cist Opiofil.
paramparcad

Post by paramparcad »

zanimljivo mi da citam price metadonaca,sta cu...jace je od mene.
joesspappa

Post by joesspappa »

A rodjace, gde je ovo bilo kad smo se poceli drogirati.. !? pih... a uputstvo strejt ne zna da procita da se kladimo!?
U ceo kredit koji dugujem...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Beobandit

Post by Beobandit »

Ne verujem da bih ikada probao speed na venu a pogotovu metamfetamin. Probao sam kokain na venu, promutis ga 5 sekundi, ono se rastvori cim ga stavis u vodu. Reci kakav je to fles, kad ti se stegne grlo, i kao da stojis na krovu automobila koji juri 200 na sta, samo traje svega 10 min, posle toga ne mozes ni da rec izgovoris, znoj samo lipti sa tebe, odmah spremas novi sut. Jebiga ja nisam smeo da ufuram u sebe vise od petine kvotera mnogo je jako, jebiga samo od toga vene odlaze u aut, za 12 god. drogiranja heroinom vene mi nisu otisle kao za manje od 2 god. koliko sam koku uzimao. Mnogo sam se primio na taj rad, samo sto takav covek ne moze da ide nigde, kazem ti ne mozes da izgovoris rec, jedva progutas sok. Ja sam morao da ima neki kiseli sok ili voce uvek, ako mi se pripegla. Cim popijes malo soka bolje ti je. Inace na venu krace radi nego na nos, ali ako nemas da se spustis, par puta mi se desavalo da sam takav isao kod dilera, posle 20h-30h drogiranja kokom, znaci to je trebalo videti. Prestao sam zato da uzimam na venu koku. Znaci tog rada i sada kad se setim pocinjem da se tresem to je ludilo cisto. Iako sam bio na heroinu mnogo dugo kad pomislim na pucanje u venu asocira me na kokain ne na heroin. To ne moze da se objasni ko nije probao. Ceo rad ti prodje u pucanju i spremanu nove kolicine za pucanje. O venama da ne pricam. Autiras se a ne boli nista. Sada u retkim situacijama kada uzmem koku smrcem je, nikav krek ne pravim niti je ubrizgavam. I to pazim da uzima sto kasnije po liniju da se ne bi ukocio. Jel to kocenje od koke tu spasa sem heroinom da se otkocis nema. Sta sam sve radio dobro sam ziv, sad nas vidis voyageru napadaju sto smo na Metadonu. Ja sam bar u odnosu na to kakav sam bio pre super. Roditeljima se totalno promenilo misljenje o Metadonu. Ima ovde ljudi koji nikad nisu ni bili na Metadonskoj terapiji a pricaju kako je to lose, samo zato sto su im doktori za vreme lecenja rekli da je Metadon los. I oni su sada kao dobri skidaju se drugim metodama, Metadon je sranje doktorka mi je tako rekla i takve stavri. Pre sam se nervirao zbog takvih stvari sada ne. Promeni ce misljenje neki od njih kad se budu po ko zna koji put vratili na heroin. Neko nece nikad promeniti misljenje nije bitno, vazno je da meni pomaze.
Voyager

Post by Voyager »

Da, flash od intravenskog kokaina je stvarno ono...svrsavanje deset puta u sekundi...
Ali brate, kao sto kazes, mnogo gadno za cevi, a pogotovo i za cuku.
Ali recimo intravenski Metamfetamin i intravenski Metilfenidat su jako slicni intravenskom Kokainu, cak intravenski Metilfenidat je gotovo isti kao intravenski Kokain, ali maltene nema razlike.
Jedino sto Metamfetamin traje 30 sati, Metilfenidat traje 6 sati, a Kokain traje 30 minuta, jbg.

Ma sustina u tom njihovom "govorenju" da je Metadon los nije u tome sto oni imaju nesto protiv Metadona licno.
Oni imaju svasta protiv svih narkotika.
Znaci samo davanje narkotika zavisnicima njima nije eticki i moralno.
A Metadon je jedan veoma snazan narkoticki analgetik.
I to je sve.
Ne mora to biti Metadon, sutra ce biti Buprenorfin, Morfin, mozda cak i Hidromorfon i isto ce srati za svaku od tih droga.
Jednostavno, na svetu je i dalje mnogo lekara i ljudi koji smatraju da je supstitucioni tretman odrzavanja zavisnika sa nekim oioidom neeticki i nemoralno.
Ja sam to odavno skapirao.

No, takodje sam odavno skapirao da mi nema bezanja sa opioida i da je jedina moja opcija odrzavanje.
I kao sto kazes, mozda ce shvatiti koliko je supstituciona terapija okay kada se posle 2 godine provedenih u manastiru sa popovima, kada se posle 2 godine provedene u nekoj komuni, kada se posle 10 godina bezuspesnih pokusaja skidanja Trodonima, Subutex-om, Metadonom, Bensedinom, Xanax-om, Flormidalom, Anafranilom, Miansanom, Flunirinom, Zoloft-om, Leponex-om, itd., kada se posle hiljadu i vise sati provedenih po raznim NA i counceling grupama, psiholozima, itd, kada se posle 5 pokusaja 12 step programa, kada se posle 2 rapid-detoxa u Rusiji i kada se posle nekoliko implantata Naloxona i hiljada bacenih EURA opet vrate na Heroin..i samo Heroin...tada ce shvatiti...ali tada ce im vec biti kasno, jer ce od njih tada ostati samo ljuske i tada oni postaju oni bolesni, isuseni, iskrivljeni i usmrdjeni likovi koji se skupljaju ispred Drajzerove i dobijaju 150mg Metadona dnevno, a oni koji imaju take homes, oni prodaju svoj Metadon za Heroin, jebiga, jedan take home od 150mg Metadona nije malo, to je 450 kapi, a 100 kapi jedna lutka dobrog paje, pa ti vidi.
Ja nisam zeleo takvu buducnost.
I ako sam ikoga ovime pogodio, ja se izvinjavam, ne mislim nista lose ni o takvim ljudima, cak sta vise, uvek sam kada sam posecivao Drajzerovu opusteno stao sa njima posto dobiju svoju dozu Metadona i tako popricao, procaskao, dao im po cigaru, po koji dinar i tako.
Ali to jednostano nije moj put.
Locked