EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA

Ovo je mjesto na kojem možete slobodno otvoriti svoju dušu i podijeliti svoje emocije s nama.

Moderator: sanela

nanii

Re: EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA

Post by nanii »

Malo kasnim, al svejedno....
sretan rođendan.........
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
dete svemira

Post by dete svemira »

Pa zdravooooo nanii

Nije te dugo bilo....
Kako si?
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Ja sam malo rastrzana...malo vise...
Posle 4 dana...polako se vracam u balans...
Ne znam zasto sam morala i moram da prolazim kroz ove stvari...ali...ZNAM da moja VS ima plan i da moram da cujem,vidim,osetim...ali...ima bola...ima strahova...

Razmisljam kako bi dilovala sa sobom da nemam program...
Razmisljam koliko sam porasla za ovih par meseci...Koliko sam stvari morala da promenim,koliko razmisljanja da sklonim,koliko da se molim,koliko da slusam,koliko da donosim odluke,koliko da jednostavno dam sebe sebi i da se izvedem na put...Sa koliko strahova,ocekivanja,pogleda u ogledalo da budem suocena...

Razmisljam o odlukama...koliko je tesko stati na crtu i sigurno stati iza odluke?!KOliko je tesko neki put reci-Boze,uzmi moju volju ili Boze,neka bude volja tvoja...Koliko je neki put tesko prihvatiti nesto-i sta trebam da uradim...Onda vreme,dani,meseci-jednostavno prolaze...Ali znaju biti tako jako dugi...Na kraju...prestanem da se pitam cija je volja...
Zahvalim se VS i sebi sto sam imala snage da sacekam da vreme prodje...sa druge strane,zahvalim se VS i sebi na snazi i miru-ili nemiru-koji je prosao.A bilo je toliko noci bez spavanja...Toliko mi ego,bolest,sam djavo nije dao sna...(ne verujem u djavole :) samo kazem-kad je mrak-onda je jbno tezak mrak-tu nema mira...ali svaki mrak prolazi.Svako ludilo prolazi) Danas je oko 35-40 dan kako ne spavam nocu.Ludilo je prisutno.Ima u tome hormona,trudnoce...Ne kazem da nema...Ali zavisnica me vozi,maltretira,ubija....Oce da me odvede na njeno omiljeno crno mesto...I borim se...
Kazu-lako mi je...Kazu da sam blesava...Kazu da ja sve idem lako meda cvece prolece-a ja kazem-da ni najgorem neprijatelju ne bi pozelela zivot kakv sam imala,suocavanje na danasnji dan sa svim sto je bilo-i mogu reci samo jedno-ZAHVALNA SAM za ceo moj put-jer je to MOJ PUT.

Moja majka je rekla pre par dana u trenutku mog destruktivnog plakanja-ALI-razmisli-sta bi radila da nemas program?!Shvatas li bogatstvo koje imas ?Shvatas li sta imas?

Shvatam.Imam sebe.I sve je ok.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Sećam se dana kad sam spavala 6-8h
Tad sam bila nezahvalna tj nisam pomislila da to može da mi bude jedna od osnovnih stvari za koje sam zahvalna.
Umorna sam i duša mi spava...
Od sv Nikole,ne znam da li sam imala 5 noći da legnem u ponoć i da spavam npr do 8h
Spava mi se...a ovo dete nema mira...
Pročitala sam da je dobro kad je beba pokretna u stomaku jer tako razvija mišiće...i to je zaista divno...ali nigde ne piše da treba celu da me trese od lupanja,da se namešta ko planine da pomera...
uh...

Mogu da se molim do sutra kad ne mogu da zaspim...
:( :( :( :( :( :( :cry:

Noge na jednu stranu,glava na drugu...Kad se tegli,celu me rastegli...alo čovek,imaj milosti malo...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Misli koje misliš
su život koji živiš.
nanii

Post by nanii »

Ajoooooooooooooooj

biće fudbaler..............nije šuplja.......

Ma ja nisam imala takvih problema, trpi, šta ćeš, nema druge.........mada smo mi žene totalno blesava stvorenja, sjećam se kad sam otišla u bolnicu i kad su mi rekli da ću se poroditi, ja sam htjela da odustanem, kao: neću danas..............
Budalaština

Ma drži se, kad ti je termin?
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
dete svemira

Post by dete svemira »

15 mart je termin

Moje cedo me je nocas pustilo da odspavam celih 7h i ZAHVALNA sam mu do neba. :D :D :D :D :D

Odmorna sam-koliko toliko;dovoljno da mogu da raspremim stan i da svrckam po avliji malko.
Juce je bio tezak dan-jedan od onih koje je trebalo preziveti i pustiti da prodju.
Juce mi je bilo ludilo-jb mi se za apstinenciju,za oporavak-samo sam zelela da zaspim,da zatvorim oci i da se on smiri bar na 30 minuta.
Proslo je ludilo...Zaspala sam glasno izgovarajuci molitvu i onda sam pocela da pricam sa VS,svecima,sa svakim ponoosob-ko najludji kreten sam pricala sama sa sobom,molila da me oslobodi sebe,ludila-ali sam pricala naglas,iz srca-i toliko mi je to bilo tuzno-koliko sam bila nemocna ustvari.To mi je jeos jedna nova stvar koju sam naucila juce-da definitivno postoji razlika kad se pise,kad se misli i kad se izgovara.
Ok..to je to...danas sam ok.Idem da ispoliram stan sa mojim djurdjevkom,malo dusu da namirisim i udahnem svezinu.Idemo dalje....

nanii-falila si,da znas :*
Misli koje misliš
su život koji živiš.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

Dete, ne znam sta da ti kazem...ja nisam imala problema sa nesanicom u trudnoci...doduse, kada imas jednu osrednju lubenicu u stomaku, jos ako je pride fudbaler kao sto je i moj bio, diskutabilno je koliko je to uopste kvalitetan san...mene je nesanica spucala po porodjaju, pa se ispostavilo da je postnatalna depresija...znam zene koje su kroz to sranje prolazile u trudnoci, tako da sve je to individualno...hormoni su zajebana stvar i mogu da te zestoko psihicki rastrzaju...zato kapiram da ako sada prolazis kroz to, nakon sto ti estrogen naglo padne (po porodu), najvjerovatnije ces se ustabiliti...ako budes dojila, taj pad je postepen, tako da i na taj nacin mozes da ga djelimicno kontrolises...

Kada izguras prva tri mjeseca sve ce biti puno lakse...
dete svemira

Post by dete svemira »

Ne znam Zono...

Puno mi znaci vase iskustvo-sama pomisao da nisam jedina koja je ziva u ovome-ipak puno znaci...
Sa druge strane,puno mi znaci sto bar neko moze da razume i podeli svoje sikustvo,znaci mi da cujem...

Danas sam usla u 8-mi mesec i ono sto mi je nekako strasno ili divno jeste-sto ja i dalje ne kontam sta su hormoni.

Za mene postoji zdrav razum i ludilo.I to sto svi govore-hormoni-meni je to kao neko da kaze ,,kruska,, s tim sto kruska znam kako izgleda a hormoni?! jbg...nemam pojma.
Nisam sebi dopustala ovo vreme da se ususkam u te ,,hormone,,
Kad mi se plakalo i kad sam plakala-Zasto places,zasto,zasto,zasto dok ne dodjem do odgovora.Tako sam nekako pisala korak.U 99% sam nasla odgovor i tu negde mi je zdrav razum rada na sebi.
Isto tako mi je za bolove u glavi-100 zasto te boli glava dok ne dodjem do odgovora.
Ono nad cim sam bila nemocna su bili zubi,hemoroidi i evo sad nesanica.

Ako mozete da mi objasnite sta su hormoni-na neki laicki jezik da mogu da razumem-super.Ako ne-nastavljam dalje svakako sa ovom podelom koju sam rekla,jer mi je ona i dalje-jedina prihvatljiva.

Hvala vam...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Osecam se ko ruzno pace.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
Post Reply