ANONIMNI IZ CRNE GORE

Ovdje možete saznati više informacija o programu AN i pronaći podršku ukoliko ste još uvijek ovisni i tražite pravi način uspostavljanja i održavanja apstinencije.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: ANONIMNI IZ CRNE GORE

Post by heroinapg »

http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... &start=240
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... &start=255
V
sonja-ovo ti je SAMO DANAS za samo 3 dana.(slucajno-tolko traje fizicka kriza)..pricaj u ime grupa na koje si ti isla...Ne degradiram nikog, al...mislim.....ako vec pises, procitaj nasta odgovaras...Hvala na paznji i nepaznji
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
-ovaj tvoj potpis bi bio recidiv-razlog da se ne pojavis na nasoj grupi!!!!! ja sam zavisnik i prevodilac
Sonja

Post by Sonja »

Zaboravite, samo sam htela da iznesem svoje iskustvo sa svoje grupe. Izvinite ako sam bilo koga povredila. Ja sam atr8 te ne mogu ni da se predoziram. Ne zelim da budem izmedju necijih prepucavanja, a sto se mog potpisa tice to je pesma od Metallice koja govori o uzasnosti toga sta ti droga radi i zove se Master of pupets. Ispala sam glupa jer sam samo napisala svoje iskustvo, a to koga vi i gde i kako primate...devojke to je samo Vasa stvar.

Izvinite na smetnji. Zaista nisam mislila nista loshe, pokusala sam da citam ali su Vam postovi toliko zbrkani kao da obe pisete .... nevermind.

S.
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Sonja

Post by Sonja »

heroinapg wrote:
Foliraze sa grupe, da i ja sam se nagledala i naslusala toga.
nego jedna rezimirala, zavrsila grupu, pa ubila babu jer se narokala alkoholom i lekovima i eno je u zatvorskoj bolnici
Druga nije imala decka godinu dana, pa dosla na grupu i rekla ej ja u trecem mesecu trudnoce
Treca zavrsavala grupu, cirkala sve u 16, duvala....
Sonja,ne epada mi napamet da brisem il prijavim Tvoj post (*poslednji put sa velikim T)...NASA GRUPA FUNKCIONISE. EJ, NE DAM NIKOM DA UNOSI RECIDIV. NE DAM PRVA JA!MARIJA ZAVISNIK DA BILO KO UNOSI BILO KOME RECIDIV. A SONJA, NISI ZASLUZILA NITI OCIGLEDNO CITALA, A UMIJES PISAT-UTISKE REALNE-NASE GRUPE-TAKO DA SLEDECI PUT-MISLIM?!STA RECI....NEKA TE SUZE.NEMOJ PLAKAT ZBOG ANONIMNIG CRNE GORE-MI NISMO ZA SAZANJENJE....AKO VEC PISES NA OVO TOPICU, HM..KAKO DA SE IZRAZIM...PROCITAJ.....AMA I ZA TEBE CU PRLOZITI NEKOLIKO LINKOVA (ONO STO POCINJE SA "WWW")...PA KLIKNI I CITAJ SAMO DANASDA SE NE PREDOZIRAS JER NASE GRIUPE NISU ZA SVAKOG!
Nisi ti sa takvim drskim stavom svesna ni sebe, a kamoli svoje zavisnosti. Ne optuzuj me jer ti nista lose nisam uradila niti te uvredila u bilo kom trenutku. Narkomanska sujeta je cudo...zasto odmah pronadjete sebe. Heroina citam tvoje postove i u principu se slazem sa njima, ali mislim da ispadas veoma nepristojna prema meni i da ja to nisam zasluzila. A ti i treba da branis grupu koja ti pomaze i ne znam zasto mislis da ja sazaljevam bilo koga...nemam ti ja emocija za to...U fazi si ja sam narkoman, ja sam priznala i sada cu da se lecim kako valja...to je pozitivna nula. Ti tek pocinjes sa lecenjem i zelim ti sav uspeh u tome. By the way i ja sam po zanimanju..... i takodje perfektno govorim jezik, ali ja sam ovde Sonja narkoman. A to tvoje prevodilac je samo pokusaj da iz sebe izvuces jos neku vrednost i pokazes je sto je kontradiktorno onome ...ja sam narkoman i svesna sam... Nema vece bljuvotine nego kada se nagrupi roditelj predstavi ja sam taj i taj masinski inzenjer, on je covece u tom trenutku samo otac narkomanke i nista vise. Tako da si mogla da mi das do znanja da kapiras moj potpis i bez nagovesti da si prevodilac. Mislim urbani ljudi i govore jezike ili se bar trude,a?

S.
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
zvrky

Post by zvrky »

JER NASE GRIUPE NISU ZA SVAKOG!
A koja grupa ljubi ima tu privilegiju da bude u vasoj grupi ? Ko to odredjuje ko je za vas a ko nije ? Sta kao izaberes narkomane koji ti se svide oni mogu da pristupe grupi a oni koji ti nisu sipma nisu pozeljni? O cemu se ovde radi? Na ovo sto sam citirala mogu reci samo FUJ i nista drugo....sorry na smetnji.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
heroinapg

Post by heroinapg »

A koja grupa ljubi ima tu privilegiju da bude u vasoj grupi ? Ko to odredjuje ko je za vas a ko nije ? Sta kao izaberes narkomane koji ti se svide oni mogu da pristupe grupi a oni koji ti nisu sipma nisu pozeljni? O cemu se ovde radi? Na ovo sto sam citirala mogu reci samo FUJ i nista drugo...
zvrky-dobro je sto si to rekla, jer je hihihi-ho-ha-he-hu bilo "sve" od tebe-bili smo sekta..Ja prenosila heroinupg. Pisl si da su moji postovi predugacki za tebe.Ne znam sto se smaras vise...Heroinupg teko da ti mogu prenijet. Da citas naglas mislim da ne bi shvatila...zvrky. imaju pravo-tj "oprostili" smo recidiv. Pa i Tebi je oprosten?Al ljudi kod nas bar saopste....GRUPU SACINJAVAJU CLANOVI-JOS SAMO 1 PONOVI NEKE STVARI-A ONDA SVAKO ZA SEBE U SE I SVOJE KLJUSE.
PITATE PITANJA A ODGOVORI STOjE
TO JE VASA STVAR. POKRIVAM I VAS/U TRAZNJU SAMO JOS DANAS
ja u Cuban smo pisal o utisciama...Stvarno zvrky-vjezbaj bar komnectraciju..Il pretani ak nisi za dugacke postove
heroinapg

Post by heroinapg »

heroinapg wrote:
redina
Meni nema smisla, mozda je samo dosadila ista prica, meni od danas definitivno samo sitE
probas fino neide, probas zajebancijom fulis tajming, proso 1.April, probas ruzno A znas da zato apstiniras. Ali:) sve ima dvije strane, najmanje dvije, koja je koja, pitaj boga. Kojim putem ici, kako se vratiti. Ostavljajuci tragove nikad se neces izgubiti, moze ih snijeg zameseti ili nedaj Boze zedan se Coca-kole napiti! Nigdje veze sa aspirinom, naftom, klimom. Sta je ljubav? Mnogi je imaju A kao da nemaju. Oni koji je dijele nasli su put do srece. Ljubav je smisao zivota. Sretni ili nesretni, nikda nezadovloljni. nema ma10 iLi trudna iLi nije, Dobar iLi los, nikad zao. Čudo su kvakice, rogovi, t0ćke, tacke, linije, krugovi, kocke, piramide... Krvavi ili ne, zavisno od pakovanja, dijamanti nastaju od cumura uz pomoc pritiska...nema ih u nasim rudnicima. Nije do pritiska, jednostavno imaju Previse uglova. Ako nema pritiska nema ni promjena, svejedno, bez izbora nema slobode.
Demokratija, DemoNkratija, sloboda izbora...Mogu biti nacionalista, komunista, mahalac, globalista, cinik, optimista...narko.man stvar izbora, opstih, lokalnih...nacionalnih,socijalnih,demokratskih,liberalnih,seljackih, gradjanskih, slobodnih... Nije tema politika, vjera, religija, nacija, specijalizacija, farmacija...Tema je stvar izbora:narkomanija. Nikako da se nadjem...samo u narkomaniji. Sorry to je izgovor. Jebiga kako god okrenes zavisi sta, gdje, kako...

Nisam pametan, nisam nacitan...nemogu pomoci nikom od nas. nemam poterbu ali imam zelju...
Volim osjecaj kad mogu da zaustavim zemlju, sretan sam sto mogu dohvatiti zvijezdu, volim kad letim na drugu planetu... Ispravno ili neispravno, mozak iLi srce. Kako izabrati kako odabrati, koga pitati?

Pocetak, sredina, kraj...tri stanja...rijetko pozitivno lud!)
HVALA PLAY!!!!!!!!!!!!!NE IGRAM SE VISE SA ZIVOTO. NE ZELIM DA IZNOSIM VISE STVARI SA ANONIMNIH O LJUDIMA....uh..dosta mi je..NEMA VISE!!!!NEMA SREDINE..yudo..Naglasila sam da na svako ptanje dajemo svoje misljenje.I mi smo se na grupi "pogubili"..Ovaj put totalno iskreno
nema magle
DOVODILI SU NAM???KO JE KRIV?Danas je Taj neko pitao "Ko je kriv?! necu vise da trosim tastaturu ni ja nekog ko je inicirao grupe anonimnih u cg.doboljno od zavisnika Marije je bio pokrivan.JA NISAM. CUBAN_LUNX KOJA IDE SA MNOM NA GRUPE OD 3. DECEMBRA NIJE. -DOVOLILI SU-NE ZNAM KO?!??!? IZDROGIRANE LJUDE..KOJI SU MLATILI PRICALI SVE I SVATSA-ALO=DOSTA MI JE NARKO PRICE! iz toga sam ispala, zavisnik, svjestan u svakom trenuttku svoje zavisnosti-ne samo danas!!!!!

OVO NIJE Igrga!!!IGRA ZA ZIVOT!!!!!ili ili! nema sredine!!!!

Aloha! 1. put u zivotu stavila sam sebe na 1. mjesto. Ne dam vise nikom! Nema trika!
da

1. korak PRIZNANJE BESPOMOCNOSTI PREMA SVIM DROGAMA-PSIHOAKTIVNIM SUPSTANCAMA!!!(ALKOHOLO, naravno))
uh prvi korak je gorak i put od 1000 milja pocinje prvim?! Pa i onim normalnim-jer nas neki kategorisu kao nenormalne

Ukoliko ste voljni ja sam pisala o prvom koraku-nisam kopirala iz knjige-nego licne utiske
Dok ne priznas da si narkoman (iako apstiniras!)..nisi nista postigao..niti poceo da se lijecis
1. korak je priznavanje problema
Zvuci-znam kako zvuci :axe: i meni je zvucalo
ja?
ma jok..nikad..mogu sjutra ostaviti..SVEMOGUCA SAM...
Ali to nije to
Bolest smisla ili pak narkomanija se tesko priznaje
a poznto ili ne..Tuberkulozni bolesnici su u proslosti "lijecili" svoju bolest tako sto su ljubili svakog na kog naidju.
Da bi se sto vise ljudi zarazilo..Bilo im je lakse?!
:rock: Ja, narkomanka, nisam nikog poljubila..ali jesu mene
napisala heroinapg 22.decembar
SAMO DANAS VAM I SEBI KOPIRAM-ono cega ja zelim da se sjetim. Mogli sete i sam mi naci, al nije zgorega sjetiti se...
http://forum.narkomanija.ba/posting.php ... f=9&t=1737

Od popocetka gruoa govorim istinu...3 decembra...Od tada nisam NARKOMAN. Govorim istinu.Zavisvisnik jesam.Itekako je tacno da se bolest smisla il narkomanija u drustvu poznaje kada zene udju u problm.Kadsam mogla ponavljat ovo zbog ama bash svakoga, mogu i zbog ljudi!!!koji su stvarno skrenuli paznju na iskonski i jedini moguci pocetak=start procesa progresivne bolesti-NARKOMANIJE
SMATRAM da kod svih nas mora postojati SVIJEST da nas 1 uzimanje vraca u predjsnje stanje.
droga je nasla put do nas..u pocetku mi do nje.
zato nismo obicni ljudi?1
-JA 23. decembar 2007
super je vidjeti da postoji ovakav forum...ja sam novi chlan,takodje zavisnik.. :) apstiniram 2 mjeseca..trenutno ne umijem nista vise reci...
- Cuban_Lunx...startovale s grupama 3. decembra
10 Jan 2008, 02:31
..I tako dan za danom.......tatatatira...Ne mogu da spavam, a da ne podijelim sa vama (Da ne kazem sa sobom).."Sto te muci, cakani?!"
Pa sto ne muci?...Da vam kazem-iz 1. ruke-KOD NAS U CRNOJ GORI-TJ. U CRNU GORU (na "mom" jeziku)-postoje 3 narkomanke- i 20ak narkomana, tako da statistika...
Hehhe.E kamo srece..No, ipak se okrece :rolleyes:
Naime, mi anonimni-smo-razdvojeni po polovina-KA JUZNI I SJEVERNI-a u ovom veleselu se nijedna cura s curom ranije poznavala nije (Sto je nebitno?!)
MENI je psihoterapija terbala oooooodavno-tj. ja sam trazila da me slusaju-ne poslusaju-nego saslusaju-cuju-i prije drogiranja!A tek....
ALO, ZAR MENI-da ne kazem nama nije bila potrebna pomoc?!
Brat me-STREJT U MOZAK!-samo neka je zdraavo :!: docekao sa novinama i naslovom

NE VERUJ NIKAD NARKOMANI, SVE STO KAZE SLAZE!
OK-i ja sam tako govorila..I da...ja sam ovaj,onaj, najpametnija i mogla sam "sve"..Ali, LJUDI, kad smo se obracali za pomoc trebala nam je?opet ja u mnozini-a ima nas 2:)-ona i ja-I against I-i dalje traje borba ocigledno :axe:
ja sam sa FORUMA I NETA (citaj kao sto pise) sa(Znala) za RECIDIV BOLESTI (znala znacenje rijeci..ali ne i..)..Nikad mi nije niko spomenuo..saznavala sam ja i against I..da ZA MENE NE POSTOJI "SAMO 1 PUT"-VIKENDASKO-POVREMENO DROGIRANJE...Znala sam da to ljecenje nije to..Vise su se meni zalili nego ja.
AL JA SAM MANIPULATOR:)...A govorila sam SVE!
isla sam po pomoc.. a vracala se jos izbedacenija
A TEK SE SAD VRACAM..
Jel moguce da osnovne stvari za vrijeme tog `ebenog stydiranja nisu naucili? OK-I DA MI JE RECENO JA BIH NASTAVILA?!Ok..
Al mi nije receno!Zato u meni postoji jedno ALI.
I JA IMAM DIPLOMU..I nisam je stedjela dok sam je koristila..Dijelila sam ono sto znam!I vise nego sto treba
SHIT HAPPEN!..Ali, ostaje ALI!
Zamislite kolko traje Crnogorskih 12 koraka?:)
A Crnogorac kad ustane iz kreveta ode da se odmara od spavanja...drzi u sobi kamen pored kreveta da ne bi ustajao ljeti..da otvor prozor :| window..ocu rec..
OCU REC...Anonimni iz CG su fooooooooooool!(jedno "o"..ne da nismo anonimni, no se imenom i prezimenom gadjaju strucnjaci navodeci primjere.
Znam da sam sa sela..rodjena u ovom vele gradu..Al sta znaci ANONIMNI?-pita me neko nocas..te uzeh vujakliju..te vidjeh da se grijesi..Da ne vidjeh i dalje bih bila u zabludi..tj treba da kazem BILA BIH U ZABLUDU (predstavljam vam dio CG jezika)
KOD NAS NEMA NI NARKOMANA, NI DILERA, NI NARKOMAFIJE..
Kod nas na kutijama cigara pise PUSENJE UBIJA..na 40 stepeni se pale svjetla na kolima..Grade se staklene zgrade..CIJEPAJU PARKOVI
WELOCME TO MONTENEGRO!
THE WILD BEAUTY!
I jeste ljepotica..odolijeva kamenjem..no, kako su krenuli i kamenje ce posjec.
LJUDI-gudra je kod ans od ranih 90-ih
POJMA SE NIJE IMALO(neka sam vam rekla, kod vas niej slucaj?:)+:(
ali "cuti, nemoj nikom rec"
e takve su i grupe-psihoterapija
na pauzi se isprica vise negio za vrijeme grupe..a svi smo krasni bajni..svi smo tolko ok da vam ne mogu objasnit:)
Predjosmo 1. korak za manje od mjeseca dana.HAHAHAHHA
A ja po 1-2 god. apstinirala
ALI, AVAJ!
BUDITE MI DOBRI
a od mojih casnih predaka procitajte-ima se sto cut
No nas otrova Evropa
MISLIM..NEMA DROGE KOD NAS..TO SAM VAM HTJELA REC
Klikam na POSALJI-bez editinga ka i vazda..error maye
al ostacu slobodna, necu se vezati, vazno je samo................?
ozbiljna sam
nemoj se smijat! :tonqe:
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=30
14 Jan 2008, 22:25
.e he he..Ja sam Marija, drago mi je..
BESPOMOCNA PRED drogama
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=45
09 Feb 2008, 17:13
Izvini heroina, ali ja stvarno ne vidim smisao ove teme... Kako sam shvatila ti ideš na sastanke AN u Crnoj Gori, pa mislim da bi bilo vrlo korisno da pišeš o utiscima, konkretnim stvarima u vezi AN umjesto ovih nekih meni potpuno nerazumljivih komentara. Za interne prepiske imate PM i chat, pa bih vas zamolila da tamo nastavite sa ovakvim prepiskama. Hvala.
-sanela
od
heroinapg na 09 Feb 2008, 19:20
Sastanci NA u Cg-zenske grupe su startovali 3. decembra 2007.
Na pocetku bjeze rijec…Problem svima isti…A svi po otisku prsta drugaciji.
Pravila NA su data na startu-krsila su se-kao sto smo se i mi krsili-lomili sami sa sobom.
Na sastanicam je, nartavno, forsirano da se CITA program-da se diskutuje, al neki nisu shvatili zasto. Nadam se d ace poceti-da su poceli da shvataju.
Grupe je inicirao-po meni Dr. koji je Boziji izaslanik, koga Je Bog, a zovite Visu silu kako god zelite, vratio u Podgoricu.
Jas am i na grupama zahtijavala da me prekinu, usmjere-jer se ja rasplinem.
I ovdje to zelim-tako d ace ovom prilikom otqcano HVALa biti suvisno.
Kao i otqcano IZVINITE jer sam sama trazila i cekala..
ZA SVE POSTOJI VRIJEME
Muske grupe su ranije startovale-mnogo ranije.
Elem, SVI smo instistirali na tome das mo tu zbog sebe,iako razlicitih profesija, zanata, alata. Svaki pocetak je tezak. Ja nisam umjela da izgovorim..”Jas am Marija narkoman..Govorila sam “Ja sam Marija-ja sam narkoman…
I prje droge sam pokusavala da ispravljam krive drine, a u drogi sam ih tek BASH ispravila:]
Danas stojim ne strejt-nego sjedim na svom mjestu.
Grupa je zastupala pravila koja je svjesno, podsvjesno krsila..Recimo da ja sada znam zasto sam tamo. 1. zbog sebe+lijecenje svojih komplexa+izvlacenje ljudi-jer mene nije mogao kamencic da slomi.
Na startu-pogledajte postove sam see krivila sto sam pricala ISTINU koju ja mislim- a ispostavilo se da je to iskonska istina.
Po 1. put u zivotu sam sebe, kakva god das am stavila a 1. mjesto-sebi..
U pocetku me nerviralo zasto me napadaju i ljute se na mene jer govorim ISTINU.
Ali, ja sam oduvjek govorila NEMOJTE ME PITATI UKOLIKO ZELITE DA CUJETE ODGOVOR.
Sada znam da svaka moja rijec…posle 5-6-10 dana ZA SVE POSTOJI VRIJEME DJELUJE-ne samo na 2….naravno, nego prvenstveno na mene.
Receno nam je da bolje napredujemo nego muska grupa. Nisam se slagala…Cutala sam…
Al…sta se god precuti..ostaje da pliva…i isplivace…Vratili smo se na 1. korak-gorak+sladak!
Trenutno smo na 2. Diskutujemo oko vjere-ja jesam vjernik-ali sada zastupam ono VJERUJ U VJERU. Kos am ja da zastupam? Ali, stupam…
Poavljam vam da me usmjerite-a napissala sam da vam dugujem post-i posticu:}
Ja nisam strejt! Prav-Castan-Otvoren-Otvoreno-Odmah-Ispravan-Pravo-Veran-Iskren-Ravan-Odan
Ja sam SILVER-
Inace sam po papiru-pogledaj te mi profil..ne lijevi ni desni nego moj!napisan..pa dopisan posle nekoko dana od inicijalnog stuppanja na FORUM! Koji nije chat! DA
ZNAM! Al ne mogbgu reci-jer nema sto da lazemm da zamjeram na bilo cemu-samo zzamjeram na neiskrenosti!
Elem, cure na grupi su raznih zanimanja, stanja, bivanja.
Inicijalno sam htjela da volonterski organizujemo radionice-nisam to na grupi rekla, ali cu!!!!!
Ja neku radionicu Engleskog jezika, ona violonterski makaze u ruke, ona2 frestyle, ona 3. staged..
SVI smo rekli-neki porekli da ne postoje barijere medju nama-ni “moja” katedra” niti ista…Ali, ljudi..kao sto rece jedna cura “Tako mi Annimnih”..i dalej pokusavaju ono sto nisu-citiraju nesto sto ni sami ne razumiju-e ja ne znam da baatam makazama, znam ono sto znam…znam o drogama….ali znam js ponesto . Na startu sam govorila da NAM NIKO NIJE KRIV! Da smo sami izabrali “put kojim se redje il cesce ide”
Nije meni niko kriv, ni moj tata koji umire..a ja sam uzimala mnogo tableta koje on SADA kada metastaza hara:{ neke nece da uzima…Jer je nnjgov mozak bio i je eaci od svega.
Moj proble-rekoh da na grupi je sto ne mogu reci DA TO NISAM BILA JA….prihvatila sam das am to bila transformisana ja…ali…ja se svega sjecam!
Gledam-posmatram neke cvjetove koje sam danas napravila i obojila NE ZUTOM vec crvenom bojom! BOJE SE NE BOJE!
Sama sebe se bojim
I AGAINST I!
Moji roditelji-CASNI LJUDI! Su uvjek krivili druge! A KADA NISAM BILA KRIVA-KRIVILI SU MENE-Iak se okrece
SASTANCI NA…
Cura je rekla da zeli d aide na livadu
Ja sam je pitala (uzgred, ja sam zatupala da se na pauzi ne razgovara o tome-vec pred svima!)…ali…rekla je da zeli d aide na livadu Jas am je pitala na kakvu livadu? Sta zeli da raste na toj livadi?!
Zacutala je…..REKLA JE TI MISLIS DA SVE ZNAS… a ja TEK SAD ZNAM DA NISTA EN ZNAM:}
Jas am “freshka” stupila na forum…. Trazila sam da se jedan moj topic obrise-jer znam da mu nije mjesto tu….jer, ko sam ja? Ja sam Marija…narkoman.
DOK BUDEM ISLA NA GRUPE! Pricaacu ono to mislim…pricacu ISTINU koju ja mislim
Samo ja sam rekla da me prekidaju i kidaju i usmjeravaju-to je bilo moje pravilo-sa mmo za mene
Ljudi, moj papir meni znaci………………..da se ne izrazvama
Neka-1 cura tamo ima nesto VELIKO sto Mod. Ima… cge se ja bojim da necu nikada imati.
GRUPA NA. ne zamjerajte-zamjerite meni! Nikom 2. se polako, al sigurno siri-iako je na startu postojalo misljenje da postoji nekoliko narkomanki u CG.
Ja znam sto ja nisam radial…One znaju sto jesu..Njihova istina nije moja.
BOG I JA ZNAMO
Grupe su nam itekako! Bile potrebne… S razlikom, a postujem je… sto bih ja-i da nisam citala program doopustila ljudima koji su jos u problemu da prisustvuju…knjiski…”ako nemaju gdje, sta……DONESI TIJELO, MISLI CE GA PRATITI
IZVUCI ONO STO JE TEBI POTREBNO
Sad ko si ti
?
Sanela, HVALA TI..ovo je jedini nacin na koji si me naaaaaaaaajdublje dotakla!
Za mene nisi “samo” admin, moder….
GRUPE-eeeeeeeeeej ja bih dovukla tamo sve cure za koje znam.. da dodju da cuju-da vide da postoji!!!!!nacin
NE VJERUJEM U BLOKATORE, ROKATORE, IMPLATANTE, INSTANTE, vjerujem i istinu!
Cak se ponekad…dijelom slazem da bi ih dovela …s uzllovom da cute u svakakvom stanju-DA SAME vide…DA POSTOJI REALNO! DA POSTOJIMO MI KOJI “SAMO” APSTINIRAMO
Iako ovdje kad pogledaju meni izvjestaj pod apstinira…”samo” se ne drogira”
SVE STO SAM NAPISALA RANIJE I SAD MISLIM-ZNAM I ISTINA JE!
Drznula sam se i predlozila-jer kod nas nisu formirane roditeljske grupe-a znam da citava porodica obilijeva…OD MENE!
Predlozih da roditelji prisustvuju al da cute….I DESICE SE kada bude vrijeme
Svi smo se vadili na sve osim na sebe zasto se drogiramo, al ja vise nikom necu dopustiti-dok sam tamo! Da prica ( i moju) narkmansku pricu-da mu je kriva drina, sanela, modesty, mama, tata, pas i kravata
Jer mi smo-tj..izvinite-JA SAM IZABRALA DA SE SAMA LIJECIM
+kad sam reagovala…ja…pa ja
Na pricu cure…PROTESTOVALA JE REKLA DA SMO SVI FOLIRANTI DA NAM SE URADE TESTOVI
Uradili su se…misli m testovi… a ona je otisla…vratila se na grupu seledeci put
DRAGO MI JE ZBOG TOGA!
I Zog jutrosnjeg poziva
I zbog svakog poziva!!!!!Zbog svakog izkrenog HVALA-iako ne radim to zbog hvala!!!
Da-procitali ste-ili procitajte jer ssm ja iskomleksirana-da su mi rekli “samo” zato sto se slazem-ne lazem-nego slazem s DR. da se muvamo
A JA SAM PACIJENT! Tacka
Biala je –postavila sam bila i inicijativa je bila moja da se topic izbrise i hvala
AL TU SAM FOR 4U:}
Uvjek
+ja poqsavam da jednog momka uputim na forum! prije izvjesnog i neizvjesnog angazmana jer je,meni itekako pomogao
I salila sam se da cu odstampat postove njegoeve i pretsao je da pise
u svakoj sali ima istine?
Mozda i ima...al znam i to zasto sam rekla
=; ](*,) \:D/ [-X
UDARAM I SUDARAM SE SA SOBOM, AL NE SA SPAVACOM:}
Hvala!
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=90
od heroinapg na 12 Feb 2008, 18:21
Ovo Crnogorski naglasavam, naravno, u svoje ime, sa konotacijama koje sami dodate.
Elem…Ema..Ena..eliminisacu..Zenska grupa u Podgorici “prolazi” kroz drugi korak. Sledeci put treba da odgovorimo na pitanja.
Ja sam vjernik. Vjerovala sam u Boga i dok sam se drogirala..I evo ga ono neizbjezno “ALI”
Kazu…”Ja vjerujem u NADja”…vjerujem u sebe”…”Vjerujem u (ne znam sta se jos tu reklo)
Znam da ja pored sebe imam tamjan, al necu otici i zapaliti ga tamo ( a ne mogu se ni zakleti da necu:}
Postavljala sam razna pitanja…..”Da li je NADja stvorilo jezero”…”Da li postoji neko u ovoj prostoriji ko nijednom nije rekao “Boze pomozi mi”…Ili “Ima Boga”…illi “Nema?”
Pitala sam i DA LI POSTOJI NESTO OD CEGA VAS JE STRAH?
Znaci..ja sad mislim da je i drugi korak negiranje nase bolesti, jer “12 koraka” ne insistira na INSTANT vjeri…..potencira VJERU U VJERU.
Kao sto, niposto, nista nije slucajno, je`l slucajno to sto 2. korak ima manji broj strana nego 1.?!
Kazu da su citale…ja znam da je ja citam, po ko zna koji put.
Kazu ii da nemaju emocija… a ja –aj da se slozim sa nekim curama da sam i ja smece-al ja sam smece za reciklazu.
Pitam se ja, da li znaju sta su emocije-da postoji pregrst emocija.

DAJ MI SPOKOJ DA PRIHVATIM STVARI KOJE NE MOGU DA PROMENIM
HRABROST DA MENJAM ONO STO MOGU DA PROMENIM
I RAZUM DA RAZLIKUJEM JEDNO OD DRUGOG!
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... &start=105
OSTALO SAMI TRAZITE, IZBOR JE SAMO TVOJ!

i dalje cemo se vracati na prvi korak, bareM ja, ako budem bar 76% sigurna da imam zbog koga.jer zavisnik zavisniku latentno, al primijetno pomaze

Umorna sam-moj ne-al navedeni simptom recidiva...Trazite, ukoliko vas zanima...napisano je...sopstveno iskustvo sa grupe-svrsishodno! iznosenje!

SUBOTA .PROSLO JE VRIJEME I NEVRIJEME ZA SAMO DANAS-POCELO JE MA NE SAMO SJUTRA....
zvrky

Post by zvrky »

Ma nista ja ne bi shvatila ni sada ne shvatam imas posla sa retardom,samo cinimi se da ti mnogo toga ne razumes al nema veze, sta da ti kazem samo napred.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
heroinapg

ANONIMNI CRNE GORE

Post by heroinapg »

IMAMO POSLA SA BORBOM PROTIV NARKOMANIJE
NARKOMANIJA BOLEST SMISLA
USPOSTAVLJAMO APSTINENCIJU
POSAO JE OBAVEZA
A OD OVOG "POSLA" NAM ZAVISI "ZAMO ZIVOT"
"SAMO" BEZ RECIDIVA!

zvrky, imas topic..Jesi ti napravila recidiv, il sam pogrešno pročitala? Navike tokom bezuspješnih apstinencija –jedan od “mojih” topica”

http://forum.narkomanija.ba/search.php? ... =egosearch
.(s obzirom na vrijem u kojem si napisala post, nesto me podsjeca).Za tebe znam jesi li citala-NISI citala sve sto je napisokusiraj se na apstinenciju. Samo Tvoj izbor
zvrky na 27 Dec 2007, 17:09
Previse dugacko za mene :? Nikada nisam citala dugacke postove....prepricace mi neko ... :D
Modesty na 27 Dec 2007, 17:32
Probaj,to je dobra vježba za koncentraciju,ja sam se naterala a i zanimalo me :wink:
ANONIMNI CRNE GORE-od 3. decebra borba u grupi, ciji sam clan
heroinapg

Post by heroinapg »

NISAM MJERODAVNA-AL NE MOGU I DALJE DA VJERUJEM DA BILO KO-POKAZA SE DA JE BILO KO-MOžE DA POMISLI DA BIH LAžIRALA/ONA ILI JA TESTOVE.EJ, K.U.D JA BIH ZLO BILA. PRIJE BIH SEBE UBILA.NISAM ZLICA, NITI KLICA.. Cuban…stvarno, jesam blesava, aj i da sam ovce cuvala, al ja Tebi da laziram testove-ma znas..sad cu na svoju ispovijest bacit…Jer…a ko je kriv.Zar je vazno ko je kriv?!Severina-slucanost...Jest i ovo ide na ispovijest. Al ja sam dovela necije poznanike tamo-pecala sam narkomane po gradu...Mislim?!
cuban_Lunx

Post by cuban_Lunx »

grupe jesu za svakog ko ISKRENO ZELI DA POmogne sebi i da uspije u odrzavanju apstinencije ,takvima su vrata uvijek otvorena i uvijek ce biti lijepo docekani..al smatram da grupe nijesu za one koji samo dodju da uniste grupu,koji je koriste kao pokrice za brata,tetku,majku..ili one koji dolaze da na grupu izgube sat i po,nadju prijetelje ,pa cak i partner,a apstiniraju nedjelju,najvise dvije..znate i sami do cega dovodi druzenje takvih apstinenata-RECIDIVA>>ima cak i onih koji zele da jos i dalje kopaju po dnu,al su svejsni svoje gluposti i ljuti su na sebe i citav svijet a onda dodju na grupu da nadju drugara koji ce im pomoci da zjadeno kopaju i lakse sitgnu do pomenutog dna..e smatram da za takve nema mjesta na grupi..svi KOJI iSKRENO Zele da uspiju uvijek mogu doci..al ipak da JA KOJA HOCU,ZELIM,a i uz pomoc grupe mogu da uspjem ostanem bez toga ne dozvoljavam..jer ja sam uvijek za to da napredujemo,da predjemo na sljedece korake a ne da svaki sastanak se svadjamo,i odlucujemo ko ce ostati a ko otici sa grupe...i necu dozovoliti da se grupa ugasi i da stanem bez te podrske a vrlo je izvjesno da ce se zbog svega navedenog to desiti ..e samo sam to htjela da kazem..
Post Reply