Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Baba Naca

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by Baba Naca »

Morala sam da pastiram sa mog posta: (Verovatno ce nekome koristiti)
:lol: :evil: :lol: :evil: :lol: :evil: :lol: :evil: :lol: :evil: :lol:

Znate kako, skoro nikada u zivotu se nisam bavila sobom ovoliko kao za ovih mesec i kusuric dana.
Ako osoba samo pronadje NACIN (sto je u mom slucaju - zahvaljujuci Vama AAmeetings in Belgrade) da pomogne sebi onda JE TO, TO!!!
Naravno da ta osoba PRVO MORA DA UKAPIRA DA JE U G... sto se tice uzimanja i da POZELI da iz tih g... izadje, jel?
E pa ja sam znala vec dugo da sam u samom glibu svih glibova i mulja, ali nisam zaista znala kako da se toga resim ni kome da se obratim.
Sada mi drustvo AA i NA dodje kao tzv. melem za rane i ja ih se drzim kao davljenik za slamku i VERUJEM U 12 KORAKA i jeste tesko, ali ZELIM da uspem.

Malo mi je bilo cudno na ovom NASEM forumu, citajuci "prepucavanje"( uslovno receno), oko toga KOJA JE KOMUNA BOLJA ili KOJA JE METODA BOLJA, neki cak i ismeju neku komunu ili 12 koraka....etc
Ljudi , moje je misljenje DA JE SVAKA KOMUNA ILI METODA NAJBOLJA ONOME KO JU JE NASAO I TU SE SNASAO, vazno je biti trezan i cist.
Nema tu mnogo umetnosti da me razumete, "moj" NOVI ZIVOT je za mene samo u AA, zasto? Zato sto sam ga tamo nasla, a ne negde drugde!!!

Za mene su 12 koraka DANAS SVETINJA i dacu sve od sebe da radim po njima najbolje sto umem, jer drugo ne znam
i ne zelim zaista da ih "RAZMATRAM" jesu li dobri, nisu li dobri, neko mudriji od mene ih je sa licnim iskustvom oformio i USPEO!!
OK, ljubim Vas sve i DANAS NE PIJEM, pozzz

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Baba Naca

Post by Baba Naca »

I, naravno podrzavam i RETO!!!
(Cak sam ga i sugerisala na forumu, nekim ljudima, mislim Narcohimnu ili tako nekom, neka mi oprosti moj mezimac ako sam pogresila...)
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Pogresih NarcoBozepravde, izvini, ljub Bakuta
Bojanol, ako imas ZELJU da budes cist, veruj mi da ne treba uopste da te zanima

"STA CE BITI S KUCOM?
ZAPALICU JE!"

To ti figurativno porucujem da kada imas ZELJU da se skines, a imas, prestani da mislis o plati i racunima, da bi mogao da "iste" placas jos godinama prvo MORAS DA MISLIS NA SEBE I SVOJU CISTOCU!
VERUJ mi neces biti gladan, samo se prepusti sudbini, ocisti se, a posle ce sve samo da dodje na mesto, VIDECES
Idi u Reto
saša-ex

Post by saša-ex »

Daleko od toga da svi treba da idu u Reto, ti znaš da podrzavam jos puno nacina lecenja... Ali zelim i da jasno da kazem da se ne slazem sa lecenjima tipa-blokada receptora, promena krvi, Rusi u Zemunu, popovi koji tuku, psihijatri koji lece sa dve seanse nedeljno.... Tu mozda ima rezultata na kratke staze ali mislim da gledano na duze promene nema.
SAMO CEO ŽIVOT...
misty

Post by misty »

Pozz Saša!

Imam jedno pitanje za tebe na koje bi mi puno značilo da mi odgovoriš!
Nemoj me samo pogrešno shvatiti, ti si za mene osoba koja je za svaki respekt i primer za sve da je narkomanija kao što kažeš izlečiva bolest!

Već sam pisala ovde u delu suovisnici o problemu koji ima moj dečko, možda si čitao, možda i ne, nebitno..
Već neko vreme idemo u Drajzerovu (on je izabrao da tamo hoće da se leči) i odlazimo kod doktora jedanput nedeljno.On se mnogo bolje oseća i čini mi se da se za kratko vreme dosta popravio u smislu razmišljanja itd.Znam da je prošlo jako malo vremena, tako da se ne opuštam..
Malo me uplašio tvoj prethodni post gde kažeš da po tebi psihijatri koji leče sa dve seanse nedeljno daju rezultate na kratke staze...
Pa eto ako možeš malo da mi pojasniš neke stvari!!
:roll:
Pozz od Misty!
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Sale,
Moji odgovori su bili pojasnjenje za Modesty
Ljubim Vas sve!
Modesty

Post by Modesty »

Znam ja to sale sve,blokiću su što naša draga M kaže samo štake,privremeno srestvo ali i ti znaš da sam ja bila u ozbiljnoj komuni 2 godine koju niti malo nisam otaljavala nego svojski radila na sebi i eto šta se desi posle 5 ipo godina...šta sad,da menjam komunu???????
heroinapg

Post by heroinapg »

Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Modesty

Post by Modesty »

SAMO ZA ONE KOJI ŽELE DA BUDU IZLJEČENI I NE SAMO DA ŽELE,NEGO DA DEBELO ZAVRNU RUKAVE
sloba

Post by sloba »

ja sam ratni veteran rata na kosovu 1999 bivsi vojni policajac, nakon skidanja iz vojske posle rata poceo sam da patim od nesanice i kad bi uspeo da zaspim pocelo bi buncanje i vristanje a kad bi neko od ukucana pokusao da me probudi ja bi ga nesvesno poceo daviti ili bi ga udario. nisam mogao iz glave izbaciti miris krvi i slike mrtvih drugova iz noci u noc sam sanjao mudzahedine jurnjavu sa siptarima tako je bilo dok nisam probao heroin i postao zavisnik. kad sam shvatio da je heroin veci problem nego moji kosmari bilo je kasno. sad sam trenutno na terapiji blokatorima nalorex i problemi sa dopom cu najverovatnije resiti ali ostaju kosmari ima li neko ideju kako da resim ovaj problem verovatno da ima jos slucajeva kao moj i njima sigurno treba pomoc kao i meni mi smo samo obicni ljudi koje je drzava iskoristila i odbacila kao staro gvozdje a mi smo za drzavu dali ono sto je najvrednije, svoje zdravlje.
Post Reply