Istinita priča o jednom životu koji je otišao u k....

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zeleni

Re: Istinita priča o jednom životu koji je otišao u k....

Post by zeleni »

hrisa wrote: dobro dosao u stvaran život gdje više nema čarobnog praha koji te distancira od problema.Žalosno je što ti ne kontaš koliko je loše to što radiš.
Hriso,
ne valja tebi pos`o. Ako si stvarno na specijalizaciji iz psihijatrije, onda vas tamo, valjda, majku mu, uce, da ne drzite moralne vakele...
Sve i da se potpuno slazem sa onim sto si napisao/la pre toga, o hranjenju ega, i o toj jezivoj slici u puli, batali ovo zvocanje tipa "dobro dosao u stvaran zivot", "zalosno je" i slicne fore...
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
dee_87

Post by dee_87 »

hrisa wrote:.Žalosno je što ti ne kontaš koliko je loše to što radiš.
Jbga problemi, dugovi, manjak novaca natjera ljude da rade lose stvari.. X puta mi se desila ovakva situacija, vec sam pisla o tome.. Jbga skontas gdje danas mogu zaradit 100eura za sat vremena i odes odradis tom nekom nesto.. Mada kod mene nikad nije ostalo samo na tome, uvijek me povuce zelja ajd da pruzim i ja malo..Al jbga to je do mene, nije svako isti..
hrisa

Post by hrisa »

zeleni wrote: Hriso,
ne valja tebi pos`o. Ako si stvarno na specijalizaciji iz psihijatrije, onda vas tamo, valjda, majku mu, uce, da ne drzite moralne vakele...
Sve i da se potpuno slazem sa onim sto si napisao/la pre toga, o hranjenju ega, i o toj jezivoj slici u puli, batali ovo zvocanje tipa "dobro dosao u stvaran zivot", "zalosno je" i slicne fore...

Ja ovdje nisam psihijatar, niti mi je to namjera. Ovakva vrsta moralne izokrenutosti i zaslužuje eventualno moralno zvocanje. Nema opravdanja za to što radi. Hraniti se tuđom nesrećeom je najgora stvar na svijetu. To više nije moraliziranje već stvar opće ljudskosti.
Pawa

Post by Pawa »

dee_87 wrote:Jbga problemi, dugovi, manjak novaca natjera ljude da rade lose stvari..
Ziva istina... Problem i jeste u tome sto je sloboda kretanja najmanje sto Vanja moze da izgubi. Stvari koje je do sada uradio, a koje tako lako i samouvereno stavlja pod znak pitanja, vrede vise od bilo kog duga. Da bi sutra ponovo dosao do njih nece mu pomoci ni mito & korupcija niti sav novac ovog sveta, nego ce se sa 18-te vratiti na prvu stranicu svog pisanja... I to ako bude imao srece. Medjutim, svako ima svoje prioritete...
hrisa

Post by hrisa »

Koliko sam shavtila on se osijeća jači dok gleda druge kako se drogiraju...mislim da je čak i rekao kako mu ne bi bio problem ni skuhati im drogu niti srediti ih.
Prezir koji si osjećao naspram sebe projiciraš u druge i na taj način dobivaš osjećaj superiornosti i jake volje.Čim prije osvjestiš taj problem to bolje za tebe.
Saša ex je napomenuo šta bi bilo da se netko predozira od te robe koju dilaš...baš me zanima da čuješ Vanja za to kako bi se osjećao? Bi li nastavio sa dilanjem?

Eto mene opet u moralnoj vertikali Zeleni :wink:

Vanja ti si dobio ogromnu bitku samo sa mačem nasparam tenkova.To nema cijenu.Dobio si bitku protiv agresora i onda si se pridružio tim istim agresorima i napadaš druge. Umjesto toga budi im putakaz. Ono što možeš dobiti s tim je veće od bilo kakvog novca.
dee_87

Post by dee_87 »

@Pawa slazem se s tobom.. Ja znam da nisam crvsta dovoljno i da nebi mogla a da ne popustim ponovo, da mi se desi neka situacija da sad nekom zavrsim dop.. Nadam se da Vanja nece popustiti, jer bila bi velika steta da sav trud padne u vodu.. Pozz
zoe1

Post by zoe1 »

Upadam ne najavljena, ali moram da dam svoj komentar na trenutno stanje ove osobe. Ako on radi sve to sto radi , i nema problem s tim (griza savesti, trunka morala itd) , nema svrhe pricati mu bilo sta , kad nije u stanju da na pravi nacin razume ono sto mu se govori. Cilj nikako ne opravdava sredstvo!
i m sick and tired of always being sick and tired...
Vuk

Post by Vuk »

Eeee, moj burazeru...počeli ljudi opet da pišu na tvojoj temi, a sećaš se šta to znači?!

Nadam se da ti se otvori put koji iščekuješ, ali možda da do tada poslušaš savete ljudi i ne kopaš rupu koja je već i tako preduboka.

Čak i ako možeš da podneseš sve to, čak i ako te to ne uznemirava, čak i ako ti se ne radi dop dok se vrzmaš oko njega - u čemu je poenta? Čekaš li momenat kada će ti se raditi možda?

Život je pun prilika, samo okreni glavu na drugu stranu i videćeš, sve dok gledaš u rupu neće ti ni pasti ništa pametnije na pamet nego da se u nju vratiš. Idi bre živi malo, pusti krila, ide leto, nemoj zajebavati...daj da ti se tema ponovo utiša i da ljudi odu da kucaju nekom drugom, a ti budi miran, čist...i dosadan :D
Moon child
yasujirozu

Post by yasujirozu »

indigo font postaje sve zamorniji.. kuzim beogradski druze da je u pitanju tvoj trademark al' posto se oglasavas i van aa/na pforuma a shodno nepostojanju ignore opcije, odmori.

inace sve sto si napisao stoji.

/troll off
dopeFree

Post by dopeFree »

Vuk wrote:
Život je pun prilika, samo okreni glavu na drugu stranu i videćeš, sve dok gledaš u rupu neće ti ni pasti ništa pametnije na pamet nego da se u nju vratiš. Idi bre živi malo, pusti krila, ide leto, nemoj zajebavati...daj da ti se tema ponovo utiša i da ljudi odu da kucaju nekom drugom, a ti budi miran, čist...i dosadan :D
Čitam i pratim, ipak sam ja onaj koji nema pravo na kritiku ako pričamo o ovakvim temama ali ova misao mi se stalno vrtila po glavi. Pamet u glavu prijatelju, dobar si čovjek.
Mjesto gdje odbacujem svoje unutarnje demone:
www.detoxonline.bloger.hr
Post Reply