Alkoholizam i narkomanija u jednoj porodici

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

paramparcad

Re: Alkoholizam i narkomanija u jednoj porodici

Post by paramparcad »

Modesty wrote:
paramparcad wrote:vec sam ti rekao preko pp-a da sam dugo vremena na forumu kao gost i da si ti tu uvek bila najglasnija o svojim psihijatrima,antidepresivima...ustvari ti zivis na ovome forumu i onda se pitas kako ja znam za te stvari...c,c,c,kakva paranoja.i sta te uostalom briga sto ja jos nisam napisao svoju ispovest?uradicu to kada budem osetio potrebu i kraj.
A da me se okaniš više....šta si to vrijeme dok si bio prikriven samo čitao o meni...sviđam li te????
Oladi više od mene i ne komentariši me pa neću ni ja tebe.
amen
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

O Bože Modesty-kakvu glupost još ti nećeš reći-pa ja ne mogu da prestanem da se čudim...Svašta
Bako,kako je sin?Jel sve ok?
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Modesty

Post by Modesty »

pepeljuga84 wrote:O Bože Modesty-kakvu glupost još ti nećeš reći-pa ja ne mogu da prestanem da se čudim...Svašta
Bako,kako je sin?Jel sve ok?
Ne misliš li pepeljugo da sad malo preteruješ...mislim da bi mogla svoje čuđenje da zadržiš za sebe osobito posle onog sinoć,u najmanju ruku bi bilo pošteno i fer sa tvoje strane.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

E, Devojcice sa jednom cipelicom, sin mi se juce zaposlio.
Mislim juce je poceo da radi.
Mnogo sam ponosna na njega, a ono....kao dobro je
mada, koje crno dobro, videcemo, ja mu sada stvarno dajem primer koliko je zestoka borba ostati trezan, a kamoli...
Mnogo je smrsao i sto bi mi babe rekle ufitiljio, al jbg, sve ima SVOJE vreme
i svako odluku za svoj zivot donosi SAM!
Al sam pametna, jbt, a to do "juce" nisam tako ni mislila ni gledala, sto ti je covek (mislim zena) koji uci da bude trezan!!!
Ljubim PDT_Love_23 PDT_Love_23 PDT_Love_23 te.
Last edited by Baba Naca on Fri Aug 01, 2008 9:01 pm, edited 1 time in total.
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Nancy In Black

Post by Nancy In Black »

Ja se izvinjavam stoovako upadam ali i ja sam bila gost na forumu jako dugo, i jako dobro znam Modestyne gluposti, i mislim da je totalno idiotski svadjati se na Bakinoj temi. Modesty, zasto ne otvoris jednu temu na kojoj ces se svadjati i prepirati sa ostalim clanovima posto vidim da ti odlicno ide?..
Baka Naco, dobro vece, mi se nismo upoznale, ja sam Nancy i drago mi je da na forumu postoji tako divna osoba kao sto si ti, bas mi je drago da procitam da se vas sin trudi, ali mi je jos draze kada procitam da se ti trudis! PDT_Love_02
Kako si ti? Kako provodis ove dane?
It's not a matter of luck it's just a matter of time!
Baba Naca

Post by Baba Naca »

O, Nensi u crnom, dobrodosla.......citala sam te....
(valjda se ne ljutis za MOJ tvoj nick, tako ja to volim, a ti ako ne volis, reci mi pa cu te onda zvati Nancy In Black)
Znaci, to je car ovog foruma, upoznale smo se, a da ti to i ne znas, xe, xe, ...
Mnogo ti hvala na lepim recima,
(bas da sam divna, ne znam,
mozda bi bilo bolje da pravim neki ajvar, jbt, ili kiflice bar, a ja ili OVDE ili na sastancima za spasenje zivota, al, aj...)

Za sina me molim te ne pitaj, (P.S. dobro je, VOLIM GA VISE OD VAZDUHA KOJI DISEM)
imali smo frku pre dva dana sto sam ga ikada spomenula na forumu, ali to je bilo davno, to niko vise ne cita, a sada to zaista i ne radim, bavim se sobom kako znam i umem. Naravno da mu nisam spominjala ime, ali eto...ON JE POVREDJEN I NECU VISE NISTA PISATI O NJEMU...
Sada znam (naucila na sastancima AA i NA, jbg, covek se uci dok je ziv) koliko ljudima znaci i vredi ANONIMNOST.

DANAS NE PIJEM, ali nisam bas nacisto sa sobom, stvarno sam pogubljena i u poslednje vreme, nervoznaaaaaaaa
Znam sta HOCU, ali ne znam sta necu, hocu SVE, a ne moze.....
Dugacak je to proces.
Ljubi Baba, :wink:
Last edited by Baba Naca on Sat Aug 02, 2008 8:10 am, edited 1 time in total.
oci boje meda

Post by oci boje meda »

baka naco, sorry sto upadam na temu, nisi me valjda zaboravila, ali moram da ti se pohvalim, danas sam popila svoj prvi blok.... :-D e pa sad videcemo....koliko cemo izdrzati...truditi se hocemo....a nadam se da se uskoro vidimo i na NA
ljubim bakutu naj naj
videh da je bio pre pre rodjendan, ali nisam imala net, pa sa zakasnjenjem draga moja sve najbolje, svaki dan da si nasmejana kakvu ssam te vidjala, i trezna cista ....samo ne danas
ljubim
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.

M.Antic Hodajuci na rukama
Nancy In Black

Post by Nancy In Black »

Ma ne smeta, cak mi se i dopada da me tako zoves! :-D
Moguce je da cu doci i ja na te sastanke...
ma anonimnost je majka....i znaci puno....ne znam sta bih da je nemam...
Ljubim baka Nacu i ekv curicu....
Odoh da jedem nesto slatko.....
It's not a matter of luck it's just a matter of time!
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Oci moje, kako bi to bilo da sam te zaboravila, ma nikako, naprotiv, BBBRRRAAAVVVOOO za prvi blokator, drz se OKO moje lepo i jos lepse.....
Mila Nensi u crnom, daj malo....
PDT_Love_23 PDT_Love_23 PDT_Love_23 ljubi Vas Bakuta SVE
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Ponekad, da bi od mesta sa kog smo krenuli stigli tamo gde smo se zaputili, treba da budemo spremni da neko vreme budemo „između“.

Ovo može da se primeni i na osećanja. Možda smo puni bola i ljutnje. Ta osećanja mogu nam postati ugodna, jer su nam dobro poznata. Kada se konačno suočimo sa svojom patnjom i prepustimo joj se, možemo se osećati prazno neko vreme. Tada se nalazimo između bola i radosti prepuštanja i prihvatanja.

„Biti između“ je nešto što se dešava u svim oblastima života i oporavka.
Možemo „biti između“ na poslu, u karijeri, u kući ili kada su naši ciljevi u pitanju.
Možemo „biti između“ sa ponašanjem, kada se oslobodimo svog starog ponašanja a nismo sigurni čime da ga zamenimo.
To se često događa sa onim oblicima ponašanja koji su nas čitavog života štitili i koristili nam, poput brige ili kontrole.

Mnoga osećanja se mogu smenjivati u nama dok smo u toj fazi „Između“.
Provale tuge zbog onoga od čega se odvajamo ili gubimo, anksioznost, strah, strepnja zbog onoga što dolazi.
To su normalna osećanja kada se nalazimo u ovoj fazi. Prihvati ih. Osećaj ih. Oslobodi ih.

Biti „između“ nije zabavno ali je neophodno.
To neće trajati zauvek. Može izgledati kao da stojimo u mestu, ali to nije istina.
Istina je da se nalazimo „između“. Na taj način stižemo sa jednog mesta na drugo. To nije odredište, to je međufaza.
Mi se krećemo u napred, čak iako smo u sredini.

Danas ću to gde jesam prihvatiti kao idealno mesto za sebe. Ako sam „između“ , trudiću se da poverujem da sam na tom mestu sa nekom svrhom, i da se krećem putem ka nečemu dobrom.

(Iz knjige „The Lenguage Of Letting Go“ od Melody Beattie)
Post Reply