Buprenorfin(Subutex)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
ivica

Re: Buprenorfin(Subutex)

Post by ivica »

Missy wrote:WOW.. Ljudi,niste normalni,mame mi..kud vas ranije ne nadjoh! Kakav bre FB,ovo je virtuelna komunikacija! Hehe..zdravo me nasmeja Ivice! Al,vidi..moje neko skromno misljenje je da nas ima
Zato što se ovdje da kako tako popričat sa nekim kvalitetnim ljudima dok na FB si sam sa sobom i kad to shvatiš okaneš ga se. Mislim FB je to fejsbuk. valjda je.
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

MasacreEnElDiscoBar wrote: Česte nuspojave (javljaju se u manje od 10 na 100 bolesnika):
-
glavobolja
-
nesvjestica
-
vrtoglavica
-
zatvor
-
mučnina
-
povraćanje
-
nesanica
pospanost
-
-
slabost
-
pad krvnog tlaka pri mijenjanju položaja iz sjedećeg ili ležećeg položaja u stajanje
-
znojenje.

Rijetke nuspojave (javljaju se u manje od 10 na 10 000 bolesnika):
-
halucinacije (kada čujete, vidite, osjećate, osjećate miris i okus stvari koje ne postoje)
-
respiratorna depresija (ozbiljne poteškoće s disanjem)
-
nekroza jetre (smrt stanica jetre)
-
hepatitis (upala jetre)
-
bronhospazam (otežano disanje ili dahtanje)
-
anafilaktički šok (ozbiljna alergijska reakcija koja uzrokuje otežano disanje ili
vrtoglavicu)
-
angioneurotski edem (prekomjerno zadržavanje tekućina)

Kolovoz, 2010

Buprenorfin Alkaloid sublingvalne tablete
Prijedlog upute o lijeku
Bemu! To NISU nuspojave! To je DJELOVANJE lijeka zapravo "lijeka" !!
A to što se ne događaju navedene "nuspojave" svaki put svakome je to što je čovjek ovakav kakav je i kakav hoda po ovoj planeti zahvaljujući svim ostalim otrovima taloženim generacijama odavno postao individua sam za sebe. Tako da NE djeluje na svakoga isto i nema razlike između nuspojava i djelovanja. Pojava i nuspojava. Sve su to pojave. Jer se sve to tu i tamo pojavi. Kao pojava a ne kao nuspojava... :shock:
Dakle bolje kupit pivo nego potrošit pare dakle ista stvar sve je to otrov.
ignorance is bliss!
Fela Kuti

Post by Fela Kuti »

Ivice, ne začatavaj temu. :mrgreen:

Zaboravih šta sam hteo reć?
Sigurno ništa važno kao i obično.
Sutra, odoh sad da gledam neki film.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:33 am, edited 1 time in total.
ivica

Post by ivica »

Ma vidi njega. Sad se uobrazio.
A kako je meni , jadnome, zakletom neženji a prijeti mi brak! Aj se probaj stavit u moju kožu e e neš uspit!
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

Fela Kuti wrote:Ivice, ne začatavaj temu. :mrgreen:
I ti bi se trebao dobro naspavat.
ignorance is bliss!
Missy

Post by Missy »

@ ivica
Jeste,brate..na fejsbuk sam mislila.. Sto kazes,interesantno neko vreme,a onda jednog momenta,vidis da niko nista ni glupo,a kamoli pametno nema da kaze,vec kao da si,taman,ulogovan na youtube..brdo zike,al za razliku od YT gde izaberes sta te zanima i volis,ovamo svakakvih gluposti..jbla ih zika! +a,nebitno,sta ga i ja sad utupi,ko da je FBtema.
Vidim,iznervirao si Voyu.. e*,ljudi,bre..ja ga iz nekoliko postova i razmenjenih poruka skapirala skroz,a vi posle toliko zajednickog vremena ovde i dalje ga ne kontate! Lik je cudo i na prvom mestu bezgranicno svestran..daleko od toga da je usmeren samo na narko-hemiju. Valjda ga je zato i iznerviralo ono tvoje da se okane proucavanja otrova..he.. Jbg.. Ne sudimo jedni drugima,bespotrebno.
A sto se samih lekova tice..svih.. Svaki je otrov i svaki ima pojave i "pojave". Ali,ako u slucaju nekog od otrova,ove prve pojave mnogo dobrog cine u odnosu na one druge "pojave" za koje ja ne cuh jos ni za jedan slucaj..jbg,onda,znaci vredi. Aj,da ne tupim vise,a i nemam vremena,samo da dodam ovo.. Pivo po 0ivo,eto ti jos kako zjbnog alkoholizma! Bez sale,kazem ti ovo jer sam ja sebe tako varala,pa stigla i do alkosa zamalo..
Odoh sad ...
A ti sto citas.. Ti..da,da,bas Ti,sta se sad kao zbunju*es.. Dobro ti jutro i jos bolji dan i kad si vec ovde,aj i javi se kojim slovom.. hehehe.. :-D
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
ivica

Post by ivica »

Pa kako ga neću iznervirat kada je postao potencionalni budući krivac za moj ulazak u brak. Ja jesam to rekao i to nema veze sa njim i sad je gotovo, ali opet mi nešto govori da se neću još dugo ženit. Ipak vojo ja sam ti stavio veliku odgovornost. :D
ignorance is bliss!
Missy

Post by Missy »

Ono ivice,ne da si mu stavio veliku odgovornost,neg skoro nemogucu misiju! Cuj,bez ikakvih lekova...ajajaj.. Pa daj mi,medju ovim "normalnima" nadji vise njih koji se ne nagutavaju kojecime. Znam neke koji kad pomisle da se moze desiti da ih zabooli glava,popiju kafetin unapred,za svaki slucaj..koliko ih ima kojima npr.,zagori rucak pa krk benkicu,da se ne nerviraju. Bensedin dobio bre novo ime.. SUL-srpski univerzalni lek! A ti,bivsem narkomanu,dao zadatak da zaboravi lekove..ma idi bre,smislio si ti to lepo jer ti se,naravno,nikako ne zeni ;-)
Nego,kako bi se situacija razvijala kad bi se desilo da ti ovih dana naletis na neko cudo cudnovato toliko da je pozelis ozeniti? Da li bi,zarad zdravlja Voyinog,odustao od zenidbe ili bi se ozenio,pa on morao,hteo ili ne,da guta lekice do kraja zivota? A?! ;-)
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
ivica

Post by ivica »

Missy wrote:Ono ivice,ne da si mu stavio veliku odgovornost,neg skoro nemogucu misiju! Cuj,bez ikakvih lekova...ajajaj.. Pa daj mi,medju ovim "normalnima" nadji vise njih koji se ne nagutavaju kojecime. Znam neke koji kad pomisle da se moze desiti da ih zabooli glava,popiju kafetin unapred,za svaki slucaj..koliko ih ima kojima npr.,zagori rucak pa krk benkicu,da se ne nerviraju. Bensedin dobio bre novo ime.. SUL-srpski univerzalni lek! A ti,bivsem narkomanu,dao zadatak da zaboravi lekove..ma idi bre,smislio si ti to lepo jer ti se,naravno,nikako ne zeni ;-)
Nego,kako bi se situacija razvijala kad bi se desilo da ti ovih dana naletis na neko cudo cudnovato toliko da je pozelis ozeniti? Da li bi,zarad zdravlja Voyinog,odustao od zenidbe ili bi se ozenio,pa on morao,hteo ili ne,da guta lekice do kraja zivota? A?! ;-)

Pa ako bi moj eventualni razvod braka , srušio unutarnji sklad voyagerov onda bih ja požrtvovno izdržao do kraja, pa šta god definiralo kraj !...
Ma daj ja sam rekao da ću se oženit, a ne da se neću razvest. Osim toga voyager nije bivši narkoman.
ignorance is bliss!
Locked