Kulturno umjetnicko drustvo auto put bratstvo i nejedinstvo

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Akkasha Come Back

Re: Kulturno umjetnicko drustvo auto put bratstvo i nejedinstvo

Post by Akkasha Come Back »

licaninsasela wrote: Sat Apr 03, 2021 9:15 pm Sretan Uskrs svim vjernicima i onima sto su izgubili vjeru
I od mene srećan Uskrs.
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno; mudrome gotovo ništa."
J. V. Gete (1749 - 1832)
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Thu Apr 01, 2021 6:36 pm
licaninsasela wrote: Thu Apr 01, 2021 4:09 pm https://youtu.be/X8wu8MADNUA
i sad me boli kurac za sve sta sam danas reko a sto sam reko danas reko sam samo cistu istinu. svima redom kom sam se obratio.
a di je jadna mala ksana sa skokom na sljedecu stepenicu? nisam dostojan ni da ni odgovori da makar odjebem i ne jebem je vise oko njenog dugotrajnog skidanja i resocijalizacije koju ce njoj netko strucniji to objasniti sta i kako i da je obiteljposto je sama jedino sta ima i sta joj vrijedi. al nema veze.skuzit ce ona to. ko i ja sto cu skuziti.
https://youtu.be/RRn254xXY20
kojajebenakomercijala u picku materinu
https://youtu.be/mps6wvzxP2c
kako ljudi ne razumiju kakve muzike ima kvalitetne.ali sta ces kad su i oni ludi ko ja.
Ma nemoj? To je problem vas roditelja, sto imate najbolje namere i mislite da sve znate bolje i da je vase bolje ono pravo
ksana nest vrtim film i nije to tako kako ti kazes bas kod mene. imama malo vremena jer moji su u katerdrali jer je Uskrs. i necu na danasnji dan sa nikim da se svadam. ocu da ti kazem da su moja djeca hvala bogu odgojena i odgaju se krscanski. mozda je to ok a mozda i nije. ja sam vjernik koji veruje u boga ali ne i u instituciju crkve a tu je vise razloga sto zbog licemjestva njihovog sto pedofiliji sto homoseksualizma aro zbog svega sto pricaju rade kontra. zato ne idem u crkvu a vjernik sam. htio sam moja djeca imaju sami odabir sta ce upisati u skloli i sta ce im u buducnosti biti zanimanje. ne zelim ih forsirati i govoriti upisi to i to. mogu sugerirati i reci moje misljenje ali na njima je odabir koju ce skolu zavrsiti i sta ce biti u zivotu. mozda bi zena htjela tu njima upravljati ali eto tu sam ja i mislim da imam dovoljno postovanja sa njihove strane da me mogu poslusati sta je ok a sta nije za mene ali isto tako ne zelim utjecati na njihov izbog i nikad to sebi ne bi dopustio. nema veze sto ja selim i ostavljam ih sa majkom. postoji telefon i uvijek mogu pricati s njima i napokon me opet vide kao oca a ne zlikovca samo kako im je to moja zena njamjerno prezentirala. i shvacaju da cem zivjeti odvojeno ali postoje praznici di ce oni dolaziti kod mene i to je nama dovoljno. vise cemo se vidati nego kada sam plovio. jucer sam cijeli dan proveo sa kcerkom. od ranog jutra do skoro pred spavanje. neznam sta joj je bilo li odjednom je pocela razmisljati kao i prije i opet me voli i to mi pokazuje mada je svjesna da ja dolazim. jucerasnji dan mi je bio jedan od najljepsih od kada sam dosao kuci. a samo smo se igrali, isli u trgoviu dva puta, vozili se bicklima, isli na sladoled i st oje najvaznije ona sve razumije kako ce nam od sada biti i opet me voli mada je zena namjerno pred njima govorila da sam najgori covjek i najgori otac sto uopće nije tako ali to je ta njena bolesna ljubomorai nesto preko cega ne moze prijeci pa se onda iskaljuje svaki dan na meni pred djecom. to joj zamjeram i nadam se da danas na Uskrs nce biti taka jer ona je teska vjernica pod navodnike. meni je bitno da sam povratio povjerenje i ljubav kcerke. trudio sam se iz petnih zila i eto od jucer sam opet njoj ja njen tata a ne kako me zena njima prezentira da sam nevjernik,kurvar,narkoman i sve najgore. vide sda djeca da to tako nije. sin to nije ni popusio te njene rijeci ali ona je itekako. kazem od jucer se nesto dogodio da je opet sve kako treba biti s time da i kcer sin znaju da necemo vise ziviti nkad zajedno. ali bitno mi je da se vratila ta njena ljubav i povjerenje u mene.
nisam ko moj otac koji nikada meni nije rekao da me voli i nije me zagrlio. upravo suprotno se ponasam prema djeca kada sam doma. a tako ce biti i kada odem. ja s njima sada mogu o svemu pricati.mogu im izjaviti ljubav,mogu iz zagrliti , mogu im dati kritiku ali i oni meni mogu sve reci i vise imamo prijateljski odnos nego da misle da sam ja neki vrag.
u normalnom zivotu ja se ne ponasam kao ovdje i kulturan sam i normalan covjek. znam ispaliti nekad ali u principu sam miran covjek koji je prema svima susretljiv i komunikativan, sa stranim ljudima brzo ostvarujem normalan kontak, imam taj neki magnet u sebi da me ljudi jednostavno vide i cuju i da uvijek ostavljam dojam dobrog i jako kulturnogg covjeka. nisam ovakav i to ko me ovdje pozna zna kakav sam.
ne krivi ljoditetelje za to sto si ti u problemu ksana. eto to sam izmedu ostaloga htio reci ali isto tako da je moja kcer izgubila povjerenje i ljubav prema meni jer ju je njena mama filovala da sam ja kriv za sve i ja ne bjezim od toga da nisam kriv ali ne mogu protiv toga. sve bi opet ponovio i ponovit cu a moja djeca nemaju nista s ti. i dalje su to moja deca i dalje cu se brinuti za njih a ja ih nisam nikad ni odgajo jer nikad nisam bio doma ali ono malo sto sam bio pokusavao sam im objasniti da moraju ziviti zivot kakav oni zele a ne mama ili ja. ako zei kcer primjer biti frizerka pa neka bude. necu joj ja govoriti budi pravnica kako mama. ako sin hoce biti neki kompjuterski strucnjak za robotiku, on ce to i zavsiti i bas smo i o tome neki dan pricali da on zeli kada krene u srednju skolu ici neku mehatroniku i jedan drugi grad i poslije u zg na fakultet FER. pojma ja nemam sta je to mada mi je on objasnjavo.on to hoce a ne ko mama biti primjer pravnica ili ko ja pomorski casnik. e to sam mu eko nemoj samo da ides u pomorsku skolu jer ces u zivotu nastradati ko tata. a kako sam nastrado?pa tako sto sam zaboravio kako se uopće zivi na kompu i postao sam jednostavno divljak sto bi ja reko. kazem mada imam sve manire kulturnog covjeka i svasta znam raditi i znam ugoditi osobi koji volim na najnevjerojatnije ncine, razumijem jako dobro ljude oko sebe, ali osjetim da me brod uzeo. uzeo mi je dobar dio zivota i ja hocu to promijeniti. i sad se mucum i ucim svaki dan mada mi je posao u struci ovo je nesto novo i moram ponovo nauciti neke stvari i poloziti taj ispit koji vrijedi u cijelu EUali je za tu drzavu di ja selim bitan i bez njega ne mogu to raditi. sa godina opet se trudim i ucim da bih mogao ostvariti t sto planiram i vec . imam potpisani ugovor i da mi od .01.07.krece prvi radni dan i placa u toj drzavi. direktor stranac naravn vjeruje u moje sposobnosti jer je vidio papire koje posjedojem odnosno moje iskustvo izmedu ostaloga da cu a to poloziti bez problema i kazem ugovor sam potpisao. nije mi lako uciti sada s ovoliko godina pogotovo jer tu ima puno fizike i matematike ali jednostavno moram i moram zaboravit na hrvatski jezik jer je sve na stranom jeziku trenutno na engleskom ali ce nakon godine dana kako on meni kaze morati cu savladati bar u tehnickom smislu i taj njihov jezik koji meni izgleda jako tezak ali ja sam to sebi zacrto i ja cu to napraviti jer sam trvdoglavno govno koje sta god zamisli to i ostvari. kako za sebe odlucim tako isto odlucujem kako ce ziviti osobe do kojih je meni stalo. i nista sto ja sada radim ne radim iskljucivo za sebe jer za sebe mijenjam drzavu odnosno selim tamo di sam oduvijek htio a osobe do kojih je meni stalo ce odluciti da li ce ici tamo sa mnom ili nece. ali sve radim s ciljem koji sam si postavio realno u glavi i sve je moguce i nista za mane nije nemoguce.
tako i ti ksana. pusti roditelje jer njih promijeniti ne mozes, mozes sebe mijenjati. postuj ih, pokazi im ljubav, otvori se prema njima i mozda ce i oni onda drugacije se ponasati a ti kad to sredis tek onda mozes otici od svojih jer onda si rijesila odnos sa njima koji mozes smatrati ok a ti ides negdje svojim putem tamo di si ti zacrtala.
eto malo opet dubioze. ali svim ljudima jos jednom sretan Uskrs i onima koji vjeruju i onima koji su izgubili vjeru i svim ljudima koji su pogotovo usamljeni i bolesni i sami .
xxxana

Post by xxxana »

.
Last edited by xxxana on Sun Apr 11, 2021 12:41 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Sun Apr 04, 2021 4:17 pm Nisam religiozna, takodje, ali verujem u Boga
Nisu ni meni moji brqnili takve stvari i imala sam lepo detinjstvo do onog trenutka kada sam bila na pragu nakromanije, gde sam sprecena da odem negde, a zelela sam to i to me i dalje boli, a proslo je puno od tada, jer iz majcine perspektive, ko zna sta bi sa mnom bilo
Poredim tvoju pricu sa mojom, samo iz drugog ugla, ja sam jako vezana za oca, a u nekim delovima gde povremeno pomenes cerku, se pronalazim
Moja majka nikada nije uticala na mene na taj nacin, nije ni pokusala, ali je njega krivila za sve, ona je strozija, a on popustljiv i veciti krivac zbog te slabosti u mom problemu
Otac mi ne radi ovde i cesto je odsutan i bas sam te ispratila onda kada si pisao da te je supruga pritiskala dok si bio na okeanu i nisi mogao da se vratis odmah, jer ti je trebalo vremena, a to me pogodilo zato sto sam ja takvu situaciju prosla, gde je ona njega pritiskala telefonskim pozivima i meni je bilo bolno slusati te razgovore i to sto ona njega krivi, on je trebao drugacije, a ona uvek zna bolje..
Moja majka je neprirodno forsirala neka ponasanja, cim vidi da nesto ne ide, a ja koja vidim sta ona radi i namerno radim ono sto ona misli da moze da promeni kod mene takvim ponasanjem, ako me razumes, a razumes i to je trajalo i kada poznajes tu stranu nekoga, jako je tesko razgovarati i odrzati tu normalan razgovor, a ja sam takva da se tu paranoisem i uvek imam neke tripove
Mislim da ne mozemo znati sta moze uticati na to da li ce neko postati zavisnik, jer zasvisnik ne moze da ima istovremeno iskustvo nezavisnika i suprotnih okolnosti, pa da ta druga strana nesto dokaze
Ne volim da pisem ove duge postove, jer ne drzim pravac i uvek ima jos neki pravac u koji skrecem
sta sam ja tebi govorio prije godinu i nesto? upravo to sto ti pricas. znam da si vezana za oca i znam da ti je on ajmo reci velika podsrka za sve a majka je hladna i suprotna. samo ti ovih dana govorim da majku ti neces nikada promijeniti ali moras naci nacin da komuniciras nekako i funkcioniras s njom. i da si ti onda zadovoljna stim razgovorima i da nema nista izmedu da je ostalo visiti u zraku. a svoje zelje i ciljeve mozes postici i sada ali idi sa rijesenim odnosnom sa majkom odnosno korektnim odnosom sa majkom.
istina je da smo kcer i ja jako vezani i istina je da je moja zena okrenila kcer protiv mene. od jucer se to promijenilo da je kcer ipak skuzila da ja nisam takav kakvim me njezina mama prikazuje zadnja cetiri mjeseca nego da sam isti onaj koji sam uvijek i bio. i to mi je jucer rekla i rekla mi je znas tata ja znam da ces ti odseliti ali ja cu te dolaziti posjecivati kad je ferije. i meni je to dovoljno. znam sada da zena nije uspjela u svom naumu da me okrene protiv djece a ja niti jednu losu rijec nkada necu djeci reci o njoj niti mi to pada na pamet. to je njihova mama i moraju da ju vole jer ih ona odgaja cijeli zivot.
ti ksana samo mooras izgraditi radi sebe a ne radi mame bolji odnos s njom samo da bi se ti osjecala napokon slobodna i oslobodena okova ljezine hladnoce. neznam kako da ti to objasnim. i kada to budes osjetila a to ces u sebi zadovoljstvo osjetiti e onda idi svojim pitem kamo god zelis. razumijes li me makar iti malo sta ti zelim skroz reci? ja tebe ne osudujem nego ti govorim radi tebe da ti budes sretnija i hrabrija za daljnji zivot. pusti sva sranja ovdje i prepucavanja ali ti to moras sa majkom izgraditi kazem ti da ne ostane nesto visiti u zraku a to je najgore znam to po sebi. samo kod mene je sad drugacija situacija ali opet isto kao i ti morao sam skupiti tu snagu i neznam sad, reci zeni, ja necu vise tako nego zelim ovako i ti ako zelis ides sa mnom s djecom a ako ne zelis ostajes s djecom tu i tocka. i to je to. i to ona sada pomalo prihvaca mada kazem i dalje ima izljeve bijesa i ljubomore i iskaljuje se na meni jer na koncu nema na koga drugoga,a ja to vise ne mogu trpiti i to sam joj rekao i sad je tako kako je. zna da cu otici i da ce to biti kraj svega ali koliko toliko na jedan civiliziran nacin sto do sada nije bio i uvjacila je nazaost djecu u te probleme sto nije u redu.
kazem ti pokreni se i napravi taj korak i bit ces radosnija i sretnija i napravi odluku onda o onome sta zelis i to polako ostvaruj jer sve se moze. uvijek se moze sve poceti graditi iz nova i ne treba se predati a ti si sada u tom nekom stanju da znas da moras rijesiti odnos sa majkom a neznas nacin i treba ti malo hrabrosti za jedan takav razgovor koji ja vjerujem nece biti niti lak niti ugodan iz poceta ali s vremenom ce biti tebi lakse a to je ono najbitnije i to je ono sta trebas napraviti. bar ja tako mislim.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Sun Apr 04, 2021 4:17 pm Nisam religiozna, takodje, ali verujem u Boga
Nisu ni meni moji brqnili takve stvari i imala sam lepo detinjstvo do onog trenutka kada sam bila na pragu nakromanije, gde sam sprecena da odem negde, a zelela sam to i to me i dalje boli, a proslo je puno od tada, jer iz majcine perspektive, ko zna sta bi sa mnom bilo
Poredim tvoju pricu sa mojom, samo iz drugog ugla, ja sam jako vezana za oca, a u nekim delovima gde povremeno pomenes cerku, se pronalazim
Moja majka nikada nije uticala na mene na taj nacin, nije ni pokusala, ali je njega krivila za sve, ona je strozija, a on popustljiv i veciti krivac zbog te slabosti u mom problemu
Otac mi ne radi ovde i cesto je odsutan i bas sam te ispratila onda kada si pisao da te je supruga pritiskala dok si bio na okeanu i nisi mogao da se vratis odmah, jer ti je trebalo vremena, a to me pogodilo zato sto sam ja takvu situaciju prosla, gde je ona njega pritiskala telefonskim pozivima i meni je bilo bolno slusati te razgovore i to sto ona njega krivi, on je trebao drugacije, a ona uvek zna bolje..
Moja majka je neprirodno forsirala neka ponasanja, cim vidi da nesto ne ide, a ja koja vidim sta ona radi i namerno radim ono sto ona misli da moze da promeni kod mene takvim ponasanjem, ako me razumes, a razumes i to je trajalo i kada poznajes tu stranu nekoga, jako je tesko razgovarati i odrzati tu normalan razgovor, a ja sam takva da se tu paranoisem i uvek imam neke tripove
Mislim da ne mozemo znati sta moze uticati na to da li ce neko postati zavisnik, jer zasvisnik ne moze da ima istovremeno iskustvo nezavisnika i suprotnih okolnosti, pa da ta druga strana nesto dokaze
Ne volim da pisem ove duge postove, jer ne drzim pravac i uvek ima jos neki pravac u koji skrecem
da, i ja sam uvijek za sve kriv. i kad jesam i kad nisam.nikad nevaljam a zajedno 18godina. pa sta radis 18 god kad sam govno kako ona kaze sa mnom?uvijek za sve kriv.i samo ona to vidi a o ljubomori koja granici sa ludilom da i ne pricam.ko je osjetio njen karakter i ljubomoru mi kazu kako to mogu trpiti uopce. pa eto tako da sam uvijek bjezo raditi i nisam bio doma. i sad kad se desilo to sto se desilo ludilu nema kraja. a odluka da selim?jos joj sjeda u mozak i nece samnom nego ako ne navigam radim doma. necu.ovaj put sam reko dosta je vise zatvora i vrijedanja i odlazim i ne vracam se. tvoja je majka ko moja zena i to je zajeban karakter jako.ti majku ne mozes ksana birati ali ja zenu mogu ako me razumijes a ražumijes.teška odluka radi djece ali zdrava i ispravna jer ona ne moze prijeci preko toga i svaki dan mi to spominje.zbog djece i svega je najbolje za sve da se jednstavno razidemo i ja na koncu idem tamo di zelim.
xxxana

Post by xxxana »

[
Last edited by xxxana on Sun Apr 11, 2021 12:41 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Sun Apr 04, 2021 10:20 pm
licaninsasela wrote: Sun Apr 04, 2021 5:52 pm
sta sam ja tebi govorio prije godinu i nesto? upravo to sto ti pricas. znam da si vezana za oca i znam da ti je on ajmo reci velika podsrka za sve a majka je hladna i suprotna. samo ti ovih dana govorim da majku ti neces nikada promijeniti ali moras naci nacin da komuniciras nekako i funkcioniras s njom. i da si ti onda zadovoljna stim razgovorima i da nema nista izmedu da je ostalo visiti u zraku. a svoje zelje i ciljeve mozes postici i sada ali idi sa rijesenim odnosnom sa majkom odnosno korektnim odnosom sa majkom.
istina je da smo kcer i ja jako vezani i istina je da je moja zena okrenila kcer protiv mene. od jucer se to promijenilo da je kcer ipak skuzila da ja nisam takav kakvim me njezina mama prikazuje zadnja cetiri mjeseca nego da sam isti onaj koji sam uvijek i bio. i to mi je jucer rekla i rekla mi je znas tata ja znam da ces ti odseliti ali ja cu te dolaziti posjecivati kad je ferije. i meni je to dovoljno. znam sada da zena nije uspjela u svom naumu da me okrene protiv djece a ja niti jednu losu rijec nkada necu djeci reci o njoj niti mi to pada na pamet. to je njihova mama i moraju da ju vole jer ih ona odgaja cijeli zivot.
ti ksana samo mooras izgraditi radi sebe a ne radi mame bolji odnos s njom samo da bi se ti osjecala napokon slobodna i oslobodena okova ljezine hladnoce. neznam kako da ti to objasnim. i kada to budes osjetila a to ces u sebi zadovoljstvo osjetiti e onda idi svojim pitem kamo god zelis. razumijes li me makar iti malo sta ti zelim skroz reci? ja tebe ne osudujem nego ti govorim radi tebe da ti budes sretnija i hrabrija za daljnji zivot. pusti sva sranja ovdje i prepucavanja ali ti to moras sa majkom izgraditi kazem ti da ne ostane nesto visiti u zraku a to je najgore znam to po sebi. samo kod mene je sad drugacija situacija ali opet isto kao i ti morao sam skupiti tu snagu i neznam sad, reci zeni, ja necu vise tako nego zelim ovako i ti ako zelis ides sa mnom s djecom a ako ne zelis ostajes s djecom tu i tocka. i to je to. i to ona sada pomalo prihvaca mada kazem i dalje ima izljeve bijesa i ljubomore i iskaljuje se na meni jer na koncu nema na koga drugoga,a ja to vise ne mogu trpiti i to sam joj rekao i sad je tako kako je. zna da cu otici i da ce to biti kraj svega ali koliko toliko na jedan civiliziran nacin sto do sada nije bio i uvjacila je nazaost djecu u te probleme sto nije u redu.
kazem ti pokreni se i napravi taj korak i bit ces radosnija i sretnija i napravi odluku onda o onome sta zelis i to polako ostvaruj jer sve se moze. uvijek se moze sve poceti graditi iz nova i ne treba se predati a ti si sada u tom nekom stanju da znas da moras rijesiti odnos sa majkom a neznas nacin i treba ti malo hrabrosti za jedan takav razgovor koji ja vjerujem nece biti niti lak niti ugodan iz poceta ali s vremenom ce biti tebi lakse a to je ono najbitnije i to je ono sta trebas napraviti. bar ja tako mislim.
Treba mi vremena da te iscitam i da odgovorim, jer ne znam ni ja tacno kako da objasnim
Jos malo cu imati 33 godine i dosla sam do toga kada vise ne osecam tu potrebu ispravljati to, a boli me sto je tako
Ne mogu ja ici na neke teme kada ona to ne razume i onda ulazem ogroman napor i trosim se, a ne uradim ono sto bih volela da bude
Sloboda o kojoj govoris za mene je ta da stisnem zube i da odem i pokusam graditi svoj put i sve ono sto sam trebala puno ranije, mozda ne bih bila ovako zbunjena
Za mene trenutno sada sve je laz, od tog odnosa, pa i posao, moj zivot je jedna laz i tesko mi je ziveti tako
Jedina iskrena potreba koju osecam je izaci odavde, a to mogu samo na nacin koji sam vec opisala o petlji za samostalnim zivotom
Da li ja sada treba da uzimam lekove za smirenje da bih to mogla da izguram? Mogla bih da pokusam, ali ne ide i samom ti je dokaz koliko je to tesko kada poznajes nekoga do poslednje mane, a trebas ici preko istih da bi izbacio to sto te tisti, jos jebenije je kada se potrudis, a shvatis da neko ne kapira na nacin koji zelis
Mene majka nikada nije uvlacila u takve probleme, sto ti pominjes sa tvojom suprugom, ali se oseti svaki porodicni problem, a ja sam tu osetljiva, jer znam da je zbog mene sve i pocelo i ako sada treba to da resavam, kada treba da tesavam svoj zivot u zastoju, onda jebi ga i to je proces
Ako mislis da deca ne osecaju to, varas se, nema tu ni deci srece, bitno je da se oni ne zapostave, a ako nesto vec ne ide u braku onda je to nesreca za citavu porodicu, kada se prisilno forsira, tako da je za mene veci fer tvoja odluka o selidbi od te lazi
Deca osete i poglede izmedju roditelja, a kamoli nivo razgovora
Ne znam kako ovo natrpah, ali razumeces
sve si dobro rekla ksana.djeca sve osjecaju i ona je preko djece pokusala me vratiti.ustvari izmedu ostalog i preko njih.nema sta nije napravila a vidi da mene vise nema. a djeca sve vide i kuze. zato sam i reko da mi je jucerasnji dan bio jedini ok od kada sam se vratio doma.kcer me opet vidi istim ocima kao i prije.da nisam zlikovac kako njhova mama govori o meni svaki dan.doslovno svaki dan.i dosla mi je ta ponuda i prihvatio jer ne mogu ziviti lazni brak.a xanaxi su moj izbor opet iz tih i drugih razloga.ovo o tebi svemu moram razmisliti da ne ishitrim jer si se napokon otvorila
xxxana

Post by xxxana »

.
Last edited by xxxana on Sun Apr 11, 2021 12:42 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Sun Apr 04, 2021 10:54 pm
licaninsasela wrote: Sun Apr 04, 2021 10:40 pm
Treba mi vremena da te iscitam i da odgovorim, jer ne znam ni ja tacno kako da objasnim
Jos malo cu imati 33 godine i dosla sam do toga kada vise ne osecam tu potrebu ispravljati to, a boli me sto je tako
Ne mogu ja ici na neke teme kada ona to ne razume i onda ulazem ogroman napor i trosim se, a ne uradim ono sto bih volela da bude
Sloboda o kojoj govoris za mene je ta da stisnem zube i da odem i pokusam graditi svoj put i sve ono sto sam trebala puno ranije, mozda ne bih bila ovako zbunjena
Za mene trenutno sada sve je laz, od tog odnosa, pa i posao, moj zivot je jedna laz i tesko mi je ziveti tako
Jedina iskrena potreba koju osecam je izaci odavde, a to mogu samo na nacin koji sam vec opisala o petlji za samostalnim zivotom
Da li ja sada treba da uzimam lekove za smirenje da bih to mogla da izguram? Mogla bih da pokusam, ali ne ide i samom ti je dokaz koliko je to tesko kada poznajes nekoga do poslednje mane, a trebas ici preko istih da bi izbacio to sto te tisti, jos jebenije je kada se potrudis, a shvatis da neko ne kapira na nacin koji zelis
Mene majka nikada nije uvlacila u takve probleme, sto ti pominjes sa tvojom suprugom, ali se oseti svaki porodicni problem, a ja sam tu osetljiva, jer znam da je zbog mene sve i pocelo i ako sada treba to da resavam, kada treba da tesavam svoj zivot u zastoju, onda jebi ga i to je proces
Ako mislis da deca ne osecaju to, varas se, nema tu ni deci srece, bitno je da se oni ne zapostave, a ako nesto vec ne ide u braku onda je to nesreca za citavu porodicu, kada se prisilno forsira, tako da je za mene veci fer tvoja odluka o selidbi od te lazi
sve si dobro rekla ksana.djeca sve osjecaju i ona je preko djece pokusala me vratiti.ustvari izmedu ostalog i preko njih.nema sta nije napravila a vidi da mene vise nema. a djeca sve vide i kuze. zato sam i reko da mi je jucerasnji dan bio jedini ok od kada sam se vratio doma.kcer me opet vidi istim ocima kao i prije.da nisam zlikovac kako njhova mama govori o meni svaki dan.doslovno svaki dan.i dosla mi je ta ponuda i prihvatio jer ne mogu ziviti lazni brak.a xanaxi su moj izbor opet iz tih i drugih razloga.ovo o tebi svemu moram razmisliti da ne ishitrim jer si se napokon otvorila
Nista nisam rekla za xanaxe, niti te osudjujem, ali ja ni tako ne bih resila ovo sada, jer ona ne kapira
Cerke su vezane za oceve, veruj da sam ja slusala razne razgovore moje majke sa ocem, ali nikada nisam o njemu mislila nesto drugacije
Nema te sile da o ocu mislim drugacije, samo on je imao taj pristup, ja napravim problem i on mi trazi kafu i onda pijemo kafu i lagano ulazimo u razgovor, apsolutno sve izvuce iz mene i natera me da se isplacem i uvek ce to moci
nisam ni shvatio da mi prebacujes za xanaxe iskeno ksana nego ih spomenih.sa djecom sam uvijek imo tu sposobnost da ih ne osudujem nego vise da sam im frend.to isto mozda nije ok jer sam uvijek im popuštao ali i razumio ih. ustari dao sam im mogucnost da biraju sta hoce.bolilo me ovih mjeseci kako gledam da ih zena okrecu protiv mene.kcer prica sa mnom i cim zena ude ona se digne i ode od mene.pa sve svade je isla da djeca cuju.djeci je govorila tata je to i to a ne sta vi mislite.kazem,napokon su oboje shvatili da ja nisam to sta ona odjednom prica.jebes brak ak to vise nije sto je bilo a nije odavno.i pokusali smo i neide.necu preko klinaca da se lomi nesto.
da,kcer i ja smo jako slicni i povezani i sve mi je na svijetu.i danas je neobicno da me neznam koliko puta zvala u svoju sobu i sama pricala tata vidi ovo tata cuj ovo.nakon svih ovih mjeseci jucer i danas smo ko i prije.kasno mi je.idem leci.moram razmisliti i procitati dobro sta si napisala al napisala si toliko koliko nisi cijelu godinu napisala i bas mi je drago da sam dobio tvoju povratnicu nakon toliko cijepljenja i tipkanja ksana
licaninsasela

Post by licaninsasela »

licaninsasela wrote: Sun Apr 04, 2021 5:52 pm
ksana evo malo sam razmislio i sad cu paziti da te ne povrijedim i da ne pobjegnes opet u tisinu i samocu. bitno je da ti probas i da si probala ostvariti kontakt sa mamom. znam i vjerujem da je teska zena ali je samo na tebi da ti radi sebe joj kazes sta mislis na kulturan nacin i da joj objasnik i kazes di te je zakocila i sta te boli kod nje, daj joj to do znanja kako se ti osjecas. njena reakcije ce biti negodovanje pa cak vjerujem i ljutja i bijes na tebe. pusti nek se ispuse na tebi i oopet joj ponovi sta si rekla. nemoj odstupati od tih rijeci i nemoj da te poljulja njen bijes. znam da je to mucno i tesko. ali pokusaj joj jos jednom kad smiri zivce opet objasniti sta te smeta kod nje . daj joj do znanja kako se osjecas. i to je ono sta ti mozes napraviti, ti majku ne mozes mijenjati niti promijeniti. ti si tu najbitnija. i kada joj to kazes dva ili tri puta ti si svoje napravila. njoj ce trebati dani,mjeseci ili godine ili nikada nece shvati tvoje rijeci ali ti to radis radi sebe. i onda otidi tamo di si mislila. osamostali se. bit ce ti tesko ko i meni vjerovatno. ali to je cijena za slobodu koji toliko godina zelis. i napravi tako. bez kalkulacija,matematike i filozofiranja. sebe gledaj i idi tamo ti zelis. imas 33 godine. ja imam 46 pa opet imam hrabrost krenuti od pocetka jer znam da opet mogu sve stvoriti svojim rukama i mozgom i osjecajima. napravi tako i bit ses zadovoljna kada joj to sve kazes i objasnis joj da je ne mrzis, da joj oprastas sve ali da jednostavno ides za svojim snovima a ona te je jednom davno zaustavila u tome. i to joj reci. ibit ce ljuta, gnjevna i mozes ocekivati sav onaj bijes njen i sve ono sto ne volis kod nje da ce tada raditi.ali ostani u prostoriji i pusti ju da se ispuse. i opet joj sve ponovi. kazem mozda shvati odmah mozda nikad. nije uopće bitno jer ti tu bitna i to radis radi sebe. kad to napravis osjetit ces da ti je veliki kamen pao sa srca i da si sad napokon slobodna osoba bez njenih nevidvljivih okova i manipulacije. vjeruj mi jer ne zelim ti lose i ovo ti govorim i idem k tome da se suocis sa njom da mozes icidalje kroz zivot. nije tapsanje po ramenu nije ksana ovo samarcina od mene nego iskreno ti pisem. nije ovo matematika skidanja nego nesto sto tebe tisti i imas tezak kamen u stomaku koji ces tako rijesiti.pusti sad price od nekoga da ti ovo pise koji lik koji ima nesreden zivot i koji u zadnjevrijeme popije xsanax radi bijega od svega. to nije tocno. njih troje imaju sreden zivot i ja cu ih pomagati koliko god treba dok se djeca ne oskoliju i postanu sposobni sami ziviti. ne bjezim nego odlazim tamo di mislim da ce meni biti bolje i gledam sebe a ne nekog ko me svaki dan proklinje i pljuje po meni zbogbolesne ljubomore a to se ne moze iskontrolirati s njene strane. ja to vise necu. ovo mi je treci pokusaj rjesavanja ovoga i zadnji i sad su konacno svi shvatili i prihvatili moju odluku mada kazem pet su svakodnevni izljevi bijesa i ludila na mene koji vjeruj mi nisu niti malo ugodni.
ono sto sam htio postici je da su djeca shvatila da ja nisam zlikovac i sve to sto ona govori njima i da e djeca opet gledaju kako su me uvijek i gledala i to je meni najbitnije. danas su se svadali ko ce prvi kod mene na ferije kada bude jer se non stop njih dvoje prepucavaju. i to je eni ok i ono sto sam ja zelio. ako treba ja cu doci po njih jer gospoda nece i ne pada joj napamet ici tamo pa cak ni djecu odvesti i ne mora. to je njen izbor aja cu naci nacin da djeca provedu vrijeme sa mnom kada god oni to hoce i kakato bude bilo moguce pa cak i radi ove korone koja mi za njih ne ide u prilog ali sve se da organizirati ako se ima volje a djeca imaju volji i ono najbitnije ljubavi mene doci posjetiti m s ki god ja zivio dalje u zivotu.
nadam se da ksana razumijes sta sam ti sad reko. to nije trosenje energije ko do sada nego se tako oslobađas jednom zauvijek njenih okova i majcinske ajmo nazvati ljubavi kako ona to gleda. nadam se da sam ti makar malo pomogao da shvatis neke stvari u ovih nekih godinu i pol dana.
Post Reply